10 apr. 2010

Reprezentaţii Biroului de Presă ai M.E.C.T.S. dau dovadă de lipsă de fair-play faţă de partenerii de dialog social!

Reprezentaţii Biroului de Presă ai M.E.C.T.S. dau dovadă de lipsă de fair-play faţă de partenerii de dialog social!

29 de comentarii:

  1. am ascultat dezbaterea pe site ul un pasinainte si nu am auzit nimic din partea liderilor sindicali de grupa pregatitoare si statutul ei....de ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce? pentru ca ne considera simple educatoare si invatatoare de aceea. oare ei unde au invatat sa scrie legile pe care azi le propun?

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu, noi nu-i sanctionam in niciun fel? Pe voi va desconsidera, de noi isi bat joc. Haideti sa facem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si, daca tot veni vorba de fayr-play: la Cluj, moderatorii blogului slipc restrictioneaza fara motiv postarile sindicalistilor. Mie mi-e din ce in ce mai clar: sindicatul nu ma mai reprezinta si ma voi gandi serios sa ma retrag. Va doresc, totusi, succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin: este vorba de o postare referitoare la greva generala, iar in privinta retragerii, m-am referit la retragerea din sindicatul in care sunt membru de peste 20 de ani neintrerupt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Credeti-ne ca nu va vom ierta niciodata daca ne vor lua titularizarea in sistem! Acum incep sa-l cred pe dl. ministru care spunea ca alta este atitudinea liderilor de sindicat atunci cand nu sunt camere de filmat. Ne-ati cerut amendamentele, dar n-ati tinut cont de ele, ci le-ati spus ce lege buna au plamadit! Sper sa vina ziua in care sa-mi dau seama ca gresesc. Voi fi prima care imi voi cere scuze!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule POP,

    nu pot sa cred ca este adevarat ce scrie pe site-ul Ministerului Educatiei...............

    liderul cornea , scriu intentionat asa, a putut sa afirme asa ceva?

    legea aceasta propusa contine multe aspecte bune?

    noua cine ne mai reprezinta interesele?
    suntem niste fraieri daca mai cotizam ceva la sindicate...NU NE REPREZINTA INTERESELE!!!!!

    FACETI JOCUL CELOR DE LA PUTERE!!!!!!!

    HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. oameni buni, suntem terminati. nu mai avem nicio sansa. buzaul a cedat. nimeni nu va mai avea curajul acum sa intre in greva, nimeni nu va mai avea taria sa opreasca spontan orele si sa trimita copiii acasa.
    suntem pierduti.
    imi vine sa nu ma mai duc luni la scoala. imi vine sa ma spanzur. e strigator la cer.
    ar trebui de luni sa nu mai intram la ore. dar ce sa mai faci acum, cand buzaul a plecat capul?
    DLE POP, GASITI O SOLUTIE, DATI-NE O MANA DE AJUTOR! NU STATI DEGEABA! VORBITI CU CEILALTI LIDERI SI DECLANSATI GREVA GENERALA MAI REPEDE! altfel nu vom mai avea absolut nicio sansa, iar legea asta nenorocita va trece cu toate aberatiile ei cu tot. si vor mai urma si altele, prin ordonante de urgenta, imediat. iar din septembrie ne vom plange unii altora de mila...

    RăspundețiȘtergere
  9. care vom mai fi din septembrie ... cei cu pile da ceilalti...ori in catune vai de noi ori someri

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum unde sunt liderii de sindicat? Nu ne mai reprezinta?

    RăspundețiȘtergere
  11. Au stabilit un calendar al protestelor , iar acum se tin de el mai abitir ca de Planul cincinal al lui Ceausescu. Legea va trece prin Parlament, cum a trecut si motiunea. Iar noi... vom ramane cu liderii nostri si cu calendarul de proteste.

    RăspundețiȘtergere
  12. pe cand greva generala ? se adopta legea si dormiti ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Liviu Marian Pop,sunt membru FSLI de 15 ani.Daca nu declansam greva generala cat mai curand,eu va spun cu adanca tristete ca veti avea demisia mea din sindicat si pot sa va garantez ca mai stiu cativa colegi care imi vor urma gestul.M-am saturat sa-l vad pe d-l Cornea cum cade la pace cu nemernicii de la minister pentru "binele elevilor".De fapt,cu noua lege adoptata ,sindicatele nu-si mai au rostul.Va salut.
    Prof.C.Ionescu

    RăspundețiȘtergere
  14. Credeti ca amenintarea cu "Ma retrag din sindicat!!!" deranjeaza pe cineva???? Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau in sindicat sau nu si m-am trezit trecuta de cei din scoala unde am lucrat in urma cu 4 ani vreme de 14 ani trecuta pe lista si cu cotizatia oprita. Cand m-am suparat si am vrut sa ma retrag raspunsul a fost clar ca nu se poate face asa ceva si ca indiferent ca ma retrag cotizatia se retine si gata. Ce mai aveti de spus la asa ceva???? Mai este o optiune faptul ca vrei sau nu vrei sa fi prins in lista unui sindicat sau altuia???

    RăspundețiȘtergere
  15. Ba se poate, noi am avut un coleg care nu era membru de sindicat si a dat in judecata si a castigat,si nu i se mai oprea cotizatia,insa a durat ceva pana sa se termine procesul. Banuiesc ca daca ne retragem mai multi sau toti dintr-o scoala si procesul are mai multe persoane dureaza mai putin si rezolvarea va veni mai repede. Chiar nu merita sa mai dam nici macar un leu gaurit sindicatului. Nici macar nu au bunul simt sa ne raspunda, sunt zeci de oameni care intreaba, se framanta, sunt dezgustati,si nimanui nu i se raspunde pe motiv ca nu e timp> Pai atunci inchideti domne blogul si nu ne mai lasati sa "latram" a pustiu, e lipsa totala de respect!
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai, n-ati vazut ca marele domn pop-boc vrea sa candideze? Tara arde si baba se piaptana, credeati ca e ceva de capul lui si ca nu-si urmareste decat propriile interese?
    Iata c-ati gresit si ca trebuie sa nu mai aveti nici o speranta decat aceea de fi umilele lor slugi, ca si pana acum, de altfel.
    De unde atata respect intr-o tara a fraudei generalizate, in care daca zici ceva impotriva hotilor esti dat de-a dura? Se instaureaza o dictatura mai feroce decat aceea ceausista, trebuie sa scapam cat mai avem timp.
    Vai de noi, halal eroi!

    RăspundețiȘtergere
  17. oameni buni, asta e vorbarie goala! noi stam si asteptam sa ne zica sindicatul "GREVAAAA" cand ar trebui sa ne luam soarta in maini si sa facem cat mai repede ceva! daca si de data asta stam cu mainile in san si nu luam masuri inseamna ca ne meritam soarta si chiar si mai mult! eu stiu ca e greu sa intri in greva mai ales pt cei ce au rate la banca si copii la scoli(adica cea mai mare parte dintre profi-ca de nu avem salarii suficient de mari sa putem face asta fara banci), dar daca o sa se aplice si legea asta e vai de toti. o sa trebuiasca sa platim si mai mult sa ne pastram posturile in sistem( cu noul mod de titularizare)si cum am mai spus vai de noi. nu ma mai mira ca au existat dictatori precum CEAUSESCU, LENIN,HITLER! Oamenii fac lucrul asta posibil prin natura lor delasatoare, nepasatoare, lasa si umila! ASA CA HAI SA NE SACRIFICAM SI SA PLECAM CAPUL CA DOAR ASTA AM DOVEDIT CA STIM SA FACEM CEL MAI BINE SI SA ANALIZAM GRESELILE DE ORTOGRAFIE DIN LEGI IN TIMP CE ACESTE LEGI SUNT PLINE DE GRESELI MAI GRAVE DE SUTE DE ORI DECAT CELE DE ORTOGRAFIE( -DE ALTFEL SUNT SINGURELE CARE NU NE AFECTEAZA)!!!!!! DESCHIDETI OCHII OAMENI BUNI!DACA NU INTRAM IN GREVA DE MARTI PUTEM SA NU NE MAI NUMIM OAMENI. SI ANIMALELE SE RESPECTA MAI MULT!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum ce mai ziceti,liderilor? Legea s-a aprobat in guvern! Rusine sa va fie! ieri, la un post tv cornea era mielusel in fata lui vergu, cu ce v-au cumparat de data asta? Nu aveti nici un pic de rusine si de bun simt! Sa va fie rusine! desfiintati-va! 15 mii de sindicate ca sa fiti mai multi la ciolan si nici o realizare pt bietii oameni care au crezut in voi!
    Eu ma retrag din caricatura voastra de sindicat, si daca e cazul va dau in judecata dar nu va mai platesc nici un chior din salariul meu!

    RăspundețiȘtergere
  19. ma simt calcata in picioare. Ca profesor nu am acumulat decat frustrati. Ma gandeam ca ar fi posibil ca o lege corecta a educatiei sa schimbe ceva in bine. Am vazut ca a schimbat in rau. Si ma intreb ce mai poate fi facut acum. Calendarul actiunilor sindicale este decalat fata de calendarul actiunilor ministerului, asa ca ne-am trezit, cum era de asteptat, cu legea aprobata.
    Daca as crede in cinstea oamenilor, as zice ca legea e buna. Dar evenimentele prin care am trecut, atat eu personal, cat si noi toti, m-au facut sa vad altfel lucrurile.
    Daca macar fiul meu ar avea ocazia sa evolueze favorabil in aceasta societate, as zice ca merita efortul. Insa el este elev de performanta intr-un loc unde nu e centru de excelenta, cu toate ca ar fi cazul, fiind centru universitar. Asta inseamna ca ... nu ne-am nascut in locul potrivit?!
    Daca ar mai exista detasarea ca si miscare de personal, as da mereu examene (ca asta am facut mereu) ca sa pot fi alaturi de fiul meu si sa il sprijin in ceea ce face, ca performanta nu apare din senin. Si as face acelasi lucru si pentru toti elevii mei pe care ii voi observa cu capacitatea de a face asta. Dar...

    RăspundețiȘtergere
  20. Dupa scurta conferinta de presa a lui Funeriu,care a spus ca dupa "discutii"fortele care erau impotriva multor prevederi din noua lege,"s-au inmuiat",in sensul ca au decis sa fie de acord cu ea(legea),am ajuns la concluzia ...Sindicatele profesorilor din Romania nu tin cu noi,salariatii,care-i platim scump.
    Uniti-va d-lor lideri!FORMATI UN SINDICAT SI LUPTATI PENTRU NOI,ACUM CAT SE MAI POATE!
    MANIFESTAM IN FATA PARLAMENTULUI!
    Daca nu se poate atunci dati-va demisia!
    Noi n-o sa va mai platim(sustinem).De aici,de acasa,se vede clar ca stati degeaba,acolo sus,pe fotoliile de lideri sindicali.

    RăspundețiȘtergere
  21. voi iesi din sindicat. liderii ne-au tradat. iar am jucat in filme cu prosti. rusine sa le fie liderilor!
    nu credeam ca nici de data asta nu rezolvam nimic. tot milogii societatii am ramas. ultimii din coada.
    nu mai e de ramas in invatamant. trebuie sa ma gandesc sa lucrez altceva. altfel simt ca o iau razna. NU MAI POATE!

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Anonim 10.04.2010, 14:13, 14:15 timpul fiind scurt nu s.au atacat toate problemele. La grupa pregatitoare trebuie clarificata doar ce persoana preda. Asta pentru a nu avea reducere de personal in randul educatoarelor. Alta problema care considerati ca ar fi?
    @ Daniel Mălăelea referendumul este in derulare. Netrecerea notelor in catalog trebuie sa continuie si greva generala la sf lunii mai incepututl lunii iunie.
    @ Anonim 10.04.2010, 14:55, fiind blogul unei institutii poate trebuie facuta aceasta moderare. A nu se intelege cenzura. Nu cred ca retragerea este o solutie. Impreuna cred ca putem obtine ceva. Multumim pentru urari.
    @ Anonim 10.04.2010, 14:59 puteti posta aici si nu va cenzureaza nimeni.
    Anonim 10.04.2010, 15:06 asa cum este postat pe site-ul www.fsli.ro propunerile dvs au fost cuprinse in propunerile federatiei noastre. Iar azi lansam referendumul.
    @Anonim 10.04.2010, 15:15 a fost luata fraza de inceput. Celelate aspecte au fost postate http://liviumarianpop.blogspot.com/2010/04/reprezentatii-biroului-de-presa-ai.html
    @Anonim 10.04.2010, 19:45 de ce sa nu avem curajul? Depinde de noi.
    @Anonim 10.04.2010, 19:59 de ce s anu fim noi in septembrie iar ei (cei aflati la guvernare sa nu mai fie)?
    @Anonim 10.04.2010, 20:34 de ce credeti ca nu va reprezinta?
    @Anonim 10.04.2010, 21:37 nu cred ca o sa treaca mai repede decat formele de protest.
    @sorin cat de repede se finalizeaza referendumul
    @Prof C. Ionescu: sunt de acord dumneavoastra, greva trebuie inceputa cat de repede. @rasmina o solutie e sa actionam impreuna nu s ane retragem si sa aratam cu degetul.
    @ Dana se retine ptr nesindicalisti. Dar nu cred ca eimportant acest lucru.
    @ Adriana am spus clar ca nu voi candida. Precizari am facut http://liviumarianpop.blogspot.com/2010/04/precizari-legate-de-candidatura-mea-la.html .Mai mult apare si http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-si-psd-vor-candidat-comun-la-baia-mare-891993.html
    @Anonim 11.04.2010, 17:25 unitate in actiuni ar trebui sa fie sloganul nostru in aceste momente.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Ana o prima etapa de negocieri a fost, desi mai mutl pot spune ca a fost un dialog al surzilor. Ce urmeaza este ca in Parlament sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a reusi sa stopam abuzurile. De aceea am initiat referendumul.
    @ Anonim 2.04.2010, 12:52 calendarul actiunilor de protest se suprapune cu cel al dezbaterilor parlamentare pe marginea acestei legi. Nu trebuie sa pierdem titularizarea.
    @ Anonim 12.04.2010, 12:54 si eu pot spune ca am discutat de dragul discutiilor pentru ca nu au modificat nimic in punctele esentiale.
    @ Anonim 12.04.2010, 16:09 cu ce am tradat?
    @Anonim 12.04.2010, 16:asa e. Nu se mai poate. La lupta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Exact asta cerem toti : O GREVA FARA PRECEDENT! Majoritatea dintre noi am ajuns la limita subzistentei. Probabil ca o actiune in forta ar mai convinge guvernantii.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ problema care se pune este doar de ordin de sustinere a acestei forme de protest si momentul cand trebuie declansat

    RăspundețiȘtergere
  26. sper sa nu se piarda titularizarea. Este singurul lucru bun care ne mai da cat de cat o stabilitate. Dupa ce ca ni se cam cere munca in folosul societatii, dupa cum suntem platiti, ni se mai rapeste si singura ancora care ne-a mai ramas? Asta ne desfiinteaza la propriu.
    Saptamana viitoare incep competentele digitale. Nu ar fi un moment propice pentru a ne spune pasul?

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu zic sa nu iesim din sindicat ci doar sa schimbam liderii.Sindicatul suntem noi!Este organizatia noastra profesionala.

    RăspundețiȘtergere
  28. Vezi:
    mod de adresare către instituțiile europene
    postat de mine pe forum edu.ro, în topicurile din massmedia adunate și în regim de urgență guvernul a hotărât

    RăspundețiȘtergere

Postări populare