7 oct. 2012

Cu gândul la România decentă

7 octombrie, ziua mondială a muncii decente
Mi-aş fi dorit, la ceas aniversar, să vin cu rezultate spectaculoase din munca mea de zi cu zi, din miile de întâlniri cu sindicate, patronate, organizaţii cetăţeneşti, muncitori furioşi, profesori, elevi, studenţi, părinţi, copii,revoluţionari, funcţionari, politicieni şi reporteri ... dar, efortul pentru reşezarea actorilor sociali la masa dialogului nu este unul spectaculos!
În ultimii patru ani, dialogul social a dispărut, iar paşii pe care îi facem acum pentru revenirea la normalitate vor avea efecte în anii ce vor urma. Zilele trecute am primit asigurări din partea patronatelor că îşi vor face ordine în propriile structuri şi vom reporni Consiliul Economic şi Social, iar colegii din sindicate şi-au exprimat intenţia pentru modificarea Legii dialogului social.
Cu gândul la anii care vor urma şi cu hotărărea de a lupta în slujba celor care mai consideră munca cinstită o valoare, pe această cale, îi salut respectuos pe cei prin al căror efort, sacrificiu, dăruire şi bun simţ, România este încă o ţară a Uniunii Europene şi îi asigur că toată munca mea este în slujba României decente....
 
Ministrul delegat pentru dialog social,
Liviu Marian POP

2 comentarii:

  1. Finalul OLTCHIM? Conform dorintei si planificarii MECMA - OPSPI: INSOLVENTA!

    Ceea ce era de demonstrat a fost demonstrat prin declaratia fostului director al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu.

    Citam:

    << Banca a decis să execute silit combinatul pentru a-şi recupera banii, informează site-ul rtv.net.
    Fostul director al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a precizat însă la România TV că informaţia potrivit căreia Oltchim a intrat în insolvenţă ar trebui folosită cu prudenţă, pentru a nu crea panică printre creditori.
    "Ar trebui să nu ne grăbim cu extinderea semnificaţiei unor informaţiei. Nu ştiu exact dacă banca a blocat conturile Oltchim sau şi alte conturi de la alte bănci. Să nu dăm un semnal de panică pentru creditori şi să evităm ca alţi creditori să treacă la proceduri de executare silită. Este foarte greu ca Oltchim să-şi plătească creditorii", a declarat fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu .>>

    Nu managementul a fost problema la OLTCHIM! Nu ROIBU a inchis OLTCHIM pentru ca sa-l bage in insolventa!

    Problema a fost, de fapt si de drept, VOINTA DE NEOPRIT, DISTRUCTIVA SI INTERESATA a Guvernului USL si in mod deosebit a componentei liberale a acestuia (prin patrulaterul format pentru sustinerea unor interese personale si de grup de catre CHITOIU - VULPESCU - VLADESCU - RUSANU care isi vor gastiga un renume - acela de gropari ai OLTCHIM - ARPECHIM si nu numai, pentru ca urmeaza ai alte institutii si societati comerciale, sub acelasi patronaj liberal: TVR, ICR, CFR MARFA, TAROM, etc.).

    http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim

    Privatizarea OLTCHIM - ARPECHIM? Un simulacru, o piesa de teatru de prost gust pusa in scena si sustinuta de o "echipa artistica" mediocra, incepand cu regizorul DJ VULPESCU si terminand cu actorii amatori (ZAREMBA, VUZA, DD, LIVIU POP, etc.), care au jucat fara sa cunoasca tot scenariul si mai ales finalul in aceasta piesa.

    Si, intreb si va intreb din nou: putem sa mai credem in salvarea OLTCHIM? Mai exista speranta?
    Inca o data am fost mintiti!
    Ce facem?

    Ne mai aude cineva? Ne aud eroii TV ai OLTCHIM? Ne aud purtatorii vajnici ai portavocei? Ne aud grevistii foamei? Ne aud sindicadele OLTCHIM - ARPECHIM: LIBER (cu cele doua aripi - frante acum: Diculoiu, Cernev) si UNIREA? Ne aud politicienii valceni din USL, UNPR, PDL, PP-DD, PRM, etc.? Daca da, ce faceti? De ce nu actionati pentru intrerupera aceste batai de joc la adresa salariatiilor OLTCHIM - ARPECHIM? Nu mai vrem vorbe goale! Vrem fapte concrete!

    RăspundețiȘtergere
  2. ANONIM de ROMANIA08.10.2012, 07:30

    Respectul pentru munca cinstita, pentru demnitate se poate obtine NUMAI printr-o SALARIZARE DECENTA! Cresterea SALARIULUI MINIM macar la LIMITA SUPRAVIETUIRII (aprox 1000 RON) ar putea aduce o mica speranta de indreptare a societatii noastre. Ultimii 4 ani au condus la exacerbarea despotismului, a bunului plac, a hotiei, a smecheriei pana la rang de lege in Romania si de DISPRETUIRE a muncii cinstite. Este de apreciat efortul dumneavoastra, domnule ministru, insa, credeti-ne, FARA un sprijin legislativ REAL, e inutil! In acest moment sunt ABSOLUT NECESARE, chiar URGENTE: cresterea SALARIULUI MINIM la un nivel decent si RENUNTAREA la IMPOZITAREA UNICA - generatoare de inechitati sociale, hotie, furt generalizat! Daca va veti opri cateva minute asupra acestor randuri, veti vedea ca am dreptate. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare