12 mar. 2009

SCRISOARE DESCHISĂ Către Prefectura Maramureş

Domnului prefect, profesor Sandu POCOL

Este pentru prima oară în ultimii 20 de ani, după cum bine ştiţi şi domnia voastră, când, salariaţii din învăţământ din Maramureş se confruntă cu o întârziere nepermis de mare la primirea drepturilor salariale. Iar acest lucru, ironia sorţii, se întâmplă pe mandatul unui prefect-cadru didactic.
Recunoaştem că nu ne aşteptam ca noul prefect al Maramureşului să nu susţină cauza colegilor de breaslă, ba mai mult să şi dezinformeze. Luni, 9 martie 2009 ne-aţi promis (pentru a doua oară) că în două zile colegii vor primi salariul 13 şi diferenţele salariale, iar după cele două zile ne spuneţi că nu sunt bani. Explicaţiile contradictorii din săptămâna aceasta ne fac să tragem nişte concluzii negative în ceea ce vă priveşte şi asupra statutului pe care vi l-aţi asumat în defavoarea catedrei.
Domnule prefect, ce ar trebui să înţeleagă salariaţii din învăţământ în condiţiile în care, în ziua votării bugetului în şedinţa Consiliului Judeţean de ieri, 11 martie 2009, preşedintele CJ, Mircea Man a afirmat pe un post de televiziune local că bugetul judeţului a crescut cu 8 procente, iar dumneavoastră ne spuneţi că nu sunt bani? Ce explicaţii trebuie să le dăm colegii noştri atâta timp cât, în marea majoritate a judeţelor ţării, salariul 13 s-a acordat de mai multă vreme?
Vă amintim că, aşa cum menirea dascălilor este aceea de a se ocupa de problemele instructiv-educative, dumneavoastră, prin statutul pe care vi l-aţi asumat, trebuie să vă interesaţi de problemele celor din Maramureş.
În numele celor peste 8000 de membri de sindicat din judeţul nostru vă transmitem dezamăgirea noastră profundă faţă de atitudinea pe care, la început de mandat, o arătaţi faţă de salariaţii din învăţământ. Vă informăm pe această cale că luni, în 16 martie 2009, între orele 11.oo şi 12.oo câteva sute de sindicalişti, vom picheta instituţia pe care o reprezentaţi şi vă vom oferi ocazia de a explica salariaţilor din învăţământ situaţia creată.


Preşedinte,

Prof. Liviu Marian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare