15 apr. 2010

proiect LEN un substrat al administratiei locale si centrale

M-am intrebat deseori de ce este asa mare batalie pe componenta CA al unitatii scolare.
sunt doua aspecte pe care le-am sesizat.
1. Trecerea sumelor direct in contul unitatii scoalare inclusiv investitiile;
2. art 313 (4) Terenurile si cladirile aferente unitatilor de învatamânt liceal trec din domeniul public local în domeniul public judetean, respectiv al Municipiului Bucuresti pâna la data de 1 septembrie 2011. Predarea-preluarea se face pe baza de protocol încheiat în conformitate cu prevederile legale.
Interesul lor este patrimoniul si banii pentru investitii. Asta este singurul interes al administratiei. Nicidecum calitatea educatiei.

5 comentarii:

  1. care este rolul decizional al parintzilor in CA al unitatii de invatamant, atata timp kat finantarea elevilor se face de katre statul roman, contributia la scolarizarea copiilor din partea parintilor fiind O??????????shi atunci???????????CA al unei scoli are rol decizional in special la investitii, buget, reparatii, etc...nicidecum la ce materii sa faca sau nu copilul....asha ka.....

    RăspundețiȘtergere
  2. DAR PARINTII SI CONSILIERII SUNT IN CA PENTRU A TRANSFORMA SCOALA IN CELULA DE PARTID PEDELE...
    NU UITATI CA SCOLILE SUNT SECTII DE VOTARE, EI NU UITA....

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu afirmatiilor de mai sus. Norocul meu este ca am rude si prieteni,,afara'' si astfel am aflat ca parintii,,externi'' isi platesc profesorii.Tocmai din acest motiv au drepturile care se profileaza pe la noi...
    La noi a ramas valabila zicala:,,Oii coada de raie-i pica , dar ea tot mai sus o ridica!'' Am si eu multe de spus dar...cine ma aude? Cine NE aude? Sanatate tuturor si, ca cei mai multi, astept ,,un semn''!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noua vineri ,lidera de sindicat ne-a fluturat pe sub nas 2 foi ale vitelor de pripas de semnat, si culmea e ca ne indemna sa semnam pt NU la greva si DA la sustinerea titularizarii in UNITATEA SCOLARA. Am impresia ca ne luati de prosti! Titularizarea trebuie mentinuta in SISTEM,NU IN SCOALA Si de ce ,ma rog sa nu facem greva? va deranjam pe voi, liderii cu ceva? V-ati aranjat deja toate treburile si oamenii de rand va deranjeaza? Am o curiozitate: liderii la nivel national sunt alesi pe viata? Si de ce? Ar trebui sa aveti mandat de 2 ani,si daca ati realizat ceva pt cei care cotizeaza sa aveti dreptul la o singura realegere, iar daca nu ati facut nimic,cum e cazul de fata sa fiti dati jos. Incepand cu dl cornea pe care l-am vazut zilele trecute mielusel in fata lui vergu,si sustinand cat de buna e leagea. RUSINE! OM BATRAN SI FACE SLUJ, DC NU IESE LA PENSIA CA VARSTA CRED CA O ARE CU PRISOSINTA!

    Dana Marinescu

    RăspundețiȘtergere
  5. PE CINE MAI SPERIEM CU GREVA ASTA DE O ZI? PE NIMENI.
    NU MAI IMPRESIONAM PE NIMENI.
    CRED CA FUNERIU ISI RADE IN BARBA FERICIT CA A REUSIT SA NE IMBROBODEASCA. I-A IESIT PASENTA. LIDERII SUNT DE PARTEA MINISTERULUI. SINDICALISTII NU MAI AU CURAJ SI UNITATE, NICI PUTERE. "BATE PASTORUL SI SE VOR RISIPI OILE". DOAR CA E VORBA DE BATAIE ... PE UMAR!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare