16 ian. 2012

DECLANŞAREA GREVEI GENERALE, ÎNCEPÂND DIN DATA DE 23 IANUARIE 2012


FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
FEDERATION DES SYNDICATS LIBRES DE L’ENSEIGNEMENT
FREE TRADE UNION FEDERATION IN EDUCATION

R O M Â N I A

BUCUREŞTI, Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, sect. 5, cod 050012
Tel. 4021 315 16 95, 315 78 70, Fax. 4021 312 58 37
www.fsli.ro               fsli@fsli.ro

Nr. 47/16.01.2012

Către,
Sindicatele afiliate,
În atenţia liderilor de sindicat,

          Având în vedere:
1.     faptul că în anul 2012 nu se acordă nici o majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât nu se poate recupera reducerea cu 25% a salariilor, operată în baza Legii nr. 118/2010;
2.     eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016;
3.     prorogarea,  până la data de 01 ianuarie 2013, prin Legea nr. 283/2011, a alocării, pentru finanţarea învăţământului a  minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv;
4.     alocarea pentru finanţarea învăţământului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a  unui procent de  2,3% din P.I.B.;
5.      măsura luată de Ministerul Educaţiei, Cerectării, Tineretului şi Sportului  de a nu se mai reţine cotizaţia de sindicat pe statul de plată;
6.     practica de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca de exemplu: Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice etc,

vă rugăm să vă consultaţi membrii de sindicat, în conformitate şi cu dispoziţiile art. 183 alin.(1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, privind  DECLANŞAREA GREVEI GENERALE,  ÎNCEPÂND DIN DATA DE 23 IANUARIE 2012.



PREŞEDINTE,

Simion HANCESCU

57 de comentarii:

  1. http://www.facebook.com/pages/Jos-Basescu/159846067457750

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam aceasta reactie!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa speram ca vom reusi sa nu mai fim bataia de joc a guvernantilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Anca Barothi16.01.2012, 22:31

    MINUNAT!!!! Sa speram ca de data asta vom fi MULTI (daca nu cumva TOTI ) si UNITI!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au grija unii sa nu-si dezlipeasca buzele de posteriorul directorului...Niciodata n-am fost uniti...

      Ștergere
  5. Nu-mi mai amintesc cum spunea in nov. 2009: i-am ciuruit sau ma vor ciurui?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa mai incercam, poate ne trezim si noi in cele din urma...

    RăspundețiȘtergere
  7. Scapam oare de dictator si de dictatura? Scapam de Lenuta Blonda si de Emil Mititelu?

    RăspundețiȘtergere
  8. DE CE PE 23 IANUARIE SI NU ACUM CAND ESTE NEVOIE DE UNITATE ?
    NU AM REUSIT PANA ACUM PENTRU CA NU AM FOST UNITI.
    OAMENII CARE PROTESTEAZA IN FRIGUL DE AFARA STRIGA -VENITI CU NOI!-SI NOI RASPUNDEM:VOM VENI PE 23(POATE SE MAI INCALZESTE PANA ATUNCI SAU POATE O SA REUSITI SI FARA NOI.FITI SIGURI CA VOM FI PRIMII CARE VOM STRIGA: AM INVINS!- IN CAZ DE REUSITA.).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ,corect de ce nu acum?

      Ștergere
    2. Pentru declansarea unei greve trebuie acordul majoritatii, deci trebuie consultat fiecare om apoi centralizate datele.

      Ștergere
    3. Daca ar fi acuma in strada toti profesorii si toti parintii elevilor si stdentilor nu am mai avea nevoie de nici o consultare

      Ștergere
  9. Poate este prea tarziu!!!
    De ce nu acum?????ce asteptam?????

    RăspundețiȘtergere
  10. AnonimJan 16, 2012 12:50 PM si AnonimJan 16, 2012 12:52 PM Cine va opreste sa intrati in greva spontana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. IMI PARE RAU CA NU AI INTELES MESAJUL.
      TREBUIE SA FIM UNITI .
      DACA INTRA IN GREVA SPONTANA CATEVA PERSOANE NU VOM OBTINE NIMIC.NE VOR INGENUNCHIA SI NE VOR UMILI DIN NOU(CA DE ATATEA ORI).
      SE POT CONSULTA MEMBRII DE SINDICAT SI POT FI CENTRALIZATE DATELE INTR-UN TIMP MAI SCURT.
      CEI CARE PROTESTEAZA AR PUTEA RENUNTA PANA PE 23 VAZAND CA NU SUNTEM SOLIDARI CU EI.
      NU TREBUIE SA FIE PROTESTUL PROFESORILOR SAU PROTESTUL UNEI CATEGORII SOCIALE CI PROTESTUL TUTUROR ROMANILOR NEMULTUMITI.
      SA DEMONSTRAM CA NU MAI FUNCTIONEAZA SLOGANUL
      -DEZBINA SI CONDU-.

      Ștergere
  11. dacă nu facem grevă GENERALĂ ACUM, înseamnă că ori trebuie reformat sindicatul nostru și să scăpăm de liderii vânduți, ori băsescu are dreptate că încă se trăiește bine în învătământ. probabil o să procedăm ca în cazul grevei colegilor de la Buzău. Struțul are ce învăța de la dascălul român.

    RăspundețiȘtergere
  12. TOTI TREBUIE SA FACEM GREVA GENERALA DE DATA ASTA!!!
    NU TREBUIE SA PIERDEM SI ACEASTA SANSA
    IN SFARSIT O MASURA BUNA DIN PARTEA SINDICATELOR
    SINCERE FELICITARI DOMNULUI LIVIU POP

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca vreti greva, intai schimbati liderii. Oamenii nu o sa vrea sa urmeze oameni corupti si care vand miscarea sindicala pentru binele lor personal, cum e la Constanta. . .
    Si in alta ordine de idei, de ce sa mai asteptati o saptamana? De ce nu acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total de acord!Nu numai la Constanta e asa, peste tot e la fel!Cum poate pretinde un lider sa-l urmez in conditiile in care el sta pe facebook si ne povesteste pe unde s-a mai plimbat si ce bine a fost, iar noi nu ne putem permite un concediu de 2-3 zile pe an de multi ani?Unde mai pui ca majoritatea au fost foarte preocupati sa construiasca case de odihna,hoteluri, chipurile pentru noi , dar ne punem intrebarea din banii si cu acordul cui? Acum vor reconfirmarea in fotoliile moi, banuiesc ca si noi, ca or fi avut bani si de mobilier, ca prostii platesc,nu?

      Ștergere
  14. Lider de sindicat17.01.2012, 09:42

    Iar au patruns trepadusii pedelisti pe acest blog. Liderii nu pot declansa greva decat in baza semnaturilor majoritatii salariatilor. Astia vor sa vada lideri de sindicat arestati si ii cred pe lideri naivi iar pe sindicalisti prosti . Greva spontana se poate declansa pur si simplu; liderii vor intra in masa grevistilor si vor fi nevoiti prin lege sa preia rolul de mediatori.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar sa fie toti. Nu ca unii mai au 1-2 ani pana la pensie si nu vor sa piarda la salariu. Si sa ne tinem de cuvant. S-au amenintam ca si pana acuma ba cu boicotarea inceperii anului scolar, ba nu incheiem situatia la sfarsit, ba cu boicotarea examenelor si pana la urma nu am facut nimic. Asa clar ca nu ne mai crede nimeni. Problema e si ca sunt prea multe sindicate in invatamant si nu este un singur punct de vedere. Sa ne unim macar acu in al XII-lea ceas.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa mergem toti. Chiar daca unele primarii (portocalii) si conduceri de scoala (Cupseni - Maramures de ex.) nu dau voie sa se afiseze pe usa scolii afisul - GREVA - cum s-a intamplat acum cativa ani.
    Jos cu toata clica portocalie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu de pe 23 trebuie...de MAINE!!!!! Ce repercusiuni ar putea fi daca maine am intra in greva????? Ce mi-ar putea face directorul sau oricine altcineva daca maine as intra in greva???? Parerea mea ca pe 23 e cam tarziu!!!!
    Oricum la noi nu se va tine greva...."ca si asa nu se rezolva nimica"..Sunt din Miercurea Ciuc si suntem doar 2 romance in unitate. La fiecare actiune de protest doar noi am protestat chiar daca am fost trase la raspundere dupa aceea.
    Credeti-ma as iesi la orice ora să inlatur jegul portocaliu şi UDMR-ul lor!!!
    M-am saturat sa tac pentru că sunt romanca si sunt în minoritate!!!!
    Va rog un raspuns legal: Pot să intru in greva de maine????

    RăspundețiȘtergere
  18. Personalul didactic auxiliar care dupa 15-20 de munca pe post, dupa evaluari si examene, ajunge la ultima treapta de salarizare 1A. Daca si-a permis intre timp sa faca facultate este retrogradat la debutant. Cu noi, acestia, cum ramane? Si noi platim cotizatie si noi suntem din invatamant. De ce nu suntem bagati in seama? Ni s-au luat toate drepturile, inclusiv gradatia de merit. Nu mai vreau sa ma semnez, m-am semnat cand v-am trimis mail.

    RăspundețiȘtergere
  19. Reforma din educatie este un succes ! Urmeaza sanatatea !

    RăspundețiȘtergere
  20. Celelate sindicate din invatamant ce fac ? Au avut vreo reactie cu privire la 23 ianuarie ?

    RăspundețiȘtergere
  21. inca o vrajeala sindicala!!

    RăspundețiȘtergere
  22. draga Liviu!!!!!!!!!!!
    Bravooooooooooooooooo!
    Esti singurul care pare sa mai faca ceva pentru noi!Dar totusi ne miscam cam incet!La Piatra Neamt la Sindicat nu se stie nimic.....nu ne pot da nici o informatie pana saptamana viitoare!Cred ca am putea sa ne miscam mai repede cu sondajele alea(TRAIM IN EPOCA INTERNETULUI)Hai sa ne mobilizam mai repede!Fara oameni in piata nu se va rezolva nimic!Hai sa ne solidarizam cu cei care stau in frig de joi,de vineri....luni este mult prea tarziu!Imi doresc din tot sufletul sa schimbam ceva in tara asta si cred ca toti colegii sunt de acord!

    RăspundețiȘtergere
  23. trebuie sa-si justifice si ei banii pe care ni i-au in fiecare luna , si pe care stau cu coiful in soare la schimburi de experienta prin bahamas sau mauritius!!! ma semnez un cretin de profesor de filosofie care am crezut multi ani in averile voastre!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate si detaliati...a arunca vorbe in vant e foarte usor...

      Ștergere
  24. Anul trecut, cand s-a anuntat ca nu se maresc salarii, ca banii castigati se dau cu taraita, ca nu se dau cele 6 procente etc, nimeni n-a zis nici pas ( ma refer la liderii cei mari). Au adus niste grupuri sa mai cante pe sub usa ministrului ("Pichetam! Ii facem praf!":) ) Acum , cand unii au pus de-o rivolutie (si , parere personala, nu ma regasesc printre cei iesiti in strada acum: revolutionari de carton ramasi fara indemnizatie, ultrasi pt care violenta e un mod de viata, politicieni urmariti penal - sforarii de fapt , etc.) se trezesc sefii nostri. Haideti sa FACEM GREVA, SA-I DAM JOS PE ASTIA SI SA-I PUNEM PE AI NOSTRI! Si ce bine va fi! Revolutionarii vor huzuri in continuare fara munca, statul social va reveni si profitorii si lenesii nu vor trebui sa munceasca , sutele de mii de functionari ce taie frunza la caini prin ministere, primarii si agentii vor rasufla usurati, coruptia si coruptii vor disparea,nimeni nu va mai fi cautat la avere, va fi bine! Si apoi iar ni se va spune ca nu sunt bani pt educatie ( greaua mostenire !) ca suntem prea multi( ca mai trebuie agajati prin birouri) etc etc.Deci, la greva!

    RăspundețiȘtergere
  25. Liderii nationali ai tuturor sindicatelor din invatamant s-au intalnit pentru DIALOG ? Concluzia ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca actalii guvernenti nu se pot inlocui cu altii mai buni , atunci sa ramana pe viata !

    RăspundețiȘtergere
  27. Pe 23?
    Ianuarie???
    Eu zic sa iesim la vara, ca este mai cald.
    Mai dansam "Pinguinul", mai bem un suc...
    Dragi colegi, trece istoria pe langa noi!
    Nu opreste niciodata. Uneori isi incetineste mersul, doar putin, atat cat sa lase timp celor care sunt atenti sa urce... Si daca tot urcati nu urcati cu mana goala... Faceti un efort si imaginati-va ca va trebui sa le vorbiti copiilor despre acest moment peste 20 de ani... "Atunci as fi putut face ceva dar mi-a fost lene. Si frica. Si nici nu prea mi-a pasat. Hai sa va povestesc mai bine despre Revolutia Franceza..."

    RăspundețiȘtergere
  28. 1. Cine dialogheaza cu F.S.L.I. din partea puterii ?
    2. Cum decurge consultarea membrilor de sindicat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu dialogheaza nimeni. MECTS din 31 august 2011 nu a mai convocat CDS
      2. Foarte anevoios. Mai mult am fost rugati de alte sindicate si patronate pentru a declansa o greva generala comuna in aceeasi zi in Romania

      Ștergere
  29. Domnilor, dacă nu suntem în stare să punem de o grevă nici acum, vom ajunge de râsul curcilor! Banii ni iau luat, scolile ni le-au închis, reforma ne omoară, ce aşteptăm? Să facă plopul pere? Liderii noştri s-au ramolit? Aşteaptă să fie traşi de mânecă? Pentru ce sunt lideri, nu ca să organizeze masa sindicală? Deşteptaţi-vă şi făceţi-vă treaba pentru care vă plătim! Avem nevoie de cineva pe care să susţinem. Numai ideea nu ajunge! Dacă n-ar fi fost OMUL ARAFAT, ideea de "reformare" a sistemului sanitar ar fi trecut ca gâsca prin apă. În învăţământ cine să fie OMUL NOSTRU? Ghiciţi această ghicitoare!

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunt de acord cu greva generala desi imi fac deja griji cum voi recupera cu elevii. Insa trebuie sa scapam de actualii guvernanti ca mai rau ca acum nu cred sa fie posibil. Am totusi parerea ca pe perioada grevei salariile trebuie platite de sindicat ca si pentru asta cotizam. Multi sunt reticenti in a intra in greva tocmai din cauza banilor. Ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere
  31. Luni putem sa facem geva,daca nu facem acum si o lasam pe saptamana ,luna viitoare inseamna ca..La noi in liceu 80% dintre cadrele didactice sunt de acord,nu trebuie sa mai taraganam..

    RăspundețiȘtergere
  32. Ce ar fi daca TOATE sindicatele ar intra in greva si sa iasa in strada si profesorul si medicul si celelalte categorii nemultumite........poate asa vor fi 5 milioane in strada si nula televizor asteptand sa faca altii treaba.

    Daca nu as fi civilizat as putea sa le doresc: blonda. chiorul si piticul sa se duca dupa Nicu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai asa e ideea...INJECTIA FATALA ..GREVA GENERALA....asa se striga in Piata Universitatii

      Ștergere
  33. Sunt de acord cu greva generala,dar sa fie uniate nu ca pana acum. Mi-as dori ca macar odata sa fim si noi unti si sa facem ceva .

    RăspundețiȘtergere
  34. Solicitati listele din teritoriu... S-au semnat, dar nu am mai ajuns la centre pentru verificarea majoritatii 50+1. Este imposibil ca azi la ora 07.50 liderii de sindicat din scoli sa stie ca se suspenda actiunea de greva, in situatia in care nici macar nu a dus listele la sindicat. (avea lista la ea)

    RăspundețiȘtergere
  35. E greva sau nu?
    Cand aflam raspunsul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In momentul in care se finalizeaza consultarea membrilor FSLI precum si a celorlalte organizatii care ne-au rgat sa prelngim consltarea pentru a declansa greva generala in aceeasi zi TOTI CEI CARE MUNCESC IN ROMANIA

      Ștergere
  36. Greva sau doar simularea grevei ?

    RăspundețiȘtergere
  37. vreau sa stiu daca maine merg la scoala s-au nu?

    RăspundețiȘtergere
  38. pe ce data e greva?si se va face sigur?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu depinde numai de FSLI
      e necesara declansarea ei in toate domeniile de activitate.
      Sper sa nu sa faca si sa cada GUVERNUL DECAT SA SE FACA SI SA NU CADA :)
      Anuntam

      Ștergere
  39. Daca as vedea ca avem doar un sindicat (nu 3-4 cum e acum) poate as crede in solidaritate, interes colectiv, onestitate si as spune da grevei.
    Cum sa cred in lideri care prefera functia in locul unitatii? Cotizez doar pentru ca eu cred in solidaritate si pentru ca refuz sa fac jocul guvernantilor.
    Si nu, nu sunt o javra portocalie, ci un prof falit si dezamagit de propria neputinta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de jos se poate face unirea federatiilor
      unul in scoala..unul in judet/sector si apoi o singura federatie

      Ștergere
  40. Stii ceva??? Nu mai cred nimic... RUSINE SA NE FIE...
    Bine ca ne sustin romanii din alte tari cauzele, ca noi... suntem jale...
    Stai, sa vezi, sa vorbim, stai ca azi, ca maine, ca peste 1000 de ani... Asociatia Revolutionarilor s-ar retras deja... Mai urmeaza si altii, sunt sigura.
    Suntem penibili... Toata rusinea... Suntem de nimic...

    Sunt si eu cadru didactic, dar aceasta este concluzia mea, chiar daca ma doare inima... Am spus azi in scoala: Hai la miting, in centru. Mi s-a spus "Du-te tu". Am intrebat "Dar voi, de ce nu?". Mi-au raspuns: "Am iesit anul trecut si am fost certat de LIDERUL SINDICAL, nu ne mai trebuie, dar te sustinem moral".

    DRAGI PROFESORI, SUNTEM NISTE LASI SI NE MERITAM SOARTA... TOT CE STIM ESTE SA PLECAM CAPUL SI SA MANCAM NISIP.

    RUSINE...

    Alta ordine de idei... Anul trecut am fost sfatuit sa mai suportam un an siderul local, ca iese la pensie... Si ce am rezolvat????????? Nik, aceeasi oameni, nici macar alegeri cu am auzit sa se faca...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare