19 dec. 2008

Miniştrii viitorului Executiv se vor confrunta cu numeroase probleme nerezolvate

Noul guvern se va confrunta cu probleme dificile. Dacă totul merge conform planului, noul Executiv s-ar putea apuca de muncă înainte de Crăciun. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că pe fondul crizei mondiale, provocările sunt mari, iar miniştrii vor avea o misiune grea.

Cele mai grele sarcini sunt în ograda ministerelor sociale. De exemplu, viitorul ministru al Muncii, Marian Sârbu, trebuie să găsească soluţii, adică bani, pentru majorarea pensiilor şi a salariilor, dar şi pentru ajutoarele de şomaj.

Nici Ion Bazac nu scapă mai uşor, pentru că şi în sănătate sunt probleme mari legate de serviciile medicale gratuite sau asigurările private.

Ecaterina Andronescu, o mai veche cunoscătoare a lipsurilor din învăţământ, are pe cap o listă întreagă de probleme: salariile dascălilor, programa şcolară încă aglomerată sau şcolile neîngrijite.

Viitorul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, nu va fi nici el lipsit de griji, pentru că autostrăzile şi infrastructura feroviară sunt adevărate provocări.

Şi cum trăim o perioadă de criză economică şi financiară, e clar că cel care va ocupa scaunul de ministru de Finanţe, adică Gheorghe Pogea, trebuie să fie pregătit pentru confruntările cu deficitul bugetar, pe care probabil că va fi obligat să-l echilibreze prin majorarea unor taxe şi impozite.

Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare