2 mar. 2010

Nu exista bani pentru salariile pentru luna februarie

FSLI Maramures atrage atentia că mai multe primarii nu au bani la buget pentru a achita salariile profesorilor, problemele pornind in primul rand de la faptul ca la nivel central fondurile au fost repartizati dupa ureche. Mai exat, sumele au fost impartite in mod egal pe cele patru trimestre (25%), guvernantii neluand in calcul faptul ca in trimestrul 3 educatia are nevoie de bani mai putini, angajatii din acest sistem fiind in vacanta.
Aceasta este dovada clara ca bugetul nu se face dupa necesitatile unitatilor de invatamant ci pe genunchi dintr-un cabinet de la Bucuresti.
La nivelul judetului, cel putin 8 primarii au vistieria goala pentru dascalii lor, in timp ce in alte administratii exista doar un procent din suma totala, iar in Baia Mare sunt asigurate doar 45% din lefurile profesorilor.
Pentru a se achita integral sumele necesare angajatilor din invatamant din judetul Maramures era nevoie de un buget total de 37% pe acest prim trimestru. Ne lipsesc astfel cele 12 procente. Partea tragica e ca anul acesta nu exista nici temeiul legal pentru a transfera aceste sume din alte trimestre in functie de necesitati.

Azi SLIMM a solicitat liderilor de unitati scolare o situatie exacta a necesarului (AICI).
E posibil sa apara proteste spontane la nivel de unitate scolara iar liderii SLIMM o sa intruneasca vineri, 5 martie, in sedinta pentru a hotari formele de protest in conditiile in care situatia nu se solutioneaza.

Avem semnale ca si in Satu Mare nu exista bani suficienti.

O sa revin si cu alte detatalii legate de aceasta problema.

FSLI BUZAU A DECLANSAT DEJA PROTESTELE

7 comentarii:

  1. in buzau intotdeauna sindicatul si-a facut datoria. merita banii nostrii! sa ne comunicati la scoli ce demersuri vo, face, altele decat cele prevazute aici. cadru didactic

    RăspundețiȘtergere
  2. De doua, trei saptamani tot vorbiti de forme de protest si nu faceti nimic! La cata umilinta sa ne mai asteptam ca sa facem ceva?
    De ce nu se iau masuri si de ce nu actionam ca si un compartamnet sindical compact?...De unde atat indecizie si intarzie a masurilor de protest cand trebuiau facute de mult?...Suntem o federatie care nu stie decat sa dea comunicate si sa spuna ca nu e de acord cu ministerul educatiei si cu o ordonanta sau alta/

    RăspundețiȘtergere
  3. impreuna pas cu pas
    de jos in sus daca cei de sus nu vor

    RăspundețiȘtergere
  4. Natalia Fornvald03.03.2010, 14:26

    Buna, sunt directoarea Scolii Surdesti. Nici noi inca nu avem bani pentru a plati oamenilor salariile pe luna februarie, desi am facut o groaza de note de fundamentare. Abia de cateva zile am platit banii pe ianuarie.

    RăspundețiȘtergere
  5. In zona Radauti sunt mai multe scoli in care profesorii vor lua salarii diminuate cu diferite procente, chiar injumatatite, pentru ca finantarea pe primul trimestru s-a facut defectuos.Oare cu ce vom trai?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici in jud.Harghita nu primim salariile decat procentual. Ce faceti voi SINDICALISTII? Cu note si ordonante nu vom hranii famaliile noastre. De ce nu dati in judecata Guvernul? Pe scoli ati dat, vreti salarii marite, dar noi nu putem platii nici salariile vechi (fara L.221).

    RăspundețiȘtergere
  7. Azi , am fost anuntati ca pe 10 februarie , vom lua doar 27% din salariu.
    Si , ca nu se stie daca vom lua si salariul pe martie intreg.
    Ma refer la judetul Buzau.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare