12 aug. 2009

legea salarizarii unitare arunca invatamantul in coada sistemului bugetar

prin noua propunere a MInisterului Muncii cel mai mare salariu o sa fie a prof I peste 40 de ani vehime care o sa aiba 4,10*600 adica 2460 RON
debutantul 2,65*600 ron
invatatorul debutant 1,3*600 ron
Mult sub ceea ce este in acest moment
invatatorul debutant o sa iba cu 188 ron mai putin decat acum

Invatatorul debutant are salariu mai mic decat un muncitor calificat care la randul sau are salariu mai mic decat acum.


O sa revin cu o detaliere a propuenrilor
Actual Propus ron diferenta

Profesor I (Studii superioare de lunga durata, ciclul II Bologna) grad didactic I 10-14 ani 1854 3,25 1950 96
Profesor I (Studii superioare de lunga durata, ciclul II Bologna) grad didactic I peste 40 2743 4,10 2460 -283
Profesor I (Studii superioare de lunga durata, ciclul II Bologna) grad didactic definitiv 2-6 ani 1199 1,95 1170 -29
Profesor I (Studii superioare de lunga durata, ciclul II Bologna) debutant deb 1134 1,9 1140 6
Învăţător, educatoare, maistru - instructor; (cu studii de nivel liceal) debutant deb 968 1,3 780 -188
Învăţător, educatoare, maistru - instructor; (cu studii de nivel liceal) grad didactic I peste 40 2139 3,5 2100 -39

NU SE RESPECTA NICI ECHIVALAREA
ECHIVALARE min max
prof gr II 6-10 ani vechime 2,6 3
locotonent 2,6 2,95
grefier cu studii superioare 1,95 4,25

conferentiar 3,3 5,25
maior 3,85 4,2
judecator tribunal 5,75 7,5

18 comentarii:

  1. Ce inseamna Ciclul II Bolognia? Eu stiam de ciclul I... ciclul II o fi masterul?
    3 ani + master?

    RăspundețiȘtergere
  2. Iniţial, în proiectul Legii salarizării unice a bugetarilor, lucrurile stăteau foarte bine pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Numai că s-a dovedit a fi doar o păcăleală menită a-i determina pe liderii de sindicat să participe la elaborarea acestei legi. Ulterior, ministrul Sârbu a decis reducerea coeficienţilor de salarizare cu până la 40%. Măcar să fi rămas cu acele salarii, care erau oricum puţin mai mari decât cele actuale. N-a fost să fie aşa. Astăzi s-a aflat că au fost reduşi din nou coeficienţii cu 20%. Aceasta înseamnă că suntem condamnaţi să rămânem pentru câţiva ani cu aceleşi salarii foarte mici.

    RăspundețiȘtergere
  3. ptr aaalina
    da
    ptr daniel totul depinde de noi daca ne resemnam si acceptam gogosile lor

    RăspundețiȘtergere
  4. Si ce putem sa facem domnule Pop? De atatea ori am amenintat cu proteste si nimeni nu ne-a luat in seama. Cu atat mai mult nu o vor face acum ca E CRIZA. Suntem bataia de joc a tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a semnat un acord intre sindicate si GUVERN in care s-a mentionat ca la prima abatere vom relua protestele.Ce mai asteptati!!!Sunt atatea argumente care sa ne determine sa nu mai acceptam sa fim bataia lor de batjocora.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stati un pic...! Nenorocirea va fi cand vor fi disponibilizari ,in an sc. 2010-2011, adica dupa alegeri...stiati? Stiati ca pe liderii de sindicat(de la nivel de scoala) nu-i afecteaza aceste restrangeri.....pt. ca ,zic ei, ne reprezinta interesele? Cine a facut aceasta "lege",nu vedeti ca ei se "pun bine in sistem si cu sistemul"? Ce mai asteptati de la ei? NIMIC. Deocamdata suntem in vacanta si vad cu uimire ca multi colegi habar nu au de ce se intampla...se fac aranjamente, asta se face...la nivel de min., isj....,iar noi "DORMIM" pt. ca "vegheaza" sindicatul...aiurea...!

    RăspundețiȘtergere
  7. STIMABILE ANONIM DE LA 12,10

    Criteriile de evaluare pentru eventualele restrangeri sunt acelaeasi pentru toate cadrele didactice din invatamantul preuniversitar.Asa ca vom avea aceeasi soarta daca punctajele evaluarilor vor fi mici, indiferent ca esti lider de sindicat sau nu intr-o scoala .
    Suntem suparati pe sistem doar cand ne afecteaza personal,de altfel stam si ne bucuram sa moara capra vecinului.
    Cand a fost declansata greva cati dintre noi au fost fermi pe pozitie alaturi de liderii care ne reprezinta.Ei nu pot face nimic fara sustinerea noastra.
    Deci ,dragilor colegi, sa nu ne mai lamentam cand suntem la ananghie datorita atitudinii noastre generale de nepasare si atunci cand trebuie sa fim uniti pentru a ne obtine drepturile.
    Numeati manipulare din partea sindicatelor rugamintea de a face greva.Nu v-ati intrebat niciodata ca dumnealor au informatiile mult inaintea noastra si stiau ce-o sa urmeze?!Mai faceti previziuni si dumneavoastra ,nu traiti doar la timpul prezent si trecut.

    RăspundețiȘtergere
  8. in loc de painea crescuta frumos ce ne-a fost promisa, ni se intinde pe furis o coaja de paine neagra, veche si amara.
    In loc de pozitie de clasa de mijloc, suntem tot pleava din ochi.
    In loc de demnitatea umana care este stipulata prin Constitutie, atat cea romaneasca, cat si cea europeana, ne alagem tot cu capul plecat si caciula framantata din maini, pentru ca prin fata nostra au trecut tot felul de promisiuni a caror indeplinire a fost doar o frumoasa iluzie. Amanarile au adus insa mari economii la buget si au detensionat perioadele in care o pozitie ferma ar fi contat.
    Am ajuns sa ne fie rusine ca suntem profesori roaani, in loc sa ne mandrim cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. ma uit cu scarba cum invatamantul romanesc este dispretuit in timp ce pupeze precum madam Udrea (si nu numai)toaca banii publici. Unde este acum "tovarasul Basescu" sa ne spuna sa traim bine? Probabil cand spunea acest lucru se gandea la propria persoana si la clientela politica.
    imi este rusine sa spun ca sunt profesor. Majoritatea politicienilor, inclusiv d-na Andronescu, nu cunosc situatia reala a invatamantului romanesc. Din adapostul unui glob de cristal propun numai si numai aberatii.
    Referitor la grila de salarizare am ramas fara cuvinte. Guvernantii nostrii nu stiu proverbul "Un ban dai, un ban face?". La salariile din grila propusa toti oamenii de valoare din invatamant vor pleca, iar la catedra vor ramane numai necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  10. Avand in vedere aceste mari realizari ale sindicatelor, eu in mod sigur dar si multi colegi ai mei voi spune pa-pa sindicatului care ne-a amagit si nu este in stare sa faca ceva concret si vizibil pentru noi.
    Sindicatele asista pasive. Au incheiat in primavara un acord cu guvernul pentru neboicotarea examenelor nationale in care se stipula si incadrarea superioara in grila de salarizare .
    Sindicatele au uitat - SSST - ciocu mic!
    Dar de faptul ca legea cresterii salariale de anul trecut ESTE IN VIGOARE, ordonanta de amanare fiind declarata NECONSTITUTILONALA de ce tac malc sindicatele ? Ar trebui actiune in justitie la nivel national !
    Altii stiu sa se reprezinte .
    Pe noi se pare ca nu prea are cine !

    RăspundețiȘtergere
  11. de ce trebuie sa ma solidarizez cu cei care in ragazul de cateva luni isi pot aranja "ploile " ca sa ramana pe post chiar daca nu merita ?

    RăspundețiȘtergere
  12. s-a discutat despre salariile si gradatiile de merit ? vor mai fi platite din septembrie ?

    RăspundețiȘtergere
  13. salariile propuse reprezinta salariul de incadrare sau salariul brut? ce sporuri vor mai fi platite?

    RăspundețiȘtergere
  14. Conform Codului Educatieie pe care il gasiti pe site-ul EDU, nu mai exista SALARIU DE MERIT.

    RăspundețiȘtergere
  15. ADRIANA PETRE15.08.2009, 22:36

    Si dl. Pop tace malc!
    Trebuie sa platim salariile uriase, nesimtite ale celor din diferite agentii si agenturi , cum spunea mortul ctitor ceausescu.De aceea, si nu numai, nu vom fi niciodata mai bine decat un gropar, care s-ar parea ca incaseaza la o inmormantare salariul unui prof intr- o luna.
    Deci... la groapa cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  16. luni avem ocazia s anu mergem la groapa

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună seara!
    Eu am terminat în 1999 liceul pedagogic, apoi am urmat cursurile Colegiului de institutori finalizat cu diplomă de absolvire, iar în 2006 am terminat Facultatea de ştiinţe ec şi adm. În prezent lucrez ca educatoare.
    Vă rog să-mi spuneţi dacă pot fi încadrată ca şi profesor pentru învăţământul preşcolar.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare