24 mar. 2009

facerea de bine .....

Cand am auzit afirmatia doamnei ministru, din Parlament, cu privire la planurile cadru din invatamantul liceal (ca acestea ar fi fost discutate cu sindicatele) ma gandeam la o haina carpita pe care unii o considera noua.
Ceea ce a facut miscarea sindicala este legat de carpirea acelor planuri ridicole, afisate si semnate in data de 2 martie. Nu credeam ca de la o discutie de principiu ( ca elevii sa faca maxim 30 de ore pe saptamana) si pana la decizia UNILATERALA a doamnei ministru de a modifica aceste planuri e o cale asa de scurta.
Faptul ca o parte din miscarea sindicala a participat ulterior la discutii in care s-au reparat partial aceste planuri, nu credeam ca inseamna ceea ce doamna ministru a declarat.
Uite asa, o intentie de a face putin mai bine pentru colegii nostri se transforma in ... declaratie politica.
Nici macar nu stiu ce ar trebui sa mai spun...
Deocamdata.
Sau poate ar trebui spus
ca elevii au in continuare peste 30 de ore.
Deci ceea ce am discutat, nu e prea adevarat, dna ministru!
Asa ca e momentul sa va apucati, nu in mod unilateral, de o gandire coerenta a tuturor planurilor cadru.

11 comentarii:

  1. LIviu, presa e plina de declaratii ale doamnei Andronescu in care afirma ca planurile cadru au fost concepute impreuna cu sindicatele. S-au folosit de voi. Eu stiu ca ati facut tot ceea ce s-a putut face, dar nu a fost suficient. Dar, doamna ministru ar trebui sa inteleaga ca si noi, cei care am sustinut motiunea suntem tot reprezentanti ai sindicatelor. Si noi suntem impotriva acestor planuri cadru. Si ca noi sunt multi altii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si o nedumerire: de cand sindicatele fac bine celor din minister? Voi, liderii nu ar trebui sa fiti preocupati doar de binele nostru, al celor pe care -i reprezentati?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce se aude de orele de TIC? vad ca reducerea masiva a acestor ore nu este bagata in seama...nu se face zarva cum s-a facut pentru istorie, limbi straine, sport, desi competentele digitale sunt printre cele opt competente-cheie definite de Comisia Europeana

    RăspundețiȘtergere
  4. Gresiti. In motiunea actualizata prezentata de Alina Gorghiu aseara in sedinta Camerei Deputatilor este prezentata si aceasta problema cu orele de TIC.

    RăspundețiȘtergere
  5. din punctul meu de vedere.
    Ministra trebuie sa plece

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar privitor la orele de la discilpinile de specialitate ,tinand cont ca totosi se numesc licee tehnologice ,nu se sesizeaza nimeni ?Sau inginerii si maistrii instructori nu au cotizat la sindicat ca si restul membrilor?
    Va rog sa consultati restangerile de activitate pe ficare judet si sa constientizati ca tot ce ati sustinut ca "nimeni nu va fi afectat de noile schimbari ale planurilor cadru", sunt neadevaruri.Procentual din totalul catedrelor date in restrangere ,40% reprezinta instruirea practica ,3o%disciplinile de specialitate ,in schimb la ultima modificare la planul cadru pt clasa a IX liceu teh ciclu inferior a mai aparur o ora de chimie.Cum s-a reusit aceasta performanta,ca nu s-a plans nimeni de ore de chimie?Faptul ca se sustine ca si sindicatele au fost de acord cu aceste planuri ,sa-mi fie scuzat ,dar cam asa s-ar intelege,din moment ce s-a asternut liniste si tacere dupa definitivarea planurilor cadru,nesesizandu-se macar ca cel ptr cl a IX a fost eliberat pe 16XI 2009,IN LOC DE 16III 2009!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. "facerea de bine..'"
    Chiar d-voastra ,prin incurajarile pe care ni le ofereati ,ati mentionat ca s-a ajuns la o concluzie privind finalizarea noilor planuri cadru si ca totul va fi OK ,nu vor fi diponibilizari.Aveti regrete sau e prea tarziu sa reactionati?A aparut in presa "povestea unui teren ce urmeaza a intra in posesia F sindicatelor"O fi acesta un motiv de "a nu sti ce sa mai spuniti sau ce ar mai trebui sa speneti?"Si noi membrii de sindicat am semnat pt dirijarea fondului de 2% pentru hotelurile sindicatului in statiuni de pe Litoral,si uite ce usor s-a scuturat liderii de sindicat,de noiu,prin colaborarea cu ministerul educatiei.Se sustine doar mentinerea sporurilor,de care in cea mai mare masura se bucura directori si cativa pe langa ei,insa sa se spuna raspicat ce s-a urmarit prin aceste modificari ale planurilor ,adica disponibilizarea unui anumit segment din invatamant,in general a lovit in titulari ,nu aminteste nimeni, nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. D-le Pop,este un moment de respiro,sau nu vreti sa mai comunicati cu noi?Vad ca s-au pus in dezbatere cateva probleme arzatoare ,la care probalil se asteapta un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  9. In povestea cu terenul este implicata CNSLR-FRATIA, confederatie din care face parte ,,Spiru Haretţţ si unde este chiar vicepresedinte. Liviu Pop este secretar general al FSLI, federatie care face parte din CSDR. Deci, nu are nicio legatura una cu alta.

    RăspundețiȘtergere
  10. *Secretarul general FSLI îi cere lui Marius Nistor să aleagă între PSD şi mişcarea sindicală. În replică, Marius Nistor, le transmite celorlalte federaţii să se uite la insignele politice purtate de foştii lor lideri.

    Sindicaliştii din învăţământ au lăsat la o parte revendicările comune privind majorările salariale şi păstrarea sporurilor pentru dascăli, acuzându-se reciproc că fac jocuri politice. Nemulţumiţi de faptul că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, l-a invitat la discuţiile de săptămâna trecută privind descentralizarea doar pe reprezentantul Federaţiei „Spiru Haret” (FSH), Marius Nistor, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) au anunţat, ieri, că vor încheia dialogul cu Ministerul Educaţiei (MECI), cerând ca instituţia să-şi reconsidere poziţia faţă de toţi partenerii sociali.„CNSLR Frăţia are un acord cu PSD semnat în precampanie iar domnul Nistor e vicepreşedintele confederaţiei. Trebuie să decidă dacă e cu PSD-ul sau cu mişcarea sindicală. Aşa, noi stăm să negociem ca să ne trezim apoi că ei nu mai semnează contractul colectiv de muncă”, ne-aspus Liviu Pop, secretarul general al FSLI.

    Cele două federaţii reclamă şi faptul că în timpul ultimei discuţii pe tema descentralizării ce a avut loc la sediul MECI, reprezentantul "Spiru Haret" s-a retras de la negocieri spre sfârşitul discuţiei, "în urma unui telefon primit cu câteva minute înainte ca delegaţia FSH să solicite o audienţă ministrului Educaţiei". De cealaltă parte, Marius Nistor spune că nu are absolut nici o legătură cu PSD-ul şi îi îndeamnă pe colegii din celelalte federaţii să se uite cu atenţie la insignele politice pe care le poartă foştii lor lideri, declarând că în cursul zile de azi va face o declaraţie oficială prin care va răspunde acuzaţiilor.

    Sursa: www.gandul.info

    RăspundețiȘtergere
  11. Daniel
    declaratia este a altora si pusa in gura mea de unii din presa.
    in rest
    Lupta continua

    RăspundețiȘtergere

Postări populare