6 aug. 2009

Protocol incheiat in grupul de lucru Codulu Educatiei

Protocol

Prezentul Protocol, încheiat azi 6 august 2009, între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi federaţiile reprezentative din învăţământ, respectiv FSLI, FSI Spiru Haret, FEN şi FNS Alma Mater stabileşte următoarele:
1. Finalizarea discuţiilor pe marginea textului propus de MECI până vineri, 8 august;
2. Reluarea acestor discuţii marţi 11 august pentru completări şi rezolvarea eventualelor divergenţe;
3. Transmiterea în teritoriu spre dezbatere a textului rezultat în urma acestor discuţii pentru observaţii din partea Birourilor Executive ale celor patru federaţii iar MECI face public textul pe pagina web a acestuia.
4. La încheierea dezbaterii publice va avea loc o nouă întâlnire în cadrul Comisiei de Dialog Social a MECI pentru finalizarea textului Codului Educaţiei.


Ministru, Preşedinte FSLI,

Ecaterina Andronescu Aurel Cornea


Preşedinte FSI Spiru Haret,

Gheorghe Isvoranu


Preşedinte executiv,

Teodor Fîrţonea


Preşedinte FNS Alma Mater

Anton Hadăr

7 comentarii:

  1. buna ziua,
    domnule liviu pop va rog frumos sa-mi spuneti e posibil ca doua clase a VII-a cu cate 16 elevi fiecare, se vor uni si vor forma o sg clasa cu 32 elevi?
    va multumesc pt raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. sa se uneasca si sa formeze dar m-am grabit ma scuzati

    RăspundețiȘtergere
  3. e aberant
    eu cred ca trebuie sa ramana asa

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar este normal ca, un director de scoala care trebuie sa iasa la pensie la limita de varsta, sa dea in judecata ISJ si sa i se prelungeasca activitatea chiar daca instanta de judecata nu a dat castig de cauza? Daca vom tine in activitate cadre didactice de 60 de ani ce vom face cu cele care nu au catedre complete? Va rugam sa luati masuri ca astfel de cazuri sa nu existe in sistem. In ultimul timp au luat amploare chiar cu ajutorul nostru deoarece ne-a fost teama sa demascam astfel de practici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimate domn,
    Mai putem avea incredere in dumneavoastra care ne reprezentati si care ar trebui sa transmiteti opiniile noastre pertinente celor care nu ne aud si nu ne asculta???
    Ne-ati promis ca recomandarile noastre vor fi introduse ,in urma dezbaterilor publice a proiectelor de lege care privesc educatia.Unii chiar am vrut sa ajutam si am adus unele imbunatatiri chiar vis a vis de Propunerile cu privire la criteriile de performanţă pentru evaluarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar (dezbatere publică) -Data publicarii: 03.07.2009
    Spre uimirea noastra a aparut pe 3.08.un ORDIN nr.4595/22.07.2009 cu privire la aprobarea criteriilor de performanţă pentru evaluarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar .Va rog sa vedeti data ordinului si continutul neschimbat al acestuia.
    Vi se pare normal???Traim in Romania lui PAPURA VODA???
    Daca si CODUL EDUCATIEI va aparea tot la foc automat ,fara a se tine cont de opiniile celor care au fost supusi la tot felul de experimente in ultimii 20 de ani,se va alege praful de invatamantul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. contine aceeasi forma pentru ca din pacate dezbaterea publica nu mai este un lucru acceptat in RO
    plus ca nu au venit nici pe topicul meu nici pe alte canal propuneri de mofdificare (asta din partea MECI) ci doar critici si remarci
    propuneri mai putin
    Ceea ce ramane este aplicarea lui si sa vedem dupa un an analiza aplicarii lui.
    Eu ma bucur ca am pus acest propuneri in luna aprilie pe site
    In ceea ce prveste pahetul de legi sunt convins ca o sa se intample la fel
    de aceea am postat pe blog materialel din comisia de lucur
    si dupa cum vedeti este sigurul loc unde aveti inf
    Multumesc oricum pentru sustinere

    RăspundețiȘtergere
  7. Ministerul este alaturea cu drumul!
    Cere reduceri de posturi dar nu permite scoatera posturilor afisate pentru concurs de pe lista.Prin absurd, daca 2 scoli se comaseaza, evident dispar posturi.Ce fac cei care le iau in sesiunile urmatoare tocmai aceste posturi?
    Raman pe drumuri, dau in judecata ISJ-urile, directorii si ingroasa buzunarele avocatilor.Asa "sistemul" va functiona permanent fara intrerupere.Pacat ca ministeriabili au lipsit la ora de istorie cand s-a vorbit despre Domnul Cuza si drumurile sale prin tara!!!!!In invatamant chiar avem nevoie de un CUZA, sa vada realitatea nu doar ceea ce ar vrea ei sa vada.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare