Biroul Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a decis organizarea unui miting de protest în data de 5 octombrie, în Piaţa Victoriei. Mitingul se va desfăşura în intervalul orar 11.00-14.00, iar la această acţiune vor participa circa 8.000 de persoane.
F.S.L.I. protestează, astfel faţă de:
- condiţiile improprii în care funcţionează numeroase unităţi de învăţământ
- lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc
- reducerea salariilor cu 25% la nivelul angajaţilor din învăţământ
- poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare
- reducerile de personal din educaţie
- tergiversarea votării noii legi a educaţiei
Invităm, cu această ocazie să ne fie alături asociaţiile de părinţi, organizaţiile studenţeşti şi Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”.
Presedinte Aurel Cornea
Comunicatul FSLI AICI
F.S.L.I. a stabilit programul mitingului din data de 5 octombrie. Astfel:
1. 9.00-10.00 adunarea participanţilor la principalele puncte de intrare în Capitală:
- DN1 - Fântâna Mioriţa;
- DN 2- Şos. Colentina(în dreptul Parcului Plumbuita, pe banda unu de circulaţie);
- DN 5- capăt R.A.T.B. din zona C.F.R. Progresul;
- DN 6- Peco Luckoil;
- A1- în dreptul Metro Militari(banda unu de circulaţie);
- A2- B-dul Theodor Palady (în dreptul Policolor).
2. 10.00-10.45 deplasarea participanţilor din provincie şi Bucureşti către Piaţa Victoriei.
3. 11.00-12.30 miting de protest Piaţa Victoriei.
4. 12.30-13.30 marş de protest pe traseul: Piaţa Victoriei- Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.
5. 13.30-14.00 miting Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.
6. 14.00-15.00 defluirea participanţilor către Piaţa George Enescu, unde vor fi îmbarcaţi în autocare.
Notă: Liderii judeţeni trebuie să ţină, permanent legătura, prin telefon, cu şoferii autocarelor, întrucât parcarea lor va fi în zona Piaţa George Enescu- Palatul Regal(străzile: C.A. Rosetti, Calea Victoriei, Ion Câmpineanu ).
Vă rugăm să comunicaţi, DE URGENŢĂ, numărul de autocare şi punctul de intrare în Bucureşti. Vă rugăm să respectaţi numărul de participanţi anunţat. Eventual să îl măriţi
21 sept. 2010
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează de Ziua Mondială a Educaţiei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
Strigatul de nemultumire al cadrelor didactice sa fie auzit si luat in seama di cei ce conduc societatea !
RăspundețiȘtergereInca o revendicare : stoparea EXCESULUI de hartii ( "documente scolare" ) solicitate cadrelor didactice !
DE ! Scuze !
RăspundețiȘtergereAcum ar trebui sa-si arate nemultumirea TOATA suflarea care ,,plange'' pe Forum (si nu numai).
RăspundețiȘtergereDaca ne-am uni fortele macar acum si tot nu ar fi ,,prea tarziu''. ,,Desteapta-te, romane!''
Gabriela-Carmen Tarna, Navodari
pana acum am tot asteptat de la lideri sa se "tocmeasca" pentru noi.a venit momentul sa pornim tavalugul de jos in sus,si sa nu-i mai acuzam pe ei ca nu ne reprezinta.nu poti reprezenta oameni care stau acasa si critica,in timp ce pun muraturi sau fac curatenie de toamna
RăspundețiȘtergereIMPRESIONANTA unitatea sindicatelor in general , a celor din invamant in special ! ! ! Noi din ce federatie/confederatie facem parte ? Dar ceilalti ? Care e diferenta ?
RăspundețiȘtergereIn ce stadiu se mai afla LEN ? Puteti republica pe blog toate amendamentele la LEN sustinute de catre F.S.L.I. ? E bine sa ni le reamintim ! ! !
RăspundețiȘtergereVarsta de pensionare in sistemul de invatamant : 60 de ani !
RăspundețiȘtergerePentru Pandora> Dar tu stii pe ce lume traiesti? Te-ai trezit acum si te freci la ochi sau esti un diversionist? Suntem satui de de-al de tine!
RăspundețiȘtergereAnonim , te-a derutat cuvantul "federatie" . Nu se referea la F.S.L.I. , ci la diferitele uniuni sindicale . Le-ai vazut certandu-se la televizor ? Am scris in cheie ironica ! ! !
RăspundețiȘtergerece rost are sa asteptam pana atunci? probabil ca sa fim doar noi in greva, oricum nu ne beaga nimeni in seama. ce ne-a oprit sa iesim in strada toti zilele trecute sa ingrosam randurile celor care nu au mai dansat, in mod penibil, pinguinul de necaz???????????
RăspundețiȘtergereca de obicei ne trezim prea tarziu.
Tare nu mai poate guvernul Boc de mitingurile profesorior ! Ar trebui incercate poate si alte forme de protest radicale ca de dansuri si topaieli la miting ne-am cam saturat !
RăspundețiȘtergerehttp://www.puterea.ro/news9157/Basescu-reduce-cu-25---numarul-scolilor.htm ! ! !
RăspundețiȘtergereTERGIVERSAREA VOTARII NOII LEGI A EDUCATIEI???
RăspundețiȘtergereBai,voi sunteti fraieri sau faceti pe fraierii?Legea asta este un DEZASTRU pentru invatamant si trebuie total boicotata!Astept o replica,domnule Liviu Pop ,daca mai ai vreun pic de demnitate si nu te-au "securizat" baietii astia de tot!
"tergiversarea votării noii legi a educaţiei"????
RăspundețiȘtergereVa mai intreb o data domnule Liviu Marian Pop,doriti adoparea acestei legi?
Daca imi blocati comentariul ,luni imi dau demisia din FSLI.Punct.
SUCCES PE 5 OCTOMBRIE ! ! !
RăspundețiȘtergereNici o speranta,romanul ramane mamaliga,nu se trezeste pana-i ajunge cutitul la os,da cred ca nici atunci!
RăspundețiȘtergereSuntem prea buni, prea cuminti si asta face ca guvernantii sa ne batjocoreasca cum vor! Cred ca cel mai important in acest moment este sa ne unim si sa ne cerem drepturile nu trebuie sa asteptam numai de la lideri! Parca suntem niste oi ce asteapta comanda baciului!
RăspundețiȘtergereDomnule Pop,
RăspundețiȘtergereVreau sa incerc sa comentez un pic in legatura cu aspectele pe care vreti sa le protestati sau whatever:
- condiţiile improprii în care funcţionează numeroase unităţi de învăţământ - sa fie oare acele unitati de invatamant care cad in paragina si din cauza faptului ca nu mai au elevi, dar sunt pastrate ca sa nu cumva sa ajunga anumiti profesori pe piata muncii pe care nu s-ar descurca cu siguranta? Cunosc profi care isi bat copiii la clasa si care ii pun sa le aduca spagi de acasa. Si nu le e rusine. Deci opinia mea e ca ar trebui inchise acele scoli de tot.
- lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului pentru modernizarea învăţământului românesc - ete na! Chiar asa? Va reamintesc ca se implementeaza enshpe proiecte de e-learning, conectare a scolilor la net, ca sa nu mai zic de reabilitari si modernizari in draci... si nu ma puneti acum sa numar cate asistente tehnice au instruit cati profesori in diverse aspecte - de la QA la mentorat sau alte balarii...
- reducerea salariilor cu 25% la nivelul angajaţilor din învăţământ - daca reducem meditatiile la 0, cum o sa fie?
- poziţionarea angajaţilor din educaţie în zona inferioară a grilei unice de salarizare - din pacate dumneavoastra nu mai produceti valoare adaugata din 1989 iarna...
- reducerile de personal din educaţie - sunt necesare... mi s-a urat sa merg la cursuri de specializare si sa dau peste profi care copiaza cu nerusinare de la colegu' sau din carti si nu sunt in stare sa gandeasca si / sau sa articuleze o fraza.
- tergiversarea votării noii legi a educaţiei - de catre cine? De catre Funeriu? eu cred ca el ar da-o maine la semnat si culmea... cred ca chiar ar trece...
Melania
- Din pacate sunteti departe de realitatea unitatilor scolare din Romania care au 70% autorizatie de functionare. Si sunt altele autorizate dar nu au dotare. A le inchide inseamna a limita aceesul la educatie a multor copii. Daca profii cer spaga sunt organisme ale statului care trebuie sa ia atitudine.
RăspundețiȘtergere- Se implementeaza proiecte aiurea si fara nicio directie clara, pe niste programe invechite si pe ici colo. Reabilitarile si modernezarile se fac haotic. Iar multe din acele scoli acua sunt inchise dupa ce au fost investite sume frumusele. Nu mai vb de acele programe care a depozitat in scoli o multitudine de materiale si care nu pot fi folosite pentr ca nu sunt specialisti.
Formarea nu vreau sa o discut ca este fara o claritate si finalitate. Se alearga dupa diplome ca miei pe campie primavara.
- Meditatiile se da in primul rand din cauza parintilor iar in al doilea rand datorita programelor incarcate, pe care profesorul trebuie sa le respecte. Si nu in ultimul rand datorita modificarilor examenlor de admitere.
- Cine si cum masoara calitatea atata timp cat nu sunt standarde de evaluare. Iar cei din varf pleaca in stainatate.
- Daca nu ar fi facute cu viteza poate am discuta pe alte coordonate. Dar sunt fara personal mult epostri unice si sa nu vb de clasele cu efective mult peste lege.
-Daca aruncati o privire pe proiectul inaintat de Guvern si cel din Camera Deputatilor o sa vedeti ca sunt modificari pozitive
Si trebuie si in Senat imbunatatita. Nimeni nu detine adevarul absolut.
eu sustin ca actuala lege este una care nu se respecta si ca trebuie reformat invatamantul.
RăspundețiȘtergereInsa asta nu inseamna ca trebuie sa acceptam ceea ce doresc parlamentarii
E datoria noastra sa militam pentru o lege mai buna. SI NU AM SPUS CA LEGEA (ca si continut) AFLATA IN SENAT TREBUIE VOATATA, CI ca e necesara o lege a educatie adaptata zilelor noastra si care SA FIE RESPECTATA si nemodificat aan de an
Ce pot spune cadrele didactice carora li s-a spua ca pe 5 oct trebuie sa se organizeze activitati culturale si educative?
RăspundețiȘtergereEu credeam ca de Ziua Educatiei ar fi trebuit sa fim LIBERI sa alegem ce activitate dorim sa facem, nu sa sarbatorim scoala in care functionam!