3 oct. 2012

Intalnire cu Ambasadorul Italiei E.S. Mario Cospito

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit miercuri, 3 octombrie, cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, E.S. Mario Cospito iar tema principală abordată în cadrul acestei întâlniri a fost modificarea Legii 62/2011. La întâlnire au mai participat Costantino Tarducci, şeful Biroului Economic şi Comercial al Ambasadei, Giuseppe Cangelosi, delegat pentru sectorul manufacturei Confindustria România, Adrian Dimache, secretar general Camera de Comerţ, Ştefan Rădeanu, Confindustria România şi Laura Lăpuşneanu, Confindustria România.

Propunerile înaintate de cele cinci confederaţii sindicale şi cele patru confederaţii patronale de modificare a Legii Dialogului Social sunt considerate însă de Giuseppe Cangelosi, delegat pentru sectorul manufacturei Confindustria România, ca fiind un pas înapoi, folosind ca exemplu reprezentativitatea partenerilor sociali şi negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe un an sau doi. Pe de altă parte, Ambasadorul Italiei, E.S. Mario Cospito este de părere că, la nivelul Europei Occidentale, tendinţa de flexibilitate pe piaţa muncii este foarte mare, sugerând ca ar fi înţelept pentru România să asculte asociaţiile industriaşilor din ţările Uniunii Europene, întrucât acestea au experienţă în acest domeniu. Totodată, Ambasadorul Italiei îi roagă pe reprezentanţii Sindicatelor să aducă în plus, pe lângă critici, şi propuneri de rezolvare a nemulţumirilor lor. E.S. Mario Cospito a felicitat, cu această ocazie, Guvernul României pentru decizia de a crea postul ministrului delegat pentru dialog social.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a mai punctat, în cadrul întâlnirii cu Ambasadorul Italiei şi progresele făcute de actualul Guvern, explicând situaţia actuală a Consiliului Economic şi Social şi amintind punerea în discuţie în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finanţelor Publice a implementării sistemului TVA la încasare şi a normelor de aplicare a acestuia.

Intalnire ministru Liviu Pop si Ambasadorul Italiei E.S. Mario Cospito






2 comentarii:

  1. Ce puteau sa spuna ambasadorul Italiei si functionarii de la ambasada?! Ei sunt politicieni, probabil de dreapta (spre extrema), le repugna democratia reala; lucratorul trebuie sa fie sclav asa cu sunt si f. multi romani care muncesc in Italia. La fel ar spune orice ambasador din tarile in care romanii muncesc ca sclavi. In mod sigur ca legislatia muncii la ei nu este asa cum au impus-o ei la noi. Cat despre oile noastre, daca nu se vor modifica urgent LDS si Codul muncii asa cum sunt proiectele de dinainte de venirea misiunilor stapanilor, guvernul Ponta va fi o mare dezamagire pentru majoritatea votantilor de pe 9 decembrie si vom avea parte tot de o guvernare condusa de Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sugestiile E.S. Ambasadorul Italiei la Bucuresti nu sunt intamplatoare.
    Experientele, in domeniul muncii, din tarile dezvoltate indica progresul social.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare