3 aug. 2009

Federatiile din Invatamant solicita o intalnire de urgenta cu Consiliu de Coordonare a coalitei de guvernamant

FSLI FSI „SPIRU HARET” FEN FNS ALMA MATER



COMUNICAT


Conducerile federaţiilor reprezentative din învăţământ constată, în ultima vreme, mai multe încălcări ale ACORDULUI semnat în data de 6 mai a.c. cu reprezentanţii Guvernului.
În aceste condiţii, solicităm, în regim de urgenţă, o întâlnire cu conducerea Consiliului de Coordonare a coaliţiei de guvernământ pentru a lămuri probleme ce nu mai suferă amânare, mai ales având în vedere intenţia Guvernului de a modifica unilateral Proiectul de Lege a salarizării unitare a bugetarilor, negociată cu noi în ultimele luni, în sensul diminuării dramatice a coeficienţilor de ierarhizare.
Atenţionăm că în cazul în care Guvernul României nu-şi va respecta angajamentul stipulat în ACORD privind salarizarea personalului din învăţământ, vom relua acţiunile de protest, conform art.10 din acest ACORD.
Bucureşti, 3 august 2009

Preşedinte FSLI, Preşedinte FSI Spiru Haret,
Aurel Cornel Gheorghe Isvoranu

Secretar general FEN, Preşedinte FNS Alma Mater,
Constantin Ciosu Anton Hadăr

12 comentarii:

  1. Faceti lucruri bune prin aceste negocieri dar sunt directori care cheltuiesc fondurile destinate modernizarilor dupa bunul plac. De aceea sunt scolile asa cum sunt. Monitorizati si aceste cheltuieli prin comisii guvernamentale. La nivel local se spala unii pe altii de pacate. Trebuie luate masuri in acest sens in primul rand daca vrem cu adevarat sa facem multe cu bani putini sau cu cei pe care-i avem.Toti directorii ar trebui verificati cum au cheltuit banii si cum au organizat licitatiile si veti avea mari surprize neplacute, veti vedea ce risipa s-a facut. Sunt cadre care cunosc lucrurile acestea si tac de frica.

    RăspundețiȘtergere
  2. credeti ca intereseaza pe cineva ce spuneti?
    de cand cu greva aia esuata nu suntem decat niste amarati cu care se discuta ceva, dupa care se incepe alta discutie si intre timp ei fac ce doresc.
    parerile , initiativele sindicatelor sunt egale cu ZEO pentru cineva asa de priceput, care abrambureste inca odata tot sistemul.
    asa ca sa nu va asteptati la rezultate.
    sau o sa vina cu propunerea de scadere a posturilor pentru a putea satisface ceea ce au semnat.
    si sindicatele vor fi foarte multumite ca obtin o cale de mijloc
    adica fara respectarea protocolului(oricum era protocolul sindicatului nu a profesorilor!!!)
    dar si cu disponibilizari
    TREZITI-VA !!!! LIDERILOR

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule POP este vorba despre grilele de salarizare postate la adresa http://www.edu.ro/index.php/articles/12153

    RăspundețiȘtergere
  4. Va rog sa rezolvati problema cu disponibilizarile ca de nu veti raspunde in fata membrilor de sindicat si cred ca nu va fi usor!!!!!!!!
    Nu e poisibil sa nu avem sprijinul sindicatelor!
    Iar ne intoarcem la clase cu 30 - 35 de elevi,la grupe de prescolari cu 40 de copii la ore suplimentare neplatite, etc.
    De ce ministra nu face disponibilizari din toate agentiile si minister unde in total sunt 11000 de angajati??????????????
    Unde mai pui ca a comasat 2 agentii si mai angajeaza un sef. F bine!!!!!!!
    Ce fac sindicatele?
    Nu vad nici un lider de sindicat pe la TV sa ne sustina. Sunt ocupati cu CODUL - alte hartii .In acest timp ministra distruge invatamantul.Asteptam punctul de vedere al sindicatelor. Sa vedem ca sunteti activi chiar de e vacanta si vin alegerile .

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un haos total.Oamenii nu mai cred in sprijinul sindicatului, considera ca nu sunt reprezentati de cine trebuie, banuie ca liderii sindicatului din invatamant sunt mana in mana cu cine nu trebuie, sunteti acuzati de multe lucruri urate.
    Trebuie sa le schimbam parerea...nu putem continua asa.
    D-le Liviu trebuie sa incercati sa gasiti solutii pentru a schimba imaginea creata(este vorba despre FSLI in ansamblu), este foarte greu ...nu ne mai putem baza pe increderea in oameni, multa incertitudine, jocuri de culise, rautate...etc.
    Va doresc succes si Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Destul de slaba credibilitate au in zilele de azi sindicatele dupa acea remiza din luna mai.
    Dupa ce toata lumea era pregatita sa protesteze ne-am trezit ca se face un ACORD.
    Cu ce s-a imbunatatit viata noastra dupa acel acord?

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.petitieonline.ro/petitie-p29004044.html
    Buna ziua,
    Am vazut textul proiectului de lege privind invatamantul preuniversitar. NU PUTEM LASA DIRECTORII DE SCOALA SA ORGANIZEZE CONCURSUL DE TITULARIZARE SI SA DEMITA PROFESORII!!!! Aratati aceasta petitie la negocieri. S-au strans deja 450 de semnaturi. Sa facem ceva cat inca se mai poate!

    Iata pozitia mea la semnarea petitiei:

    »» Priviti cum vede titularizarea Comisia Miclea: Cadrele didactice sunt titulare pe postul ocupat prin concurs şi validat de Consiliul de administraţie al unităţii sau instituţiei de învăţământ. Titularizarea în sistemul de învăţământ este o calitate pe care o pot dobândi cadrele didactice cu performanţe deosebite, în baza unei metodologii stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetarii şi Inovării. În situaţia unei restrângeri de activitate titularului în sistem i se asigură un post într-o unitatea de învâţământ conform calificării profesionale a acestuia.


    "Capodopera" de gandire apare inca din fundamentarea masurii: "Titularizarea în sistem se menţine dar se acordă numai personalului didactic cu performanţă deosebită". Remarcati absenta virgulei inainte de adversativul dar. Formularea e cat se poate de ambigua: pai ori se mentine ori se acorda, ori se mentine pentru titularii existenti si se acorda celor inca netitulari prin dosariada....


    Sa nu lasam lucrurile asa, caci va fi lovitura de gratie aplicata invatamantului romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Pop,vreau sa stiti ca 75% din absolventii Fac. de Psihologie si pedagogie de la Spiru Haret sunt invatatori cu varste cuprinse intre 30-50 de ani,absolventi de Lic.Pedagogic.Cred ca nu e prea bine sa-i acuzati precum abramburica.Majoritatea sunt inca membri FSLI.Nu sunt deloc,,analfabeti"sunt constiinciosi cum au fost toata viata,au vrut sa fie in pas cu timpurile,si au mers la Universitate pentru a nu mai fi ,,surclasati" de colegii ,institutori,absolventi de licee agro-industriale si de faimoasele Colegii,legale de altfel,prezente in toate oraselele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt lider pe scoala si vorbesc in cunostinta de cauza.4 invatatori din 12 ,la noi in scoala, sunt absolventi ID Spiru Haret.Nu se tem de reevaluari,dar nu-i drept ceea ce li se intampla.Se asteapta o mana intinsa din partea sindicatului.Ei sunt,,vinovati fara vina"

    RăspundețiȘtergere
  10. va cred
    insa vreau sa spun ca nu este in totalitate vina celor de la USH ( si nu vreau sa fiu interpretat) insa cred ca era si de datoria colegilor nostrii sa verifice daca sunt acreditate formele de invatamant.
    dar asta nu insemana ca trebuie sa cautam vinovati
    trebuie solutionata problema

    RăspundețiȘtergere
  11. In legea invatamantului se specifica ca daca este acreditata forma de la zi facultatea poate organiza si FR,ID, seral.Toate legile cum sunt facute da castig USH. Sindicatele prin juristii lor ar trebui sa iasa in fata si sa apere drepturile membrilor de sindicat care sunt absolventi de USH.Nu va lasti purtat de valuri in frunte cu ministra si oamenii politici. Ministra nu stie ce vrea sa faca!!! vrea sa aduca in ,,legalitate''USH printr-o ilegalitate. Cerem ajutorul sindicatelor!!!
    Dar nu de alta in toamna s-ar putea sa se infiinteze cel mai mare sindicat cu studentii si absolventii USH care lucreaza in invatamnat.
    Sper ca nu sunteti implicati in acest mare scandal politic!.
    vad ce ministra in ultimul timp face ce vrea cu sindicatele. Jucati cum va dicteaza ea. Nu e bine. Noi observam de pe margine.Se distruge cu buna stiinta cu acordul sindicatelor tot ce mai e bun in invatamant.Ministra vrea sa ne intoarcem cu 50 de ani in urma. Propun sa-i cumparam un TOC sa poata sustine licenta ca de calculator nu a auzit!!!!!!!!! Bine ca elevii vor da un test pentru competente digitale.La ce le foloseste? Au stiloul! Ministra are idee de invatamantul din Europa? Banuiesc ca nu daca creaza acest HAOS .Rog sindicatele sa-i nu-i mai cante atata in struna si sa-i explice cum sta invatamantul in Europa nu mai departe.
    Sunt probleme mari in invatamant si noi acum ne-am gasit de lucru si mai mergem si pe la TV. Parca a facut abonament. De angajatii ei nici nu o intereseaza. nu mai vb de cei din minister si agentii unde sunt 11000. Nu disponibilizeaza dar unde te pui mai angajeaza un sef. halal sindicateeeeee!!! Noi suntem someri si ei nu mai pot de bine!Unde sunt salariile marite- ea e initiatoarea legii de care s-a ales praful, 100 de euro, prima de vacanta ,ultimii in grila de salarizare unica etc. vedeti? De ce nu luptati pentru acestea su va ocupati acum de cod- niste hartii pe care un viitor ministru le va modifica sau in cel mai rau caz le va distruge
    Vreau sa iesiti in fata la TV si sa ne sustineti cu lucruri concrete nu cu abrambureli! Ministra a gasit in aceste vremuri dificile ajuror de la sindicate, PSD, studenti, rectori, oameni de cultura, dar speram ca in timpul cel mai scurt va da socoteala la tot ce a facut de a adus invatamantul in acest HAOS. Ma refer la procesele care vor urma: titularizarea cu USH, hotii de diplome, incompetentii din inv,incalcarea legii - 35-40 de copii la clasa si multe altele.
    E CAZUL CA SINDICATELE SA SE OCUPE SI DE PROBLEMELE SALARIATILOR!MAI ARZATOARE ACUM DECAT CODUL. NE OCUPAM TIMPUL CU CODUL SI UITAM DE CE NE DOARE MAI MULT! CE TACTICA ARE ANDRONESCUUU! SI SINDICATELE DUPA EA!!!!!!!!
    DE CE NU ATI INTRERUPT DEZBATEREA CODULUI SI SA VA OCUPATI DE EXEMPLU DE DISPONIBILIZARI SI DE SITUATIA ABSOLVENTILOR SI STUDENTILOR USH CA EI COTIZEAZA LA SINDICAT? CHIAR NU VA INTERESEAZA ACESTE PROBLEME MAJORE ALE LOR?
    DACA VA PASA VOM VEDEA IN ZILELE URMATOARE.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare