31 mar. 2010

Propunere legislativă "Legea educaţiei naţionale"

Spuneam De ce nu o sa se voteze Legea Educatiei Nationale?
Acum sunt covins ca lucrurile se precipita si incurca.
Asta pentru ca la Camera Deputatilor a fost inregistrat
Pl-x nr. 115/2010 Propunere legislativă "Legea educaţiei naţionale"
Ce o sa urmeze este greu de spus.
Ca de obicei educatia este doar la nivel declarativ sustinuta de catre clasa politica
Forma LEGII depuse

16 comentarii:

  1. Când toţi nepricepuţii îşi dau cu părerea despre orice iese ceva de genul noii Legi a Educaţiei Naţionale. Guvernanţii nu au deloc viziune în privinţa reformei în educaţie, după cum nu au viziune în niciun domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  2. ISJ-urile cheama directorii de scoli sa aduca amendamente LEN.
    Mai e un director de scoala din afara PDL?
    Eu nu cred. Si atunci ce discuta?
    Aduc felicitari noii legi cat e de buna si de neinlocuit.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai, legea depusa la Parlament este cea respinsa de Curtea Constitutionala in 2009. Din ea s/a scos articolul pt care a fost contestata.E foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi directorul de la scoala noastra s-a laudat ca abia asteapta sa schimbe unele contracte din perioada nedeterminata in perioada determinata.Asa a inteles dumnealui legea.In consecinta noi ce sa mai asteptam?Sa se indure Dumnezeu de noi!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Directorii din preuniversitar cate mandate au voie?Cunosc unul de 25 ani director si pare ca nu-l mai muta nimeni!...

    RăspundețiȘtergere
  6. In Maramures s-a acordat din partea sindicatului cate un bon valoric de 10 lei. Este o jignire adusa de catre sindicat cadrelor didactice. Chiar asa am ajuns? Chiar asa suntem vazuti de sindicat? D-le Pop ce puteti cumpara cu 10 lei? Rusine.....
    Si mai vreti cotizatie?

    RăspundețiȘtergere
  7. acel bon reprezinta o parte din cei 15% care se acorda grupei sindicale din cotizatia membrilor de sindicat. Am inteles ca diferenta de pana la 15% se va acorda si in iunie si in septembrie

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar inspectorii de la prescolar din Maramures? Ei nu se mai schimba? Sunt ca unii directori, pe viata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Intr-adevar,cei ce spun ca ar trebui sa se limiteze numarul mandatelor la directori si inspectori, stiu ce spun. Orice om numit intr-o functie prea prinde radacini de la o vreme!Iar asta e un lucru rau pentru sistemul de invatamant.Ar trebui sa li se limiteze numarul de mandate. Doar nu sunt unici! Doar nu sunt de neinlocuit!Eu stiu ca in invatamant sunt o multime de dascali care pot fi directori si inspectori! In sensul acesta,poate ca nici nu e foarte rau ce propune LEN! Sunt multi care au trecut...de 10-20 de ani! Sa fim seriosi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Spunea adineauri cineva din MM ca noua,membrilor de sindicat,ni s-a dat cate un bon de 10 lei in contravaloarea a 15% din cotizatia grupei sindicale intru-un an de zile! Si nu mintea defel!Sunt cadre didactice care cotizeaza lunar 25-30 de lei! Cum e posibil ca acestora sa le restitui cate un bon a 10 lei?Asta inseamna 15%?Rusine,d-le Pop! Eu ma simt jignit!Pastrati-va bonul,sau stergeti-va cu el...undeva! Si,pe de alta parte, m-am saturat sa cotizez pentru acel hotel de la Ocna Sugatag,de care eu nu ma voi bucura NICIODATA! Si nici copiii mei! Poate ai altora,ai d-voastra bunaoara!

    RăspundețiȘtergere
  11. Despre pretransfer nu se mai pomeneste in lege?

    RăspundețiȘtergere
  12. in primul rand cu acesta lege nu se vrea o reforma in educatie, ci doar pastrarea "vechilor traditii si obiceiuri".

    RăspundețiȘtergere
  13. transfer nu se mai face incepand de la anu. cine vrea sa se transfere sa o faca anul asta . incepand de la anu cine intra in restrangere , ca sa se angajeze la o alta scoala trebuie sa dea examen.

    RăspundețiȘtergere
  14. in celelalte sectoare bugetare curg in continuare sporurile si primele. noi - sarantocii bugetului. iar funeriu ne intreaba daca supravietuim... ati vazut ce salariu are un sofer ratb? 24 milioane vechi, plus stimulente grase. auzi, plata tripla in zilele de sarbatoare! sambetele si duminicile - platite dublu! iar noua ne-au eliminat toate sporurile, si asa mizerabile!
    cei mai multi dintre noi, inca tineri, traiesc din 11,12 milioane vechi...

    ajunge cu batjocura. trebuie sa le aratam ca suntem o forta. sa ni se plateasca munca, nu sa traim din resturile de la mesele guvernantilor.
    greva generala! acum ori niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Semnalul trebuie sa vina de la Liderii nostri dle Pop pentru ca noi, simpli membri si cotizanti, nu avem putere de decizie. Am semnat toate hartiile venite de la sindicat, dar la noi in scoala liderul este membru PDL asa ca nu se va grabi sa ne instiinteze de greva. Trebuie inceputa greva imediat dupa Pasti sau cat mai repede cu putinta pentru ca nu se mai poate. TARA VA SUSTINE!
    Ministerul nu va da nici un pas innapoi, asa ca singura solutie este GREVA GENERALA.
    ORICUM SINDICATELE SUNT VANDUTE SI GREVA SE VA DEMARA PREA TARZIU CA SA MAI AIBA VREUN EFECT
    Ioan de la Suceava

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu-mi place sub nicio forma proiectul Androneascai ... de fapt, nu mi-a placut nici ea ca ministru. Proiectul Abramburicai pastreaza aceeasi stare de lucru, acelasi conservatorism. Prefer, indubitabil, proiectul Funeriu.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare