30 apr. 2010

1 Mai miting in Baia Mare

Mitingul va debuda la ora 10:00 in fata Casei de Cultura a Sindicatelor, acolo unde se vor tine si speech-urile de rigoare, dupa care cei circa 800 de sindicalisti vor pleca spre Parcul Municipal pe traseul strada Culturii - Gheorghe Sincai - Piata Libertatii - Podul Viilor - Petrofi Sandor
Principalele probleme se refera “legea unica de salarizare si ordonanta 1 care blocheaza negocierea contractelor colective de munca, legea pensiilor si, nu in ultimul rand, legea 69 din 2010 care blocheaza orice fel de rectificare pe cheltuielile de personal”

12 comentarii:

  1. Va salut domnul Pop. Trebuie neaparat sa facem greva generala. Nu renuntam la titulatura si la dreptul nostru de libera miscare in sistem..., macar la nivelul localitatii.
    Ar trebui sa facem greva generala in timpul Evaluarii Natinale, in timpul probei de matematica, peste o saptamana.
    Avem vreo sansa sa reusim, domnul Liviu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vedeti d-lor, ca nu este unitate in sistem? Ce sa ne faca sidicatul? In greva intra doar cel care, in prezent, este nemultumit si nesigur pe "catedra lui"...altfel...hai sa fim seriosi..! Cred ca s-au invatat cu noi..ha ,ha...cu greva ..si presa si celelalte categorii sociale...care discuta de noi datorita "nehotararii" noastre. Nu am dus nimic pana la capat. NIMIC. Nicio greva nu a avut finalitate...suntem de rasu-plansu , asta-i realitatea!

    RăspundețiȘtergere
  3. vot UNANIM !

    Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a aprobat includerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial
    30.04.2010

    „Este o zi foarte importantă pentru şcoala românească. Mulţumesc Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, care şi-a exprimat prin votul acordat, aprobarea pentru opţiunea majoră a Guvernului, a Ministerului Educaţiei, aceea de a avea un învăţământ general obligatoriu de 10 ani, bine structurat, coerent şi modern. Prin trecerea clasei a IX-a la gimnaziu şi introducerea clasei pregătitoare vom putea pune în aplicare o politică educaţională bine definită, ducând cunoaşterea spre resursa umană, aşa cum este firesc. Credem că faţă de ceea ce aveam până acum, anul în plus, petrecut de către adolescenţi împreună cu familia şi comunitatea cărora le aparţin, va aduce un spor de calitate pentru procesul educativ. Pentru elevi, în primul rând, dar şi pentru sistemul de învăţământ. Sunt bucuros că argumentele au învins teama", a declarat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, la finalul şedinţei Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, desfăşurată astăzi, între orele 10.00 - 16.00.
    În această săptămână, proiectul Legii Educaţiei Naţionale, adoptat de Guvern, la data de 12 aprilie, s-a aflat în dezbaterea Comisiei de învăţământ. La începutul şedinţei de vineri, membrii comisiei au discutat Titlul al II-lea din lege, ce cuprinde prevederile referitoare la învăţământul preuniversitar. Prin votul unanim al deputaţilor, s-a convenit că învăţământul general şi obligatoriu va fi 10 clase şi va cuprinde învăţământul primar şi cel gimnazial. S-a mai convenit că structura învăţământului preuniversitar să fie următoarea: învăţământ primar - cinci clase (clasa pregătitoare şi clasele I - IV) şi învăţământ gimnazial - cinci clase (clasele a V-a - a IX-a). De asemenea, s-a aprobat prin vot şi faptul că liceul va deveni obligatoriu, cel târziu în anul 2020.
    În privinţa predării religiei în unităţile de învăţământ, comisia a aprobat că aceasta va râmâne disciplină de studiu, parte a trunchiului comun, pentru învăţământul primar, gimnazial şi profesional: „La solicitarea scrisă a părinţilor sau a tutorelui legal, elevul poate să nu frecventeze orele de religie, caz în care situaţia şcolară a acestuia se încheie fără această disciplină".
    Săptămâna viitoare, discuţiile continuă în plenul Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor, urmând ca spre sfârşitul acesteia să fie redactat Raportul final.

    BIROUL DE PRESĂ

    < precedentul

    RăspundețiȘtergere
  4. nu o sa fie nicio greva, ci doar un mic fassss. stiti de ce?
    pentru ca multi dintre noi sunt bine mersi, cocolositi in sistem.
    invatatorii, multi, au primit o multime de banuti acum, de cand sunt platiti ca profesorii, peste noapte. ei nu vor iesi in strada.
    toti cei care si-au facut vile din meditatii, nu vor iesi in strada.
    cei care au functii de tot felul si legaturi solide in inspectorate, cu profituri mici dar sigure, nu vor iesi in strada.
    deci, care greva?
    cu cine?
    hai, ca suntem de toata jena!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim 01.05.2010, 00:54 :
    FOARTE BINE ZI ADEVARAT ZIS!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. pt."anonim 01.05.2010,00:54":
    puteti pune problema ca vor iesi invatatorii in strada pentru a fi mai bine platiti decat profesorii(ghici de ce!!!), iar cei cu vile sau functii vor schimbarea conditiilor de munca si salarizare, satui fiind si ei de ziua prea lunga de munca autoimpusa sau de grija mentinerii"legaturilor solide".
    Va place ce-am scris?!Asa e tot sistemul: bolnav de ura pe capra vecinului.Hai sa ne folosim mai bine energiile in directii aducatoare de bine tuturor celor implicati in sistem.

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Pop,sunt foarte curios cati va vor urma.Eu unul,nu! Atata vreme cat se incearca POLITIZAREA acestui miting(am inteles ca va participa Dolha cu gasca lui pesedista!),mersi! Eu nu servesc asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  8. astia abia asteapta sa facem greva ca sa faca economie la salarii.AM FACUT GREVA SI 50% N-AU PARTICIPAT.N-o sa iasa nimic pana nu li se da la cap, ca m-am saturat de mutrele lor puhave si idioate care nu cunosc decat INTERESELE DE PARTID , IAR DE LA NOI ...BANI SA LE DAM CAT INCAPE SA FACA "PE NOBILII" PE SPINAREA NOASTRA. Vedeti ca pana si "prietenul" Putin l-a invitat pe 9 mai pe REGE si nu pe Basesc u, iar la expozitia de la Shanghai SUNTEM CODA COZILOR,LAOLALTA CU...

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună Ziua
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
    Mulţumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  10. chiar daca sistemul de invatamant si sistemul in general functioneaza pe baza violentei, eu sunt convins ca violenta nu rezolva problemele, ci doar le mentine

    RăspundețiȘtergere
  11. am impresia ca planificarea grevei generale pt. 7 iunie este fixata in asa fel incat sa nu participe prof. la ea, deoarece atunci majoritatea mediilor sunt incheiate, nu are nici un rost sa mai facem economie la buget. De ce s-a fixat aceasta data, fara nici un impact asupra sistemului, mai ales ca pana atunci va fi si legea noua votata in Parlament? Nu credeti ca este o jalnica manipulare? Uite asa ne pierdem increderea(cata a mai ramas)in liderii si in miscarea sindicala

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Anonim 30.04.2010, 18:56 Va salut si eu. sunt de acord ca trebuie sa facem ceva cu sacrificii minime si beneficii maxime. Sunt convins ca numai daca incercam sa facem ceva avem sanse de a obtine ceva, sau cel putin sa oprim agresiunea asupra sistemului de invatamant.
    @ Anonim 30.04.2010, 20:59 Asa este. Unitatea este din ce in ce mai slaba. Asta nu inseamna ca in momente de rascruce nu trebuie sa strangem randurile si sa lasam orgoliile.
    @ Anonim 30.04.2010, 22:04 asa este. Este de vayut pana vineri cum si cat o sa se modifice din proiectul initial. Tinem legatura
    @ Anonim 01.05.2010, 00:54 cred ca in momentul in care se doreste de catre politicieni atatea modificari a legii invatamantului, impotriva cadrului didactic si implicit a calitatii in educatie e nevoie si de o unitatea in actiuni. Nu reusim sa o facem. Ne meritam soarta.
    @ Anonim 01.05.2010, 10:04 Nu trebuie sa ma urmeze nici pe mine nic pe altii. Atata timp cat politicienii incearca sa ne sugrume atunci cand ajung la guvernare nici nu stiu ce e mai bine. Sa nu organizezi nimic nu e bine sa organizezi la fel, nu e bine. Nici nu mai sti cum si unde e binele.
    @ Magda si atunci ce facem?
    @ Vlad Multumesc. Pe blog ai adresa mea de mess si email pe care putem discuta.
    Multa bafta
    @ res nici eu nu sunt adeptul violentei. Mai mult cred ca dialogul si comunicarea sunt in momentle de criza cheia succesului. Insa asistam in aceste momente la monolog guvernamental si comunicari trunchiate.
    @Anonim 02.05.2010, 13:45 data era fixata in acele momente. Acum consider, personal, ca nu trebuie trecute notele in documentele scoalre, iar greva trebuie sa inceapa in 31 mai. Dar pentru aceasta este nevoei de sustinerea a cel putin 70% dintre colegi. Vienri o sa avem raportul comisiei de invatamant de la Camera Deputatilor pe proiectul Legii Educatiei Nationale. Nu cred ca putem fi acuzati de manpulare iar increderea trebuie si este neceasa a fi reciproca.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare