31 aug. 2010

ora 13.00 la Antena 3

Subiect: proiectul Legii salarizarii unitare unde noi, cei din invatamant, suntem tot la talpa salarizării in sistemul bugetar... Singurul lucr fiin imposibilitatea numirii cu delegatie a directorilor care ntrunesc conditiile de concurs (art 28 alin 1 din Legea 330 a salarizarii unitare). E limpede din lege un singur lucru....Nu se doreste educatie de calitate in viitorul apropiat.. Presedintele Basescu spunea la un post TV ca Romania nu isi permite sa plateasca doctorii si profesorii, insa e grav ca si in viitor se va intampla acest lucru... Ma gandesc ca in urma cu ceva timp promulga o lege dupa principi BANI contra REFORMA...e clar...bani nu mai da...deci nu are nevoie de reforma in sistemul de invatamant
poate despre teama si nemultumirea celor din sistemul de invatamant...nemultmire pe care nu stim cum sa o exprimam...

12 comentarii:

  1. nu cumva mai vreti vreo greva voi "liderii" astia ca sa va justificati salariul luat din contributiile noastre?
    daca sunteti asa de solidari cu noi profesorii de ce nu renuntati la contributia noastra la sindicat?
    sau va asigura un trai "decent"?
    vilele alea ale sindicatului trebuie intretinute, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. INTERESUL POARTA FESUL!POLITICA, PILELE SI BAII, INSUMATI CU SETEA DE PUTERE, VORBESC PRETUTINDENI!CAND ACESTEA SE VOR AUTODISTRUGE, ATENTIE, atunci va exista si un progres calitativ in interpretarea valorilor educatieiei si a sistemului acesteia si in sustinerea lor, din toate punctele de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca liderii vor sau nu greva
    cred ca e datoria ficaruia sa isi faca treaba acolo unde este...
    ca rezultatele apar mai des sau mai rar depinde de implicarea si contributia fiecaruia
    stiu ca pentru unii, mai ales din mediu politic, distrugerea si slabirea sindicatului este un obiectiv general
    dar discutam totusi de o categorie aparte in sistemul bugetar iar acest lucru imi da incredere ca se pot mentine anumite drepturi...
    depinde foarte mult de fiecare dintre noi

    RăspundețiȘtergere
  4. FACETI RESTRUCTURARI IN INSPECTORATEEEE!!!!!!

    Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Pop,stam cu deciziile instantelor, irevocabile si definitive, in sertare. Nu sunt luate in seama de guvernanti. Faceti ceva pentru a fi puse in aplicare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inspectoratele trebuie desfintate, ele sunt veriga slaba din sistem !

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Liviu,
    Este posibil ca Inspectoratul să numească din 1 septembrie 2010, un director de liceu, într-un oraș reședință de județ, care s-a titularizat în iulie 2010 în mediul urban?

    RăspundețiȘtergere
  8. F.Rodica:-Toti discutam si para-discutam.Rezultatul:steril.Pierdere de vreme si energie inutil.
    Daca liderii sindicali ne rezolva destinele la televizor iar in culise dau mana cu guvernantii, de ce nu ne constituim intr-un alt sindicat? Multumim,domnule Pop,pentru efortul de a va vaicari alaturi de noi! Nu de asta avem nevoie.De luna viitoare nu mai vreau sa ingros stratul de mamaliga obedienta.Si inca ceva:fara ISJ-uri ar fi un alt tip de coruptie.Nu e greu de anticipat.Traiti bine tantalai care ati votat pe supremul si bucurati-va singuri de efectele votului vostru!Ce cautati pe forumuri lamentandu-va? Rezolvati sa vi se taie voua 25% si fiti sponsorii propriei prostii!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. vreau o alta imagine!!!31.08.2010, 22:20

    Apreciez bunele intentii ale dv, dle Pop, de a ne "informa" din cand in cand despre lucruri pe care le-am gasit pe internet inca de acum o saptamana. Asta nu m-ar deranja atat de mult, insa stilul de "vesnica lamentare" in care prezentati "noutatile" denota o lipsa de forta a sindicatului direct proportionala cu sumele uriase de bani pe care le incasaseaza FSLI lunar. Aceasta atitudine a dv este de neacceptat. Credeti-ma ca am renuntat sa mai urmaresc la tv, in special la Vantu si la Voiculescu, aparitiile dv sau ale altor lideri de sindicat, intrucat sunt absolut sterile, lipsite de substanta, pline de politicianism ieftin si demagogie "cat cuprinde". Nimic care sa fie de interes pt un umil cotizant. Un sfat ... cand mai sunteti invitat la tv cereti moderatorului sa fiti singur in platou pt a va putea adresa direct noua cu cifre, calcule si grile. Ceilalti invitati langa care apareti sunt politicieni care nu fac decat sa va dilueze aparitita si mesajul. Este timpul sa mai tineti cont si de opiniile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  10. SINCER, IN AFARA DV SI A UNUI COLEG, LIDER DE SINDICAT SUCEVEAN, nu am avut vreodata motive sa am incredere in altii, desi am cunoscut destule medii scolare! Stiu ca depinde de fiecare!Dar, sincer, nu e solutia corecta, greva, miting, mai ales pe vremuri BASESISTE!DACA DLUI FUNERIU I S-A SOPTIT, IN TIMPUL UNEI CONFERINTE PUBLICE, LA CE SA NE MAI ASTEPTAM????????As spune sa se bata saua pe alegeri anticipate, cat mai repede!Dar, doar cu independenti!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. REGRET NESPUS, DAR TREBUIE SA NE INTELEGETI:AVEM COPII, FAMILII, CARE STAU MAI PRESUS DE ORICE SI ORICINE!Din cate vad, "CAND A ZBURA PORCUL PRIN CURTE", s-a merge pe criterii de performante reale, mai ales in educatie!Nu cred ca se va tine seama de parerile noastre, transmise de dv, dar am convingerea ca aveti PUTEREA SI INTELEPCIUNEA de a lupta inteligent cu MIZERABILUL SISTEM DE ADMINISTRARE AL POPORULUI ROMAN.Cat putem, noi cei de jos, va sustinem , cu tot ce stim si putem sti!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare