6 mar. 2009

FSLI solicita ministrului educatiei sa retraga ordinele cu privire la planurile cadru


Federația Sindicatelor din Învățământ își exprimă nemulțumirea față de modul în care decurge dialogul social între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării și federațiile sindicale reprezentative din învățământ.
Fără să consulte partenerii de dialog social, reprezentanții ministerului pe care-l conduceți au modificat ordinul privind plata personalului didactic care a făcut parte din comisiile pentru tezele unice, după ce, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul ministerului educației, se avizase o alta variantă.
În mod pripit și unilateral, M.EC.I. a modificat Planurile cadru de învățământ pentru clasele IX-XII , masură care a condus la creșterea tensiunii în rândul cadrelor didactice, având în vedere că dispar mii de posturi didactice ocupate cu personal calificat, bulversând întregul sistem de învățământ.
În aceste condiții, F.S.L.I. vă solicită retragerea acestor ordine și discutarea lor în prima ședință a Comisiei de Dialog Social.
Dacă nu se va da curs solicitării noastre și dacă M.E.C.I. va continua astfel de practici, pacea socială de care este nevoie și în învățămînt, este în pericol.

Un comentariu:

  1. Am fost numit presedinte al comisiei pentru sustinerea tezelor cu subiect unic din scoala unde sunt si coordonator de structura arondata. Din cate am vazut, voi fi remunerat cu 6o lei deoarece am avu doar doua clase care au sustinut teza. Am facut cu masina personala trei drumuri de cate 50 km si trei de 100km pentru a lua subiectele sau pentru a duce tezele la centrul de evaluare, drumuri care nu mi-au fost decontate de catre primarie la care am depus ordinele de deplasare. am consumat 25 l de benzina x 3,3 lei = 82,5 lei +raspunderea de rigoare. C.d. asistenti sunt remunerati cu 45 lei de teza x 3 teze =135 lei. unde este diferentierea raspunderii, a timpului alocat a stresului, etc?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare