26 aug. 2010

Proiecte de legi salarizare unitara 2011

Proiecte de legi 1. LEGE privind aplicarea în anul 2011 a Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

2. LEGE-CADRU privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

18 comentarii:

  1. Domnule Pop,
    Departe de mine sa va diminuez meritele dvs., fie si doar pentru acest exercitiu de comunicare cu ajutorul blog-ului.
    Insa de 2 ani, de cand il urmaresc, practic nu s-a reusit nimic, dar absolut nimic in favoarea angajatilor din educatie. Sunt perfect constient ca si din vina noastra. Ne-am complacut mereu atunci cand a fost vorba de actiuni de protest.
    Recent se anunta posibilitatea reintroducerii unei bonificatii salariale pentru bugetarii cu titlul de doctor, incepannd din 2011: http://www.bloombiz.ro/cariere/sporul-de-doctorat-ar-putea-fi-reintrodus-in-2011 .
    Nu trebuie sa fie de 15%, DAR ATI PROMIS PE BLOGURI CA VA VETI BATE PENTRU ACEST DREPT TOCMAI CU OCAZIA DISCUTIILOR PE MARGINEA GRILELOR DE SALARIZARE. E vorba aici de principii. Si daca nu veti reusi adaugarea a macar 4-5 coeficienti de ierarhizare in cazul doctorilor, eu unul voi iesi din sindicat, intrucat simt ca pur si simplu nu-mi mai apara interesele!!!!
    Apropo, vad ca la baza mea (gradul 1, 10-14 ani) exista 3 clase de ierarhizare: 45 - 47. Cine si pe ce baza va primi coeficientul 2,96, cine 3,04 si cine 3,11? Cum se va proceda.
    Va multumesc si va asigur de consideratia mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde gasim noua grila de salarizare? Va rog un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana Ionescu27.08.2010, 09:00

    Va multumim pentru informatii. Numai ca eu nu vad bibliotecarii nicaieri. Ma ajutati sa-i gasesc in aceste grile? Exista ei undeva?

    RăspundețiȘtergere
  4. gabriel teodorescu27.08.2010, 09:39

    Stopati curba de sacrificiu, si legile care distrug o categorie sociala numita: bugetari
    legislatie, protestele profesorilor
    Promoveaza petitia! Semneaza petitia!
    semnati aici
    http://www.petitieonline.ro/petitie/stopati_curba_de_sacrificiu_si_legile_care_distrug_o_categorie_sociala_numita_bugetari-p08386056.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Pop,
    Observ ca in continuare PROFESORII sunt in coada grilei, ba mai mult, desi suntem in linia intai intr-o scoala ,coeficientul secretarilor este mai mare decat cel mai mare coeficient la Prof. I.
    Luptati pentru o ierarhizare corecta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e firesc ca cei care au un doctorat in specializarea postului ocupat sa nu aiba un spor pentru asta. Atunci de ce nu se desfiinteaza si gradele didactice?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu inca nu inteleg care e diferenta dintre profesor ssd si institutor ssd. Care sunt unii si care sunt ceilalti .
    Eu de exemplu am postliceala pedagogica + colegiu universitar pedagogic = instiutor sau ce? ca tot ssd este
    Atata bulibaseala ca in salarizarea celor din invatamant inca nu am vazut la nici o categorie profesionala...
    Poate imi explicati dumneavoastra diferenta dintre cele doua ssd-uri (institutori si profesori)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce parere aveti despre faptul ca ISJ Maramures anunta data la care se acorda plata cu ora exact in ziua respectiva? Va rog sa verficati.Au ramas uimiti destui profesori titular interesati, dar care se pare ca nu au fost contactati personal de domnii inspectori.

    RăspundețiȘtergere
  10. dl simion hancescu, prim vicepresedinte al fsli este invitat in acest moment ("ls ordinea zilei", 27 august) la antena3 si spune ca el nu vrea ca dl funeriu sa fie remaniat pentru ca vrea sa vada legea educatiei adoptata!
    asta sustine fsli acum? legea asta imbecila trebuie adoptata?
    acolo la varf mai stati sa ii ascultati pe membrii de sindicat inainte de a trimite oameni care sa faca declaratii in numele nostru??

    RăspundețiȘtergere
  11. profesor SSD = profesor cu IP 3 ani de pe vremea lui Ceausescu;
    institutor SSD = institutor II de acum, care nu are licenta doar diploma de absolvire, dinainte de 2004, cand acestea au intrat in desfiintare;
    institutor S = institutor I de acum,au licenta , dar facultatea absolvita nu este in domeniu

    RăspundețiȘtergere
  12. DE CE NU VRETI SA FITI CORECTI SI REALISTI? ROMANII O DUC MAI RAU DIN URMATOARELE MOTIVE:
    1. BANCILE AU DAT SI DAU IMPRUMUTURI CU DOBANZI F.F.F. MARI, VIS-A-VIS DE CELE DIN U.E., NU MAI VORBESC DE DIFERITE COMISIOANE SI MAI ALES CA, ORD.50/2010, SE APLICA DOAR LA CREDITELE NOI. SI ASA ORDONANTA TINE MAI MULT CU BANCILE, ,, SARACELE,, !!!!!!
    EX.: LA UN CREDIT DE 38.000 LEI, AM LUAT IN ,,MANA,, 32.000 LEI, DIFERENTA PANA LA 38.000, REPREZENTAND DIFERITE COMISIOANE, TREBUIE SA ACHIT 120.000 LEI.
    EI CE SPUNETI ?!?
    2. DECREDIBILIZAREA INSTITUTIILOR STATULUI, LA CARE SI-A ADUS ,,APORTUL,, CHIAR SI CEA MAI INALTA FUNCTIE IN STAT, GHICI CINE?
    3. POLITICIENII, IN PREZENT CEI AI P.D.L.-ULUI, CARE AU DEPASIT ORICE LIMITA A BUNULUI SIMT, A SE VEDEA, CEL PUTIN CONTRACTELE CU STATUL A CELOR CARE CONDUC INSTITUTII ALE STATULUI, INDIFERENT DE NIVEL.
    4. INCOMPETENTA, NEPOTISMUL, MINCIUNA, ACTUALILOR GUVRNANTI.

    RăspundețiȘtergere
  13. Stefan Poenaru09.01.2011, 20:57

    Vin cu un comentariu referitor la profesorii care au IP3 si sunt mai tot timpul blamati.Nu pot sa va dau dreptate ca ar fi depasiti, intre timp au obtinut grade didactice, au urmat cursuri de formare si activitatea didactica ilustreaza daca un profesor e bun sau nu(4 ani sau 3 ani nu conteaza).As vrea sa stiti ca acesti profesori nu dorm,asa cum au impresia unii indivizi rautaciosi,multi au studii facute la Universitate(cei admisi incepand cu anul scolar 1981-1982), unde s-a facut carte si unde au intrat in urma unui examen serios.
    Acesti profesori au stat in scoala si au tinut cursurile in timp ce altii s-au scolit lipsind multe zile din scoala.
    In cele din urma se vede cu ochiul liber ca nu 3,4 ani, masteratul sau doctoratul fac mai bun un profesor ci cum s-a format profesional, cum se dedica meseriei sale in scoala.E stiut in ce viteza se fac studiile de catre foarte multi, noroc cu computerele!
    nota:nu m-am referit la cei competenti ci la cei care isi fac un titlu de glorie ca au un an de studiu in plus.
    Succes tuturor celor care demonstreaza ca sunt profesionisti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu inteleg de ce liderii de sindicat nu apara interesele si pentru profesorii cu IP3ani.Acestia sunt platiti aproape ca si absolventii unei scoli postliceale desi au facut 3 ani de facultate serioasa .Daca ar vrea sa-si echivaleze studiile facand un masterat ei nu sunt acceptati ,trbuind sa mai faca inca 2 ani ca sa fie recunoscuti ca profesori S Bolognia 1.Mare nedreptate si nimeni nu le apara interesele desi sunt profesori care sunt foarte bine pregatiti.Au dat examene de admitere serioase pe vremea cand scoala era scoala.Mai scurt,ar trebui ca IP3 sa corespunda cu Bolognia 1,ambele fiind de 3 ani,nemaivorbind de nivelul de pregatire net superior al celor cu IP3 fata de cei cu S bolognia 1.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt bibliotecar de 10 ani, am terminat vara trecuta Facultatea de Psihologie-Pedagogie si nu sunt platita ca bibliotecar cu studii superioare, deoarece nu am facut in facultate nimic despre biblioteconomie, iar acum sunt inscrisa la Studii post universitare profesor documentarist, iar in februarie am terminat un curs de perfectionare despre C.D.I. prin Casa Corpului Didactic. Doresc sa-mi spuneti daca mi se calculeaza corect salariul? Salar de baza 1213;Spor de fidelitate 182;Spor bibliotecar 182; Spor de vechime(25%)349;Salariu brut=1661 lei;Rest de plata 1186 lei. Avand in vedere studiile mai sus mentionate rog sa precizati daca pot fi remunerata ca bibliotecar cu studii superioare. Cu multumiri anticipate, Oprea Gabriela.

    RăspundețiȘtergere
  16. ana maria clapa04.11.2012, 16:09

    CE VINA AVEM CEI CARE ERAM STUDENTI IN ANUL III LA DATA DE 01 09 2011 DE NU PUTEM AVEA SALARIZARE DE PROFESOR S DESI NE-AM ECHIVALAT STUDIILE FORMAL SI INFORMAL IN URMA DEPUNERII DOSARULUI DE ECHIVALARE. DACA AM OBTINUT LICENTA IN 2012 DE CE NU MAI ESTE VALABILA DACA AM LA BAZA LICEUL PEDAGOGIC ABSOLVIT IN ANUL 2003 GRAD DID .I

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună seara! Ce să răspundă? Că nici ei nu știu ce răspuns să dea! Au gândit cu picioarele când au dat o astel de lege! După ce îți cer studii superioare în domeniul didactic, tu îi crezi și începi să te zbați pentru a fi în concordanță cu noile standarde, iar ei - drept răspuns la efortul tău, financiar, fizic și psihic - își bat joc! Sunt și eu în aceeași situație(Liceu Pedagogic, CUI, Fac. de Litere). Rușine celor ce ne conduc! Maria, Bacău

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt profesor necalificat din acest an si am salariul de incadrare de 648 lei. De ce nu am salariul minim de 750 lei?
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare