2 mar. 2009

Profesorii maramureseni se pregatesc de greva generala

Nemultumiti de faptul ca cei din Guvern intentioneaza sa elimine sporurile din invatamant, profesorii maramureseni se pregatesc de greva generala.


“Starea de nemultumire din sistemul de invatamant creste in fiecare zi, iar tensiunile sunt inerente daca acest proiect de hotarare va fi pus in practica. Noi mai asteptam intalnirea de maine, de la Ministerul Muncii cand se doreste introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect si in acelasi timp am solicitat primului ministru o intalnire impreuna cu toate confederatiile. Abia dupa aceea vom lua o decizie vizavi de viitoarele noastre actiuni. Daca acest proiect va fi aprobat in forma actuala ne putem astepta la forme de protest spontane, nedirijate, care ar putea ajunge pana la greva generala”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.


Acest “Guvern machiavelic”, spun sindicalistii, vor sa elimine nu mai putin de 18 dintre sporurile dascalilor, printre care salariul de merit, 2% si plata orelor suplimentare.


“Unele masuri cuprinse in acest proiect de ordonanta ne arunca intr-o nebuloasa si o ceata totala. Se suspenda posibilitatea de practica pentru elevi si studenti, dar in paralel Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii vine cu un proiect prin care Scolile de Arte si Meserii sa fie transformate in licee tehnologice. Adica invatam o meserie fara a face practica, doar teoretizand. De asemenea, se abroga legea prin care educatia fizica la clasele I-IV este predata de un profesor de specialitate, ea urmand a intra in norma invatatorului. O alta masura care ne nemultumeste este aceea prin care se abroga legea care reglementeaza transportul elevilor si decontarea navetei pentru profesori”, a mai adaugat Liviu Marian Pop.


Tania Purcaru

Video

2 comentarii:

 1. Diana Ionescu02.03.2009, 21:38

  Vremurile sunt tulburi si se prefigureaza a fi grele pentru toata lumea. Semnale tot mai alarmante vin din toata lumea. Nu sunt specialista, dar daca e vorba de probleme grave, daca e vorba de solidaritate sociala, macar sa ne lase salariile asa cum sunt si sa nu taie niste drepturi pe care le-am obtinut prin lege.
  Parerea mea este sa insistati la negocieri, sa faceti presiuni pe toate canalele posibile, dar de amenintat cu greve, parca nu e momentul inca

  RăspundețiȘtergere
 2. Va cred.
  Insa ce le spunem la personalul nedidactic la care li se diminueaza cu 17% salariul si asa foarte mic?
  Eu nu pot face decat ceea ce decid colegii nostrii.
  Iar salariile se doresc a fi diminuate pe mai multe componente

  RăspundețiȘtergere

Postări populare