13 aug. 2009

Invatamntul trantit la pamant de guvern

Pe căi oculte, cu o mimare iresponsabilă a dialogului social, reprezentanţii Guvernului Boc aruncă la talpa salarizării în sistemul bugetar, personalul din învăţământ prin ultima formă a legii salarizării unitare.

Este inadmisibil să discutăm de o reformă reală în educaţie atâta timp cât vremelnicii pe funcţii fixează în următorii ani, profesorii în intervalul 1,5- 4,1 pe o grila unica de la 1 la 15.
Discutăm de aprope 360000 de salariaţi din învăţământ care reprezintă 25% dintre bugetari.

În aceste condiţii Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ o să aducă la cunoştinţă, celor peste 200000 de membri pe care îi reprezintă, intenţia guvernului Boc, urmând ca acestia să decidă formele de protest la care vom recurge.

22 de comentarii:

  1. am impresia ca degeaba negociaza sindicatele, ceea ce ati negociat cu privire la legea unitara a salarizarii a fost degeaba. Nu are rost sa va irositi timpul degeaba. Sa intelegem ca sindicatele nu mai au nici o putere. Totul porneste de sus, daca stiti cum sa-i manipulati pe membrii de sindicat si daca dumneavoastra personal și ceilalti din conducerea Federatiei vor dori greva cu adevarat, atunci suntem sigura ca greva se face, exact ca-n 2000. Fiti sindicalistul adevarat.... A luat invatamantul o mare TEAPA de la PSD

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine seamana vant, culege furtuna! Cand oamenii aveau incredere in sindicat, in lideri, au fost dezamagiti. Acum sa si vrem sa facem ceva, nu prea mai avem cu cine. Sunt sceptic ca vom reusi sa facem ceva. Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar am devenit mult mai realist. Am visat ani intregi cu ochii deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu numai PSD! Toate partidele!!! Poate mai vor niste ciolane de ros de la noi! Le vor avea cat mai curand ca doar vin alegerile.
    SOLUTIA CEA MAI BUNA E GREVA LA 15 SEPTEMBRIE. VOM STA IN GREVA 10 ZILE CA TOT TREBUIE SA NU FIM PLATITI.Chiar daca avem nevoie de bani dupa perioada de concediu.Vom strange surubul dar lor nu o sa le fie bine.Sindicatele prea au fost manipulate in ultima perioada de ministra Andronescu. AU FACUT JOCUL MINISTREI CU CODUL EDUCATIEI SI PE LE SPATE TOTI I-AU LUCRAT.MINISTRA AR TREBUI ACUM SA PLANGA SI SA NE REZOLVE PROBLEMELE. Asa cum stie ea sa planga mereu in preajma alegerilor.apoi imediat uita de noi.E o abrambureala in tara aceasta!!!! nu numai in invatamant.Ce s-ar intampla daca noi nu vom mai dori sa respectam legile asa cum fac guvernantii? Sa fie lege pentru toti. Incep scolile si sa vedeti probleme!!! O sa fie ca acum 70 de ani asa cum invatau bunicii. nu o sa mai vedem nici un banut de la centrul financiar pentru hartie, toner,etc. Ne intoarcem la fise scrise la indigou. bani nu voi mai scoate din buzunarul meu. AJUNGEEEEEEEEE!! MULTE SUNT DE SPUS DAR NU ARE ROST CA NU LE REZOLVA NIMENI.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar de ce n-ar intra membrii guvernului si cu cu toti secretarii lor de stat in concediu o luna fara plata?N-au argumente suficiente sa fie convinsi???

    RăspundețiȘtergere
  5. Boc si Andronescu s-au inteles perfect la capitolul,,restructurare istorica''de 20%in Educatie, doar 2,5% din posturile-capusa fiind suprimate, adica 401 din 15 830 ocupate in agentii.

    SI NOI? DESFIINTAM SCOLI I-IV! COMASAM CLASE V-VIII. MARIM NUMARUL ELEVILOR IN CLASE. DISPONIBILIZAM CADRE CALIFICATE TITULARE ACUM
    Noi am aplicat repede 20%!
    Ei raman cu zecile de mii sa roada ciolanele!
    CE AU FACUT SINDICATELE? NIMIC!
    VEDETI CUM NE APARA???LASA ISJ SI MINISTERUL
    SA NE LUCREZE. RUSINE SINDICATELOR!!!!!!!!!!!
    Si pentru titularizare, codul educatiei.

    RăspundețiȘtergere
  6. da unde-i Cornea, ca pe televizoare numai pe dvs. domnule Pop va vedem,nu ca nu va descurcati sigur mai bine decat CORNEA dar el sta in strainatate si tara arde. Ce lider este el?

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca tot trebuie sa dam afara oameni de la locurile de munca, cu venituri mici sau mari, de ce nu dam si din Parlament si Guvern?? Cata economie s-ar face la buget, avand in vedere salariile si beneficiile lor!!!! Sa ramana 100 de parlamentari, restul sa plece la afacerile lor, sustinute de rude, pentru ca s-ar contrazice mai putin si ar conduce mai eficient si cu raspundere!! Sa mai faca economie la curentul electric pe care-l consuma atunci cand dorm pe scaune sau citesc ziarul, sa dea banii pe calculatoarele cu care sunt dotati, pe telefoanele mobile platite de noi, pe benzina cu care se duc la piata sau frizer, pe cazarea de la hotelele de lux, pe diurna, pe...... sigur se mai gasesc cativa banuti pe undeva!
    Calitate in educatie avand intr-o grupa de prescolar 25 de elevi, intr-o clasa peste 30 de elevi la clasele I-IV sau peste 40 la clasele V-VIII????? Evaluarea dupa sistemul international?????????? Pai acolo cati copii sunt la o clasa sau grupa??? Salariile cadrelor didactice UE cat sunt??? Noi trebuie sa-i intelegem ca au gestionat banii tarii prost, sa stam in concediu fara plata, sa reducem personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic pentru ca este CRIZA ECONOMICA!Copiii nostri invata in scolile romanesti, unde noi ne chinuim sa supravietuim si ai lor in strainatate sau scoli particulare? Numai la noi a juns criza? La ei nu? Mi-e frica de viitorul copiilor nostri! Guvernul nu le ofera nici o alternativa! Creati locuri de munca, nu dati oamenii afara!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt titular ramas fara post ! Am luat anul acesta la restrangere un post de invatator cu viabilitate de 4 ani ! Ieri am fost sunata ca sunt "doar" 43 de inscrieri la clasa I, nu se mai formeaza 3 clase si ca trebuie sa merg sa-mi caut post. Pe site nu mai este afisat niciun post de invatator.Ce voi face ? Trebuie sa-mi sustin si lucrarea de gradul I. In cazul in care nu se poate solutiona detasarea, nu ar trebui acceptata constituirea claselor cu 15 elevi ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tinand cont ca acest guvern nu munceste de cand a intrat la guvernare ar trebui sa fie obligat sa plece in concediu fara plata pe perioada nedeterminata si sa ne lase pe noi, ceilalti, sa ne descurcam. Cum romanii sunt foarte inventivi nu va fi nici o problema ca tara sa stea fara guvern timp de 3 ani. Intre timp iesim din criza fara ei, facem o lege electorala viabila fara ei, dam afara toate capusele fara ei, facem ceea ce ar trebu sa faca ei. Fara ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonimul de la 13,25 are dreptate. Sa faca economii si de la parlamentari. Tot dorm in fotolii si sunt ineficienti. Bine facuta radiografia ta. Bravo! Dar ce ne facem in teritoriu? Azi am vorbit cu directorul meu si nu a primit nimic in sensul reducerii de personal. Stie ca nu are baza legala si se teme ca va fi dat in judecata de oameni. Cred ca cei zelosi si de frica sa nu-si piarda scaunele fac repede ce se aude, dar baza legala unde este? Ce act normativ arata ca trebuie redus un post de did. auxiliar sau nedidactic? Din cate am discutat cu seful meu nu a aparut un astfel de act normativ. Poate a fost supradimensionata schema de incadrare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru colega titulara care spune ca a ramas fara post:
    Conform legislatiei in vigoare o clasa trebuie sa aiba in medie 20 de elevi,nu mai multi de 25 ,dar nu mai putini de 10.De ce sa ramaneti fara post,cand va incadrati??
    Directorul care a dat incadrarea pentru 3 clase mai are scaunul???

    RăspundețiȘtergere
  12. Directorul mi-a spus ca la incadrarea din primavara a respectat legea constituind trei clase, dar acum cu noua prevedere cu 20 de elevi pe clasa nu mai are voie sa aiba clase sub acest efectiv si ca tot asa i s-a spus si de la inspectorat. Ajuta cu ceva faptul ca anul viitor va fi o pensionare la invatatori in acea scoala ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Trei clase nu se constituie cu 43 elevi.Noi am avut 63 cereri anul trecut si au venit doar 56 elevi. Am facut doar 2 clase pentru ca trebuie sa mergi pe maxim nu pe minim. Asa au aparut posturi gramada si acum nu au oamenii unde sa munceasca. S-au titularizat gramada, pe clase cu efective si de 12- 15 elevi.Atunci se mergea pe ideea ca mai avem un loc de munca in plus. Acum plangem ca le-am facut dar raman cadre fara post.

    RăspundețiȘtergere
  14. D-l Pop, am vazut ca FSLI Cluj a postat ceva grile de salarizare. La acestea se mai adauga sporuri si care ar fi acele sporuri? Mi se pare ca sunt mult mai mici decat cele din grilele de acum ? Ne puteti da un raspuns? Dana- Craiova

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani, Liviu Marian Pop! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si fericire.

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa sa fie Daniel
    La fel si tie si familiei tale

    RăspundețiȘtergere
  17. Vai si amar de invatamantul asta..si ce va fi va fi si mai si ..permis fie-mi jocul de cuvinte.
    Din pacate e clar ca sindicatele nu ne mai apara interesele, ministra face ce vrea, greva nu va fi ca nu mai e cu cine,profesorii au fost dezamagiti destul. Acu 10 zile pe liber..ce mai urmeaza?Dar tot nu am inteles..10 zile in care mergem la scoala dar ca nu vom fi platiti sau 10 zile in care stam acasa..eu nu m-am prins.
    Ce mai urmeaza..ca imd incepe scoala si de metodologia la bac nu stim nimic.
    Sindicatele doar se fac ca negociaza..eu sincer nu vad ce ar fi de negociat la momentul in care la fiecare pas isi bat joc de noi cu masurile adoptate...ar trebui sa fie o greva generala totala pe timp nedetermiant fara nici o discutie in plus..
    Dar cine sa-si asume o asemenea masura? Sindicatele politizate sau profesorii muritori de foame in care a mai lovit si criza?

    RăspundețiȘtergere
  18. cum sa nu mergem 10 zile la scoala
    doar daca facem greva nu mergem
    in rest nu poate nimeni sa ne oblige sa facem 10 zile de concediu fara plata, fara aprobarea noastra
    Sindicatele suntem noi toti
    nu ar trebui sa fim actori si spectatori in acesta scena.
    Ci numai actori

    RăspundețiȘtergere
  19. DATI LA DIRECTORI SI INSPECTORI CA SUNT FUNCTII POLITICE
    DIRECTOR - 6.3 = 3780 + n sporuri
    PROF GRAD I PESTE 40 DE ANI - 4.1 = 2460

    TRAIASCA POLITICA FACUTA PE LA COLTURI!!!!!!!

    si mai vreti echivalare cu alte profesii cand grila invatamantului este varza, de altfel cainii latra caruta trece

    RăspundețiȘtergere
  20. sper ca totul sa fie o gluma de prost gust,altfel.....guvernantii alesi de noi sunt mari mincinosi...nerusinati si fara scrupule...se pare ca au avut multe suferinte in gradinita,scoala...liceu...

    RăspundețiȘtergere
  21. Aceste 10 zile de concediu fortat sunt o greva furata ! Au simtit ei ca la inceputul anului scolar ne ajunge cutitul la os si ne apucam de greva ! Au intors-o in folosul lor ! Scapa fara revendicari!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare