12 oct. 2012

Din agendă

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a fost prezent vineri, 12 octombrie, la Liceul Racoviţa, pentru a vizita corpul de clădire dat spre folosinţă şcolii Lucian Blaga din Baia Mare, plecând de la sesizările care au apărut în presă la începutul anului şcolar.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a observat problemele pe care, de altfel, şi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, le cunoaşte, legate de parchetul din sălile de clasă, de zugrăvit. În acest sfârşit de săptămână se continuă zugravirea sălilor de clasă, urmând ca peste trei săptămâni, când se intră în vacantă, să se pună parchet în toate sălile. De asemenea, toate dulapurile care aveau elemente de sticlă, considerate periculoase, vor fi securizate sau îndepărtate.

Cu toate acestea, o mare problemă sesizată este cea legată de centrala termincă. Chiar dacă există un proiect la nivelul Primăriei Baia Mare, acesta nu poate fii aplicat deoarece respectiva centrală este situată sub scări. Astfel, prima întrebare care se naşte este cea legată de cine a dat acordul din partea Primăriei pentru autorizaţia acestei centrale termice, ministrul Liviu Pop considerând că răspunsul, dar mai ales rezolvarea acestei probleme, trebuie să vină urgent. În altă ordine de idei, curtea şcolii reprezintă un real pericol pentru elevii care pot să meargă fără probleme pe fundaţia lăsată nesecurizată. Ca urmare, ministrul Liviu Pop l-a rugat pe primar să ia măsuri de securizare, rămânând însă întrebarea cum s-a putut aproba, în 2008, construcţia acestei fundaţii, absolut necesare de altfel, pe un teren care este în momentul de faţa revendicat. pe lângă această problemă, şi sala de sport este construită, de asemenea, pe un teren revendicat.

Ca urmare a acestor sesizări, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop a făcut un apel public Inspectoratului Şcolar, Primăriei municipiului Baia Mare, Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului de Poliţie să verifice ce s-a întâmplat în 2008.

Ministrul delegat pentru dialog social , Liviu Marian Pop, consideră ca fiind absolută nevoie de o analiză la nivelul Primăriei în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Maramureş pentru că în primul rând, chiar dacă se rezolvă problema centralei termice, nu se ştie care corp de clădire va beneficia de aceasta: actualul corp sau cel nou, care e mult mai mare, iar în al doilea rând trebuie neapărat lămurită care este situaţia terenului pe care este şcoala.

Tot în cursul zilei de vineri, ministrul Liviu Pop s-a întâlnit cu prefectul Maramureşului, Sorin Rednic, şi cu cu Inspecţia Tehnică pe problema Remin-ului, pentru a pune clar în discuţie intenţia Guvernului României de a redeschide anumite perimetre miniere absolut rentabile şi care pot fi restabilizate în Remin S.A.

Un comentariu:

  1. Urmasii Eroilor- Martiri din Revolutie! Ce aveti de gand Domnule Ministru?
    Chiar nu vreti sa faceti nimic pentru noi?
    Pentru ce au murit parintii nostrii?
    Uramsii nu lupatatorii sau cei care sunt controversati sau si mortii, impuscati cu gloante sunt controversati si impostori acum?

    URAMSII!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare