2 oct. 2012

PDL vrea să blocheze Educaţia cu moţiunea

Domnilor din Partidul Democrat Liberal, vă transmit că a venit momentul să-i lăsaţi pe cei capabili să facă ordine în urma dezastrului creat de voi nu numai în Educaţie, ci în toată ţara. Aţi avut la dispoziţie opt ani în care să dovediţi că sunteţi alături de români, opt ani care s-au scurs însă în defavoarea tuturor. Acest lucru a fost confirmat atât la alegerile locale, dar şi la referendumul din 29 iulie, când oamenii v-au arătat, prin vot, că nu vă mai vor în fruntea ţării.

Elevii, studenţii, profesorii, părinţii, în general noi, românii, aşteptăm de la voi, PDL, să ne spuneți ce lucruri bune ați făcut pentru sistemul de învăţământ, şi nu numai, în cei opt ani de guvernare, pentru că noi nu observăm. Toate lucrurile „bune” rezultate în urma guvernării voastre, pe care le enumeraţi cu spor, sunt din păcate numai în imaginaţia voastră.

Constat cu stupoare că domniile voastre vi-l asumați numai pe domnul Daniel Funeriu, deşi nici acesta, nici acţiunile sale, nu sunt motive de laudă. Doresc să vă reamintesc însă că atât în Guvernul Tăriceanu, cât şi în nenumăratele Guverne Boc, ați pus, de fiecare dată, ghiarele pe portofoliul Educaţiei, pe care l-ați folosit, din păcate, pe post de evantai.

Voi nici acum, din colțul rușinii unde ați fost trimiși de către români, nu vreți să renunțați la a vă impune legile prost adaptate pentru țara noastră. Dacă până acum ați blocat România prin numărul record de Legi adoptate prin asumarea răspunderii, Legea Educației fiind printre ele, care în cazul în care ar fi fost supusă votului în Parlament nu ar fi trecut, acum vreți să faceți același lucru prin această moțiune simplă împotriva unei Legi pe care Executivul Boc a adoptat-o iar Guvernul Ponta a corectat-o.

4 comentarii:

  1. domnule ministru, nu numai PDL vrea sa blocheze educatia ci si alte institutii pt care aspectul financiar este mai important
    sunt uluita de raspunsul pe care l-am primit de la o institutie care se ocupa cu formarea initiala a cadrelor didactice unde ar trebu( si de altfel au si ajuns dupa cum mi-au spus)sa ajunga dosarele absolventilor colegiilor universitare de institutori care urmeaza sa-si echivaleze studiile conform ordinelor 5553 si 4121 "ISJ-URILE SA TRIMITA REPREZENTANTI SA RIDICE DOSARELE SI SA LE TRIMITA UNDE VOR PT CA ACEA INSTITUTIE NU SE OCUPA DE ECHIVALAREA STUDIILOR
    am recitit calendarele(unul semnat chiar de dumneavoastra) si am inteles ca ei sunt cei care vor elibera atestatele semnate de ministru dar.... dupa raspunsul primit ma indoiesc
    ce se va intampla atunci cu noi cei care nu ne permitem sa mai le platim 1-2 ani de studii?

    RăspundețiȘtergere
  2. dar dumneata d-le ministru ce ati facut bun pentru noi, caci in buzunarele noastre nu se resimte mai nimic... eu stiu ca dvs. vreti sa va faceti campanie electorala insa nu mai faceti comparatii cu fostele guvernari, ci luati si faceti ceva concret pt noi...cadrele didactice , sa fim si noi respectate si remunerate in adevaratul sens al cuvantului, caci nu trebuie sa ne transformati in masinaria de voturi a USL-ului, mai intai trebuie sa ne castigati increderea si sa luati niste masuri de crestere substantiala a salariilor in invatamant pentru a ne incuraja sa venim la munca cu drag si spor, nu sa venim la scoala sa facem "tone de hartii" si sa castigam 800 ron din care sa ne platim si naveta de 200-300 ron, tot din banii nostri caci consiliile locale nu au bunavointa de a ne-o deconta!

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Pop, dacă vreţi cu adevărat să dregeţi ce au stricat cei de la PDL , mai ales in LEN, nu mai ignoraţi discriminarea absolvenţilor din 2011, 2012 , 2013, care conform art 248, alin 4, nu sunt incadraţi profesor. Toată lumea ştie, inclusiv d-na ministru, dar nimeni nu vrea cu adevărat să modifice legea. Aşteptăm un răspuns pertinent, sau, mai degrabă modificarea acestui articol.E nedrept şi discriminatoriu!

    RăspundețiȘtergere
  4. PDL a dus educatia in sapa de lemn.
    daca nu va miscati RAPID, acolo va ramane pe veci.
    e un DEZASTRU total in invatamant, in urma aplicarii legii analfabetizarii a iresponsabilului funeriu.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare