11 aug. 2007

Ministerul Educatiei face echipa cu sindicalistii pentru reformarea invatamantului

Sindicatele din invatamant s-au intalnit luni, cu ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, pentru a discuta asupra reformarii sistemului de invatamant pornind de la trei proiecte de lege: Statutul cadrelor didactice, Legea invatamantului preuniversitar si Legea invatamantului superior.

Consilierul ministrului educatiei, Mihaela Suciu, a declarat ca alaturi de Sindicate, ministerul a stabilit crearea de echipe de experti din ambele parti si mai multe intalniri, in cadrul carora va fi discutata reforma sistemului de educatie.

“Urmatoarea intalnire cu reprezentantii sindicatelor din invatamant va avea loc joi, unde din partea ministerului va participa sectretarul de stat pentru invatamant superior, Dumitru Miron”, a declarat Mihaela Suciu.

Reprezentantul Federatiei Sindicatelor libere din invatamant, Gheorghe Izvoranu a declarat ca “intalnirea nu a fost una de negociere ci de colaborare si stabilire a urmatoarelor intrevederi ce vor avea ca tema legea invatamantului si statutul cadrelor didactice”.

Sindicalistul a spus ca in forma in care sunt acum, cele trei legi nu convin total partilor care ii reprezinta pe profesori, insa s-a arata increzator in viitoarele dicutii pe care le va purta cu reprezentantii autroritatilor din invatamant”.
Sursa: http://www.hotnews.ro/articol_79868-Negocieri-pentru-salarii-in-invatamant.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare