1 iun. 2010

1 iunie cu 25% mai putin...sau de ce trebuie sa continuie greva

stim ca de la 1 iunie se doreste reducerea cu 25% a salarilor in sistemul bugetar (mai putin companiile si regiile-daca ne luam dupa delaratiile domnului Seitan). Pentru cei din invatamant inclusiv banii pentru concediu pentru lunile iulie august.
Iar acest ritm de reducere o sa continue si in 2011 daca nu se reduc posturi sau se mareste norma didactica sau cine mai stie ce ne asteapta.
Lasand la o parte analiya sustin ca numai unitatea poate sa rezolve problema.
Unitate care nu prea este dar care se poate creea. Ma refer atat la nivel de invatamant cat si la nivel de sistem bugetar.
Cu ce ramanem daca se aplica 25% minus situatia arata foare rau mai ales pentru cei care au sub 600 lei?
Ma intreb cat trebuia sa se reduca pentru a reusi sa fim mai uniti.
material incomplet

50 de comentarii:

  1. vreau cu orice pret sa plec din tara!sunt cadru didactic, am 3 copii, cu ce sa i cresc?
    cu ce va ramne tara asta?
    cu pensionarii si cu copiii,si cu somerii.
    un numar atat de mic de salariati-si cu minim pe economie
    oare cineva acolo sus pe la guvern poate pricepe gravitatea cazului?
    exterminarea propriului popor prin saracie infometare, si promovarea indirecta a exilului.
    daca miezul e stricat degeaba incerci sa il colorezi
    infrastructura Romaniei pute,
    apoi raportul veniturilor/cheltuielilor e supraunitar in tarile dezvoltate fata de cel subunitar la noi.
    asta ca o mana de oameni lucreaza si tin in spate alta mana [la fel de consistenta] si inca 3 degete de conducatori [din 5].
    astia vor duce greul crizei
    acum…Romanica e mai buna doar pentru ca putem pleca din ea?
    voichita

    RăspundețiȘtergere
  2. Punteti-va problema ca oamenii au renuntat asa usor si pentru ca nu au incredere in sindicate.
    Ar trebui sa fie ca o motiune de cenzura pentru liderii care zac acolo de zeci de ani.
    Va rog puneti in sindicatul dvs problema unei adunari generale, faceti alegeri, schimbati ceva! Figurile consacrate sunt atinse de patina timpului! Faceti investitii transparente, aratati cum sunt folosite cotizatiile, activele si pasivele sindicatului. Recastigati-va increderea oamenilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. PDL-ei de la putere, in scoli, au ,,umblat" la fiecare tanar netitular care la inceput au declarat ca sunt in greva ,iar a doua zi BA.
    Sa le fie ruuuuuuuuuuuuusssssssssssiiiiiiiiiinnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    RăspundețiȘtergere
  4. Verificati in Olt daca liderii zonali continua greva, nu am informatii clare, nu stiu ce sa fac!

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Liviu Marian Pop, in calitatea mea de angajat al sistemului si membru de sindicat sa va rog ca la sedinta liderilor de sindicat di 03.06. sa intrebati fiecare lider de sindicat daca a facut referendum la nivel de grupa sindicala, sa va arate documentele. Veti vedea ca nu sa-u implicat absolut deloc, cel putin la nivelul unitatii noastre. Putini isi dau seama de repercursiunile acestor masuri, din pacate, probabil urmaresc prea putin stirile, nu cunosc bine ce contine legea educatiei, ba mai mult liderul duce munca de lamurire pentru ca oricum nu se va rezolva nimic. As vrea ca dupa aceasta sedinta sa vad rezultate, sa reactionati la munca sindicala pe care o duc acestia, de modul cum isi reprezinta membrii. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Din păcate, sindicatele sunt controlate de către mafia statală prin intermediul şantajării liderilor sindicali şi al controlului prin serviciile secrete. Finalitatea mişcărilor sindicale nu este satisfacerea revendicărilor, ci dezamorsarea tensiunilor sociale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Urmezaaa ... INCHEIEREA MEDIILORRR , ICHEIEREA ANULUI SCOLARRR ! ! ! Trebuie sa ne gandim la ...

    RăspundețiȘtergere
  8. n-ati mai anuntat nimic azi si ne-am trezit ca incepem scoala maine.halal greva, halal sindicat, rusine lui Cornea. M-am lecuit de sindicat si de greve dar ce vom face cand se va taia 70% cum a zis azi cretinul ala de ministru al muncii? veti accepta sa va duceti la scoala pe 2 milioane lei pe luna/? ma indoiesc.dar nu mn-ar mira, spargatorilor de greva.

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt din Iasi... la noi greva s-a mai stins, dar nu de tot - daca am avea un imbold de la sindicate am reincepe de unde am lasat - la liceul meu directorii au adus cadre de la gimnaziu - ai nostri au refuzat si chiar i-am primit pe cei de la gimnaziu asa cum se cuvine - dispretuitor... si sa stiti ca nu le-a placut.
    Liderii ar trebui sa ne informeze mai mult si sa ne uneasca - suntem o putere reala - cred ca toata lumea a vazut ce frica ii era lui Funeriu de boicotarea bacului.
    Sa ne unim si sa protestam. Iasul e in firbere mare.

    RăspundețiȘtergere
  10. De maine in multe unitati scolare reincep cursurile. Din pacate, cei de la ,,Spiru Haret au cedat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Jos palaria pentru IASI! Unde sunt ceilalti? Dati declaratii scrise, luptati alaturi de lideri sau schimbatii, numai nu stati indiferenti, fiindca in curand nu veti mai putea spune sau face nimic!!!
    Curaj!
    Topoloveni

    RăspundețiȘtergere
  12. VOR VENI!IN CURAND!CE-I DETERMINA SA CEDEZE?INCOMPETENTA?

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca mai avem demnitate, nu cedam!

    RăspundețiȘtergere
  14. La noi,de maine se reincep cursurile! Se pare ca greva a incetat la nivel national. Pai si atunci ce am obtinut? Cand am intrebat-o pe lidera din scoala noastra ( FSLI) a raspuns : "lasa ca o sa vezi ce o sa fie cand o sa ti se taie 70& " cat tupeu!!!!!!!!!! ce am obtinut decat 2 zile taiate din salariu? De ce s- a incheiat greva???????? daca tot am inceput trebuia mers pana la capat! Sunteti niste corupti toti liderii!Sa va mai aud eu vreodata cu greva,mama voastra de hoti nemernici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sindicalistii asteapta un raspuns clar , ferm si scurt : GREVA CONTINUA !

    RăspundețiȘtergere
  16. Continuam!
    Atentie, de aceasta data manipularea are loc in sensul incetarii grevei, chiar si de unii care comenteaza aici! Nu suntem chiar asa naivi cum ar vrea unii! NU CEDAM!

    RăspundețiȘtergere
  17. PDL este la putere si i-si bate joc de noi, deoarece nu suntem titulari si ne baga in fata, darin toamna ne intorc spatele pentru ca nu mai au nevoie de noi. DEGEABA AM AVUT MEDIE TITULARIZARE LA CONCURSUL NAIONAL,NU AVEM NIMIC , NICI MACAR SIGURANTA UNUI POST IN TOAMNA. CE SA FACEM? SA PLECAM DIN TARA?

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-e rusine ca lucrez in invatamant...
    Avem directori numiti politic care ne obliga sa intram la ore, avem primari alesi politic care ne obliga sa nu mai facem greva, avem lideri manjiti politic...
    In ce partid trebuie sa ma inscriu ca sa pot fura demnitatea si banii altora?

    RăspundețiȘtergere
  19. AVETI SPRIJINUL TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT!NU CRED PT CA NU E CORECT A SE INTOARCE SPATELE NECAZURILOR NOASTRE, CA SE VA DA INAPOI!DACA, DOAMNA FERI, SE INTAMPLA, SPER CA SINDICATUL SA RASPUNDA LA FEL!!!!!ASTA VRETI?

    RăspundețiȘtergere
  20. De ce disperati????e greva, nu mormantare!De ce va dezamagiti?ESTE, SAU NU ESTE GREVA????

    RăspundețiȘtergere
  21. Superstresant un astfel de an scolar, cand trebuie sa instruiesti tanara generatie , cand trebuie sa educi si pe aceasta si familiile din care provine, pe salariu de mizerie , care se tot diminueaza...
    Vai de educatorii tineri , care nu au casa , masa ,familie...,vai de varstnicii care i-au indrumat sa devina pentru tot ce ar insemna valoros , frumos , demn in aceasta tara!
    Suntem cu totii s... de tot ce se intampla,de faptul ca ni se vand ...pe bani grei ..., de parca toti ne-am fi nascut ieri , de parca am fi o turma de ............f.f.f.handicapati...
    Pacat , fie chiar si numai de sintagma ''optimisti pedagogi''!Utopie , baliverne...
    ''Cum nu vii tu , Tepes , Doamne...''

    RăspundețiȘtergere
  22. Astazi la liceul unde lucrez, dintr-un procent initial de 90% de profesori care au semnat pentru greva, au ramas 60%. Maine cu siguranta vor fi mai multi care vor gandi ca lupta nu mai are rost. Asteptam un semnal din partea liderilor ca merita sa continuam lupta. TREBUIE sa fim uniti si sa simtim ca suntem condusi de cineva. Daca acum se renunta... imi pare rau sa o spun, dar ne meritam soarta. Daca se renunta acum, se renunta pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  23. C U R A J ! F O R T A ! D E T E R M I N A R E !

    RăspundețiȘtergere
  24. In liceul meu, din Calarasi, toti (99,99%)am semnat, din nou, pentru greva! Liderii de sindicat sa iasa mai des la tv si sa anunte continuarea grevei !

    Noi venim in fiecare zi la scoala, discutam si ne imbarbatam reciproc!

    Daca acum dam inapoi, cand toata tara e furioasa si avem si puterea de a opri sustinerea probelor scrise la bacalaureat, atunci cand sa facem greva? In vacanteeee? Vedeti ca nu au mai sarit pe noi parintii si restul societatii , pentru ca si ei sunt satui de atata nesimtire !

    RăspundețiȘtergere
  25. Cum stam cu actionarea in instanta a ministrului Funebru?
    Cand incep procesele?
    Care sunt acuzatiile?

    RăspundețiȘtergere
  26. GREVA CONTINUA !!!!!!!!!! nu va lasati pacaliti de cei care spun ca au renuntat, pentru ca astia sunt informatorii chiorului !

    RăspundețiȘtergere
  27. conflictul nu este nici pe departe incheiat,mai avem asi in maneca

    RăspundețiȘtergere
  28. Incurajati-va liderii sindicali!Se pare ca ei au mai multa nevoie de curaj decat noi! Suntem demni de ceea ce suntem?Sau demni de dispretul care-l acumulam pentru mizerabilii ce vor sa ne vanda tara?

    RăspundețiȘtergere
  29. CAPUL SUS!ASTIA SUNTEM NOI!NU AVEM CE SA ASCUNDEM! DOAR TREBUIE SA NU LASAM SA PIERDEM SI PUTINUL CU CARE NE MAI HRANIM!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu este alt moment mai bun pentru greva! Noi suntem prea saraci pentru a putea rezista pe termen "nedeterminat" in greva! dar, acum, cand vom primi banii pe concediu speram sa rezistam ... asta-i adevarul Daca acum renuntam, trebuie sa asteptam pana la sfarsitul anului urmator...

    RăspundețiȘtergere
  31. ce este cu profesorii din Bistrita, de renunta la greva? Am cunoscut colegi din acea regiune, si erau oameni cu coloana vertebrala! Ca au patit de renunta la greva? Dragi colegi ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere
  32. domnule pop trebuie ca membrii de sindicat sa iasa pe post macar odata la 2 zile sa anunte ca aceasta greva continua!!!! altfel in cateva zile aceasta greva va lua sfarsit si nu vom ajunge sa obtinem ceea ce ne-am propus.

    respect

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt dezamagita, dezamagita, dezamagita... Ne-am batut joc noi de noi si ne meritam soarta! Profesorii care predau la licee parca, parca au mai miscat ceva in front, in schimb profesorii si, in special invatatorii, care predau in scolile generale, in marea lor majoritate, au dat dovada de lasitate sau lipsa de demnitate. Multumesc colegilor din judet si din tara care au avut coloana vertebrala si nu au cedat unor "presiuni" de joasa speta venite de "sus". Maine voi intra si eu la cursuri, cu un gust amar lasat de acest esec generat, in primul rand, de noi, de cei care lucram in acest sistem... Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  34. nu inteleg, doamna dezamagita ce judet sunteti ? eu zic sa reintrati in greva .va asteptam alaturi de noi pana pe 9-10 iunie ! puteti face ore pana atunci dar, pentru Dumnezeu reintrati in greva, NU INCHEIATI MEDIILE ! ganditi-va la parintii vostri, poate spera ca daca noi reusim nici lor sa nu li se taie din pensie

    RăspundețiȘtergere
  35. Sunt din judetul Maramures si cam aceasta e situatia pe la noi! Pe parcursul zilei de azi, rand pe rand, au renuntat la greva scoala dupa scoala... Pana nu demult eram mandra ca sunt "morosanca", respectiv ardeleanca (cei din Ardeal au renuntat primii la greva din tara, dupa cate am inteles de la TV), dar acum... :( Am auzit ca prin sud si prin Moldova, inca mai sunt procente ridicate ale celor care sunt in greva. Daca e asa, toate respectele mele.

    RăspundețiȘtergere
  36. in Harghita 77 % din profesori e in greva. Ar fi bine daca si in alte judete ar proceda la fel

    RăspundețiȘtergere
  37. CINE-SI IUBESTE MESERIA, SA NU LASE PE NIMENI SA-SI BATA JOC DE EA!MAI ALES PE GUVERBABTI!DE DL FUNEBRIU!....OOO!
    1.A INTRA IN CLASA, NU INSEAMNA NEAPARAT SA TII ORE!
    2.A REFUZA SA NU TRECI NOTE IN CATALOG, NU INSEAMNA A NU PARTICIPA LA PREOTESTE!
    3.A NU INCHEIA SITUATIA SCOLARA A CLASEI, NU INSEAMNA A NU PARTICIPA LA GREVA!
    4.A PROTESTA , FIE , MACAR PRIN UNA DIN CELE AMINTITE MAI SUS, INSEAMNA A FI PARTICIPANT LA GREVA, A REFUZA SA ACCEPTI IDIOTENIILE CELOR CE-SI ZIC CONDUCATORII SORTII NOASTRE? PUTETI RASPUNDE?

    RăspundețiȘtergere
  38. da, ar fi bine, dar asta e... asa cum am mai spus, ne meritam soarta. Toti vreau "multe", dar daca se poate, prin munca altora...

    RăspundețiȘtergere
  39. Cine are curaj sa recunoasca aceste suntagme?
    s-ar putea, (mai mult ca sigur), sa se anuleze "buna desfaSURARE A BAC-ULUI, DUPA CATE S-AU VAZUT SI S-AU AUZIT?

    RăspundețiȘtergere
  40. SPIRU HARET ? !!!!! HA ! HA ! EXISTA? ASTEPT SA FACA PENSIONARII O REVOLUTIE ADEVARATA PENTRU CA CEI MAI TINERI ORI AU PLECAT , ORI SUNT ANESTEZIATI CU DOZE PUTERNICE DE LASITATE SI NAIVITATE !MA INTREB CAND VOR AVEA STIMULENTUL "FLUTURASUL DE SALARIU PE LUNA IUNIE" CUM VOR REACTIONA? DAR ATUNCI CAND DIRECTORUL LE VA SPUNE "PA, NE VEDEM PRIN ORAS!"? OF. DOAMNE, DA-NE MINTE!

    RăspundețiȘtergere
  41. in unele scoli in care s-a facut greva S-A HOTARAT 9DUPA ZIUA DE IERI) ... SA SE SUSPENDE GREVA pe motiv ca...
    AM CAM RAMAS ULTIMII! E vorba de scoli din Prahova .

    RăspundețiȘtergere
  42. In Calarasi peste 99% dintre profesori sunt in greva! Stimati colegi din Ardeal parca erati "fruncea"... Pop, cum ti-ai mobilizat oamenii la greva?! Ieri, 1 iunie, am semnat, din nou, pentru GREVAAAA, pentru ca se cereau situatiile pana la ora 15. NU ai iesit Pop sa ne spui care e situatia la nivel national! Poate ar trebui sa nu mai faci purici ca lider!

    RăspundețiȘtergere
  43. Daca LIDERUL nu stie sa-si mobilizeze oamenii, sa-i ridice la "lupta", sa-i insufleteasca, sa le dea curaj pentru a-l urma, atunci nu are dreptul de a mai fi lider. Credeti ca Stefan ce Mare sau Mihai Viteazu puteau fi victoriosi daca stateau cu bratele incrucisate, ca liderii nostri, si s-ar fi plans ca "poporul" nu are vlaga?! Pai, iesi la rampa liderule si sa te auzim, sa stim incotro o ia "oastea" ta nauca

    RăspundețiȘtergere
  44. liderul doarme!
    oameni buni, treziti l!

    RăspundețiȘtergere
  45. cacareaza de greva! gata cu fasul asta!

    RăspundețiȘtergere
  46. Unde sunt liderii? Am crezut in ei si ne-au dezamagit! Dati-va demisia! Suntem total dezinformati! Daca v-ati apucat de ceva, dati dovada de profesionalism!

    RăspundețiȘtergere
  47. Cine dracu sa se mai revolte???? Sanatatea traieste din spaga iar spargatorii de greva din invatamant nu s-au putut lipsi de spagile primite la bac. Este o realitate pe care nu o poate contesta nimeni. Mediul privat inca nu simte criza , majoritatea au salarii bune dar peste cateva luni dupa ce vom fi terminati noi bugetarii si pensionarii sa-i vad si pe acestia cum isi mai permit salarii mari daca profit cucu! Asa ca astazi am reluat cursurile si mi-am promis sa nu mai fac greva cate zile voi mai agoniza prin invatamant. Toti suntem dezamagiti...noi am fost % la % in greva si in cancelarie este o atmosfera de priveghi.... suntem disperati de ce va veni pe capul nostru . Cati oare vom face fata din toamna cu salarii lipsa si mai ales inglodati in datorii??? Ma mai poate motiva oare dragostea fata de copii si vocatia ???? Mai pot fi oare acea " doamna" zambitoare, calma si intelegatoare pe care copiii o asteapta dimineata ??? Pana si ei micutii sunt ingrijorati si ma intrebau in urma cu cateva zile daca am sa raman cu ei pana vor termina clasa a IV a.... Asta o fi societatea pe care ne-am dorit-o , oameni debusolati si copii fara copilarie????Fericti cei care pot parasi aceasta tara!!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. In sectorul 5 la nivel de scoala hotarasem continuarea grevei ( scoala 139 sector 5) cand a sunat lidera de sindicat pe sector 5, Maria Popa, (FEN) si a zis sa incetam greva ca n-are rost, ca toti au renuntat, si ai nostri in loc sa sustina greva au facut ce s-a cerut, in sectorul 5 nu mai e greva, colegii au asteptat anunturi sau comunicate pe la tv sau direct in scoli, implicare si coordonare mai activa, de-abia acum citesc pe site ca greva continua,. unde si cu cine nu pricep.
    Azi au cerut tabele cu verificarea trecerii notelor in cataloage ( director Maria Ionescu a cerut tabelele si a precizat ca de maine vine inspectoratul sa verifice) si asta a determinat rapida trecere a notelor in catalog in vederea incheierii mediilor.Chiar o sa terminam aceste proteste cu un mare FAS??

    RăspundețiȘtergere

Postări populare