27 aug. 2013

Întrebări și răspunsuri 27.08.2013

Am obtinut la examenul de titularizare 2013 nota 7.9, dar nu am reusit sa ma titularizez; desi in sedinta de pe 14 august as putea alege printre primii candidati  un post pe perioada determinata, as vrea sa ocup postul pe care am fost repartizata( post rezervat) in acest an scolar deoarece titulara(detasata in acest an ) a intrat in concediu crestere copil in iunie 2013. Intrebarea mea este:cand se va publica acest post? Nealegand nimic in sedinta publica de pe 14 august risc sa raman fara post?  Daca acest post va fi publicat dupa 1 septembrie ar trebuie sa-mi fac dosar pentru plata cu ora? Ma intereseaza ce contine acest dosar si unde trebuie depus.

Lista posturilor se actualizează după fiecare etapă a mobilității.
Conform Calendarului de mobilitate „
a) depunerea dosarelor pentru încadrare în regim de plată cu ora la unităţile de învăţământ şi la inspectoratele şcolare; 
Perioada: 30 august - 2 septembrie 2013”

O colega care a luat titularizarea din alt judet ,a luat postul care era aproape de mine.Eu(suplinitor calificat) acum sunt nevoita sa iau alt post dar foarte departe.Daca ea se detaseaza de la 1 septembrie pot renunta la postul care il iau si e foarte departe in favoarea celui luat de ea,dar la care nu se prezinta.

Dacă postul este publicat ca vacant puteți să îl luați la suplinire.

Sunt absolvent 2013 al specializarii Psihopedagogie speciala, am participat la examenul de titularizare din 30 iulie 2013 pe psihopedagogie speciala si am obtinut nota de repartizare 8.83, Fiind debutant am urmatoarele intrebari: 1. Cu aceasta nota pot ocupa doar un post pe perioada determinata (pe 1 an), asta inseamna ca voi fi incadrata pe post de suplinitor? 2. Pot sa imi depun dosarul pentru definitivat avand in vedere aceste conditii? 3. In anul scolar 2014-2015 pot beneficia continuitate? iar daca DA, atunci pot pot ocupa postul cu nota de la examenul din 2013 sau mai trebuie sa ma inscriu si in 2014 la examen, avand in vedere ca nota obtinuta a fost de 8.83? 4. Ar fi vreo sansa sa ma titularizez pe postul ocupat in cadrul unitatii de invatamant, daca contitiile sunt indeplinite, iar scoala este de acord?

Puteți ocupa un post pe perioadă determinată, ca suplinitor, iar anul viitor dacă veți îndeplini toate condițiile vă puteți titulariza pe postul respectiv conform art. 253 din Legea nr. 1/2011. Puteți să vă depuneți dosarul pentru defintivat chiar dacă aveți calitatea de suplinitor. Puteți beneficia de continuitate în anul școlar 2014-2015 în baza notei de anul acesta, chiar dacă nu o să participați anul viitor la concursul de titularizare, dacă veți îndeplini condițiile din Metodologia de mobilitate de anul viitor.

Am fost la titularizare anul acesta si am obtinut nota 8,60.Postul pe care eu il vizez devine vacant de la 1 septembrie si doresc sa ma titularizez pe acest post conform art.253 din legea 1/2011 pe parcursul anului scolar urmator.Intrebarile mele sunt: -Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a fi sigura ca pot obtine acest post de la 1 septembrie,fara a exista riscul sa fie ocupat de altcineva sau sa raman fara nici un post? -Este bine sa merg acum in sedinta publica si sa ocup posturi incomplete si apoi sa fac renuntare pe posturile respective pentru a candida la ocuparea postului pe care il doresc?(specfic ca pe liste,anul acesta sunt doar posturi incomplete) -In cazul in care un alt candidat a obtinut la titularizare o nota mai mare decat a mea,mi se acorda prioritate de domiciliu,eu avand domiciliul in localitatea respectiva,iar contracandidatul meu nu?

Repartizarea pe posturi se face în ordine descrescătoare a notelor. Se poate ține seama de apropierea de domiciliu numai în cazul notelor egale.

M-am titularizat la educatori si nu prea imi este aproape postul pot sa fac detasare?

Puteți beneficia de detașare.

 Anul acesta am obtinut nota 10 la concursul de titularizare si am reusit sa ocup un post cu viabilitate de 4 ani. Mentionez faptul ca nu am definitivatul si doresc sa stiu daca anul acesta ma pot detasa in vreun fel sau daca aceasta detasare se va putea realiza abia dupa ce obtin definitivatul?

Conform Metodologiei de mobilitate se pot detașa persoanele titulare. Dvs. aveți calitatea de titular obținând un post titularizabil, doar că aveți contract pe perioadă determinată până la obținerea definitivatului.

Sunt titulara in cadrul unei scoli gimnaziale pe postul de educatoare [titular pe postul de educatoare Scoala gimnaziala D.N.). Deoarece s-a eliberat un post de invatatoare la scoala noastra, viabil 4 ani si cu angajare pe durata determinata, am participat la concursul de titularizare 2013 unde am obtinut medie peste 7. Am inteles ca trebuie sa particip la sedinta din data de 14 septembrie si, daca doresc acest post, trebuie sa renunt la titulatura pe care o am in invatamant de 24 de ani, devenind astfel suplinitor calificat. E adevarat? Nu se obtine alta incadrare, stiu eu, detasat? Practic, e o miscare in cadrul aceleiasi unitati, doar ca nu vroiam sa risc sa ia altcineva acest post.

Din câte spuneți postul are viabilitate 4 ani, respectiv este titularizabil. Astfel, trebuie să renunțați la actuala titularizare în favoarea celei noi.

Am luat cea mai mare notă la titularizare, 9,75, din păcate nu există nici un post titularizabil în Prahova pe geografie. Vreau să știu dacă în ședința din 14 august iau un post la suplinire care are viabilitate 4 ani, mă pot titulariza în baza art. 253? Acest articol se mai aplică si în anul școlar 2013-2014?

Dacă nu se modifică art. 253 din Legea nr. 1/2011 și Metodologia de mobilitate de anul viitor ați putea beneficia de titularizare în baza acestor prevederi.

Am paticipat la titularizare - disciplina chimie: 2013 nota 4,60; 2012- 5,85. Acestea sunt notele la probele scrise. Pot partcipa la repartizare cu nota de anul trecut?

Ați putea participa în următoarea etapă: „m) repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2013, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media/nota 5,00 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor/notelor de la concursul din sesiunea 2012 şi/sau la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor;
Perioada: 28-29 august 2013”

M-am titularizat anul acesta pe o catedra de limba engleza care nu este navetabila. Pot sa ma detasez in interesul invatamantului/la cerere daca sunt debutanta si nu am definitivatul luat?

Dacă sunteți titulară, chiar și de anul acesta puteți beneficia de detașare.

Am luat la examenul de titularizare sub 5(stiu ca metodologia nu imi permite sa mai i-au post anul acesta)dar as vrea sa stiu daca pot lua post cu nota de anul trecut, dar cu cea  de-a doua specializare.

Ați putea încerca să luați post în următoarea etapă: „m) repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2013, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media/nota 5,00 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor/notelor de la concursul din sesiunea 2012 şi/sau la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor;
Perioada: 28-29 august 2013”

Este posibil sa se revina la nota 7 pentru examenul de definitivat in anul scolar 2013-2014? Ce se va intampla daca se revine oficial la nota cu cei care au luat anul acesta nota peste 7 ? 

Nu cunosc dacă există șanse să se revină la nota 7 ca notă de promovare a examenului de definitivat. Oricum orice act normativ se aplică numai pentru viitor.

Am participat atat la concursul de titularizare din 2011 cat si la cel din 2012 avand note peste 7, insa anul asta din cauza unor anumite motive de sanatate am luat sub 5. Continuitatea stiu ca este pierduta, insa as dori sa va intreb daca mai pot beneficia de suplinire in baza notei din 2012.

Consider că ați putea beneficia de suplinire.

La examenul de titularizare din 2012 am obtinut media 7,90 si am ocupat un post pe perioada determinata in sedinta din august. In luna mai directorul si consiliul de administratie mi-au dat acordul pt titularizare in baza art 253 si am aparut pe edu.ro ca fiind \"titulara cu art 253\". Eram inscrisa la definitivat si in iulie 2013 nu l-am promovat. Ce se intampla cu postul meu? Mai am 2 sanse sa iau definitivatul sau postul meu va fi scos in sedintele din august si raman fara el, putand fi ocupat de participantii la concursul de anul acesta?

Conform Metodologiei de mobilitate dacă nu ați obținut definitivatul nu se emite decizia conform art. 253 și postul este declarat vacant.

Sunt titular in doua scoli si doresc sa imi depun dosarul de detasare. Nelemurirea mea este urmatoarea, cate fise de evaluare depun+ adeverintele de rigoare, de la ambele scoli sau doar de la scoala unde am baza?

Trebuie să urmăriți modelul de cerere și ce acte se anexează conform anexei nr. 14 la Metodologia de mobilitate.

In 2012 am obtinut 9,36 la titularizare si am primit acord de continuitate pe post ,anul acesta am obtinut 7,90 la titularizare,mentionez ca am obtinut si definitivatul,dar nu sunt posturi titularizabile.Cum ar fi mai bine sa aleg post in sedinta din 14 august cu 7,9 sau sa merg pe continuitate cu 9,36,avand in vedere ca in primavara as putea sa ma titularizez cu art.253?Daca aleg post in sedinta cu 7,9 se mai considera nota 9,36 la art.253?Anul acesta sunt a treia in ordinea mediilor,dar celelalte doua nu au definitivatul.

Dacă ați ales post titularizabil în baza notei din 2013 nu mai puteți și nu mai are rost să solicitați titularizarea conform art. 253.

Consiliul de administratie al unei scoli, poate propune spre angajare pe perioada determinata isj-ului, un cadru didactic, conform art. 254/alin.4, din Legea Educatiei Nationale nr.1/2011, care a luat peste 7 in 2013, iar in cazul in care postul este solicitat de un altul cu nota mai mare, cel propus sa aiba prioritate?

Repartizarea pe post se face de conform Metodologiei de mobilitate în ordinea descrescătoare a notelor.

Am obtinut titularizarea in anul 2012,in acelasi an am dat si definitivatul si nu l.am luat,apoi am ocupat post pe 4 ani(in 2012)iar pentru 2013-2014 postul imi este rezervat,problema este k nici anul acesta nu am luat definitivatul.ce ramane de facut?pierd titularizarea?

Nu o pierdeți, dar veți ocupa postul cu contract pe perioadă determinată până veți obține definitivatul.
  
Dosarele care nu au fost validate anul trecut la concursul de detasare pe motivul ca studiile nu au fost autorizate - fiind facute la Spiru Haret, 2007 , promotia ID, iar facultatea nu a fost acredidata in perioada respectiva,  pot fi recunoscute anul acesta si luate in calcul la detasare ?

Pot fi recunoscute dă există această recunoaștere din parte MEN sau de către instanța de judecată printr-o hotărâre judecătorească.

Sunt profesor penrtu invatamantul primar si as vrea anul acesta sa ma detasez la o scoala particulara din alt judet. Are vreo importanta in acest caz domiciliul ? 

Nu are importanță domiciliul.

Am sustinut examen titularizare 2013, am definitivat si sunt cap de lista la disciplina mea cu 9.85. In sedinta din  9 august nu au fost posturi complete la disciplina noastra.
Vreau sa ma titularizez in primavara prin legea 235 si  nu stiu daca sa optez pentru 3 unitati scolare(7+7+4) sau 2unitati scolare(15+4). M-ar dzavantaja  la varianta cu trei unitati scolare ca nu am minim 9 ore? Ce conditii trebuie sa indeplinesc exact ca sa ma pot titulariza  prin 235?

În acest moment, așa cum prevede legea educației naționale și Metodologia de mobilitate nu contează la câte școli aveți orele care formează important este să fie o normă completă, să aibă viabilitate de minim 4 ani și să aveți acordul Consiliului de administrație pentru a vă titulariza conform art. 253.

As dori sa stiu daca anul acesta cei ce au sustinut CNU si au obtinut peste 7 pot fi repartizati chiar si pe un post propus pentru continuitate.

Da, dacă continuitatea este aprobată unui cadru didactic cu notă între 5 și 7.

Sunt profesor de limbi straine si am ocupat in baza notei de la concursul de titularizare 2012-7,30-, un post rezervat pentru director.Am depus anul acesta cerere pentru continuitate la suplinire, insa CA a refuzat cererea invocand motivul ca postul nu este liber si nu se stie daca se va mai prelungi delegatia directorului si pentru anul scolar 2013-2014.Ulterior, am aflat ca in alte scoli s-a acordat aviz favorabil iar in cazul in care directorul revine la post se pierde continuitatea. Anul acesta am participat la consurs si am obtinut 7,70, dar din lipsa de posturi nu m-am putut titulariza.Avand in vedere situatia data, mai pot solicita prelungirea contractului de munca si in anul scolar 2013-2014 la aceeasi scoala?Mentionez ca postul directorului nu apare pe edu.ro.

Situația se rezolvă la nivel de școală prin continuitate.

Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face schimbul de posturi cu consintamant,in ce perioada ,in ce conditii,cu acordul comisiei paritare a isj etc.?

Metodologia de mobilitate prevede următoarele:
Art. 98 (1) Comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar îşi desfăşoară activitatea pe durata unui an calendaristic, în conformitate cu prevederile Calendarului şi este abilitată să ia decizii şi în afara perioadelor prevăzute de acesta,pentru rezolvarea tuturor situaţiilor care pot să apară: completare de normă pe perioadă determinată, detaşare, schimb de posturi între suplinitori, pretransfer prin schimb de posturi între titulari în baza consimţământului scris, refacerea documentelor denumire/transfer/repartizare pentru personalul didactic titular, ca urmare a restructurării reţelei şcolare, a transformării unor unităţi de învăţământ în unităţi de alt nivel şi a schimbării denumirii unităţilor de învăţământ pe parcursul anului şcolar. Toate situaţiile apărute, cu excepţia întregirilor de normă didactică, a completărilor de normă didactică pe perioadă nedeterminată, a pretransferării şi a transferării pentru restrângere de activitate, în afara perioadelor prevăzute în Calendar, sunt analizate în cadrul comisiilor paritare constituite la nivelul inspectoratelor şcolare”. 

Sunt profesor pentru invatamantul primar. Intrebarea mea este: ma pot pretransfera la o scoala de stat in conditiile in care am obtinut titulatura la o scoala privata?

Dacă nu se schimbă Metodologia de mobilitate vă veți putea pretransfera.

Cu nota din iulie 2010 pot sa particip in sedinta de suplinire din 14 august2013,daca raman posturi sau este alta sedinta.....

Calendarul de mobilitate prevede următoarea etapă:
„Repartizarea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, la nivelul inspectoratului şcolar, candidaţilor repartizaţi după concursul din sesiunea 2013, care nu s-au prezentat la posturi didactice/catedre şi care solicită o nouă repartizare, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5,00 şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de  la  concursul din iulie 2010, în ordinea descrescătoare a notelor:
a) afişarea listei posturilor didactice vacante/rezervate, reactualizată, la inspectoratele şcolare;
Termen: 12 septembrie 2013
b) repartizarea, în şedinţă publică, la nivelul inspectoratului şcolar, a candidaţilor repartizaţi după concursul din sesiunea 2013, care nu s-au prezentat la posturi didactice/catedre, în  ordinea descrescătoare a mediilor;
c) repartizarea, în şedinţă publică, la nivelul inspectoratului şcolar, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5,00 şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la  concursul din iulie 2010, în ordinea descrescătoare a notelor;
Termen: 13 septembrie 2013
d) emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.
Termen: 16 septembrie 2013”

M-am titularizat anul acesta cu nota 9,20 intr-un judet si vreau sa ma detasez in judetul de domiciliu dupa 1 septembrie. Cum se procedeaza cu detasarea in interesul invatamantului? Ce trebuie sa faca directorul de la scoala unde vreau sa ma detasez?

Conform Metodologiei de mobilitate „Detaşarea în interesul învăţământului a personalului didactic titular se realizează în baza cererii scrise formulate de unitatea de învăţământ primitoare, pe postul didactic/catedra solicitat(ă) de unitatea de învăţământ primitoare şi cu acordul scris al persoanelor solicitate, conform anexei nr. 14. Personalul didactic titular solicitat pentru detaşare depune un acord la unitatea de învăţământ primitoare, însoţit de actele certificate pentru conformitate cu originalul, de către directorul unităţii de învăţământ în care cadrul didactic solicitat pentru detaşare şi-a desfăşurat activitatea.”

Sunt profesor suplinitor de limba franceza. Anul trecut am predat la o scoala, pe postul altei doamne care se afla in concediu de crestere copil. Pe data de 1.10.2013 urmeaza sa intru si eu in prenatal.Eu sunt propusa cu continuitate pentru acest an scolar 2013-2014 la acea scoala,dar mentionez faptul ca nu am fost anuntata de faptul ca titularul postului se intoarce mai repede de 31.08.2014 la catedra,si anume 2.07.2014. In acest caz ma afecteaza cumva pe viitor faptul ca nu voi avea postul pana la 31.08.2014?

Nu ar trebui să fiți afectată.

Am continuitate in anul scolar 2013-2014 pe o catedra vacanta cu viabilitate. Consiliul de administratie ma poate titulariza in baza art. 253? Mentionez ca in anul 2012 am luat nota 6.20 la Titularizare si 10 la inspectie, media fiind 7.15. Daca nu ma poate titulariza in baza mediei din 2012 ma poate titulariza in baza notei din 2011 care este nota 7?

Dacă nu se aduc modificări la Metodologie ar trebui să vă titularizați în baza notei care v-a asigurat continuitatea, iar aceasta să fie mai mare de 7.

M-am titularizat in baza art 253 cu nota din 2012, dar nu am promovat examenul de definitivat 2013. Ce se intampla cu postul? Raman pe acelasi post de la 1 septembrie 2013 dar pe perioada determinata?

Conform art. 31 din metodologie înțeleg că nu veți obține decizia de titularizare conform art. 253, iar postul este declarat vacant.

De unde trebuiau ridicate decizile pentru anul scolar 2012-2013? De la centrul de concurs sau de la inspectorat? M-am inscris la concursul de titularizare 2012, dar nu am participat.

ISJ emite deciziile. 

Sunt învățătoare titulara și doresc sa ma lamuriti si pe mine in anumite privinte; As dori ca din toamna sa functionez la altă școală, acolo avand o colega cu statut de titular care ar dori sa facem schimb de posturi. Posturile sunt viabile, fără a urma pensionarea vreuneia dintre noi.Cum putem sa procedam in acest caz? Ne facem cereri si le depunem la unitatile la care functionam sau trebuie sa ne facem si dosare? Acest lucru îl putem face si la inceputul luniii septembrie? Ce motiv pot invoca directorii în cazul unui refuz?

Se poate face schimb de posturi prin pretransfer. Astfel că trebuie să vă întocmiți dosar, consider eu.

Imi puteti spune,va rog,daca ma pot transfera pe un alt post,daca sunt doar titulara scolii si nu a sistemului?

Conform actualei Metodologii vă puteți transfera.

Sunt profesor pentru invatamantul primar la o scoala din judetul Hunedoara...am o clasa si niste copii minunati, parintii sunt multumiti de mine... Am insa, doar un an vechime in acest domeniu...in anul precedent, am fost incadrata ca si suplinitoare calificata, dar am avut nota de la examen sub 7...mi s-a dat acordul pentru continuitate de catre consiliul de administratie si am participat si anul acesta la concurs...acum am obtinut peste 7...imi voi pierde postul? Sunt in pericol? Eu stiu ca in mod normal, ar fi trebuit sa am prioritate, asa mi s-a spus...insa acum, dinscutand cu mai multe persoane, chiar si din inspectorat, se pare ca lucrurile nu mai stau chiar asa... Am citit metodologia...dar nu am gasit nimic care sa sustina asta...si apoi, nu as mai vedea rolul continuitatii...
Citez: "Pentru a beneficia de prelungirea contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2013-2014, cadrele didactice care participă şi la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, conform prezentei Metodologii, trebuie să obţină minimum media 5,00 (cinci), potrivit prevederilor art. 56 alin. (9), la disciplina corespunzătoare postului didactic/catedrei solicitat(e)."

Ați avea prioritate numai dacă nota din 2012 ar fi mai mare de 7.



Mentionez ca toate raspunsurile reprezinta punctul meu de vedere.

Va multumesc pentru incredere si raman la dispozitia dvs pentru intermedierea  solutionarii oricarei situatii la adresa de email liviumarianpop@gmail.com.


9 comentarii:

  1. Apreciez activitatea dvs. Felicitari! Va deranjez cu o intrebare care este baza legala prin care cadrele didactice titulare din mediul rural pot beneficia de un teren dat de primarie/scoala in concesiune cred?

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la repartizarea candidatilor care au obtinut note mai mici de 5 la Examenul National 2013 se aplica regula urmatoare :candidatii care au obtinut note sub 5 nu sunt repartizati pe catedre /posturi in anul scolar 2013-2014. Notele la concursurile 2012, 2011 si 2010 nu se iau in calcul.Candidatii CARE AU NOTE SUB 5 SE POT PREZENTA LA CONCURSURILE ORGANIZATE IN SCOLII PE POSTURILE /CATEDRELE care raman vacante dupa repartizarile din 13 septembrie 2013. ACESTA ESTE RASPUNSUL primit de la Isj.Daca candidatul a sustinut in anii 2010,2011,2012 examen la o alta specializare (pe care o are) alta decat cea din 2013 la care a luat nota sub 5 se poate repartiza . corect. va rog un raspuns , o parere . Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  3. Acelasi raspuns mi s-a dat si mie,de la isj,cu singura diferenta: nota sub 5 din acest an,la disciplina de examen imi anuleaza posibilitatea participarii cu nota de anul trecut,la cea de-a doua specializare.(prin urmare dosarul meu nu a fost acceptat nici la sedintele 28-30.08.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ! Anul acesta am participat la concursul de titularizare s am luat sub nota 5 . As dori insa sa pot ocupa un post pe o perioada determinata, insa stiu ca este aproape imposibil. M-am informat putin si din cate am aflat se vor organiza niste concursuri la nivel de scoala pentru posturile ramase. Fiind debutanta sunt putin confuza si nu stiu sigur daca este adevarat, deoarece o colega mi-a spus ca se va mai face o repartizare, si nu se vor organiza concursurile. Va multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! In speranta ca voi primi un raspuns, formulez urmatoarea intrebare:
    - De ce disciplina "cultura civica" este atat de vitregita?!Pe langa faptul ca "mai toata lumea are dreptul" (mai nou si umanistii si psihologii) s-o predea, chit ca specializarea unora nu are nicio legatura cu disciplina in speta, pe listele de repartizare a posturilor vacante/rezervate aceste ore de cultura civica apar la un loc cu disciplina "istorie", sau, mai rau, unele scoli declara toate orele de cultura civica pe istorie, pe aplicatie aparand ca fiind ore de istorie, astfel ca cei care au participat direct la concursul de titularizare pe disciplina cultura civica si au obtinut note mari raman fara posturi, pe cand cei care au participat pe istorie pot ocupa aceste posturi si cu note de 5. De ce profesorii de istorie au dreptul sa ocupe orele de civica si profesorii de civica nu au dreptul sa ocupe posturi de istorie? Nu asa ar fi echitabil? Desi, mi se pare normal ca fiecare disciplina sa fie de sine statatoare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o intrebare:dacă in sedința publică din 14 august am luat un post de 17 ore, având notă peste 7 , si la scoala unde merg primesc catedră completă, pot să mă titularizez pe acel post cu nota aceasta, anul viitor?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună seara domnule Liviu Pop.
    Am o problemă care doresc să o sesizez: anul acesta am luat nota 7,60 pe Protectia Mediului, si am ales in sedința publică din 14 august un post de 17 ore,desi mai exista unul de 13 din care se putea scoate o oră, pentru ca eu să am un post complet,dar inspectoarea de Resurse umane (fostă colegă de altfel) a refuzat să facă acest lucru desi la toti ceilalti candidati a rearanjat numărul de ore astfel încît fiecare să primească până la 20 de ore.
    La scoala unde am fost repartizat mi s-a spus că voi primi catedră completă,dar vreau să stiu următoarele:
    1.dacă anul viitor mă voi putea titulariza pe postul care l-am primit la scoală (articolul 253),chiar dacă în sedinta publică am primit 17 ore?
    2.se poate să imi completez postul în sedința din data de 13 septembrie din moment ce eu am cea mai mare notă, si sunt singurul candidat pe Protectia Mediului care nu a primit post complet in acea sedință?
    Cu stimă:Bota Călin din Arad.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua!
    M-am titularizat in 2013, doar ca postul este destul de departe ( aproximativ 70 km de oras). Am obtinut definitivarea in invatamant tot in 2013. Mi s-a aprobat detasarea dupa data de 1 septembrie la unitatea la care am functionat in anul scolar 2012-2013. Intrebarile mele sunt: imi pot depune dosarul de transfer in 2014? Daca da, care este perioada in care se depun dosarele? Daca functionez pe post de educatoare (avand dubla specializare) ma pot transfera si pe un post de invatatoare? Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara!
    Sunt educatoare din 2009 si nu am reusit sa iau definitivatul.As vrea sa va intreb daca renunt la invatamant pe o perioada scurta ( 2- 3 ani) mai pot reveni in invatamant si cum se procedeaza.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare