Informare FSLI Departament Juridic click AICI
2 mar. 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
Va scriu in speranta ca veti pune in discutie si problema absolventilor de sc postliceale ped care au si colegiu universitar. In prezent : lic.ped.+ colegiu inst= profesor iar sc.postliceala + acelasi colegiu univ= institutor
RăspundețiȘtergerepractic scoala egala incadrari diferite . Cei din urma sunt obligati sa faca inca un an de completare ca sa poata fi incadrati ca prof in timp ce primii nu. Nu suntem vinovati ca aceste colegii univ nu mai folosesc si cred ca nu e nimeni fericit ca vesnic va trebui sa mai faca o sc ptr a nu avea surprize.
Personal am terminat o postliceala ped de 3 ani(6 zile / sapt) la stat si am urmat colegiu ptr ca la vremea respectiva nu exista PIPP.
Eu intelesesem ca la aceasta intalnire a juristilor FSLI se va stabili o strategie pt a ataca in insttanta cele doua situatii de discriminare aduse de legea 387 si OM 3235. Asa cum prezentati dv rezultatele acestei intalniri pe blog ... se pare ca s-au intalnit "sa discute discutii si sa vorbeasca vorbe". Pai ... ce s-a postat pe blogul FSLI Cluj stiam si noi. Chiar ne luati drept idioti ca sa ne mai "explicati" inca o data prin pozele scanate ale concluziilor "eminentilor"juristi ce spune legea 387 si OM 3235. Lucrurile acestea cred ca le cunosteam noi, toti cei interesati. Important era sa luati o pozitie clara de argumentare juridica a celor doua situatii discriminatorii: absolventii scolilor echivalente si absolventii studiilor superioare de pe "lista neagra". Va platim pe toti de la sindicate ca sa veniti in intampinarea nevoilor si problemelor noastre ... nu sa va intalniti la socializare in Bucuresti si sa va faceti ca lucrati pt noi!!!!! Vrem sa vedem planuri concrete propuse de consilierii juridici pt cele doua situatii discriminatorii aparute.
RăspundețiȘtergerePropun ca cei care au absolvit Colegiul Universitar Pedagogic si nu au mai urmat nici o facultate sa fie platiti in continuare ca institutori , iar cei care au terminat o facultate cum este cazul meu(Litere) sa fie platiti ca profesori la fel ca si colegii cu Liceul pedagogic si facultate pentru ca trebuie sa existe o diferenta intre cei care au facut numai Colegiul Universitar si cei care au Colegiul Universitar+Facultate.Mi se pare absurd ca eu care am cheltuit bani multi(stie toata lumea 25 mil. pe an) pentru a-mi continua studiile sa fiu platit tot la nivelul studiilor de Colegiu Universitar.Deci practic eu trebuie sa scot alti bani pentru a urma cursurile PIPP pentru a fii platit ca profesor.Ce absurditate!Faceti ceva in acest sens!
RăspundețiȘtergerepentru a "fi" platit,anonim 15:29, se vede ca ai facut LITERE;)
RăspundețiȘtergereFara suparare, dragi colegi, nu pot fi de acord cu cei care ii desconsidera pe cei cu Liceu pedagogic si absolventi doar de "simplu" Colegiu Universitar (SSD) -3 ani la zi (inv. de stat ) !!!!!si considera ca cei care sunt absolventi ai unei Facultati de 3 ani(pe bani ) ...sunt mai cu mot ! scuze !
RăspundețiȘtergerePentru Eminentul Anonim de la 07:39
RăspundețiȘtergereAstept un email de la domnia voastra la sinvlex@yahoo.com(sper sa va declinati identitatea), eventual un telefon. Sa stam de vorba si sa va explic cum vine treaba cu munca noastra.
NEJURISTUL
RăspundețiȘtergereparerea mea Emilian este sa incerci, ca jurist recunoscut si apreciat, sa explici public nu la telefon. Astept puntul de vedere si al altor juristi ai FSLI.
Tinem legatura
Ideea este simpla: mi se pare incorect ca munca noastra, a consilierilor juridici, sa fie subapreciata, asa cum a facut-o doamna sau domnul de mai sus. E usor de constatat ca, totusi, in ultimii ani, cele mai mari realizari ale sindicateleor din invatamant sunt in plan juridic. Sutele si miile de procese castigate au fost singura modalitate prin care s-a reusit respectarea drepturilor si intereselor salariatilor din invatamant. Si as mentiona, in special, sindicatele FSLI din Maramures si Buzau.
RăspundețiȘtergeremeritul este a mai multor sindicate sa nu uitam ca FSLI Arad, FSLI Dolj, FSLI Galati, FSLI Arges etc care au merite deosebie pe anumite spete
RăspundețiȘtergereAsa este, ai dreptate. Arad si Arges au deschis seria proceselor din 2004-2005 privind recalculare salariilor, in conditiile in care aproape nimeni nu le dadea vreo sansa.
RăspundețiȘtergereEste adevarat, dle E Avramescu, ca sindicatele au avut si reusite in instanta ... dar, viata nu sta in loc, si ... vin noi provocari aduse de acte legislative alambicate, contradictorii si pline de nedreptati ... ce parere aveti despre cele doua situatii de discriminare aduse de legea 387 si OM 3235??? Care este strategia juridica de atacare in instanta pe cele doua spete: absolventii de scoli echivalente lic pedagogic si absolventii de studii superioare de pe lista neagra??? Astept un raspuns concret din partea dv.
RăspundețiȘtergereVa raspund. Nu eu si nici un alt consilier juridic de la nivelul sindicatelor judetene nu stabileste strategia juridica a federatiei.
RăspundețiȘtergereIn al doilea rand, cele doua zile de discutii de la Bucuresti s-au axat, in primul rand, pe problema aplicarii actualei legislatii, asa cum este aceasta, buna sau rea. Noi am incercat sa gasim acele formule de interpretare care sa fie in avantajul salariatilor. Complexitatea problemelor de interpretare a noii legislatii a fost atat de mare, incat, pur si simplu nu a mai fost timp pentru formularea unor strategii. Presiunile din teritoriu erau foarte mari in legatura cu dezlegarea unor situatii, repet, de aplicare imediata a legislatiei in vigoare. S-a lucrat cam 10 ore pe zi. Atat am putut.
In privinta Legii 387 - nedreptatile pot fi reparate odata cu aparitia noii legi a educatiei sau, eventual, prin admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate (cu sanse minime, dupa parerea mea)
In privinta Ordinului 3235 - cred ca FSLI ar trebui sa incerce atacarea acestuia in contencios.
Din cate stiu, FSLI a incercat blocarea aparitiei acestui ordin in aceasta formula, insa ministerul nu a acceptat.
TECUCI
RăspundețiȘtergereStimate domnule Avramescu,
Sunt scoli in care este amanata aplicarea OM 3035 din varii motive:
1.nu se stie de cand sa acorde diferentele de bani pentru noua incadrare-profesor pentru primar-din ianuarie sau de la data aparitiei ordinului.
2.pentru facultatile care nu se regasesc in cele trei anexe,dar care nu suna bine la urechea directorului,chiar daca se regasesc in Centralizatorul pe 2010 , Anexă la ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 6052/04.12.2009 se solicita raspunsuri in scris de la minister.
Va rog sa-mi dati un raspuns pentru a reusi sa urgentam si noi incadrarea conform acestor ordine emise.
D-le Avramescu sunteti sigur ca odata cu aparitia LEN vor fi eliminate discriminarile?
RăspundețiȘtergereSpuneati ca cei de la FSLI trebuie sa atace in contencios Ordinul.
De ce nu au facut-o inca?
Poate pentru ca nu le pasa?
Merg la serviciu cu capul plecat. Colega mea, absolventa doar a PIPP, cu 5% vechime are salariul 1300, in timp ce eu cu 20 de ani vechime, absolvent de col. ped. si de facultate am salariul de 1200.
Cum v-ati simtii dv. d-le in situatia mea?
Aceeasi intrebare e valabila si pentru dl. POP.
In Centralizatorul pe 2010 institutorii au studii universitare de scurta durata. De ce nu suntem incadrati ca profesori ssd?
RăspundețiȘtergereExista vreo lege, ceva in aceasta privinta?
cand vom auzi ceva si despre noi cei care nu avem licee pedagogice... colegii mei au primit banii din urma pt ca au fost incadrati profesori si depunem aceeasi munca.
RăspundețiȘtergereBună ziua,
RăspundețiȘtergereÎn legătură cu pretransferul am o întrebare. Între posturile afişate pentru pretransfer la inspectorat apare un post viabil de 1 an, vacant, netitularizabil, cu 20 de ore. Dar de la directorul şcolii unde este postul, am primit un răspuns, că din acele 20 de ore a fost dat 8 ore pentru un coleg, care este titular într-o altă şcoală, căruia nu iese catedra de 18 ore. Acest lucru însă nu figurează nicăieri, nici la completarea normei didactice nu apare aceasta persoana, şi postul este scos pentru pretransfer cu 20 de ore. Am întrebat şi la inspectorat acest lucru, şi inpsectorul de specialitate dă din umeri. Este posibil deci că aceea persoană să fi luat 8 ore din 20 şi să nu figureze nicăieri acest lucru? Dacă la pretransfer aleg acest post, peste o săptămână sau o lună sua două, pot să mă trezesc că într-adevăr au fost date acele 8 ore şi pretransferul meu nu mai este valabil?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
doresc sa ma alatur celor ce dau guvernul in judecata pentru inca un abuz grosolan dar nu stiu cum sa fac .pe adresa silvia_gotic@yahoo.com va rog sa ma indrumati multumesc
RăspundețiȘtergereluati legatura cu liderul de sindicat din judetul dumneavoastra
RăspundețiȘtergere