1 sept. 2010

Intalnire Departament Juridic FSLI 7-8 septembrie 2010

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ – Departamentul Juridic, organizează întâlnirea consilierilor juridici ai sindicatelor afiliate, în perioada 7 şi 8 septembrie 2010 la Bucureşti – sediul F.S.L.I.
TEMATICA DISCUŢIILOR
1. Promovarea în mod unitar a acţiunilor în justiţie privind diminuarea cu 25% a indemnizaţiei de concediu de odihnă.
2. Întocmirea unui material de sesizare a C.E.D.O., privind suspendarea plăţii drepturilor salariale obţinute prin hotărâri judecătorești.
3. Alte discuţii pe teme juridice.
În urma întâlnirii, se va redacta un material scris care va fi prezentat în cadrul ședinței Colegiului Național al Liderilor din perioada 9 - 12 septembrie 2010.

21 de comentarii:

  1. poate o sa ridicati si problema decontarii navetei pentru cadrele didactice , mai ales ca nu s-a mai decontat incepand cu 1 ian. 2010 . Sa se gaseasca o solutie de decontare si pentru noi , cadrele didactice navetiste , ca la 25% cat avem taiate salariile se mai adauga inca 20 % naveta si ramanem cu 500-600 ron salar net .

    RăspundețiȘtergere
  2. Ridicati problema DISCRIMINARII intre invatatori. Invatatorii care predau ed. fizica, asa cum va fi in acest an scolar, in mod gratuit si invatatorii care nu predau ed. fizica, acolo unde e profesor titular sau nu ii ajung orele acestuia !
    DISCRIMINARE intre invatatorii cu 25 ani vechime, gr I carora li se platesc 2 ore INDIFERENT de numarul de ore care le raman din planul cadru si invatatorii incadrati pe 16 ore si, daca mai au de unde sa ia, li se mai platesc in plus 1 ora sau 2 !!!!! DISCRIMINARE intre invatatorii cu gr I, 25 ani vechime care sunt incadrati pe 16 ore si educatoarele cu gr I, 25 ani vechime dar care primesc 2 ore in plata cu ora, INDIFERENT de nr. de ore din planul cadru!!!!
    Discriminarile sunt in Neamt, judetul unde inv. cu gr. I, 25 ani vechime este incadrat pe 16 ore !!!!!!!!!!!! Am mai spus acest lucru pe forum si il voi spune la infinit ... pentru tradarea FSLI Neamt prin comisia paritara incheiata in martie 2010 !!!! Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 este incalcata !!!! Sa instruiti consilierii juridici ai sindicatelor sa nu faca ABUZ prin interpretarea legilor si hotararilor judecatoresti ca in Neamt !

    RăspundețiȘtergere
  3. Adaugati la aceste discriminari si macabrul ordin ce anuleaza studiile de drept, stiinte economice,...

    RăspundețiȘtergere
  4. gabriel teodorescu01.09.2010, 15:59

    Stopati curba de sacrificiu si distrugerea unei categorii sociale numite simplu- bugetari
    si daca sunteti de acord puteti semna aici
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p08386056.html opean

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate se discuta si anularea sporului de doctorat

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate discutati si sporul de calculator la personalul auxiliar - secretari scoala, care ne-a fost taiat chiar daca am avut avizele necesare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce ordin anulează studiile de stiinte economice ? Sunt direct interesată...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ordinul 3235 din 9 februarie 2010 (Ordinul 3235/2010)

    privind aprobarea specializarilor de nivel universitar care confera dreptul absolventilor liceelor pedagogice de a ocupa functiile didactice de profesor in invatamantul prescolar si profesor in invatamantul primar ,din care sunt excluse specializari ca:stiinte economice,drept...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am convingerea ca stiti sa discutati la nivel inalt despre nemultumirile noastre si despre situatia gri , "funebra" din sistem!Sper sa "AIBA CINEVA URECHI SI OCHI" functionali pentru aceste discutii!INCERCATI SA ELUCIDATI PROBLEMA ANGAJARII NECALIFICATILOR, IN TIMP CE, PANA ACUM, S-AU DESFIINTAT PESTE 30 000 DE POSTURI, OCUPATE, IN MARE PARTE DE CALIFICATI!DE CE S-A DORIT ACEST DEMERS, ABSOLUT ILOGIC?DACA STIU CONSECINTELE CARE VIN DIN SOCIETATE, IN URMA ACESTUI DEMERS, CE SE DORESTE, MAI EXACT(SA SPUNA CU GURA LOR!)?

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua ! D-le Liviu Marian Pop se stie foarte bine ca de la 1 ian 2010 nu s-a mai decontat naveta cadrelor didactice , insa nu am vazut nici un lider de sindicat sa ridice aceasta problema mai ales ca le vedem si "mutrisoarele" pe la fel de fel de emisiuni tv , nu cred ca trebuie sa va spun ca dupa taierile cu 25 % si nedecontarea navetei un cadru didactic cu definitivat si 5 ani de vechime ramane in mana cu un salar de 500 ron , oare cu cat ramane un debutant?
    Nu credeti ca ar trebui sa faceti ceva si pentru cadrele didactice navetiste si sa propuneti ca decontarea navetei sa se faca din fondul de salarii cum se facea inainte de 1 ianuarie 2010 , pentru ca primariile nu pot suporta cheltuielile cu decontarea navetei din fonduri proprii(pentru ca nu au) si le dam degeaba in judecata pentru ca oricum procesele vor dura iar banii nu stiu cand o sa-i vedem daca nu sunt fonduri la primarie .
    Asa ca facem un apel la dvs. pentru a ne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  11. Vă rugăm să nu-i uitaţi pe cei discriminaţi de Orninul 3235/2010.Sunt absolventă de liceu pedagogic,licenţiată în ştiinţe economice (specializarea management),modul psihopedagogic,master (managementul proiectelor europene -că la cel educaţional nu am fost primită ,întrucât nu-i acreditat pentru cei care au terminat pe sistemul Bolognia).

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Pop, va rog sa luati in atentie problema examenelor medicale obligatorii , la inceputul fiecarui an, suportate din banii nostri: controlul psihologic, dar si mai aberant, examinarea de ...medicina a muncii! Adica daca tin creta cu trei degete sau cu doua? S-au inventat controlae ca sa mai ia unii niste bani?

    RăspundețiȘtergere
  13. Colegii din tara (Arges,Olt,Dolj) spun ca exista un zvon al diminuarii salariului in lunile septembrie-decembrie.Se spune ca acest guvern ne va da lunar 5 zile fara plata.Ce stiti? Ce facem? Toata speranta ,ce-a mai ramas din ea, e in liderii sindicali.
    VREM IN STRADA,NU IN SCOLI,NEPLATITI!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. S-ar putea pune în discuție și situația deplorabilă în care se află și personalul NEdidactic ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate problemele pe care le ridicati sunt importante numai ca va fi imposibil sa le abordam pe toate intr-o zi si jumatate. Noi, consilierii juridici, asteptam ziua cand FSLI ne va aloca mai multe zile de lucru si va lua in seama, cu adevarat, munca noastra si parerile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  16. FACETI RESTRUCTURARI IN INSPECTORATEEEE!!!!!!

    Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce-i impiedica sa va ia in seama?!Dimpotriva,ar trebui sa va acorde importanta cuvenita, dvs. fiind cei care dati solutiile juridice de care avem atata nevoie!
    Daca asta e adevarat,d-le Pop ar trebui sa dati o explicatie, sa intelegem si noi;eu,unul,as crede ca nu doriti rezolvarea problemelor noastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. cum a fost posibil ca anumite centre bugetare sa dea banii pe concediu integral, pe iulie si august, iar altii au luat numai banii pe iulie, diminuati cu 25 %??? sunt cazuri concrete, cu nume si prenume de unitati scolare, in Buc, Dolj, Arges etc, unde s-a intamplat aceaasta discriminare. ce putem face sa ne recuperam banii pe conceiu, noi, cei dezavantajati??? va rog sa imi raspundeti, dle POP.

    RăspundețiȘtergere
  19. Oameni buni,cei de la FSLI,cereti ministrului sa economiseasca bani dand afara inspectorii care si-au umplut visteria acum la acordarea posturilor de suplinire,dupa ce a avut loc repartitia pe dosare.Am vazut ca s-au redus posturi de adjuncti ,dar au ramas bine merci pe posturi inexistente pana acum si inventate special pentru ei.Adica nu mai e adjunct dar inspector responsabil cu curriculum.Sa fim seriosi ,fiecare insp. de specialitate sa raspunda de curric. in specialitatea respectiva.Sa le fie rusine,tin cu dintii de scaune.

    RăspundețiȘtergere
  20. Care este situatia referitor la cadrele didactice carora li s-a aprobat acordarea distinctiilor in anul scolar 2008-2009 si nu le-au primit nici pana acum?

    RăspundețiȘtergere
  21. 1 INSPECORATELE DESFIIIIINTATE!
    2 DIN 2 DIRECTORI,SA RAMANA 1.AVEM IN TARA DIRECTORI-PREOTI.NU VA SPUNE NIMIC.?
    3 DE CE SE MAI ANGAJEAZA INV. DE SPRIJIN IN TIMP CE SE REDUC SALARIILE?
    4 CE S-A REZOLVAT CU ABS.LIC.PED+CUI,LB.FR..ENG
    L.387/2009?
    5 NIMIC...NU CRED CA SINDICATUL ARE IN VEDERE ACESTE PROBLEME..

    RăspundețiȘtergere

Postări populare