9 dec. 2008

Tichetele cadou pentru dascali, la cheremul primariilor



Profesorii maramureseni vor primi in aceasta luna tichete cadou in functie de bugetul fiecarei primarii in parte.

“Din pacate pana in prezent, din 72 de unitati administrative, doar 18 primarii, alaturi de cea a Baii Mari, au inceput acordarea acestor tichete cadou, adica un procent de circa 25%. Pentru noi va urma o saptamana de negocieri cu celelalte primarii pentru a stimula acordarea acestui sprijin finanaciar, mai ales acum, in pragul sarbatorilor de iarna”, a declarat presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Marian Pop.

Au inceput deja distribuirea tichetelor cadou aferente lunii decembrie primariile din Arinis, Ardusat, Miresu Mare, Bicaz, Sacalaseni, Vadu Izei, Ruscova, Dragomiresti, Giulesti, Bicaz, Tautii Magheraus, Ocna Sugatag, Campulung la Tisa, Cavnic, Barsana, Oncesti, Oarta de Jos, Suciu de Jos si Baia Mare - pentru Grupul Scolar “C.D. Nenitescu”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Nemeth Laszlo”, Liceul cu Program Sportiv, Grupul Scolar “Gheorghe Lazar” si Gradinita Nr.34.

Conform Legii nr. 193/2006, personalul din invatamant beneficiaza de acordarea tichetelor cadou pentru minimum noua evenimente anuale. In fiecare caz se acorda cel putin sapte tichete in valoare de 50 lei, fiecarui salariat din unitatile si institutiile de invatamant preuniversitar din judetul Maramures.

Evenimentele pentru care se acorda tichete cadou sunt:- Sarbatoarea Pastelui,- 5 Iunie - Ziua Nationala a Educatiei,- inceperea cursurilor anului scolar,- 5 octombrie- Ziua Internationala a Educatiei,- 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei,- 25 Decembrie - Sarbatoarea Craciunului,- 30 Iunie - Ziua Invatatorului,- 1 Mai - Ziua Internationala a Muncii,- 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii.

Mai multe detalii despre acordarea acestui sprijin financiar pentru personalul din invatamant aflati din interviul urmator.

video

3 comentarii:

  1. Orele din perioada grevei de avertisment, vor fi recuperate

    http://www.citynews.ro/maramures/stiri/eveniment+29/orele-din-perioada-grevei-de-avertisment-vor-fi-recuperate+29192/

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca e lege de ce sunt dascalii la cheremul primariilor? si pana la urma cu cate tichete/sarbatoare este "onorat" un dascal 1 sau 7 ? ori si nr.lor depinde...Dar pana la urma stau si ma gandesc ...Sindicatul si-ar pierde obiectul muncii daca primariile ar aplica legea din start.Si atunci???

    RăspundețiȘtergere
  3. pentru ca in lege scrie "se pot" As vrea sa se ajung ca sindicatele sa isi piarda locul de munca. Insa e greu acest lucur pentru ca nicaieri in lume nu s-a intamplat acest lucru.
    Oare de ce?
    ptr ca legea nu este niciodata aplicata in totalitate de catre angajator

    RăspundețiȘtergere

Postări populare