31 aug. 2009

Intalnire Codul Educatiei pe final

maine la ora 10.00 la sediu MECI
o noua runda de discutii
sa vedem concluziile, sau o parte din ele

11 comentarii:

  1. Diana Ionescu31.08.2009, 18:27

    Asteptam cu interes un material scris dupa aceasta runda, altfel, nu putem sti daca s-a modificat ceva sau nu. Dupa mesajele verbale si scrise pe internet, se pare ca eu am starnit ceva valva dupa intalnirea de joi. M-as bucura mult sa se si concretizeze prin luarea in serios a amendamentelor propuse.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviule, asteptam cu nerabdare vesti de la tine - incepe anul scolar si noi nu avem multe lucruri clare. Ce se mai stie cu dirigentiile la liceu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu, trebuie sa eliminati contradictiile si inadvertentele legate de finantare. Stabiliti odata pentru toteauna cum e cu analizele alea periodice (ori la finantarea de baza ori la cea complementara), caci in formularea actuala nimeni nu va intelege nimic; definiti notiunea de locuinta corespunzatoare, ca alternativa la decont naveta si identificati stabiliti niste sanctiuni/raspunderi pentru cei care incalca legea.
    Ar fi multe de spus, dar, din , nu mai e timp...

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Pop , nu cred ca mai au rost aceste ,,discutii" ....hotararile au fost deja luate...guvernul isi asuma raspunderea ...PSD si PD-L au batut palma ....nu-i intereseaza parerea ,,palmasilor" din invatamant... Aceste intalniri sunt pur formale...Nu stiu cum mai aveti curajul sa ne aduceti la cunostinta niste hotarari deja luate...Suntem deceptionati de modul in care suntem priviti si , mai ales , ca nu are cine sa ne reprezinte cu adevarat interesele...Totul este numai minciuna si ,,dus cu presul "...de anul trecut,cand cu alegerile...ca nu e rost de greva..nu e momentul...sa fim cuminti...NE PUTEM ASTEPTA LA TOT CE E MAI RAU ! SUNTEM USOR DE MANIPULAT PRIN ALESII NOSTRI SINDICALI !

    RăspundețiȘtergere
  5. Dle. Pop, poate discutati (NU DOAR SA ATINGETI SUBIECTUL)si situatia incadrarii corespunzatoare a inv. care au alte fac. decat PIPP in domeniul inv.(cu Lic. Ped.) Am observat ca in Cod nu se specifica nimic in privinta masterului pe care il pot absolvi inv. cu studii superioare(cu LIc. Ped. ) pt. a fi incadrati prof. in inv. primar. Oare nu li se mai da nicio posibilitate de a deveni prof. in inv. primar, decat aceea de a face PIPP-ul? Mi se pare absurd sa faca PIPP-ul, daca au fac. de mate., rom., ist., psihologie ... Consider ca ar fi corect ca ambele studii (Li. Ped + Fac in domeniul invatamantului sau PIPP)sa dea dreptul de a fi prof. in inv. primar.Tb. sa ne gandim ca vom iesi din criza (cred ca de aceea nu se vrea...), iar o mare parte din inv. vor fi DISCRIMINATI.

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea sa stiu concret ce se va intampla cu decontarea transportului.Sunt multi colegi care SUNT TITULARI LA 2-3 SCOLI DIN LOCALITATI DIFERITE , iar drumul ii costa aproape 200 lei ron. S-a recurs la aceasta solutie pentru a avea cadre calificate in toate scolile , chiar si la tara. Locuinta 'CORESPUNZATOARE" este exclusa in cazul unor familii inchegate! Poate pentru tineri CUM DOREA ODATA CEAUSESCU!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate domn,
    La noi la scoala se solicita desfiintarea a doua posturi:1 pt didactic auxiliar si unul pentru nedidactic.S-a cerut opinia CA din scoala si dorim sa realizam o nota de fundamentare pentru a ramane cu normarea pe care o avem ,pt ca dupa toate normativele LA NOI IN SCOALA AR MAI FI NEVOIE DE NISTE NORME .
    Nu gasim insa argumente pentru sustinerea postului de secretar al centrului bugetar,acesta fiind fostul post de casier,transformat doar printr-o adresa venita de la ISJ.
    In calitate de lider de sindicat al scolii va rog din tot sufletul sa-mi trimiteti informatiile solicitate,pentru a mai stopa tensiunile existente in scoala dupa aceata vara plina de incertitudini.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se apropie data la care guvernul va adopta grila unitara de salarizare si codul educatiei si eu nu am vazut ca liderii de sindicat sa obtina ceva. Mi se pare ca se fac doar ca ne apara interesele. Daca nu pot, sa lase pe altii ! Am ajuns in cativa ani nenorocitii sistemului bugetar.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu ce ati astepta insa cu siguranta va pot spune ca nu au reusit sa ne-au luat cat si-au dorit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Speram ca veti da un raspuns si vis a vis de restrangerile din scoli sau macar sa ne dati solutii acolo unde chiar sunt norme in deficit si se cer restrangeri in procent de 10% din personalul didactic auxiliar si nedidactic.
    Am inteles oricum ca nu trebuie sa mai speram sa reusiti ceva pentru noi,cei pe care cica ii reprezentati.
    Toata vara ne-ati dus cu vorba!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu cred c atoata vara am incercat sa facem ceva
    daca nu am fi participat eram criticati in alt fel
    din pacate ceea ce am discutat acolo este diferit de ceee ce a adumat Parlamentul

    RăspundețiȘtergere

Postări populare