27 aug. 2010

Spânzuraţi-ne !!!

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

l-aţi transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.

- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi- vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.Cu stima ...

8 comentarii:

 1. Am apreciat ca "interesant" pentru ca nu e nimic ce n-as fi spus si eu , nimic ce n-as fi stiut DEJA . Corect, asa e, DAR CE E DE FACUT? Eu spun de multa vreme ca astia nu pleaca de-acolo DECAT CU 'PARUL'! Cat timp toti sunt manjiti pana-n gat , deci SANTAJABILI... vor putea fi amenintati , deci...MAJORITATEA ASIGURATA!!!, IAR NOI RAMASI CU EI PE CAP. Si asta pana nu ne vom hotara ca ...' trebuie sa avem coloana dreapta' si sa NU MAI FIM LASI.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca sa ne hotaram, trebuie sa ne fi ajuns cutitul la os, cum se mai spune.
  Si, pentru ca romanul a invatat sa se descurce, iata ca-i toleram asa hoti, nemernici, fatarnici, idioti, ca si noi suntem asa, din moment ce i-am votat sau, mai rau, nu ne-am dus la vot, cum am facut eu a doua oara, permitandu-i astfel acestui huligan, pirat chior de beat, ca nici nu stie ca nu conduce vasul lu' ma-sa, sa fure si votul meu! Si al atator altii, scarbiti de atatea schimbari care ne-au dus in acelasi loc: in groapa pe care mai au putin si o astupa tot din banii nostri, cu eforturile noastre.
  Din pacate, trebuie sa luam atitudine, pana nu e iremediabil TARZIU.
  Cum am mai citit, Ceausescu a fost impuscat pentru nenorocirile pe care le-a facut, astia de acum ce vor pati?
  Deocamdata, nimic, pentru ca ne merge "extrem" de bine, "avem" de toate, pe ei ii doare-n... spate de noi, stiu ca se pot baza pe bunul nostru simt, pe lasitatea noastra de a nu spune lucrurilor pe nume atunci cand trebuie!
  Eu am curaj sa ma sacrific, dar am vazut, am trait momente in care oamenii in care credeam s-au dat la o parte cand ar fi trebuit sa facem front comun, pentru inlaturarea magariilor, hotiilor, care-au inghitit si tumorat toate sistemele, nu numai invatamantul.
  Dar aceste sisteme nu sunt formate din oameni? Sunt niscaiva roboti care-au luat-o razna? Nu, suntem noi, traim vremurile care ne reprezinta, ne-am indepartat unul de altul incercand sa formam ( si, din pacate, am si format) mormane de cadavre, ca in lagarele naziste.
  Pacat de tanara generatie, ca n-are exemple demne de urmat, noi am ramas umbre, cadavre didactice, cum ne spun multi.
  Avem in sange spiritul de turma, usor de condus de analfabetii care ne si conduc, de 20 de ani incoace. Nu se mai satura de atata lux si viata confortabila, sunt imuni la durerile noastre, la nevoile noastre.
  Si cine va porni REVOLUTIA? Sau... RAZBOIUL??
  Raspundeti, d-le POP, sunteti atent??

  RăspundețiȘtergere
 3. sunt cat se poate de atent
  problema e cati suntem atenti?

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am 53 ani si ma intreb unde as putea sa plec,cine are nevoie de o profesoara de romana si engleza in lumea asta? Dupa 28 de ani de munca , cu rezultate (NU TAMPITI !!!), ma trezesc ca iau 12 milioane di care abia daca reusec sa platesc ratele si facturile. Nu mai pun problema mancarii ca 'facem silueta de criza'!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. 12 MIL? OOOOOOOOO E MULT!CE SA MAI ZIC EU CARE AM DOI COPII DE INTRETINUT SI AM RAMAS CU UN VENIT LUNAR NET DE 650 LEI?

  RăspundețiȘtergere
 6. Decat sa va lamentati ieftin si emotional pe blogul dv, mai bine, dle Pop, ati fi mai prezent la negocierile legate de grila salarizarii unice. Mi se pare lucrul cel mai important in acest moment.

  RăspundețiȘtergere
 7. @ pragmatic
  la negocieri participa colegii mei din confederatie, inclusiv domnul Cornea si Hancescu
  forma de proiect am postat.o si asteptam propuneri
  Iar despre lamentare...e ultimul lucru pe care l.as face...

  RăspundețiȘtergere
 8. gabriel teodorescu29.08.2010, 10:16

  Stopati curba de sacrificiu, si legile care distrug o categorie sociala numita: bugetari


  Promoveaza petitia! Semneaza petitia!

  semnati aici

  http://www.petitieonline.ro/petitie/stopati_curba_de_sacrificiu_si_legile_care_distrug_o_categorie_sociala_numita_bugetari-p08386056.html

  RăspundețiȘtergere

Postări populare