9 apr. 2010

Seminar formare secretari executivi FSLI-modulul III

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ organizează în perioada 8 - 11 aprilie 2010, la Botoşani, partea a treia a seminarului la care sunt invitaţi să participe secretarii executivi ai organizaţiilor afiliate.

Temele care urmează a fi dezbătute sunt:
- proiectul Legii Educaţiei Naţionale.

- întocmirea şi administrarea materialelor scrise;

- comunicarea sindicală; recrutarea membrilor;

- organizarea formelor de protest,

- Diverse

26 de comentarii:

  1. Va plimbati cam mult, Liviule !!!! Va perfectionati pe banii nostri dar rezultate aveti din ce in ce mai slabe. Oare ce va trebuie atata perfectonare, sau poate este vorba mai mult de distractia de dupa perfectionare. În ultimul timp va plimbati cam mult pe la aceste perfectionari. Si astea doar la nivelul vostru central, că amarâţii din şcoli sunt pe cale de dispariţie, ce să-i mai perfecţionăm. Bravo, vouă, ciolan să fie !!!! Distractie plăcută la toate perfecţionările şi să vedem ce lucruri bune faceţi în teritoriu după ce vă perfecţionaţi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa chemati la perfectionare si capii FSLI Neamt, sa invete sa respecte drepturile invatatorului cu 25 de ani vechime, gr. I. Ati vazut ce comisie paritara au incheiat in martie cu ISJ Neamt ? Dati-le sa citeasca Statutul cadrelor didactice cu modificarile si completarile ulterioare !!!
    Sa aveti ca TEMA de dezbatere Hotararea Judecatoreasca din Neamt 2007 privind reducerea normei cu 2 ore si plata acelor ore !!! Alte TEME de dezbatere: cum e sa tradeze FSLI Neamt pe angajati prin comisii paritare, cum se vand ei angajatorului, cum e sa faci discriminare intre invatator si educator la salarizare (educatorul platit 2 ore indiferent de nr. de ore din norma si invatatorul NU !). Rusine FSLI Neamt ! Atunci, cum sa mai faci greva pentru noua lege a invatamantului cund sindicatul nematean incalca Statul cadrelor didactice ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dezbateti problema invatatorului cu peste 20 de ani vechime in invatamant si obligat prin noua lege sa urmeze studii superioare ! De ce se anuleaza formarea initiala prin licee pedagogice ? Asa era legislatia si este in momentul de fata ! De ce nu spuneti nimic despre disparitia invatatorului si educatorului ?
    In zona rurala suntem multi numai cu liceu pedagogic, avem grade didactice, cursuri de formare continua, responsabilitati la nivel de scoala si ISJ. Sa nu fim obligati la studii superioare pentru ca Universitatile NU au inv. la distanta pentru prof. inv. primar (Suceava, Bacau), este doar la Iasi cu taxe mari ! Nu avem bani de transport, haine, masa, carti, cursuri, NU avem cazare, bani de taxe ... distanta este mare din localitatile zonei rurale fata de centrele universitare ! Ce sa facem ? Sa avem conditiile si apoi sa ne trimita la studii ! De cand liceul pedagogic nu mai este valabil ? A vazut funeriu ca suntem multi fara studii superioare si s/a gandit ca mai ingroasa buzunarele universitarilor prin taxe noi, de la invatatori si educatori ? Va rog sa sustineti ca prevederea de a urma cursuri superioare in decurs de 10 ani sa dispara ! Aceasta este o alta modalitate de a aplica RETROACTIV o lege !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioan de la Suceava09.04.2010, 16:00

    Dle Pop, care este scopul acestor perfectionari? Cum sa mintiti frumos la TV? Cum va justificati d-voastra salariul substantial de lider de sindicat din moment ce nu ati mai factu absolut nimic pentru noi din noiembrie 2005? De fapt am uitat, aveti grija ca fraierii sa cotizeze...La salariul meu, intr-un an vars la sindicat 240 de lei? Cum justificati d-voastra banii astia? Prin plimbari, hoteluri, distractii...Eu nu am cu ce sa ii cumpar haine copilului...ce ai rezolvat cu greva???SPUN DE CEVA VREME: SINDICALISTII SUNT VANDUTI, IMI DORESC SA NE RETRAGEM TOTI DIN SINDICAT, SA VA INTOARCETI SI VOI LA CATEDRA SI SA TRAITI DIN SALARIILE NOASTRE CA SA VEDETI CUM ESTE CA VAD CA ATI UITAT...RUSINE DLE POP!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Incetarea grevei de la Buzau inainte ca ea sa se extinda in toata tara va fi o grea infrangere pentru FSLI.

    RăspundețiȘtergere
  6. tara arde si baba se piaptana, cam asa sunteti voi, grangurii astia mari din FSLI. nu va este rusine? dati-va demisia, inutililor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. din moment ce la Buzau nu s-a obtinut nimic, cum putem sa credem ca vom incepe greva generala? asta e bataie de joc! Am invatat de imi cadea parul in suvite pt titularizare, credeam ca am cancer... si acum sa fiu la mana directorului? In viata mea nu am dat mita nici macar un creion,si acum, in prag de grad I sa incep sa o fac ca sa fiu "mentinuta" in scoala? Cum puteti sa acceptati asa ceva? toti pilosii s-au titularizat in scoli,am si eu 2 colegi, si ca sa poata copia directoarea tinea de vorba supraveghetorii, asta inseamna invatamant de calitate? sa se duca sa dea concurs de titularizare la nivel national, sa scrie 4 ore si sa ii doara mana si sa le cada parul din cap! Ce a ajuns invatamantul asta? Pe doctori ii testeaza cineva la nivel local? si ei "uita" bisturiul si tampoanele in om! pana si ei au obtinut mariri salariale si tot ce au cerut,caci altfel nu reincepeau eliberarea retetelor compensate.
    Mai aveti curajul sa va numiti lideri daca lasati sa se aprobe legea in halul in care este formulata? si va mai permiteti sa luati acel 1 %? Nu va e teama de furia ( in vorbe) oamenilor? Nu va e teama ca banii aceia ii veti da pe medicamente?
    Daca nu faceti nimic pt neaprobarea Legii in halul in care este formulata, autodesfintati-va!
    Mergeti la forurile internationale,platiti cu banii din 1% sau din buzunarul propriu caci sunt sigura ca nu faceti "munca patriotica" in functiile pe care le aveticaci altfel nu ati sta de zeci de ani in functiile alea.
    De vorbit frumos la Tv si de furii pe diverse canale NE-AM SATURAT!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am citit ce-au discutat liderii sindicali la dezbaterea de joi si sa stiti ca intr-adevar au incercat sa ne apere.Dar cu O.B si C.B. este imposibil sa ai un dialog coerent si sa-i faci sa inteleaga ceva logic macar.O tineau inainte cu aplicarea culorii portocalii.Scopul legii nu este reforma ci datul oamenilor afara care pe vechile legi erau protejati si nu aveau cum sa-i disponibilizeze,chiar d-na a spus-o.Cum sa puna altfel in aplicare ordonanta de disponibilizare ?Cat despre lideri sa stiti ca au vorbit cu curaj iar d-nul Pop este intr-adevar un om deosebit.Afara de faptul ca este foarte destept este si modest si a stat intotdeauna de vorba cu noi pe blog chiar daca unii l-au mai injurat.Va multumim domnule Pop pentru tot ce-ati facut pentru noi!Stim ca macar ati incercat.Sa va dea Dumnezeu sanatate la intreaga familie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Atatea cadre didactice v-au cerut sa declansati greva generala, asa cum n-au facut-o niciodata pana acum, dar dvs. ne-ati ignorat pe toti si ati cazut la pace cu Ministerul. Ii lasati sa ne ia si titularizarea. Desi am sa-i fac pe plac directoarei mele, care nu stia cum sa ne determine sa iesim din sindicat ca sa nu mai existe vreo forta care sa i se opuna, voi depune cerere de retragere din FSLI. Nu m-am asteptat sa nu ascultati glasul atator oameni care va cereau ajutorul si fata de care erati datori!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne-ati terminat. Macar cu legea si titularizarea sa obtineti ceva.Ca greva buzoienilor cred ca a fost ultima la care se mai putea face ceva.Nu ne mai cereti sa iesim in strada.In Bz sigur nu va mai iesi nimeni pe 22 aprilie.Anulati calendarul protestelor.Cine credeti ca va mai sustine , cand pe buzoieni i-ati lasat singuri.Suntem dezamagiti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu va ganditi ca va raspunde, este prea nesimtit. Ca sa fuga de raspundere, dl. Pop mai baga repede 2-3 postari si GATA, lumea uita sau, blazata, comenteaza noile postari. Sindicatele ne duc cu zaharelul ca sa treaca timpul...si ei sa incaseze din cotizatiilele noastre. Dle Pop, va doresc sa traiti din salariul meu....

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa parerea mea sunteti supraperfectionati pentru indeplinirea sarcinilor de partid !

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine pe cine si-a gasit sa perfectioneze,loooool!

    RăspundețiȘtergere
  14. programul este destul de incarcat si numarul de emailuri la care nu am raspuns din casuta mea de email este undeva peste 1300/
    In limita posibilitatilor o sa incerc sa raspund. Multumesc pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere
  15. Dle Pop, raspundeti la doua intrebari? Va pasa de noi? Cand incepem greva generala?

    RăspundețiȘtergere
  16. oameni buni, suntem terminati. nu mai avem nicio sansa. buzaul a cedat. nimeni nu va mai avea curajul acum sa intre in greva, nimeni nu va mai avea taria sa opreasca spontan orele si sa trimita copiii acasa.
    suntem pierduti.
    imi vine sa nu ma mai duc luni la scoala. imi vine sa ma spanzur. e strigator la cer.
    ar trebui de luni sa nu mai intram la ore. dar ce sa mai faci acum, cand buzaul a plecat capul?
    DLE POP, GASITI O SOLUTIE, DATI-NE O MANA DE AJUTOR! NU STATI DEGEABA! VORBITI CU CEILALTI LIDERI SI DECLANSATI GREVA GENERALA MAI REPEDE! altfel nu vom mai avea absolut nicio sansa, iar legea asta nenorocita va trece cu toate aberatiile ei cu tot. si vor mai urma si altele, prin ordonante de urgenta, imediat. iar din septembrie va ne vom plange unii altora de mila...

    RăspundețiȘtergere
  17. Singura solutie este declansarea grevei generale cat mai repede!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cotizantii v-au cerut sa nu renuntati la titularizare si sa declansati greva generala ! Va permiteti sa faceti invers ? Ati devenit asupritori de mana cu guvernul ??? Ori faceti ce va cer cei care va finanteaza, ori va desfiintati, ca nu va justificati existenta !!

    RăspundețiȘtergere
  19. unul din cei multi10.04.2010, 09:42

    Poate le amintiti si liderilor din Prahova ca trebuie sa lupte si pentru cauza celor care au pierdut in instantele de judecata (desi procesele au avut acelasi obiect si au fost judecate de acelasi complet);astfel, daca unii spera ca vor lua sumele restante candva, altii nici nu au sperante pentru ca....au pierdut in instanta.Si nu uitati: trebuie sa ne ajutati/reprezentati in lupta pentru mentinerea titularizarii IN SISTEM!

    RăspundețiȘtergere
  20. ce se va intampla cu atatea educatoare? daca nu avem dubla specializare ce se va intampla? sau daca vem vom putea lua clasa pregatitoare? dar daca nua vem nr sufucient de copii...o luam razna...aduceti lamuriri

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule Pop,

    ce va mai trebuie atata perfectionare????
    mi se pare absurd....
    sunteti cu totii SUPRAPERFECTIONATI IN TRADARE!!!!!!!!
    mai e necesara si instruirea celor mai mici in ierarhie???

    PARCA AR FI UN CITAT DIN BINECUNOSCUTUL ,,1984" DE ORWELL...

    Afara cu toti!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. FSLI ,Spiru Haret ar trebui sa faca gestul de onoare de a se unifica,cu riscul de a exista un numar mai mic de lideri sindicali.Este primul gest care trebuie facut de federatii pentru ca miscarile ce vor urma sa aiba credibilitate,valoare si sa insufle salariatilor din invatamant un anumit curaj.
    Asteptam acest gest!Avem incredere in d-voastra,inca...
    Iar noua lege...va fi discutata inutil la Botosani,din moment ce...guvernul o va adopta,iar Parlamentul are majoritate portocalie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Despre plata cadrelor didactice coordonatoare de structuri (in judetele pilot) se mai aude ceva? Nu au mai fost platite din noiembrie 2009.

    RăspundețiȘtergere
  24. am finalizat azi la BT. Sunt in drum cu masina spre Bucuresti. Sper sa recuperez seara si noaptea aceasta restanta pe care o am fata de dvs prin raspuns la comentarii. Multumesc pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere
  25. Consiliul legislativ a atras deja atentia asupra L.E.N. Art.78 cu alin.2 incalca C.I.M. Deci ce facem? Asteptam? Se poate schimba un contract din nedeterminata in determinata dupa cum vor muschii directurului sau C.A?

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Anonim 09.04.2010, 10:11 daca ar trebui sa fiu ironic as putea sa spun ca plimbarea estemereu necesara. Personal am plecat marti dimineata ( a treia zi de Paste, in plina vacanta scolara) din Viseu de Sus catre Bucuresti. Miercuri si joi am fost la discutii MECTS plus o emisiune tv finaliyata joi la ora 17.00 dupa care am plecat catre Botosani pentru a participa la aceasta intalnire. Iar intalnirea este cu persoane din conducerile sindicatelor judetene pe care uneori le criticati ca nu isi fac treaba cum trebuie. Iar duminica la ora 1o-10.30 am terminat si am plecat catre Bucuresti pentru a fi luni dimineata la munca. Adica vreo 1700 de km in cateva zile.

    Anonim 09.04.2010, 10:43 am preyentat punctul dvs de vedere si cred ca o sa obtineti un raspuns la aceste intrebari.
    @ Anonim 09.04.2010, 10:53 nu reusim in discutiile cu MECTS utilizam si alte forme de protest pentru ai determina sa modificam aceasta prevedere.
    @ Ioan de la Suceava nu cred ca am mintit candva. A spuen ca nu am facut nimic nu cred ca este cinstit din partea dumneavoastra. Banii dvs merg catre organizatia sindicala de unde catre federatie se vireaza 1 leu pe luna. Poate ar trebui sa va raspund pentru cei 12 lei pe an care ii cotizati federatiei. Dar cred ca e nevoie de mult dialog pentru a reusi sa cadem de comun acord la unele aspecte. Tinem legatura
    @Daniel Mălăelea putem spune ca a fost pierduta o boatalie dar nu razboiul.
    @Anonim 09.04.2010, 16:46 v/as invita cateva zile in preajma mea sa vedeti ce usoare sunt plimbarile.
    @ Ana nu stiu de unde ati dedus ca noi am fost de acord. Putem spune ca e un dialog al surzilor unde ei nu au cedat la argumentele noastre. Ne ramane demersul la nivel de Parlament.
    @ Anonim 09.04.2010, 17:39 multumesc. Sanatate si dvs.
    @Anonim 09.04.2010, 18:59 greva generala este si ea programata. Pana atunci netrecerea notelor in catalog si semnarea referendumului este necesara. Nu stiu ce nu am ascultat.
    @Anonim 09.04.2010, 19:14 daca suntem echipa putem spune ca e reciproc adevarat.
    @ Ion nu cred ca e frumos din partea dvs sa faceti remarci nefondate. As putea foarte bine sa nu mai postez nimic sau sa moderez comentariile. Ar fi mai ok?
    @ Annoim 09.04.2010, 20: http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-si-psd-vor-candidat-comun-la-baia-mare-891993.html
    @ Anonim 09.04.2010, 20:37 adica?
    @ sergiu la fel demult ca si la dvs. Cand finalizam referendumul.
    @ Anonim 10.04.2010, 07:27 la sf lunii aprilie se finalizeaza referendumul. La nivelul unitatii dvs cum arata?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare