8 sept. 2010

Ministerul Educatiei vrea sa "amendeze" profesorii pentru rezultatele slabe inregistrate la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamna

Un telefon din mass media, cu o declaratie a oficialilor din MECTS (ministru sau scecretar de stat) care spuneau "Directorii au toata libertatea sa aplice sanctiuni. Si sper ca o vor face, pentru a nu ne trezi si la capatul anului scolar urmator cu toti profesorii cu calificativ 'Foarte Bine', dar cu promovabilitate la Bac sub 5%" (de pe aici de pe undeva) m.a facut sa stau mult pe ganduri.
Cine si cum sanctioneaza....
Primii care trebuie sanctionati sunt acei dascali, cu ghilimelele de rigoare, ce au facut programele scolare atat de stufoase. Ei nu le-au facut in asa fel incat sa poata fi predate integral pe parcursul unui an, de aceea profesorii sunt obligati sa parcurga materia intr-un ritm altert, fara sa poata face fixarea cunostintelor la fiecare treapta, la fiecare capitol.
Sanctionati ar trebui sa fie si toti ministrii educatiei din ultimii 20 de ani care nu au sustinut asa cum trebuie salarizarea decenta a profesorilor, astfel ca motivatia acestora tinde sa dispara iar atractivitatea meseriei de dascal se apropie de zero.
De asemenea, sanctionati trebuie sa fie si cei din mediul universitar, care o data cu desfiintarea admiterii la facultate au facut sa creasca presiunea pe examenul de bacalaureat, singurul pe care il da un elev in toti anii de scoala.
Abia dupa ce se fac toate aceste sanctiuni, putem vorbi si de pedepsirea celor ce se chinuie sa mentina invatamantul pe linia de plutire, profesorii.
Mai mult, ar trebui sa fie adoptate cat de repede acele standarde de calitate, astfel ca nota cinci din Baita de sub Codru sa fie egala cu nota 5 de la scoala Lucian Blaga din Baia Mare si cu orice alta nota de cinci din tara.
Vor disparea astfel toate decalajele de acest gen.
Cine mai trebuie sa fie sanctionat?

16 comentarii:

  1. Hai sa scriem fiecare A D E V A R U L pe care il cunoastem despe bacu' ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  2. A ÎNNEBUNIT LUPUL!E ADEVĂRAT?CUM A RĂMAS CU EXTERMINATORII DE LA GH. PO DE BĂSESTI?CE AU PĂŢIT DNA DIR SI DLUL PROF ?DAR ELEVII?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eee , sa nu dam nasol ! Procentul !

    RăspundețiȘtergere
  4. PENALA profesoara de la GH.POP DE BASESTI nu numai ca nu a patit nimik dar a fost FELICITATA de ministruleducatiei Daniel Funeriu!In ce tara traim domnule Liviu Marian POP?!Doresc un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar despre legea prin care suntem obligati sa trecem in clasa a II a un elev care nu indeplineste standardul minim de performanta sau mai rau nu stie nici macar o litera cum ramane?????? Mai sunt si astfel de cazuri , mai rare dar sunt!!

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce sa ne lasam amendati, fratilor? La anu', numai note mari vor lua elevii nostri, ca doar nu ne vom fura singuri caciula, nu? Asa vor, asa vom face.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred că rezultatele de anul acesta de la bac ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru ai noştri conducători. Aceasta este realitatea (dură, ce e drept): lipsa motivaţiei învăţării, pentru elevi şi sistemul educaţional aproape dărâmat în care îşi desfăşoară activitatea dacălii. Amenda? NU E SOLUŢIA!

    RăspundețiȘtergere
  8. in alte tari promovabilitatea la bac e in jur de 10% si se considera ceva normal .
    De fapt nu prea vad rostul ca tot profesorii sa fie sanctionati pentru ca elevii nu vor sa invete

    RăspundețiȘtergere
  9. LEN va schimba situatia !

    RăspundețiȘtergere
  10. @Titirca:
    va schimba o branza...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ba da ! D E Z A S T R U L va fi desavarsit !

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca nu reusiti sa aveti o lege clara in acest sindicat care sa adune lumea la protest .....asta se este ! Pe cand o lege care sa exculda din sindicat pe cei ce nu participa la proteste?

    RăspundețiȘtergere
  13. ce cauta virgula intre subiect si predicat chiar in titlu? si ne mai intrebam de ce n-are ursul coada?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Titirca cine ne opreste sa nu scriem si sa luam atitudine?
    @Anonim 09.09.2010, 09:00 eu va ofer un raspuns desi imi cereti de sub anonimat acest lucru. Nu stiu la ce profesoara va referiti. Poate cateva detalii suplimentare ma vor ajuta
    @Anonim 09.09.2010, 09:27 cred ca trebuie modificta aceasta ptoblema
    @ res si eu sustin ca este un procent si asa mare
    @ Titirca situatia nu o putem modifica decat noi
    @ Anonim 11.09.2010, 08:06 interesanta propunere
    @ vali plesca multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. da elevii dezinteresati cine i mai sanctioneaza, apoi elevii care n au o treaba cu scoala si au numai sex in cap cine i mai sanctioneaza? da parintii care le fac toate mofturile fara sa fie interesati ce fac copii lor ptr a se pregati de scoala cine i mai sanctioneaza ?oare numai saracii profesori sunt vinovatii ptr esecul unor dezinteresati ?nesimtitilor care conduceti tara asta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Liviu Pop Marian : am sa mediteaz la aprecierile facute de dumneavoastra !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare