7 apr. 2010

Ministerul doreste desfintarea titularizarii in sistem

Atat pot spune ca am inteles din discutia de azi de la MECTS si dupa delcaratiile unui secretar de stat pe care o puteti citi AICI
Cei doi secretari de stat, prezenti, nu doresc sub nici o forma mentinerea titularizarii in sistem ci doar a titularizarii la nivel de unitatea. Practic disparitia titularizarii actuale.
Maine la ora 8.30 continua discutiile la sediu MECTS si la ora 11 la BCU.
Celelalte puncte, pe care le-am postat AICI, raman in discutii si argumentari.
Personal cred ca nu se poate discuta despre titularizare. Aceasta trebuie sa ramana in actuala forma chiar daca despre concurs se poate discuta si modifica. Variana din Legea Educatiei Nationale asumate de catre Guvernul Boc anul trecut este una destul de clara. Poate, totusi cei din MECTS aprofundeaza mai bine ce a asumat primministrul lor.
Daca nu .... avem inca un motiv pentru declansarea grevei generale mult mai repede.
Rog colegii sa nu treaca notele in catalog si sa anunte elevii si parintii ce note sau calificative au elevii la care predau. Asta pe toata durata semestrului II al acestui an scolar

51 de comentarii:

  1. Liviu, important este ce dorim noi, nu domnul Boc. Declansati odata greva generala. Ei se grabesc. Cred ca ar trebui sa ne grabim si noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunteti in vacanta, ce Dumnezeu! Ce note sa puna profesorii?
    Profitati ca sunteti in vacanta, deci nu afectati iar elevii (deci parintii n-au de ce sa va sara in cap) si uniti-va in ceea ce sustineti. Protestati, cat puteti!
    Inainte de a fi prea tarziu!
    Ca de luni, legea va trece ca valiza prin gara, asa cum a picat motiunea azi....

    Si lucrurile vor fi mai grave.
    Dar, dle Pop, inteleg ca in Maramuresul dvs lumea e de acord cu legea. Cum se face ca Min nu are decat raspunsuri pozitive din teritoriu? Cine negociaza din teritoriu? Cine merge la intalnirile festiviste din tara? Chiar nu exista reactii negative la lege?

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie sa intram in greva generala incepand de luni!! daca legea intra in parlament in forma actuala - fara titularizare, cu clase de minim 20 dar maxim 30 (si ce facem cu clasele de 38 elevi??), fara clarificarea situatiei celor care au deja gradele didactice luate, sau a celor care termina master in specialitate si nu au bani sa isi plateasca si un master didactic!, cu concurs la bunul plac al directorului, cu CA fie 50/50 fie cate 1/3 membri (in lege apar ambele variante si nu e clar care este cea valabila), cu nenumaratele metodologii ce urmeaza a fi elaborate separat si care pot sterge dintr-un condei norme sau drepturi, fara niciun drept in statut, cu exceptia dreptului la concediu - etc, asadar, daca legea intra asa in parlament, asa va fi votata, pentru ca au puterea si isi permit sa isi bata joc de noi.
    nu le pasa de elevi, nu le pasa de profesori, nu le pasa de parinti, nu le pasa decat de economii la buget,indiferent ca distrug sau nu invatamantul!

    asa nu se mai poate!!

    chemati la greva generala!! vom boicota prba de competente digitale de la bac si daca nu vor dialogul, vom boicota si testele nationale din mai, de la clasa a 8-a!!

    daca ne sunt luate dreptul de a fi titulari in sistemul national de invatamant, si cel de a obtine acest titlu prin concurs national unic, nimic nu ne mai tine in invatamant. nu salariul, nu respectul, nu statutul. vor ramane cei aproape de pensionare, cei care nu au loc in alta parte, si pilele - oriunde, oricine, ale oricui.

    greva generala, cat mai are sens sa o facem!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Daniel Sunt de acord cu tine.
    @ 00.13 nu stiu de unde deduceti ca in MM sau in alte judete ale tarii sunt de acord colegii mei cu aceast proiect.poate unii directori si inspectori care au culoare politica sustin cu vehementa acest lucru.
    @ oo.31 trebuie sa ii facem sa le pese de noi si de educatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca cei de la RATB au obtinut ceea ce voiau cu cateva ore de greva, oare noi chiar nu suntem in stare de nimic?

    RăspundețiȘtergere
  6. In teritoriu lumea fierbe, directorii PDL-isti sunt chemati la sedinte, si incearca sa determine cadrele didactice sa taca ... declansati greva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Grava generala!!! Cat mai repede!!! Daca nu o facem acum, ne meritam soarta! Uitati-va la colegii nostri din Buzau: sunt consecventi. Trebuie sa le fim alaturi, caci soarta lor e si soarta noastra!
    Sa-i chemam alaturi pe elevi si pe parinti! Sa nu creada ca luptam doar pentru noi. Sa citeasca obiectiv Proiectul Legii Educatiei si sa-si formeze singuri opinia despre ce pregatesc actualii guvernanti: schimbari doar pentru a le iesi calculele privind angajamentele si imprumuturile externe. Nici vorba sa le pese de elevi si de profesori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar asa???Nu se poate! Dragi colegi sa luptam pentru drepturile noastre,pentru tot ce am castigat pana acum si observ ca se taie cate putin din fiecare,fara ca noi sa protestam!Nu uit cat am invatat pentru titularizare,nu uit ca am venit din alt domeiu,ca am o varsta si incerc prin eforturi imense sa fiu la zi cu tot ce e nou in specialitate si chiar mai mult,ca nu am fost si nu voi fi preferat de un director,poti sa fi "excelent"!Daca se desfiinteaza titularizarile scolile se vor transforma in afaceri de ...familie...avem exemple destule ...sau facem rand in fiecare an,luna,zi si ne "ploconim"iar si iar,de generatiile viitorului nu mai vorbim ,vor suferi imense goluri.
    Ce face totusi acum dascalul ,se lasa calcat in picioare de n si n ori?Ce asteptam totusi?

    RăspundețiȘtergere
  9. am dat examene nationale grele , nu e cinstit sa se desfinteze titularizarea la nivel de sistem , daca examenul era in scoala ar fi fost doar o formalitate

    RăspundețiȘtergere
  10. MAI IMBECILILOR CARE CONDUCETI TARA ASTA!!!!!!!DOVEDITI ZI DE ZI CA SUNTETI O GLOATA NENOROCITA DE GOLANI SI HAHALERE INCULTI CE ATI INSTAURAT O MODERNA DICTATURA SI CA VETI REUSI IN FINAL SA NENOROCITI ACEASTA TARA CE ODATA AVEA VALORI, CE ODATA AVEA DEMNITATE SI ONOARE IN EUROPA SI IN LUME.SUNTETI ULTIMELE NULITATI IN MATERIE UMANA!!!! RAD DE VOI COPIII INTELIGENTI DE CLASE PRIMARE CE NU VAD DECAT MODELE NEGATIVE IN VOI, CU EXPRIMARI A LA ELENA BASESCU CU SUCCESURI, A LA UDREA CU STUPURI, SI MULTE ALTE INCULTURI DE EXPRIMARE SI NU MAI SPUN DE ATITUDINE, CE DENOTA CRETINISM, DORINTA AVIDA DE BANI, PUTERE, INFLUENTA PRIN ORICE MIJLOACE, DOAR PENTRU A FI SUS, PENTRU A FI FOARTE BOGATI, PENTRU A UMILI SI INJOSI O TARA.SINDICATELE CU VOI TREBUIE SA BLOCHEZE TARA, SA O INCHIDA SI SA PLECE CU TOTII, LASANDU-VA CU AURUL CARE SA VA STEA IN GAT ETERN PE VIATA.RUSINE! SUNTETI FRIPONII ACESTEI SOCIETATI MIZERE, CAPUSELE DE CARE SPRERAM CA VOM SCAPA NOI ODATA SI ODATA.RAD TOTI DE VOI, IAR DICTATURA FARA A OCOLI TERMENII ESTE DEJA INSTAURATA.ASA CA, IESITI TOATE SINDICATELE SI BLOCATI TOATE INSTITUTIILE STATULUI PENTRU A FACE SUFERINTA UNEI NATII MAI USOARA SI PENTRU A SE DERULA PE O PERIOADA CAT MAI SCURTA.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dle Pop, cu respect va scriu pe acest blog de o luna ca singura solutie ce ne-a mai ramas este GREVA GENERALA. Nu vedeti ca mergeti la negocieri la MECTS degeaba?, ca nu va asculta nimeni? (daca e nevoie va citez propriile postari) NU LE PASA DE NIMENI SI DE NIMIC. Un sofer de la RATB are 2400 lei salar, unul cu gr. I, doctorat si dirigentie are 1380,ca sa nu mai spun de noptile nedormite si de stresul acumulat. Desi sunt titular am fost la un pas sa raman fara ore...anul asta am scapat, dar la anul? Doi colegi, din care unul titular, trebuie sa isi caute ore in alte scoli...De ce nu incepeti greva de luni? In teritoriu lumea va sustine, dar directorii sunt chemati de doua ori pe saptamana ca sa li se traseze directive, iar liderii de sindicat zonali nu fac nimic. Semnalul trebuie sa vina de la D-VOASTRA, LIDERII, noi nu putem decat sa va sustinem pentru ca nu avem putere de decizie. Niciodata in ultimii 20 de ani nu am obtinut nimic fara greva...In 2005 am stat 3 saptamani pentru a obtine niste firimituri si promisiuni. AM FOST PACALITI ANUL TRECUT PE 5 MAI (TSU lb romana), dar nu aveti curajul sa recunoasteti asta, macar acum sa aratam unitate si demnitate. Cred ca la TV ar trebui sa insistati mai mult pe problemele din LEN (titularizare, nr. de elevi in clasa, clasa a IX-a) si sa explicati cat mai bine, ca la clasa a V-a, impactul acestor probleme pentru elevi si parinti in viitor pt a obtine sprijinul parintilor, altfel ei vor crede in continuare ca doar salarii cerem.
    Si inca ceva: de ce nu il intrebati direct, in fata, pe Funeriu ce COMPETENTE are in sistemul de invatamant romanesc, de vreme ce nu a lucrat un minut in acest sistem? Dar pe nesimtita de Vergu? dar pe Badea?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai nenicilor astia de la putere! Mai trogloditilor! Mai pupincuristilor! Mai spoitilor! Mai nulitatilor umane! Mai carpelor de sters pe jos! Mai mopuri si andrele ale d-nei Udrea! Mai imbecililor! Va credeti Dumnezeu pe pamant? Vestea proasta pentru voi e ca NU! Nu sunteti si nici nu aveti abilitatile si calitatile necesare decat sa va indreptati in directia opusa in cel mai scurt timp.Va asteapta distractii pe cinste in smoala si jar.Cum de va permiteti sa ne mintiti pe fata?Cum de aveti tupeul de a iesi la rampa si sa ne vindeti gogosi in fata cand noi doar de necazuri si probleme dam! Salariile AU SCAZUT! Datorita faptului ca imbecili ca voi nu au dat norme de aplicare si deoarece exista in teritoriu cretini de contabili ce mananca pe bune gogosi si chipsuri, beau cafele la greu si joaca tetris pe net, care-si bat joc de noi neacordandu-ne drepturile legale normale.Este clar: ce-am avut ca venituri in Decembrie 2009 trebuie sa fie egal cu ce trebuia sa luam in Ianuarie 2010. Ce e greu de inteles asa ceva???? Numai ca rautatea umana si imbecilitatea celor de sus si a contabililor din tara e incomensurabila.Voi sindicatele trebuie sa faceti tot posibilul de a trezi cretinii din somnul perpetuu si din prostia irecuperabila.Trebuie sa faceti miscari grele sindicale, trebuie sa scoateti tot poporul asta in strada pentru ca sa nu mai faca ei ce vor cu tara asta.NISTE IDIOTI, IMBECILI,CRETINI,IMPUTITI si SLUGI BASESCIENE!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. ce care n au iubit vreodata scoala si nu au fost obisnuiti sa invete vor sa faca reforma cu sistemul de invatamant ? RUSINE !

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnul Pop are dreptate. Maramuresenii nu sunt de acord cu acest proiect, insa directorii incearca sa sperie cadrele didactice ca daca vor face greva vor fi sanctionati si chiar dati afara. Vai de noi daca se aproba proiectul in forma actuala!

    RăspundețiȘtergere
  15. La intalnirile pe grupuri de lucru de la ISJ Dj a reiesit decat ca noi suntem niste prosti care nu intelegem cat de buna este LEN! Toate observatiile sunt intr-un proces verbal care a fost inaintat la minister.... Poate de aceea, ministrul stie ca in teritoriu lumea e de acord cu legea asta.

    GEVA GENERALA!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa fim seriosi, trebuie sa recunoastem ca suntem prea lasi pentru a face o miscare ce ne-ar putea aduce linistea in acest sistem bugetar vitregit de toate partidele care s-au perindat la conducere. Probabil ca se urmareste sa ne destabilizeze prin aruncarea pisicii in curtea directorilor de scoala iar pasul urmator va fi privatizarea invatamantului de stat prin care oricine cu bani poate deveni patronul vreunei scoli. Dar cum din pacate intre angajatii din invatamant functioneaza zicala " Sa maoara colegul sa-i iau capra" nu vad cum putem pune umar la umar sa luptam pentru o cauza comuna. Bine ar fi daca fiecare dintre noi ne-am gandi ca intr-o buna zi altcineva o sa stea cu ochii pe capra noastra.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hristos a inviat!
    M-am agatat de aceasta sfanta urare cu speranta copilului care crede ca promisiunea se va materializa... Ma astept sa nu se intample nimic bun si in acelasi timp sper contrariul(pentru ca sunt o optimista!).
    Desfiintarea titularizarii ma duce cu gandul la privatizarea scolilor(gen ,,Scoala Conclatele S.R.L''). Este din rau in mai rau... Singura solutie este GREVA GENERALA! Dragi colegi, treziti-va! Desteapta-te , romane!!!!!!! Acum ori niciodata!Sanatate tuturor si nu mai stati pe ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dar cine sunt acesti secretari de stat de care trebuie sa ne temem noi si carora trebuie sa le cersim titularizarea ??? Dar acest ministru infantil si acest prim-ministru iresponsabil ?? Oare nu pot fi demisi ? Daca vor sa revolutioneze educatia rasturnand-o cu susul in jos, sa le aratam noi revolutie si cum pot fi dati jos. Sa mergem la Bucuresti si sa ne castigam drepturile !! Ana-Bacau

    RăspundețiȘtergere
  19. Au pus stapanire pe tara ipocritii astia de guvernanti ai lui Basescu! Au instaurat deja dictatura! Chiar nu observati acest banal fapt? Vor sa ne ignore, sa-si bata joc de noi toti, de munca cinstita si onesta, de valoarea si competenta noastra.Ei sunt de fapt incompetentii ce nu au solutii economice pentru aceasta tara.Oamenii vor ajunge sa se spanzure in paduri, sa-si dea foc, sa sara de pe poduri, in fata trenurilor, in prapastii sau o sa se asfixieze cu gaz metan pentru ca multi vor deveni someri sau vor da faliment cei cu societati, fiind ingropati in datorii.Ce fac ei cu oamenii acestei tari? Noi inca mai stam si-i privim cu seninatate??? Nu putem avea demnitatea de a reactiona??? Nu mai avem coloana vertebrala dreapta???? Pe cine lasam sa ni se faca dreptate??? GREVA GENERALA!! Si cat mai repede si pe termen nelimitat!!!! Nu vor ceda decat in momentul in care vom demonstra ca noi astia mici si neinsemnati de fapt suntem o forta, suntem multi si vrem sa muncim cinstit, nu sa furam ca ei, nu sa ne inavutim peste noapte, nu sa ne parvina facilitatile de partid asa din cer peste noapte.E degradant sa cedam prin ingenunchiere si sa nu reactionam.GREVA GENERALA!!!!!!!!!!! BLOCAREA SISTEMULUI CAT MAI REPEDE SI DEFINITIV!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. mama mea merge de vreo 35 de ani in acelasi loc de munca. Noi de ce nu am putea avea acelasi loc de munca 30 de ani?
    Daca nu sunt competenta pentru acel loc, atunci sa ma "schimbe"... Dar desfintarea titularizarii este o magarie. Chiar daca eu incerc sa ma titularizez de vreo 11 ani

    RăspundețiȘtergere
  21. Liviu, tu spui sa nu trecem notele in catalog, dar ce sa facem cand directorul, desi stie acest lucru, iti cere sa le treci si chiar "te ameninta" ca va verifica cataloagele. Sa nu mai spun ca la noi in scoala liderul de sindicat nu discuta cu noi nimic, nu ne informeaza in legatura cu problemele atat de importante pentru noi toti (este doar mandra ca este lider de sindicat). Noroc ca aflam din mass-media si primim mesaje de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  22. mihai contanu08.04.2010, 11:40

    -am fost la buzau
    -am vazut ce inseamna sa fim uniti
    -cateva mii de cadre didactice din buzau continua sa isi apere drepturile
    -putini fata de cati suntem in tara
    -asteptam ...
    -la ce cele mai multe intrebari puse de cei din buzau am plecat capul-aveau dreptate-nu am putut sa le raspund
    -participam la discutii, la negocieri si apoi asteptam ...
    -trebuie sa ne miscam mai rapid
    -inca un pic si intram in vacanta...
    -mai ne "auzim"

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu sunt de acord cu desfiintarea titularizarii. Si medicii dau concurs pe post si raman acolo toata viata, se muta doar daca doresc ei. adica am invatat de mi-au sarit capacele ca sa fiu egala cu unu care nu-si gaseste loc de munca si ca ultima varianta preda in invatamant?Sa ajung ca din 4 in 4 ani sa ma inscriu in partidul conducator? Domnule Liviu Pop, incepeti mai repede demersurile pentru greva, inainte de a fi votata legea.GREGA GENERALA! BOICOTAREA EXAMENELOR- BACUL SI COMPETENTELE!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Renuntarea la titularizarea in sistemul de invatamant este cea mai mare prostie si cea mai ordinara lovitura pe care Guvernul vrea s-o dea cadrelor didactice. Se mizeaza pe zdruncinarea unitatii personalului didactic avand in vedere faptul ca in sistem sunt multi suplinitori care la aceasta veste jubileaza. Cu un "concurs" la nivelul unitatii de invatamant asemanator celui pe care la sustinut viitorul ginerica SYDA, si cu ceva "proptele" toti cei ce pana acum n-au reusit sa treaca un examen de titularizare serios, vor fi rezolvati ... .

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Liviu Marian Pop,
    Sunt unul care nu prea semnam listele pentru greva atunci cand era vorba de o marire de salar, convins ca nu sunt bani la buget si trebuie sa fim solidari in vremuri de criza. N-am fost prea dezamagit nici de minciuna BASESCIANA, facuta la promulgarea legii de marire a salariilor cu 50 procente, cum ca resurse financiare ar fi.
    Va rog insa ca de aceasta data sa nu renuntati la orice forma de protest. Pentru TITULARIZARE eu personal am facut mari sacrificii, si ca mine multi altii. Am invatat de ne-am rupt, iar acum se vrea a ne aduce pe toti la acelasi numitor comun: DESCHISUL USII CU CAPUL.

    RăspundețiȘtergere
  26. MIHAELA B.3208.04.2010, 13:01

    Propun sa ''serbam'' adoptarea fortata a L.E.N. printr-o greva de avertisment chiar luni dimineata,atunci cand guvernul de incompetenti portocalii vrea sa ne extermine.

    RăspundețiȘtergere
  27. e pacat ca din nou ne lasam calcati in picioare de un guvern incompetent, un presedinte dictator, care si-au numit directori din sanul partidului pentru a-si asigura supunerea intregului sistem de invatamant. in unele institutii de invatamant dezbaterea legii a decurs cam asa: indiferent ce obiectii am fi avut nu erau trecute in procesul verbal pe motiv ca inspectoratul a cerut doar eventuale propuneri si nu acordul sau dezacordul nostru. in aceste conditii, avem doua variante: fie ne unim si declansam o greva cum n-au mai vazut, fie ii lasam cu reforma lor si parasim sistemul. cei care inca mai putem face asta. nu uitati: capul plecat sabia IL TAIE.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu se mai poate asa!!!! Am ajuns sclavii regimului dicatatorial Boc-Basescu. E nevoie de un al doilea Kirgizstan!!!! O noua revolutie!!!!
    Domnule Liviu Pop, declansati greva generala!!!!!
    Dar cu lacat pe toate institutiile de invatamant!!!! De la gradinita pana la universitati!!!!
    Jos ticalosii si nelegiuitii acestei tari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. sper sa nu se ajunga la desfiintarea titularizarii. Altfel voi ajunge sa le explic acasa celor din familie de ce sunt obligata sa pun de o parte lunar o jumatate din salariu pentru "cotizatia" de la finalul anului scolar, cand voi avea nevoie cu siguranta de "intermediere". Probabil ca se doreste finantarea invatamantului dinsalariile profesorilor si noi nu am aflat inca de asta. Probabil ca va aparea cat de curand o circulara, nota telefonica, etc, care sa prevada si asta. Mai credeti ca e imposibil?

    RăspundețiȘtergere
  30. Sunt din judetul Buzau.Sunt printre fericitii care primisera marirea salariului cu 33% obtinuta prin hotarare judecatoreasca.Dar saptamana trecuta directorul nostru PDL-ist a cedat: ne-a taiat salariile incadrandu-ne dupa ord 41.Am pierdut 380 de lei din salariu!Eu sunt sunt titular si am intrat in restrangere pentru ca din 4 clase primare raman 2- simultan. Am obtinut prin transfer un post viabil 4 ani, din care au trecut 2... Anul acesta am cazut eu, la anul nu se stie...
    -Mai ales daca nu vom mai fi titulari in sistem!Vor reusi atunci sa se titularizeze si cei care sunt suplinitori calificati de 20 de ani si care mai mult de 6 nu au reusit niciodata sa obtina la examenul unic.
    -Ma va evalua la sfarsit de an scolar consilierul X de la consiliul local pentru ca are bani si a patruns acolo...Ce conteaza ca are 10 clase si nu reuseste sa citeasca subtitrarea filmelor "ca fuge scrisu prea repede"...
    Cat mai induram umilinta??? GREVA GENERALA!!!BUZAUL NU FACE FATA SINGUR! POATE CA IMPREUNA VOM REUSI SA SCHIMBAM CEVA! Am si eu copil si nu as vrea sa "beneficieze" de sistemul de invatamant "imbunatatit" de actuala guvernare! UNITATE!

    RăspundețiȘtergere
  31. Dragi colegi!!!!!
    Voi nu vedeti ca sindicatele se scarpina? Nu stiti ca cei din varful lor sunt aserviti jigodiilor de la guvernare?
    Poate nu stiti ca si liderii nostri sindicali ravnesc catre functiilo hulite cu jumatate de gura? Im martie trebuia sa iesim in strada si sa inchidem portile institutiilor de invatamant.Nu in ultimele zile,cand LEN trece prin parlament,ii vom speria.Daca legea va fi promulgata luni sau marti,publicata in monitorul oficial,putem sta si in cap ca nimeni nu ne mai baga in seama.Asta s-a si urmarit.Totul e doar abureala pentru noi si pupat in f... la varf.Daca legea iese in forma actual propusa ma retrag din sindicat si imi cumpar valuta sa imi asigur viitorul sumbru.Nu mai dau nici un cent bagatorilor de seama ce pupa mana guvernantilor si ne sacrifica munca de 30 de ani cu obedienta josnica a parvenitilor.
    CONDOLEANTE SINCERE INVATAMANTULUI ROMANESC!!!!! Dumnezeu sa-l odihneasca in memoria celor care am cladit ceva maret ca sa aiba ce strica diavolii tazmanieni! Rodica F.

    RăspundețiȘtergere
  32. Medicii de familie nu au mai prescris retete si nu au mai eliberat concedii si trimiteri 2 zile, si au obtinut ceva. Educatia, ca si Sanatatea, constituie prioritati nationale. Oare nu ar fi cazul sa aratam ca asta inseamna Educatia? Bineinteles ca in Sanatate lucrurile se precipita datorita nevoii stringente a oamenilor de a fi tratati. Dar si la noi ar fi un moment propice de saptamana viitoare cand au loc probele de bacalaureat de competente digitale.
    Nu credeti ca ar fi momentul sa fim mai fermi? Daca nu acum, atunci nu mai putem fi niciodata dupa promulgarea legii...

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Pop,

    Sta in puterea dvs. sa ne mobilizati! Declansati GREVA GENERALA inca de luni, 12 aprilie. Nu-i lasati sa ne ia si TITULARIZAREA! Nu ne-au mai ramas prea multe lucruri, nu mai avem prea multe sperante. Vom fi sclavii directorilor! Nu ne tradati!

    RăspundețiȘtergere
  34. Dragi colegi frustrati si inerti. Frica morbida pe care o manifestati domniile voastre la auzul desfiintarii titularizarii, ma duce cu gandul la o singura posibila explicatie: acest fenomen ar aduce implacabil o selectie pe criterii de competenta si valoare a profesorilor si i-ar obliga pe cei care, dupa ce au obtinut acest statut (mai mut sau mai putin printr-un concurs..... de imprejurari si in baza unor teste teoretice irelevante pentru competenta lor si calitatile lor aptitudinale pedagogice), sa iasa din somnolenta si comoditatea plafonanta si calduta a postului asigurat in orice conditii, pana la pensionare, si sa se autoeduce in permanenta, astfel incat sa fie in pas cu tendintele momentului si cerintele unui invatamant modern. Cum ati vrea sa evoluam, atat timp cat titularii stau bine-mersi pe posturile lor deprofesionalizandu-se si plafonandu-se treptat, blazati de gradele didactice cu care s-au incununat majoritatea si care le asigura un nivel de auto-suficienta generator de .... non-calitate si lehamite?

    RăspundețiȘtergere
  35. Ioan de la Suceava08.04.2010, 19:52

    DLE POP, "VĂ ACUZ!". Vă acuz ca sunteţi slugă, ca sunteţi sclavul puterii, împreună cu Isvoranu, Nistor, Hadăr, Cornea, că nu urmăriţi interesul membrilor simpli de sindicat. Vă acuz că sunteţi în funcţie pentru bani, pentru bani şi pentru alte funcţii înalte! Vă acuz pentru că plătesc cotizaţie la sindicat, deşi sindicatul, în acest moment, NU MĂ REPREZINTĂ! Vă acuz că ne minţiţi ca să treacă anul şcolar! Vă acuz că nu faceţi nimic, vă acuz pentru că duceţi lupta sindicală numai la televizor! RATB a făcut grevă şi...ştiţi urmarea, MEDICII DE FAMILIE la fel...Dle POP, vă acuz că ne minţiţi, de 3 săptămâni ministerul îşi bate joc de d-voastră, de sindicate, de noi, de sistem şi noi nici măcar nu suntem în stare să îi ajutăm pe colegii din BUZĂU.
    Dle POP, vă acuz! Vă doresc să trăiţi cu dezamăgirile noastre!COPIII D-VOASTRĂ SUFERĂ DE MULT CA AI MEI? RUŞINE.

    RăspundețiȘtergere
  36. Liviu, vad ca si tu ai o fetita frumusica (sa creasca mare si sanatoasa), posibil de varsta scolara. Tu ti-ai da copilul la scoala pe mana unui titular blazat si rigidizat in metode si tehnici de predare invechite, sau ti-ai dori un dascal destupat la minte, flexibil si adaptabil, cu abilitati de comunicare si dornic sa descopere noul? Sau poate tu ai de gand sa-ti trimiti fiica la scoli la Paris? Eu sunt profesor si am copii de scoala si sunt din ce in ce mai deziluzionat de modul cum se prezinta unii dintre confratii mei TITULARI, cu studii de scurta durata sau ID-uri pe la Spiru Haret sau Goldis, si cu titularizari luate pe avantajul de a avea o buna memoria reproductiva sau, mai rau, cu sprijin politic. Eu zic ca ar trebui sa se termine odata cu prostia asta cu titularizarea si cu acest asa-zis concurs unic de titularizare.... Parerea mea....

    RăspundețiȘtergere
  37. d-le anonim de la 20:08......,,confratii"d-voastra titulari sunt de acord cu desfiintarea titularizarii...dar nu sa ajungem la mana directorilor,a consilierilor,a ,,femeii de servici de la primarie",etc.ca sa ne,,evolueze".....de bine de rau totusi titularizarile de pana acum au fost corecte....//cred ca lucrul cel mai bun in momentul de fata ar fi declansarea grevei generale incepand de luni 12 aprilie...

    RăspundețiȘtergere
  38. Dacă se desfiinţează titularizarea, care ar fi difernţa dintre mine care am învăţat şi am trecut printr-un examen dur şi un coleg care abia a luat, an de an, nota minimă 5. Eu am dat titularizarea în 2001 iar concurenţa a fost de 9 candidaţi pe un loc, oare nu e o nedreptate să mi se anuleze tot efortul şi străduinţa? Nu se poate să se anuleze totul doar de dragul "reformei". Treziţi-vă mai mari legiuitori ai ţării!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. desfintarea titularizarii ar fi ceva firesc in conditiile unui sistem democratic, dar la noi nu exista asa ceva pentru ca institutiile statului precum si programele dupa care functioneaza au ramas tot cele autoritare. In aceste conditii practic profesorii sunt ca niste sclavi cu care stapanul (puterea politica) poate face ce vrea.
    Nu cred ca o greva generala ar rezolva problema, ci doar presiuni ale populatiei prin intermediul liderilor de sindicat, a alesilor, .... care sa impuna reformarea intregului sistem , dar oare liderii, alesii, ....sunt interesati sa faca asta?

    RăspundețiȘtergere
  40. si mie mi se va anula rezultatul numit titulatura. M-am titularizat in 2002, in urma unui concurs dur, la care erau 5 posturi titularizabile la disciplina mea si in jur de 150 de candidati. Rezolvarile nu au fost corectate oricum, ci de universitari. Examenele unice mi s-au parut mai simple; oricum am obtinuy de fiecare data note mari, pentru ca am optat ori de cate ori am putut pentru detasare prin concurs cu probe scrise, ca sa pot fi mai aproape de familie. Exista in tara suficiente locatii in care numarul de posturi disponibile este mult mai mic decat numarul de doritori. Eu apartin unui asemenea judet, si nu mi-a fost usor deloc sa obtin ceeea ce am obtinut. Mi se pare nedrept sa ni se ataseze o eticheta.
    Nu ma lamentez din cauza examenelor care se vad la orizont. Ma cutremur la gandul ca suntem lasati la mana unor persoane care pot avea alte interese. Cred ca in toate judetele in care oferta de posturi este mult inferioara numarului de candidati, cazurile de coruptie de orice fel la examenul pentru obtinerea unui post vor fi lucru obisnuit si ca va deveni eveniment demn de a fi mediatizat examenul care va fi corect.
    Sunt convinsa si de faptul ca acele persoane membre ale CA vor prospera vizibil pe spinarea nefericitilor care nu sunt in CA (cine nu cotizeaza, probabil ca zboara) astfel incat solutia o vom primi in instanta. Chiar daca am castiga un proces si ne-am intoarce la post, ce se va intampla cu noi la evaluarea anuala? Probabil ca se va cauta sa se obtina pentru urmatorul an probe in felul unei evaluari inferioare, neluandu-se in considerare documente din dosarul personela din diverse motive. Cand se doreste sa nu mai fii intr-un loc, se gasesc cu siguranta argumente. Si daca ai avut curajul sa ii dai rudei unui membru CA un 4 cand, dupa mai multe evaluari constati ca nu a invatat deloc, atunci tot tu esti sanctionat, asa cum doreste Maria Sa, CA.

    RăspundețiȘtergere
  41. Dl Pop, ii inteleg pe cei care nu doresc sa se renunte la titularizarea unica, dar nu va ganditi ca exista profesori care se complac in situatie, nu doresc sa mai evolueze, sunt siguri pe ce au. Eu dau examen din 3 in 3 ani, iau mereu note peste 7 si nu pot sa ma titularizez pt ca nu sunt posturi vacante in timp ce alti colegi de-ai mei nu-si fac treaba, dar stau linistiti. Adevarul este undeva la mijloc, dar cred ca fiecare scoala isi cunoste interesele mai bine decat orice altcineva. Va multumesc, Bianca

    RăspundețiȘtergere
  42. bianca tu nu vb de cei care n au dat vreodata examene , vad ca tu i bagi in aceeasi oala pe toti , cei mai multi am dat examene la fel ca tine , e vina noastra ca tu n ai reusit sa te titulaizezi ? sau poate nu vrei numai oras?

    RăspundețiȘtergere
  43. mai lasa ne bianca, mai pune mana si mai invata!nimic nu se obtine usor!

    RăspundețiȘtergere
  44. Stiti de ce este greu ca toti sa fim uniti? pentru ca dintre suplinitori , peste 50 % vin la scoala doar ca sa arate in sat ca sunt profesori . nu vin pentru salariu , familiile lor avand bani multi . Se multumesc cu un salariu de 5 milioane ca necalificat sa ii stie satul profesori . Cu asa oameni nu vor razbi niciodata ! Ne vor calca in picioare ! rusine acestei tari!

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt curioasa ce lideri vor aparea la tv, astazi si maine....cred ca nimeni! Iar legea va trece ca gasca prin apa...iar din toamna , elevii ,parintii si directorul vor face legea in scoli.O sa ne mancam unii pe altii.Care e mai docil, mai lingusitor, o sa aparem toti pe youtube cum elevii isi vor bate joc de ore! Cine mai ramane in sistem? Pt ce ne-am chinuit sa ne titularizam, sa ne luam grade, sa scriem carti, sa facem optionale.Cred ca e cea mai dezamagitoare primavara din viata mea!

    RăspundețiȘtergere
  46. Sa nu dea sfantul sa faca ce vor ei in sistemul asta , si n tara asta ptr ca buba coace si vor muri ca ceausescu.Lasati si tinerii astia sa conduca tara , ar face mai bine ca securistii astia! 10 ani m - am chinuit sa ma titularizez banditilor , acum vreti sa mi luati munca ?

    RăspundețiȘtergere
  47. Banditii vor doar sa fure viata noastra, sa distruga tara si sa plece apoi in lume cu averi incomensurabile.Asta e singurul lor scop.Sa conduca tinerii tara??? O iluzie mare cat universul.Tinerii sunt mult mai flamanzi si au fost educati in partidele acestor rechini feroce ce azi ne conduc oligofrenic. Cat despre titularizare, sa ne luam gandul, aceste masuri de fapt duc ma mariri de salarii, exact ceea ce nu vor golanii astia de cartier.Vise dom'le anonim! VISE ! GREVA GENERALA! GREVA GENERALA !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Totul este aiurea in aceasta tara, valori nu mai exista, prostii sunt la putere, atatea aranjamente nu au fost niciodata pana acum.
    Vor sa desfinteze titularizarea sa aiba loc de munca cei ce le canta in struna.
    Vai copii nostri.
    Uneori ma intreb, chiar daca e un pacat, daca Dumnezeu nu a gresit tara cand a ales aeronava in urma cu catevA ZILE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Sunt total de acord pt desfiintarea examenului de titularizare.Am fost titular dar nu m-am gandit niciodata sa raman pe post pana la pensie.Sistemul trebuie sa fie flexibil si nu rigid ca actualul sistem.Vor trebui sa ramana in invatamant doar acei profesori cu vocatie pentru predare si calitati didactice.Odata cu titularizarea,dispare si motivatia si interesul pentru post si se instaleaza opusul acestora.Sunt un profesor cu vocatie si nu as putea rezista doar in alt domeniu de activitate.
    Am calatorit si locuit in multe tari europene si in afara Europei iar de acolo nu se vede in felul in care vedeti lucrurile voi-stimati colegi.Exista coruptie la nivel de inspectorate,se cunoaste acest lucru,iar desfiintarea titularizarii nu va face decat sa elimine pe cei cu pile si pe cei fara vocatie in invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  50. Prof calificat + def

    Sunt total de acord pt desfiintarea examenului de titularizare.Am fost titular dar nu m-am gandit niciodata sa raman pe post pana la pensie.Desfiintarea titularizarii va face ca sistemul sa fie flexibil si nu rigid ca actualul sistem.Vor trebui sa ramana in invatamant doar acei profesori cu vocatie pentru predare si calitati didactice.In opinia mea,odata cu titularizarea dispare si motivatia si interesul pentru post si se instaleaza opusul acestora-adica siguranta.Ma consider un profesor cu vocatie si nu as putea rezista doar in alt domeniu de activitate.Am predat inclusiv in scoli bune,si am plecat din sistemul asta doar pt ca mi-e lehamite de inspectorii corupti.
    Am calatorit si locuit in multe tari europene si in afara Europei,iar de acolo nu se vad lucrurile in felul in care se vad de aici stimati colegi.In Romania exista coruptie la nivel de inspectorate,nu-i asa ca voi cunoasteti acest lucru?Deci desfiintarea titularizarii nu va face decat sa elimine pe cei cu pile si pe cei fara vocatie in invatamant.
    Invatamantului romanesc ii trebuie oameni practici la clasa si nu cu doctorate,incapabili sa se coboare la nivelul copilului.Isi iau doctoratele asa cum am auzit,si se ridica si cu pretentii la salariu.Dupa cate cunosc eu,prin occident,te numesti doctorand(si la salariu)doar daca apari cu lucrari serioase pe piata...
    In ceea ce ma priveste nu sunt doctorand in Romania si nici in occident,insa sunt autodidact in 3 limbi straine iar acestea chiar imi folosesc si la clasa...Copii ma iubesc si ma respecta si la clasa si ca om iar ceea ce va spun eu acum nu le intalnesti la orice cadru didactic,nici chiar la aceia titulari.In occident(Anglia,Spania),a fi titular inseamna a te vrea scoala(nu neaparat directorul ci in primul rand copii)dupa primul an de predare cu contract determinat.
    Contractul determinat(pe un an) este benefic pentru invatamantul romanesc.Un director care tine cu scoala are timp sa te citeasca in privinta calitatilor tale pedagogice.In opinia mea,ar trebui sa te numesti profesor doar daca copii din scoala la care predai te saluta si pe strada indiferent daca esti titular sa nu.
    De ce sa nu incercam sistemul de invatamant englez sau spaniol?Suntem noi mai destepti decat ei si ne opunem noi schimbarii?Sau domnilor colegi,ne este frica de faptul ca nu stim daca avem sau nu vocatie si nu o sa rezistam intr-un sistem bazat pe competitie?Chiar credeti ca e totul bine pentru invatamant ca am fost ambitiosi(sau norocosi de subiect)intr-un an si am invatat pe rupte doar pentru amaratul asta de examen de titularizare,cu gandul sa ne asigure un viitor sigur la pensie?Chiar credeti ca mai e la moda sa iesi la pensie de la stat dintr-o scoala dupa 25 de ani?
    Invatamantul romanesc are nevoie de reformare.
    Stimati colegi,daca va place clasa si sunteti siguri ca copii va respecta in clasa si pe strada,atunci viitorul sistem de invatamant o sa faca dreptate pentru profesorii capabili si pregatiti din scoli,nu pentru cei care dau spaga la inspectori doar pentru ca sa le fie asigurat postul pe care poate i-l si merita.

    mancourse@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  51. Sunt consternată de această şleapcă de parveniţi care ne conduc ţara!Ce caută acest FUNERIU sau cum s-o mai chema el,să conducă o mulţime de intelectuali când şi-a făcut studiile la şcoli private,pentru că învăţământul de stat producea valori,iar el se regăsea în conţinutul antonimului acestui cuvânt,adică o nonvaloare?Am ajuns de râsul unor incompetenţi!Vor să ne ia dreptul de a mai fi titulari,după ce am muncit zile şi nopţi pentru a lua o notă bună la acest examen extrem de dificil...Ştiu m[car ce înseamnă un examen de titularizare?!Nu putem accepta bătaia lor de joc!În final,mă simt obligată faţă de MARELE EMINESCU să le trimit cu dedicaţie una dintre sutele de strofe în care se regăsesc tentativele noastre de parlamentari:"Unde eşti tu,Ţepeş Doamne?Ca punând mâna pe ei,/Să-i împarţi în două cete,/În NEBUNI şi în MIŞEI ./Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i arunci,/SĂ DAI FOC LA PUŞCĂRIE ŞI LA CASA DE NEBUNI!"Succes,dragi sindicalişti!Vă puteţi baza şi pe noi!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare