27 apr. 2010

O noua Lege care pune invatamantul in corzi

A aparut saptamana trecuta Legea 69 din 2010.
O lege care face si mai instabile salariile din invatamant.
Prin introduicerea formulei finantare per elev aproape in fiecare unitate de invatamant fondul de salarii este insuficient pe parcursul anului 2010.
Mai mult, luna trecuta au fost rectificate sume din trimestrele trei sau patru.
Ce spune legea?
- Totalul sumei aprobate pentru cheltuieli de personal nu mai poate fi majorat pe parcursul anului bugetar,prin rectificare bugetară (art. 9 alin.2);
- Ordonatorii de credite vor avea dreptul să diminueze la minim salariile acelor categorii de personal care, potrivit legii, au salariile stabilite între un nivel minim si unul maxim. In invatamant aceasta va afecta salarizarea personalului didactic auxiliar si nedidactic. (doar pentru anul 2010. Daca din 2011 se va face salarizarea dupa grilele din Legea 330/2009, care nu mai contin un minim si un maxim pentru fiecare salariu, faptul ca in anul 2010 salariile ar cobori la nivelul minim, ar face posibil ca in 2011 sa nu mai fie necesara majorarea coeficientului 1,00, ceea ce reprezinta o alta forma de economie la buget.) (art. 10 alin. 2);
- În cazul in care ordonatorul de credite depaseste limita de cheltuieli de personal aprobată pentru un trimestru, i se va putea acorda o suplimentare a bugetului doar după diminuarea la minim a salariilor personalului care avea salariul stabilit intre un minim si un maxim si dupa ce acesta a renuntat la acordarea drepturilor cu carcater facultativ (art. 10 alin.3);
- În cazul in care se acorda o astfel de suplimentare pentru un trimestru, ordonatorul de credite are obligatia sa realizeze in trimestrul urmator economii la capitolul cheltuieli de personal, in cuantum egal cu suplimentul acordat. In acest scop, legea ii permite sa deroge de la prevederile Codului Muncii si sa disponibilizeze personal și/ sau sa reducă numărul de posturi, în unicul scop de a realiza aceste economii, pentru a se incadra in bugetul total anual alocat cheltuielilor de personal (art. 10 alin.5);

Aceste sunt cateva prevederi groaznice pentru noi ale acestei legi.
Cred ca este înca un motiv pentru continuarea formelor de protest prin netrecerea notelor în catalog şi o greva generală cât de repede în cel mai rău caz 31 mai, 1 iunie.

29 de comentarii:

  1. de ce greva dupa tezele unice? nu ar fi mai eficienta in timpul lor? 31 mai este dupa!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. stitzi..era akum katziva ani o trupa.....ce-avea un kantek ku titlul: ROMANIA TREZESTE-TE!!!!!!!!
    aceasta lege(69/2010)este aprobata de PARLAMENTUL TZARII NOASTRE....ATENTZIE!!!!!INKLUSIV PARLAMENTARII NOSTRI DRAGI ISHI BAT JOK DE INVATZAMANTUL ACESTEI TZARI..ASHA KA......singura solutzie pentru romania in acest moment este sa dam foc parlamentului presedintziei shi guvernului......REVOLUTZIE....DIN PAKATE...

    RăspundețiȘtergere
  3. io tot ma mir ca o tineti intruna cu credem ca ar trebui declansata greva generala..credinta e la biserica..noi avem nevoie in aceste momente de certitudini si de actiuni clare nu de povesti si poezii...
    nu ma pot abtine sa precizez, tinand cont ca ati facut si aprecieri de natura gramaticala referitor la proiect, ca e corect:
    "Aceste sunt cateva prevederi groaznice pentru noi ALE acestei legi."

    RăspundețiȘtergere
  4. si ce asteptati?
    De ce nu stabiliti o data clara si sa incepem greva?
    sau asteptam sa vina vacanta???

    RăspundețiȘtergere
  5. elayn remarca
    daca de se trece la incheierea situatiei scolare
    ,greva dupa examene nu afecteaza pe nimeni ,
    deci acum este momentul de greva,
    bani pe perioada vacantei de vara nu se vor mai da ca nu mai sunt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu ce se mai poate face acum. Aceasta lege a responsabilitatii fiscale a trecut la foc automat si datorita presiunii FMI. Nu-mi amintesc sa fi fost dezbatuta si a venit ca o lovitura naucitoare. Am citit-o si m-am ingrozit, dat fiind faptul ca si eu fac parte din personalul auxiliar, care, in alta ordine de idei, nu a primit nici acum compeansatia tranzitorie la care avea dreptul. Si acum, sa fim dusi la salariul minim, adica la 700 lei, ca si femeia de serviciu, si sa fim multumiti ca nu suntem dati afara?! Tot noi avem de suferit, ca intotdeauna.Dar suntem oameni cu studii superioare, si nu la SH, ca multi alti invatatori deveniti peste noapte profesori, si din cauza carora tot noi avem de tras. Lor nu li se reduce salariul care, anul acesta,a crscut in medie cu 4mil lei vechi,reducandu-se astfel fondul de salarii.Si greva de o zi din 22 apr. ce a rezolvat? Haos in scoli, elevi pe holuri distrandu-se si intrebandu-se daca proful lor face greva!Este ncesara o miscare ampla si unitate, dar in invatamant nu a fost posibil niciodata acets lucru, din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  7. In legatura cu ceea cele afirmate anterior, daca un asistent medical face medicina, dar ramane pe port de asistent, este platit ca medic? De ce atunci un invatator care a absolvit studii superioare , dar care ramane tot pe postul sau de invatator, sa fie platit ca profesor? Sa treaca la catedra de specialitate si sa predea disciplina pentru care are studii superioare! Mi s-a raspuns la aceasta intrebare cum ca la studii egale, sa fie salarii egale. Dar nu este asa, analizati cu atentie anexa 2 din legea 330/2009 si veti observa ca un bibliotecar S I din scoala are salariul mai mic cu aproape 50% decat acelasi bibliotecar din sistemul public. Unde este dreptatea? Sau acest lucru a devenit deja o utopie?

    RăspundețiȘtergere
  8. de ce nu vreti sa incepem greva generala trimiteti tabele semnam imediat si declansam greva haideti omeni buni sa ne unim macar acum in ultimul ceas. liderilor ce facem?????????

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt foarte bune si revendicarile salariale, ne bucuram si este necesar fiecare leu care ne vine in plus dar... nimeni nu intreaba daca nu trebuie sa mai luptam si pentru alte drepturi??
    Cati dintre voi ati fost pusi in situatia de a va face dosarele de reducere dupa modelul actual? Sunteti de acord cu el?
    Unde e punctat programul after-school? (care ne dubleaza norma didactica pentru 100 de lei si aia primiti prin bunavointa parintilor)
    Unde apare multitudinea de activitati si concursuri extrascolare? Ca facem cu duiumul (aducand cinste si contribuind la renumele scolii iar la activitati extrascolare sunt punctate doar excursiile si lectoratele!!!)
    Oare numai eu sunt nemultumita de cum suntem evaluati?
    va rog sa retineti, NU am fost pusa in situatia de a pleca in urma acestor reduceri. NU asta e nemultumirea mea. Ci nedreptatea in sine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Are dreptate Daiana, grilele de evaluare sunt facute f prost. Eu redactez o revista scolara (strang materialele, majoritatea pe hartie, le corectez, le "imbunatatesc", le tehnoredactez, atasez imagini, ma ocup de tiparire si distribui revistele). Ocazional scriu cate un articol si eu. Pentru toata aceasta munca primesc doar 1 pct.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca nu declansati greva generala in timpul examenelor, degeaba o faceti mai taziu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim spunea...

    Va salut domnul Pop. Va multumesc pentru tot ce ati facut si faceti pentru noi cadrele didactice. Sunt profesor in Tg. Jiu. Chiar nu putem sa impiedicam adoptarea acestei legi? Am luptat fiecare din noi pentru a ne titulariza. Cum sa renuntam la acest drept pentru care am muncit? Eu cred ca acesta este este cel mai important punct la care nu putem renunta. Au de gand sa faca schimbari majore in invatamant . Nici macar sa ne miscam in sistem in situatia unei restrangeri de activitate n-o sa mai putem. Este inacceptabil. Putem fi de acord cu multe, dar cu asta nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Indiferent ce facem noi, nu afecteaza guvernul!!! Ei tot nesimtiti raman! Cine s-a luat de doctorii de familie ca nu au mai dat o perioada concedii medicale, trimiteri pentru medicii specialisti, retete? Sau de farmacii ca nu au dat medicamente decat cu bani si nu pe retete ca nu s-a semnat nu stiu ce acord? Dar mie mi-a cerut cineva acordul cand imi ia contributiile la stat la toate angaralele?

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca ati fi fost fermi si nu ati fi trecut notele in catalog la sfarsitul sem I nici macar nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie. Am fi fost si noi tratati ca si medicii de familie.Dar probabil in sistem sunt foarte multi care datoreaza RECUNOSTINTA VESNICA directorilor si ISJ-urilor, si la cea mai mica amenintare au fost in stare sa treaca note si in avans. Nu mai cred in "lupta" sindicala. M-am convins ca sunt foarte multe "lepre" (scuzati limbajul) printre noi, si...DA! nu mai suntem credibili. Si mai cred ca nu putem lupta "cu turma". Sindicatele din invatamant sunt defectuos organizate. Nu se poate ca profesorii sa faca greva ca femeia de serviciu nu are matura noua, iar portarul, ca profesorii nu sunt majoritari in luarea deciziilor. TREBUIE sa ne organizam functie de interese, nivel de competente, studii, etc. Este parerea mea. Comentati-o daca doriti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Oameni buni ,ce mai asteptam?Astia o sa ne reduca salariile cand si cat vor ei.
    Sa declansam greva.Cand vom iesi toti n-au ce sa ne faca.La noi nu se trec notele in catalog.

    RăspundețiȘtergere
  16. vorbe,vorbe,vorbe..............,toti vorbesc,dar FAPTELE LIPSESC.
    NU VOI MAI SCRIE PE ACEST FORUM.........................

    RăspundețiȘtergere
  17. GREVA GENERALA!!! acum, nu in 7 iunie cand e prea tarziu. Trimiteti tabele pentru semnat si incepem acum greva.

    RăspundețiȘtergere
  18. Moralitatea sistemului educațional românesc
    Aș dori sa aduc in discuție aspectele legate de filozofia(de morala) care stă în spatele legii, angajarea morală a legii în educarea elevilor/studenților.Nevoia de educație morală, nu vizează doar individul, și astfel apare necesitatea schimbărilor în mentalitatea colectivă, pentru o reașezare a scării de valori în mediul social. Acceptarea mecanismelor de piață în domeniul educației, poate fi percepută ca o imixtiune neavenită în autonomia educaționalului, și mai ales duce la o scădere a prestigiului social al instituției educative și a statutului de profesor. Într-o societate care se manifestă adesea de tip concurențial, câștigător va fi cel mai puternic, adică omul cu bani, astfel sintagma „egalitatea șanselor” devine un slogan utopic. Legea Educației Naționale trebuie să reabiliteze echitatea, restituind fiecărui individ și mai ales celor aparținând grupurilor defavorizate, o existență nediscriminatorie, accedând cu șanse egale, prin educație, la procesul de reabilitare socială. Problema însă rămâne în continuare deschisă, și anume dacă principiul egalității șanselor este periclitat de un sistem educativ adaptat la mecanismele de piață.
    vezi: Apel național pt rescrierea Legii Educației Naționale în regim de urgență.
    http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=126751
    http://www.petitieonline.ro/petitie/apel_n...-p25985058.html
    http://www.petitieonline.ro/petitie/protes...-p02225042.html
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com
    http://fiz-edu.time2forum.net/

