23 aug. 2013

Întrebări și răspunsuri 23.08.2013

Am predat in Satu Mare la un liceu , am depus lunar factura si abonamentul pentru decontare si a trecut un an....mentionez faptul ca am facut naveta cu 2 mijloace de transport,deoarece locuiesc in mediul rural,iar primul era "ocazia" la care nu pot dovedi plata transport,iar cel de al doilea cu care parcurgeam 30 km costa 210 lei....distanta pana la scoala dus era de 60 km...M ar interesa cum as putea sa primesc macar o parte din suma avand in vedere ca salariul meu nu depasea 850 lei,oricat conteaza...

Formulați la finalul fiecărei luni o cerere către unitatea de învățământ prin care solicitați decontarea cheltuielilor de naveta, la care anexați actele doveditoare călătoriilor. Înregistrați cererea la școală și vă păstrați copie după ea având și numărul de înregistrare. Dacă nu vi se decontează vă puteți adresa instanței de judecată în vederea obținerii acestor drepturi, putând apela și la organizația sindicală din care faceți parte pentru a vă reprezenta în instanță.

Sunt absolventa a scolii postliceale promotia 1995-1998, si a facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, promotia 2007-2010, cu licenta sustinuta in iulie 2013. Am gradul didactic I si 18 ani vechime in invatamant. Vreau sa stiu daca voi fi incadrata ca profesor pentru invatamant primar si daca incadrarea mea se face de la 1 august sau 1 septembrie

Încadrarea se face din momentul prezentării la angajator a dovezii că ați promovat examenul de licență.

Am o intrebare pentru dumneavoastra. Am fost la titularizare 2012 si am obtinut nota 7.9. Postul pe care am fost incadrata in 2012-2013 este optional la clasele 5-6 ceea ce inseamna ca nu pot sa ma titularizez pe art.253. Intrebarea mea este, daca particip in acest an la sedintele publice dupa cei care au note de 7 respectiv 5 si raman posturi la liceu, in anul scolar 2014-2015 post sa obtin pe art.253 titularizare pe aceste ore daca sunt viabile?

Dacă veți îndeplini condițiile din Metodologia de mobilitate pentru anul școlar 2014-2015 vă veți putea titulariza conform art. 253.

Buna ziua,va scriu in numele sotului meu care a dat examen de titularizare in sesiunea 2013 la disciplina constructii.Este al doilea an in care sustine acest examen si nota este sub 5.Deoarece contestatia nu a avut ca efect modificarea notei doresc sa ma adresez unui for superior fiind convinsa ca lucrarea nu a fost citita .Mentionez ca pe parcursul celor 9 pagini au fost atinse absolut toate subiectele.Nota pe care o estimam conform baremului era peste 7.Sotul meu a sustinut inspectia de gradul I anul trecut fiind notat cu zece.Este absolvent cu studii superioare insa incadrarea este ca institutor I.A fost singura lucrare pe aceasta disciplina din Prahova si avem suspiciunea ca nu a fost citita integral sau au fost pierdute o parte din file.De asemenea ne-am informat si uneori cand nu exista profesori evaluatori cu gradul I sau II pe o anume diciplina, prin decizia ministerului pot fi numiti profesori cu definitivat.Eu cred ca nu este in regula acest lucru. Un memoriu catre minister ne-ar ajuta?Sau ne adresam in justitie?

Vă sfătuiesc să vă adresați Ministerului și abia apoi, dacă veți fi nemulțumiți de răspunsul și demersurile făcute de acesta vă puteți adresa justiției.

As vrea sa stiu daca cineva se poate detasa in sept daca anul acesta va lua post titularizabil , neavand definitivatul. 

Dacă este titular se poate detașa.

Daca la examenul de titularizare din 2013 am luat nota sub 5 si in 2012 am luat nota 7, pot sa ocup un post in inv. prescolar cu nota din 2012? 

Se poate în următoarea etapă de repartizare: ) repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2013, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media/nota 5,00 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor/notelor de la concursul din sesiunea 2012 şi/sau la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor;
Perioada: 28-29 august 2013

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca nu deranjez prea mult. Sunt titulara din 2012, am participat la etapa de pretransfer, dar nu am promovat examenut pentru definitivat de anul acesta. Ce se va intampla,pot participa la vreun tip de detasare sau ramane valabil pretransferul si mi se face contract de munca determinat?

Vă întoarceți pe postul pe care sunteți titulară

Am o intrebare in legatura cu concursul de titularizare din acest an. Imi puteti spune va rog cand au loc repartizarile pt cei care solicita un post pe perioada determinata in baza notei de la concursul din sesiunea 2012?

Conform Calendarului de mobilitate „repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci) rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2013, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media/nota 5,00 (cinci) şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza mediilor/notelor de la concursul din sesiunea 2012 şi/sau la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor;
Perioada: 28-29 august 2013”

Am si eu cateva nelamuriri privind continuitatea la suplinire.Am participat la titularizare 2013 si am obtinut nota 7, 5  si continuitate in baza notei din 2011 de 5.95.Sunt sigura ca postul este in continuare al meu obtinand acum  7.5 sau il poate ocupa un suplinitor cu o medie mai mare sau un titular la detasare?

Prioritate aveați dacă nota din 2011 era mai mare de 7.

Este legal ca un cadru didactic sa fie in acelasi timp sa fie invatator , secretar , responsabil cu cornul si laptele , sa ridice salariile profesorilor de la trezorerie ?

Conform Codului Muncii pot fi cumulate mai multe contracte de muncă.

As dori si eu o lamurire va rog: am sustinut examenul de titularizare anul acesta (2013) si am luat nota 9.45 pe disciplina biologie. In orasul Bacau nu sunt posturi titularizabile pe disciplina biologie, in schimb as putea opta pentru un post titularizabil in comuna Tazlau-Beresti. As putea sa cer detasare la cerere incepand cu data de 2 sept. 2013? Specific faptul ca nu am vechime in invatamant, nici definitivatul. Insa am studii de licenta de lunga durata de 5 ani, master postuniversitar 2 ani si doctorat la zi, de 3 ani si modulul 1 psihopedagogic,postuniversitar.

Dacă aţi obţinut titularizarea vă puteţi detaşa chiar în acest an.




Mentionez ca toate raspunsurile reprezinta punctul meu de vedere.

Va multumesc pentru incredere si raman la dispozitia dvs pentru intermedierea  solutionarii oricarei situatii la adresa de email liviumarianpop@gmail.com.

Un comentariu:

  1. Buna ziua! Sunt proaspat titularizata si vreau sa-mi depun dosarul de detasare. Am nevoie de acordul directiunii sau a C A pentru a ma putea detasa? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare