6 mar. 2009

FSLI solicita ministrului educatiei sa retraga ordinele cu privire la planurile cadruFederația Sindicatelor din Învățământ își exprimă nemulțumirea față de modul în care decurge dialogul social între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării și federațiile sindicale reprezentative din învățământ.
Fără să consulte partenerii de dialog social, reprezentanții ministerului pe care-l conduceți au modificat ordinul privind plata personalului didactic care a făcut parte din comisiile pentru tezele unice, după ce, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul ministerului educației, se avizase o alta variantă.
În mod pripit și unilateral, M.EC.I. a modificat Planurile cadru de învățământ pentru clasele IX-XII , masură care a condus la creșterea tensiunii în rândul cadrelor didactice, având în vedere că dispar mii de posturi didactice ocupate cu personal calificat, bulversând întregul sistem de învățământ.
În aceste condiții, F.S.L.I. vă solicită retragerea acestor ordine și discutarea lor în prima ședință a Comisiei de Dialog Social.

Dacă nu se va da curs solicitării noastre și dacă M.E.C.I. va continua astfel de practici, pacea socială de care este nevoie și în învățămînt, este în pericol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare