31 aug. 2010

Directori si inspectori cu delegatie

Se stie ca in sistemul de invatamant pe posturile de conducere neocupate prin concurs, inspectorul scolar general numeste cu delegatie pana in 31 august, sau organizarea unui concurs.
Si cum concurs nu a fost organizat de vreo doi trei ani, mai mult de 60% dintre posturi de director si director adjunct sunt vacante la nivel national.
In aceste zile CA al ISJ numeste personal de conducere, insa cu un element de noutate a surprins pe acei inspectori care dorea numirea "cunostintelor politice" in aceste functii.
In conformitate cu L 330 a salarizarii unitare art 28 alin 1 "Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată
disciplinar."
Deci pentru a putea fi numiti cu delegatie trebuie ca persoanele trebuie sa fie titulari, cel putin gradul II si cel putin 5 ani la catedra.

4 comentarii:

 1. Cunosc cazuri destule, cu NUMIRI POLITICE!Dupa cum spuneam candva, "PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE!"Dar cand?

  RăspundețiȘtergere
 2. maine intr-o scoala din Romania se va schimba un director cu rezultate deosebite, cu un PDL-ist care nu a fost niciodata in scoala noastra
  sindicatul ar trebui sa faca ceva!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. FACETI RESTRUCTURARI IN INSPECTORATEEEE!!!!!!

  Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

  INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
  INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
  INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
  INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
  INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

  INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

  O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
  Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

  RăspundețiȘtergere
 4. La mine in oras,intr-una din scoli ,e circul la el acasa.Fostul director tine de scaun ,a adunat semnaturi de la cadre,a facut memorii,plangeri.A recurs la amenintari asupra presupusilor pretendenti ai tronului,dar degeaba.PDL-ul si-a inscaunat directorul,desi Funeriu are tupeul sa minta cu nerusinare si sa spuna ca nu sunt numiti directorii pe criterii politice.

  RăspundețiȘtergere

Postări populare