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai am încredere în sindicat, nu mai am respect pentru sistem ...Înainte să-mi pierd şi respectul de sine voi pleca din învăţământ.
    Nu cred că se va obţine ceva în urma grevei declanşate pe 1 iunie ( ca de fiecare dată când invăţământul a făcut grevă - de pierdut DA - de câştigat NICIODATĂ).
    Poate dacă ar începe greva pe 30 iunie...???!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Trebuie sa fecem greva generala cat mai repede, in mai este prea tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru cine a postat n 27.04, 11:56
    Nu ati analizat corect situatia comparand salarizarea profesorilor pentru invatamant primar cu salarizarea asistentelor care au terminat medicina.Altfel trebuia sa gandti lucrurile. V s-ar parea in regula ca un medic pedatru sa aiba un salar mai mc decat unul cu specializarea in geriatrie, de exemplu? Situatia asta ar fi similara cu salarizarea diferita a profesorilor pentru invatamantul primar fata de profesorii de gimnazu, de exemplu. In cazul medicilor e vorba de varsta pacientilor, iar in cazul nostru de varsta elevilor. Daca nu e corect ca um medic pediatru sa aiba salar mai mic decat cel geriatru, atunci nici profesorul pentru nvatamant primar nu trebuie sa aiba salar mai mic decat profesorul pentru gimnaziu.

    RăspundețiȘtergere
  22. e teribil ce se intampla! prin legea 69/2010 personalul auxiliar si nedidactic este practic trimis acasa.Vor ajunge profesorii sa se stea si ei 8 ore in scoala si sa efectueze munca lor!prin reducerea coeficientuluila nivelul minim, practic salariile vor fi reduse cu cc 40-50%.Noroc ca am gasit de lucru la o banca, ca altfel ramaneam cu 7oo de lei dupa 8 ani de munca!Intr-un fel m-as bucura ca profesorii sa stea si ei 8 ore la munca!

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu as intreba undeva... de ce in Romania doar unele legi se respecta?

    RăspundețiȘtergere
  24. domnule pop mi-a ajuns la ureche un zvon e adevarat ca din iunie sau iulie ne diminiuaeza salariul cu 20% pana la sfarsitul anlui! Va rog interesati-va ca atunci cred ca vor face mai multi greva decat sunt preconizati acum!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce incredere putem avea in Dvs. d-le Pop? Cand s-a pus problema grevei generala in toamna, cand inca era ministra "prietena" FSLI-ului, Ecaterina Andronescu, nu s-a facut; acum e prea tarziu! Probabil tocmai pentru ca v-a promis ca imediat dupa alegerile pe care le va castiga va va da CASCAVALUL numit FOSTUL UGSR (=hoteluri, sedii ultracentrale etc.); daca nu este asa, atunci de ce parlamentul a respins legea care prevedea fix acest lucru ("bagata" la discutii in timpul campaniei electorale...)imediat dupa aflarea rezultatului alegerilor din decembrie?
    Are dreptate EDERA: nu mai cred in "lupta" sindicala; sunt prea multe lepre printre noi. Am vazut zilele trecute adeverinta oficiala de la CNSAS ca Bobulescu a turnat la Securitate (era RESPONSABIL DE ZONA!) si se spune ca detine mai multe afaceri mari prin Bucuresti. Probabil multi dintre cei care fac pe marii luptatori pentru interesele invatamantului sunt la fel, mai ales ca multi vin de dinainte de 1989, cu functii in "sindicatele lui Ceausescu"... Ca si cei care ne-au stapanit 20 de ani! Am auzit pe la FSLI ca si Dvs. aveti ceva "probleme" cu niste cheltuieli pe la Baia Mare din banii sindicalistilor, ca o fundatie amarata ar fi costat foarte multe zeci de mii de euro si ca, pe langa o abureala de sediu al sindicatului neterminat de cam multa vreme (si multi bani) v-ati facut si dumneavoastra o casuta mica cu cateva niveluri! Se mai aude ca va agitati mult sa scapati de aceste "codite"... Daca ati fi cu adevarat luptatori pentru drepturile noastre ati semna toti si ati face plangeri penale tuturor guvernantilor (actuali si, mai ales fosti) care nu respecta prevederile legale, nu sa ne scoateti pe noi in strada ca sa ne faceti de oprobiul elevilor si al parintilor, care nu cred ca mai stiu pe ce lume sunt si ne vad ca principali vinovati de haos si decadere in educatie. Cum sa facem greva pentru respectarea legii (vezi Legea 221 si altele)? O sa ajungem sa facem greva pentru respectarea Constitutiei! Din pozitia pe care o aveti ati putea face presiuni pentru miscarea rapida a dosarelor respective, astfel incat in vecii vecilor sa nu mai sa joace cineva cu viata noastra. Dar interesele politice pe care le aveti nu va lasa... Ne agitati pe noi si ne scoateti in strada ca sa va intariti voi pozitiile de pe care sa negociati interese personale, contra LINISTII NATIONALE! Putin va pasa de noi, putin va pasa de Romania... Sunteti la fel ca fanariotii care ne-au condus 20 de ani.. P'astia de acum, sa-i vedem! Intentia pare buna, dar dupa ce voi si securistii care ati pus mana pe tara asta ati parjolit totul, este greu sa faci sa inverzeasca ceva. Mai ales ca inca sunt zdravene "buruienile"!

    RăspundețiȘtergere
  26. Este bine sa stiti ca dl. lider Pop in loc sa va reprezinte interesele si sa fie prezent la lucrarile Comisiei de invatamant, caci acolo este miza cea mare - Legea Educatiei Nationale - nu a stat decat o jumatate de zi(Comisia lucreaza zilnic de la 10.00 la 19.00) pentru a „vana” un argument in favoarea partidului care ii comanda actiunile. In ziua respectiva nu s-a discutat din nlege decat pana la art.3, iar dl. Pop a fost exrem de „indignat” ca nu a trecut un amendament al „prietenei” Andronescu care facea referire la modul generic la „dialogul social”. Intrucat domnul lider maximo Pop nu ajunsese cu lectura legii, in mod evident, mai departe de art.3, nu avea de unde sa stie ca la art.13, problema dialogului social este foarte concret rezolvata, cu o enumerare foarte explicita a partenerilor sociali. Asa incat a fugit repede la sediu si a pus pe site-ul FSLI o abjectie caracteristica felului lui de a se manifesta, o mare minciuna. Comportament tipic pentru un tip incapabil de altceva, ros de frustrari si invidii si care crede ca daca minte membrii de sindicat si arunca cu noroi in oameni cu adevarat valorosi in mod obligatoriu el se va „inalta”. RUSINE!
    Iata continutul art.13 din lege votat in unanimitate de Comisie dupa ce a fost completat prin amendamentele vicepresedintelui Comisiei, dl. deputat Catalin Croitoru si ale colegilor sai:
    „Art.13 (1) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului proiectează, fundamenteaza si aplica strategiile nationale în domeniul educatiei, cu consultarea asociatiilor reprezentative ale profesorilor, structurilor asociative reprezentative ale părinţilor, Consiliului Naţional al Rectorilor, structurilor asociative ale universităţilor şi şcolilor particulare, de stat şi confesionale, Consiliului Minorităţilor Naţionale, sindicatelor reprezentative din învatamânt, asociatiilor reprezentative ale elevilor, asociatiilor reprezentative ale studentilor, autorităţilor administraţiei publice, mediului de afaceri şi organizaţiilor neguvernamentale finanţatoare care susţin programe educative/ federaţii ale furnizorilor de servicii sociale.
    Autor: Cătălin Croitoru, Josif Koto, Doiniţa Chircu, Dragoş Zisopol”

    RăspundețiȘtergere
  27. sa ne lasati in pace domnule Croitoru

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Anonim 27.04.2010, 08:33 intentia este de a ingheta anul scolar daca aberatiile din proiectul LEN ajung lege.
    @ Anonim 27.04.2010, 08:37 ese si aceasta o solutie.
    @ Vio M multumesc de precizare. Exercitiul democratiei nu ma poate sa fac precizari. Este foarte important ce decide majoritatea. Si eu sunt un om credincios.
    @ sandor 31 mai cel tarziu din punctul meu de vedere.
    @ Anonim 27.04.2010, 11:10 daca nu se trec note in documenele scoalre in toate unitatile din Romania este o sansa.
    @ Anonim 27.04.2010, 11:56 Niciodata o forma de protest nu stiam ce aduce. Din pacate sau fericire greva din 22 aprilie a fost sustinuta de mai mult de jumatate din cadrele didactice si trebuia sa fie un semnal pentru clasa politica. Sunt de acord ca este nevoie de o actiune unitara la nivel national.
    @ Anonim27.04.2010, 12:52 Legea Salarizarii Unitare este si ea un obiectiv in acest moment. Pana la sf lunii iunie se modifica anexele.
    @ Anonim 27.04.2010, 13:47 tabelele sunt demult in scoli. Teremneul de finalizare era sfarsitul lunii aprilie. Liderii fac ce decit cel putin jumatate din membri.
    @ aiana subscriu.
    @ Anonim 27.04.2010, 16:01 am incercat si anul trecut dar nu am avut sustinerea majoritatii.
    @ Anonim 27.04.2010, 16:24 Va salut si eu. Vienri o sa vedem cum arata trecerea acestei legi prin Camera Deputatilor. Tinem legatura.
    @ Anonim27.04.2010, 18:10 Doar o actiune unitara la nivel national mai poate schimba ceva. Parerea mae.
    @ edera Toti suntem de vina atunci cand nu reusim o mobilizare de 100%. Inca sunt multi care asteapta beneficii dar aaltii sa faca sacrificii. Poate sugerati si dvs cum arata o organizare mai eficienta. Multumesc
    @ Elena subscriu.
    @ Anonim 27.04.2010, 23:04 si eu am constatat asa ceva insa sunt un optimist incurabil si sper sa apara si faptele.
    @ Daniella sunt demult in unitati tabelele. Termenul de finalizare era 30 aprilie.
    @ gabriel teodorescu consider ca ar trebui ca noi dascalii sa facem o noua lege. Ca sunt si eu satul de politicieni care se pricep la toate si la nimic in acelasi timp.
    @ Anonim 28.04.2010, 09:05 Increderea se castiga greu si se pierde repede.
    @ Anonim 28.04.2010, 11:05 de ce?
    @ Anonim 28.04.2010, 18:33 eterna poveste....
    @ Anonim 28.04.2010, 19:26 este aberanta aceasta prevedere. Trist e ca toti sunt impotriva sistemului de invatamant.
    @ Anonim 28.04.2010, 20:43 pentru ca suntem un stat de DREPTI nu de DREPT.
    @ Anonim 29.04.2010, 15:cu siguranta o sa fie probleme cu salariile. Nu stiu nimic de diminuarea acestora in acest moment.
    @ Anonim 30.04.2010, 12:51 Legat de incredere fiecare cu a lui.
    Nu retin despre ce greva generala ere vb in toamna insa stiu ca in privinta patrimoniului sindical este o mare preoblema. Aceasta problema apasa pe confederatii si nu pe federatiile din invatamant. Nu stiu in ce calitate ati vazut o asemenea adeverinta a domnului Bobulescu decat daca sunteti in aceeasi „echipa” cu dansul. Ati auzit multe doar daca sunteti unul dintre „ascultatorii” nostri. Tin sa va anunt ca sunt satul de amnenintari a fostilor securist si actuali in acelasi timp. Iar de mizerii ieftine demult nu mai imi este frica. In rest numai de bine si spor in activitatea dumneavoastra. Poate aflati mai multe de pe la „colegii” dvs.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Anonim 30.04.2010, 17:26 Sa nu va spun eu cat de mare este miza. In primul rand am asistat la un circ ieftin la care fiecare parlamentar al puterii raspundea la comanda ministrului. Legat de intervalul de timp in care se fac dezbaterile pot spune ca este o bataoe de joc la adresa celor care au mandatat anumiti parlamentari. Daca tot discutati de amendament cred ca am fost cat se poate de clar in materialul de pe blog. Legat de celelalte rautati nu cred ca meritati un raspuns pe masura. De obicei sub tututela anonimatului nu dau rapsunsuri la acuzatii ieftine. Fiind afectat e materialul facut de federatiile sindicale din invatamant banuiesc ca sunteti in „slujba unui partid”. Iar daca unii din Comisia de invatamant sunt valorosi in invatamnat eu sunt ministru invatmantului. Iar daca un angajat din invatamant ii considera e bine...ptr ei ...Intre principii si altele sunt multe diferente.
    Legat de d Croitoru am terminat demult lupta cu dansul. Adica decand a renuntat la functia sindicala si face numai politica. Grav este ca in aceasta comisie sunt unii care au predat in invatamantul preuniversitar si sustin asemnea ineptii. Nu d Croitoru care a fost sindicalist ca si inca doi trei de pe acolo.
    Astia sunt politicienii nostri.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare