14 apr. 2010

Titularizarea in Uniunea Europeana

In contextul in care in Romania se doreste disparitia titularizarii in sistemul national, lasand o autonomie totala a unitatilor de invatamant, va atasez o harta a acestui element in UE.
Adica din ROSU se doreste trecerea in alb sau verde.
De aceea in referendumul legat de LEN (click aici) am supus atentiei si acest aspect.
Art. 314. din proiectul LEN
(1) La data intrarii în vigoare a acestei legi, tot personalul didactic calificat, titular, devine titular al unitatii de învatamânt cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Adica titularizarea in sistem dispare

8 comentarii:

  1. deci lamuriti ma si pe mine ca eu ma prind mai greu..cei titulari deja raman sau nu titulari? eu din text asa inteleg ca raman
    si a doua chestiune: e sau nu greva generala pe data de 22 aprilie? cand ne veti anunta ..dupa 22? in scoli nimeni nu zice nimic

    RăspundețiȘtergere
  2. si cel din fruntea scolii e mai competent decat colegii lui , sau cumva exista facultate de directori despre care noi nu stim ? unul mai presus decat altii ? noi traim in romania unde stim ca nepotismul persista peste tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo că te-ai prins! Ei bine, va exista şi facultate de directori. Mai precis nu poate deveni director decât cel care va fi membru al corpului naţional de experţi în management educaţional. Citeşte Art. 217 din Statutul personalului didactic.

    RăspundețiȘtergere
  4. bine zis , va exista , dar pana atunci nu avem absolventi de facultate de directori , deci ce ne facem?lucrurile se impotmolesc grav!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si totusi ... Art 279 din noua lege spune ca, salarizarea inv. si educatorilor se face in functie de postul ocupat si NU de nivelul studiilor !!!
    CITEZ: "Multi învatatori cu studii medii, absolventi ai liceelor pedagogice sunt mai bine pregatiti decât multi cu studii superioare." !!!
    Atunci, de ce sunt obligati invatatorii si educatorii sa urmeze studii superioare ??? Mai ales in decurs de 10 ani ?

    RăspundețiȘtergere
  6. In noua lege la invatamantul primar si prescolar vor preda doar profesorii de invatamant primar si prescolar si vor pleca invatatorii si educatoarele. Am inteles ca dupa termenul de gratie vom fi concediati. Precizati clar unde vom fi exilati?Este in interesul invatamantului ca sa scolarizam oameni care vor mai avea doar 2-3 ani pana la pensie? Este un mod elegant de a scapa de invatatorii si educatoarele care au lucrat la tara la distante mari de oras.

    RăspundețiȘtergere
  7. A recent survey by the National Geographic suggests that 1 in 5 children in the UK can not locate their own country.


    ............. by the way, UK is green on the map above => ati vazut???? cata eficienta!!! ce rezultate...... extraordinare....... are autonomia completa a scolilor din Regatul Unit ?! Fantastic! Extraordinar! Hai sa fim si noi ca ei!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Constat ca Biroul FSLI ignora total drepturile din L.128 pe care le pierdem prin LEN. Se uita ca aceste drepturi le-am castigat prin lupta sindicala. O parte din drepturi le-am pierdut prin L. 330: spor de stress (la vechime de peste 25 ani); transe suplimentare de vechime(numai ptr. unele categorii); spor de doctorat; spor de 15% pentru invatamantul special(numai pentru personalul didactic de predare); indemnizatia pentru munca educativa(din 10% a devenit un sfert din slariul minim pe economie); salariulde merit; diminuarea sporului de izolare; s.a. Prin LEN suntem pe cale sa pierdem si alte drepturi din lege: diminuarea normei didactice cu 2h pentru personalul didactic cu gr.I si 25 ani vechime; pensionarea cu 3 ani mai devreme fara diminuarea pensiei; prima de instalare; decontarea navetei pentru cadrele didactice;plata a 50% pentru cele 6 calatorii pe an; drepturile pentru copiii cadrelor didactice;s.a. Am solicitat FSLI prin persoanele cele mai autorizate sa faca demersuri pentru mentinerea acestor drepturi. Raspunsul a fost ca devenim ridicoli. Ma intreb cum vom mentine drepturile din CCM daca pe cele din legi nu le putem pastra? Federatia este mai interesata de grupa pregatitoare, de cls. a IX-a, de finantarea invatamantului particular, deccat de drepturile membrilor sai. Mai ales ca de negocierea L. 330 s-a ales praful. Cine ia decizii la FSLI?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare