11 oct. 2012

Informare

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop informează că, în urma şedinţei de Guvern de miercuri, 10 octombrie, a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Finanţelor Publice pentru plata titlurilor executorii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009.

Astfel, în urma şedinţei de azi a fost aprobată suma de 2508 mii lei, ce reprezintă plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011. Plata acestor sume de realizează după o procedură de executare potrivit căreia, în anul 2012, autorităţile şi instituţiile publice debitoare au obligaţia de a plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în bugetul anului 2013 vor fi incluse 10% din acestea.

9 comentarii:

  1. Nimic nou. Banii astia trebuia sa fie prinsi odata cu constituirea bugetului. Ce facem cu procesele pronuntate in 2012 pt. care nu s-au prevazut fonduri. Ati dat OU 17/2012 si acum ar trebui platit 5% pana la sfarsitul anului. Avem, conform adresei ISJ Buzau nr.10856/26.09.2012, inaintata MECTS, necesara suma de 2.630.426 lei care reprezinta 5% din totalul de 52.602,426 lei.Ce ne puteti spune?????

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ar fi sa primim acste sume nu ca in prima transa directorii si-au pus cat au vrut iar multi colegi nu au primit aproape nimic.
    ar trebui cineva totusi sa urmareasca cum se acorda aceste sume...ar fi cazul sa le primim.
    prof .ASTILEAN MARIA

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Presupunand ca cinva citeste comentariile ...si chiar doreste sa asculte
    Referitor la revolutionari..
    Sunt urmas de Erou-Martir cu certificat eliberat in 1992 (primul) si Brevet semnat de Ion Iliescu si eliberat intr-o mare ceremonie festiva la Cotroceni. tata a fost impuscat in 25 decembrie si a murit si apoi, din aceasta cauza, eu m-am imbolnavit handicap de gradul 2 cu pierderea capacitatii de munca.
    de la 1 ianuarie am ramas fara indemnizatie si sunt intr-o situatie foarte grea nu mai cumpar medicamente datorii la intretinere
    Ceea ce nu am mentionat este ca pe documentele de la procuratura scrie ca tata a fost impuscat de armata romana nu de teroristi sau alte fiinte.
    V-am spus acest lucru ca sa intelegeti cat de jignitor este comportamentul domnului Ponta si a actualilor decidenti cand spun ca eu sunt o impostoare si am profitat si toate celelalte. de asemenea, jignitor este ca nu vorbiti nici un moment de urmasi ci numai de luptatori! De ce pentru ca noi suntem 152 de urmasi si sunt putine voturi si nu va intereseaza? Suntem o cantitate neglijabila nu suntem mii de luptatori sau cei de la Oltchim sau mii de mame.
    Sunt 152 de urmasi ai unor oameni impuscati deci o cantitate neglijabila!

    Deci ce ziceti Domnule Ministru de URMASII CARE NU POT MUNCI DIN MOTOVE NEIMPUTABILE LOR (care pot fi dovedite) cu ce sunt ei IMPOSTORI?

    POATE PENTRU CA AU CREZUT IN DUMNEAVOASTRA?

    Cu stima

    Bucuresti
    0722679712

    RăspundețiȘtergere
  4. In perioada concediului de crestere copil pina la 2 ani, cotizatia la SLI se mai plateste de catre membrul de sindicat? Isi pastreaza dreptul sa fie reprezentat in instante judecatoresti de liderii SLI, pentru a-si castiga drepturi salariale restante din perioada anterioara nasterii copilului?
    Va rog sa-mi raspundeti, pentru ca liderii zonali nu mi-au dat niciun raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule ministru, de ce sumele castigate in instanta nu se actualizeaza cu indicele de inflatie? Numai inflatia pe 2010 ar aoperi cele 5% pe care le primim in 2012.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne multumim, ca buni romani ce suntem, cu firimituri ce raman de la masa bogatilor... in ritmul asta cand se va termina de platit 100% suma? macar sa solicitati, prin intelegere cu primariile, ca suma sa fie dat toata odata, pe rand cate unui grup de scoli, altfel nu ne alegem cu nimic...

    RăspundețiȘtergere
  7. Luni, 8, a hotarat si ICCJ ca reincadrarea de la 1 ian 2010 trebuie sa tina seama de salariul conform Legii 221. Ati prevazut in HG?

    RăspundețiȘtergere
  8. De unde rezulta ca fondurile sunt pentru min. Ed.? HG 974, presupun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dacă liderul sindical a omis cadrele didactice pensionate în 2009 spunând că în momentul întocmirii listelor nu mai cotizau ce se poate face pt a primi aceste drepturi?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare