12 sept. 2010

"minus 25%" sau "- 25%"

Acesta ar trebui sa fie mesajul pe care maine trebuie sa il transmitem parintilor, elevilor, politicienilor.
Fac un apel la fiecare dintre dumneavoastra, membrii sau nemembrii de sindicat, ca maine sa aveti un ecuson in piept cu acest mesaj. "minus 25%" sau "-25%"
Poate asa reusim sa atragem un semnal de alarma si sa beneficiem de mai multa solidaritate in actiunile viitoare.

Vroiam sa transmit un mesaj de inceput de an scolar dar nu stiu care ar fi cel mai potrivit in aceste vremuri.
Este cel mai gri inceput de an scolar din ultimii 20 de ani din toate puncele de vedere...
Sa aveti putere de a trece peste toate si sa nu uitam ca numai unitatea poate sa ne ajute sa obtinem ceva...
Toate cele bune in noul an scolar

22 de comentarii:

 1. Cum eram noi in stare sa amenintam cu greve pe cand ceream mariri de salarii! Acum, ca ne-au taiat 25%, ne-au redus la tacere. Stimati lideri, am observat ca nu sunteti sustinuti de cei pe care ii reprezentati; nu inceputul de an este gri, noi toti, intreaga categorie sociala a dascalilor este gri, stearsa; fac politicienii ce vor cu noi.

  RăspundețiȘtergere
 2. ECUSOANE????????????Ar trebui sa purtam cu totii(parinti ,elevi profesori)doliu in piept pentru ca asistam la ingroparea sistemului de invatamant din Romania.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce rost are? M-as umili singur. Eu astept ca voi, liderii sa luati atitudine. Voi trebuie sa-i determinati pe oameni sa va urmeze. Trebuie sa reusiti sa faceti acest lucru. Altfel ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Subscriu domnului Malaelea.
  Am ajuns sa avem in suflet si in gand cuvintele lui Keepling:

  SĂ POŢI SĂ CREZI,
  Când unii te înşeală,
  SĂ TE RIDICI
  Când alţii te doboară,
  SĂ POŢI PĂSTRA
  Ce alţii vor s-alunge,
  SĂ RÂZI
  Chiar dacă sufletul îţi plânge,
  ŞI CALD TU SĂ RĂMÂI
  Chiar dac-afară ninge,

  ACEASTA-I ARTA DE-A ÎNVINGE!
  (R.Keepling)

  RăspundețiȘtergere
 5. De ce s-a ales praful si de traditia lui 15 SEPTEMBRIE , CA INCEPTUT DE AN SCOLAR ??? Ce mai urmeaza ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Am dori sa scriu INCEPUT ! Am mai gresit ceva ?

  RăspundețiȘtergere
 7. Anul scolar viitor va incepe pe 12 septembrie. In curand, scoala va incepe pe 1 septembrie.

  RăspundețiȘtergere
 8. A fost un an scolar care a incaput la ... 1 sentembrie !!! Mai stie cineva cand s-a intamplat acest lucru ?  Doamne fereste sa dam astfel de idei de "reforma" ! ! !

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu propun ca sindicatele sa stabileasca o zi in care toate cadrele didactice sa poarte doliu. Invatamantul romanesc a murit sau se vrea sa fie mort! Cum am putea sa protestam cand inspectorii (care mai de care) ne ameninta in fel si chip? Dovada avem ultima greva.

  RăspundețiȘtergere
 10. As dori sa stiu daca,in judeţul Neamt, se vor plati primele de vacanta.Am semnale ca, in alte judete, s-au platit aceste prime.Multumesc pentru raspuns.

  RăspundețiȘtergere
 11. Tuturor cadrelor didactice din Romania : S A N A T A T E !

  RăspundețiȘtergere
 12. Ptr Dl Goe: anul scolar a inceput la 1 septembrie in anii 1999 si 2000.

  RăspundețiȘtergere
 13. daca voi liderii v-ati face intr-adevar datoria fata de membrii de sindicat si nu ne-ati mai vinde precum IUDA la prima negociere cu guvernul sau ministerul educatiei , poate am fi si noi uniti , insa dezbinarea incepe de sus prin nepasarea liderilor fata de adevaratele probleme ale membrilor de sindicat... insa ce va pasa voua de noi atat timp cat indemnizatia de lider nu s-a diminuat si o primiti in continuare...!

  RăspundețiȘtergere
 14. gabriel teodorescu13.09.2010, 13:50

  Stopati curba de sacrificiu si distrugerea unei categorii sociale numite simplu- bugetari
  si daca sunteti de acord puteti semna aici
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p08386056.html
  …TRAIM… CAT VOM MAI PUTEA …, intr-o societate in care reflexele superficialitatii, si ridicolul AU MODIFICAT deja structura firii umane…

  RăspundețiȘtergere
 15. UN AN SCOLAR MAI BUN, PENTRU TOATA LUMEA, MAI ALES PT CEI CARE-SI TOT SPUN ALESII NOSTRI!MAI BUN SI MAI CALITATIV IN GANDIREA LOR, DAR MAI ALES IN SUFLETUL LOR DE ROMANI, DACA IL MAI AU!SA NU UITE CA AU FOST SI EI COPII, CA SI EI MAI AU COPII SI, CHIAR DACA VOR URMA CURSURI DE DINCOLO,DACA INTRADEVAR VOR SA FACA CEVA BUN PENTRU COPIII ROMANIEI, SA SE GANDEASCA SI LA CEI CARE TIN EDUCATIA IN MAinile LOR, LA DASCALI!De + sau - 25 din salar, DUMNEZEU NE DA, DUMNEZEU NE IA!De cred ei, ca, taind si reducand salarii si posturi rezolva ceva, ......se inseala!VIATA LOR E CA LA LOTO:AZI TRAIESC CLIPA-N RAI, MAINE,.....SA TRAIASCA IN CONDITIILE CARE NI LE OFERA EI NOUA!ASA SA LE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!SUCCES IN NOUL AN SCOLAR SI MULTA PUTERE, PENTRU CA AVEM NEVOIE MULTA!

  RăspundețiȘtergere
 16. Singura noastra sansa este PLECAREA DIN SISTEM !

  RăspundețiȘtergere
 17. sunt unii care de frica pierderii postului tac chiar daca vin la scoala doar pentru ca sa le fie platite CAS,contributie pensie ,somaj si sa aiba carte de munca

  RăspundețiȘtergere
 18. In Neamt NU se platesc prime de vacanta pentru ca NU au fost trecute in contractul colectiv de munca la nivelul judetului.... in schimb, invatatorul cu 25 ani vechime si gr I este incadrat ilegal si abuziv pe 16 ore cu acordul sindicatului nemtean, iar in acest an scolar, invatatorii predau ed. fizica si altii nu ... au profesori orele predate de invatatori NU sunt platite ... avem un sindicat nemtean de tot ..... ce doriti d-voastra !!!!

  RăspundețiȘtergere
 19. cat timp unii lucreaza si pe banii astia ,nu sunt prosti cei ce dau,ci cei care iau

  RăspundețiȘtergere
 20. Pentru Anonim : iti multumesc frumos pentru raspuns !

  RăspundețiȘtergere
 21. Reinventarea ghetolului...

  Poate aveti dreptate. Punem ecusoanele astea in piept dupa ce le coloram in galben si le "tragem" frumos, sase colturi. Nu-i exclus ca exact asta sa se vrea: deportarea dascalilor intr-un lagar de concentare. La iarna, cand oricum o sa fie si mai greu, o sa-l transforme in lagar de exterminare.
  Punem ecusonu asta in piept. Sa vada lumnea ca suntem "insemnati", specie aparte. Buna treaba. O sa le pese "nazistilor" astora de guvernanti, in masura in care, voi, liderii sunteti instrumentele lor.
  Le punem, nicio grija.
  Un altfel de gehtou.

  RăspundețiȘtergere
 22. Domul ministru a ordonat tinerea orelor de curd din prima zi de scoala . Inspectorii de specialitate convoaca la inspectorat toate cadrele didactice din judet , in timpul orelor , pentru ... "consfatuiri" ! Nu ar trebui demise instantaneu ?

  Situatie concreta , nume ? Nu sunt turnator ! Apar un principiu !


  "Consfatuirile" ? S-a inventat I N T E R N E T U L !

  RăspundețiȘtergere

Postări populare