9 oct. 2012

Lecţie de fizică şi matematică pentru domnul Traian Igaş


Potrivit formulei din fizică „viteza = distanţă : timp”, dacă punem viteza medie legală de 80 km/oră şi consumul mediu lunar anunţat de domnul Traian Igaş, 1650 litri/lună, respectiv 7,5l/100 km, ar însemna că domnia sa a parcurs 22000 de km într-o lună. De aici, printr-un simplu calcul, reiese că timpul petrecut în maşină în 31 de zile este de 275 de ore.

Asta înseamnă că domnul Igaş, din cifrele pe care domnia sa ni le-a oferit, că a petrecut nici mai mult nici mai puţin de 9 ore pe zi în trafic.
Doresc să menţionez că am fost mai mult decât indulgent, folosind în calculul meu, numărul maxim de zile pe lună, inclusiv zilele de sâmbătă şi duminică, iar viteza este, în cazul de faţă, cea a unui trafic fluent. În cazul în care am fi calculat numai zilele lucrătoare din săptămână şi viteza reală de deplasare în traficul din oraş, cifrele ar fi fost şi mai impresionante!

Acestea fiind spuse, lecţia de azi a luat sfârşit. Până data viitoare, numai bine,


6 comentarii:

  1. ...ati inceput sa cenzurati mesajele :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Din câte mi amintesc eu, şoferii de miniştrii trebuie să facă foi de parcurs... Poate că ar trebui cerute aceste foi de parcurs de la noul ministru pentru a fi publicate pe un blog... şi cu asta problema se rezolvă de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  3. poate ca a folosit elicopterul! precum d-l Zgonea...si atunci ar trebui sa va refaceti calculele

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesant , cum au fost folositi banii publici (adica banii nostrii) institutiile statului ar trebui sa se sesizeze de la sine (mai ales acele institutii care au ramas in picioare in timpul "loviturii de stat)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce calcule matematice l-au determinet pe dl. ministru Liviu Pop, fost lider sindical sa numeasca Inspectori Generali care au un tupeu mai mare decat cei portocalii! Cel putin in Maramures, inspectorii generali adjuncti trimit sute de adrese pe la scoli cu sute de situatii care trebuie facute in termen de una sau 2 zile! Dl. Insp. Heuberger are pretentia ca toti profesorii,k fara exceptie, sa aiba la fiecare ora proiecte de lectie! cred ar trebui sa se ocupe de alte probleme, mai grave, de exemplu ca inspectorii sa aiba un orar postat pe site-ul institutiei, pentru a se sti cand pot fi gasiti, pentru ca dl. insp. Vele Liviu sa nu mai piarda dosarele de grad didactic II sau I ale profesorilor!
    Dl. ministru, anul trecut, ca lider sindical , critica foarte dur faptul ca profesorii au foarte multe documente de facut, iar acum sa inteleg ca e de acord cu acest lucru? Sau ca trebuie mai multe, ca de anul acesta parca au innebunit toti, se cer si mai multe, si toate pe loc, de parca ar trebui sa stam zi si noapte la calculatoarele personale(nu ale scolilor) sa le facem. Va scriu in numele a 300 de profesori din Maramures care aduna semnaturi pentru demisia Inspectorilor Scolar Generali Adjuncti Heuberger si Ardelean ( Ardelean a mai fost chiar Insp. general, timp de 4 ani, pe vremea lui Adrian Nastase). Alte persoane chiar nu mai sunt? Tot aceiasi fomisti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim10.10.2012, 22:31. Ce treaba are d-l Pop cu numirea inspectorilor generali?! Asta e problema exclusiva a partidelor politice aflate la guvernare. Inclusiv numirea ministrului se stabileste in sediile partidelor. Asa ca, hai sa-l atacam pe d-l Pop ca sa ne aflam in treaba.

      Ștergere

Postări populare