13 aug. 2009

Adresa MECI catre MMFPS cu privire la aplicarea legii salarizarii noastre

Domnului Ministru Marian Sârbu
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale


Stimate Domnule Ministru,

Vă transmitem mai jos principalele observaţii ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării cu privire la coeficienţii cuprinşi în grila de salarizare, a personalului bugetar, care se află în discuţie.
Constatăm cu o deosebită îngrijorare că actualele propuneri conduc la o reducere a salariilor şi veniturilor actuale cu până la 25%, în condiţiile în care această lege nu ar fi trebuit să conducă la scăderi salariale (Anexa 1).
Personalul din învăţământ este plasat din punct de vedere al coeficienţilor de salarizare în jumătatea inferioară a grilei – coeficientul maxim, al profesorului universitar cu 40 de ani vechime, este 5,85.
Ierarhia între ramuri este total bulversată, faţă de orientările iniţiale, fără respectarea principiilor stabilite şi a importanţei prin echivalare a funcţiilor din ramuri de activitate diferite.
Pentru debutanţi, categorie de cadre didactice a căror salarizare ar fi trebuit să conducă la creşterea atractivităţii profesiei, reducerile sunt enorme şi eterogen aplicate:
 Învăţător debutant: reducere cu 20%;
 Asistent universitar debutant: reducere cu 7%.
Ciclul trei al studiilor universitare, studiile doctorale, nu este luat în considerare. Structurarea pe cicluri, realizată în cadrul procesului Bologna, reprezintă un element de bază în ceea ce priveşte integrarea ţării noastre în Aria Europeană a Învăţământului Superior şi un angajament faţă de Uniunea Europeană.
În condiţiile reducerilor preconizate, trebuie să spunem, cu îngrijorare, că reformele de care sistemul de educaţie are atât de mare nevoie devin imposibile.
Cu speranţa că propunerile noastre vor fi luate în considerare, Stimate Domnule Ministru, vă asigur de toată consideraţia mea.


Ecaterina ANDRONESCU

MINISTRU

7 comentarii:

  1. Postati va rog si Anexa 1!

    RăspundețiȘtergere
  2. profesor grad 2 14 ani vechime.va rog sa ne comunicati grilele si coeficientii

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu va mai munci nimeni eficient pentru asemenea salarii , ne-am saturat de hoti si mincinosi! Sa munceasca cei cu sute de milioane pe luna si pentru noi ........RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  4. PROFESOR GRAD 2 CU 15 ANI VECHIME ,NU AM SPORURI SI AM PE CARTEA DE MUNCA CAM 1620 RON.......NET AM 1160 RON !cU CAT VA CRESTE SALARIUL DE FAPT CU NOUA GRILA?e RUSINOS CE SE INTAMPLA ORICUM ....CRED CA VOM PLECA FF MULTI DIN SISTEM!.....GREVA GENERALA INAINTE SA ADOPTE HOTII LEGEA!!!!!!!!O TARA CONDUSA DE IDIOTI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. greva generala e singura solutie,vom cere si demisisa liderilor de sindicat!RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu cred ca mai conteaya anexa in conditiile in care pe o grila intre 1-15 in sistemul bugetar noi, cei din invatamant, o sa aveem masim 4,1

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi de analizat grila data. Invatator, educatoare grad I 35 ani vechime=coeficient 3,40 si peste 40 ani vechime= coeficient 3,50 pe cand profesor II grad I 35 ani vechime = coeficient 3,35 si la peste 40 ani vechime = coeficient 3,40. O fi corect? Daca ne uitam bine si coeficientii de la 30-35 ani.....

    RăspundețiȘtergere

Postări populare