13 feb. 2010

luni 15 februarie Conferinta de presa

Pentru a clarifica unele aspecte legate de ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta in cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul MECTS, precum si alte probleme din invatamant, am convocat pentru luni 15 februarie ora 11.00 la sediul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures o conferinta de presa.
Astept reprezentantii presei cu drag

54 de comentarii:

  1. Dle POP, lamuriti odata lumea asta cum trebuie salarizati profesorii din invatamantul prima!!! Eu nu mai inteleg nimic. Este lege, nu este lege, se aplica, nu se aplica, este lista cu ...profil pedagogic, nu este....LAMURITI-NE ODATA ca de asta avem sindicate. Ce tot atatea sedinte, ce tot atatea conferinte de presa ca e un haos total in tara asta.Va intalniti de 1000 de ori si tot fara sa dati informatii concrete. Ne-am asteptat sa se lamureasca salarizarea noastra pe 9 februarie dar...nimic clar. Acuma iar conferinta...sa sper ca ne veti lamuri odata ca ne-am saturat de atata incompetenta si asteptare...

    RăspundețiȘtergere
  2. NIKI
    SPUNETI CLAR SI RASPICAT daca profesorii din inv primar sunt salarizati cu studii de lunga durata sau de scurta durata. In scoli fiecare a salarizat cadrele didactice dupa cum i-a lasat ...inima.E posibil asa ceva? Multi secretari invoca faptul ca Bologna I inseamna SSD.Lamuriti odata lucrurile acestea! Evident daca si Dv. le cunoasteti. Ca nu ne mai mira nimic in tara asta. Cat priveste cei de pe lista neagra...eu cred ca legea trebuia formulata asa:
    1. ori numai ptr absolventi PIPP
    2. ori ptr toata lumea cu studii superioare. Din punctul meu de vedere legea trebuia formulata /aplicata CORECT
    profesor inv primar cei cu studii in domeniul postului.
    Nu vreau sa fiu interpretata gresit dar atata timp cat eu nu pot preda...spre exemplu, coregrafie , invers de ce sa se poata???

    RăspundețiȘtergere
  3. cu totii stim cum au fost absolvite aceste studii post-, supra-, para- , de la aceste facultati fantoma. pe bani. nu a invatat nimeni mai nimic.
    mai mult, daca nu ai urmat in specialitate nimic, nicio post-specializare, nu trebuie sa fii platit pt acele studii pe care le-ai facut numai de dragul diplomei, in materii aiurea, paralele cu ce faci tu la clasele primare. daca voiai sa fii platit ca profesor in inv. primar, faceau studii de specialitate . ce e asa greu de priceput? sau va faceti ca nu pricepeti??

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le Pop,va rog propuneti sa se stabileasca odata care este statutul celor cu scoala postliceala .Este sau nu este o scoala echivalenta liceului pedagogig?

    RăspundețiȘtergere
  5. tinichigiul John14.02.2010, 11:33

    Ceicu PIPPPPPPPPPPPPPPPPPP nu sunt cu nimik mai pregatiti!Atata tevatura degeaba!Sindicat de 2 bani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Pop,

    Cum sa fie platiti la studii superioare daca nu practica meseria pentru care s-au pregatit?????

    Sa mearga si sa practice avocatura, sa se angajeze ca economisti, jurnalisti, profesori...cu conditia sa obtina postul prin concurs...atunci vor vedea cat de bine sunt ,,pregatiti"...

    S-a umplut invatamantul numai de impostori...
    toti sunt absolventi de ,,studii superioare"...

    Sa demonstreze ca sunt si....capabili!!!!

    E usor sa intinzi mana!!!!

    Un absolvent de PIPP, STIE MAI MULT DECAT UNUL CU LICEUL PEDAGOGIC?

    DA, STIE ! SA INTOCMEASCA REFERATE LA GREU!!!!

    AU SEMNAT CONDICA LA SCOALA , DAR SUNT ABSOLVENTI ,,LA ZI"!!!!

    TOTI SA FIE INSTITUTORI I SI II CA PANA ACUM!!!

    CEI CARE S-AU PREGATIT PENTRU CONCURSURI SERIOASE SA OBTINA SALARIZARI MAI BUNE, CUM PRIVESC NEDREPTATEA DE A FI INCADRATI FARA O SIMPLA TESTARE A CUNOSTINTELOR???

    NU VEDETI CAT HAOS S-A CREAT???

    RăspundețiȘtergere
  7. Certificatul de absolvire a scolii postliceale este eliberat de liceul pedagogic !!!! Are antetul si stampila lui. Am facultatea de limbi straine si predau engleza la clasa mea ! Cum nu-mi practic si specialitatea de facultate la clasa ?
    Colegiul si postliceala efectuate de adulti nu egaleaza un liceu facut de adolescenti ?? Cum s-a putut ajunge la o asemenea aberatie ?
    CSD de marti a incurcat si mai mult lucrurile. Este interzis sa mai faceti inca una si sa le clarificati ?? De ce nu s-a luat in calcul Centralizatorul ??
    Asa cum prin proiectul de ordin se detaliaza facultatile cu profil pedagogic, asa se poate explica faptul ca prin liceu pedagogic se intelege specializarea de invatator-educatoare, care a fost pregatita si de alte institutii.
    Legile se fac pentru oameni, nu impotriva lor!
    Sau specific romanesc este sa se acorde drepturi doar cu discriminarea unora ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Clarificati problemele la minister, nu in presa ! Ce s-a intamplat marti a fost o rusine ! Ce veti anunta presa ? Ca v-ati hotarat sa nu recunoasteti diplomele oamenilor ??

    RăspundețiȘtergere
  9. unul ... pedepsit14.02.2010, 16:31

    De ce ne-au pedepsit atat ministerul, cat si sindicatele, astfel incat s-a produs o mare magarie cand sindicatele si-au dat acceptul in CDS pe alambicatul proiect de ordin de ministru. Pai ... scolile postliceale pedagogice s-au desfasurat in cadrul liceelor pedagogice, practic suntem absolventi tot sub tutela lic pedagogic, cu diploma eliberata cu antetul si stampila lic pedagogic, am invatat tot cu profesorii din liceul pedagogic, curricula de specialitate a fost identica ... si, acum ... daca ... tot se recunoaste valoarea liceului pedagogic, de ce acelasi ordin de ministru se dezice de liceul pedagogic cand vine vorba despre scolile postliceale??????? Este o aberatie dpdv moral, legal si oricum a-i privi. Chiar nu se poate cere o noua intrunire a CDS de catre sindicate pt a se corecta lucrurile???? Spuneti-le juristilor din minister ca, in niciun caz, un ordin care ar prevede si scolile echivalente nu ar fi sub nicio forma peste legea 387 ... ci, doar ar clarifica-o. Asteptam sa vedem ca sindicatele misca lucrurile in favoarea noastra ... pai, in loc sa fiti avocatii nostri, dati impresia ca sunteti procurori. Va platesc de 20 de ani ca un cotizant constiincios, iar, acum am nevoie de serviciile dv. Este datoria dv!!! Noi ne-am facut datoria ... ne-am platit cotizatia la timp intotdeauna!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie lamurita problema odata, asa nu se mai poate...!
    Inspectoratele Scolare asteapta de la MINISTER,....ORDIN SA NE POATA SALARIZA.Cand se va intampla?
    Sunt absolvent STIINTELE EDUCATIEI/ Pedagogie pentru invatamantul primar si preprimar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am terminat scoala postliceala de invatatori- educatoare, cu destula practica, m-am titularizat in baza acelei diplome, am obtinut gradele didactice, m-am ,, superiorizat" in Stiintele educatiei( dar nu la PIPP). Nu m-as mira daca intr-o zi mi s-ar spune ca sunt mai potrivita sa lucrez in comert sau altundeva. Am ajuns bataia de joc a tuturor neavenitilor...

    RăspundețiȘtergere
  12. celor ce au terminat un colegiu pedagogic si nu un liceu pedagogic probabil ca le lipseste vocatia daca stiti ce inseamna, notiunea de metodica, practica curenta, comasata, planuri de lectii scrise si rescrise si gandite in asa fel incat sa nu dezamagesti metodistul, profesorul de specialitate si cel de psiho- pedagogie. aceste lucruri si multe altele ne diferentiaza de unii care au absolvit un colegiu pedagogic si cand afirm aceste lucruri stiu ce vorbesc. nu vreau sa generalizez , dar s-a facut dreptate in sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  13. Otyv: Domnilor faceti ceva si pentru noi cei inclusi pe "listele negre".Cand s-a sunat goarna :Faceti studii superioare!nu s-a strigat:Faceti PIPP!ori ii platiti pe toti cei care au studii la fel ori lasati lucrurile la fel ca si inainte! sunt interese cu acest PIPP!Una din colegele mele aflata in aceeasi situatie ca si mine mi-a spus ca un fost inspector a indrumat-o in urma cu cativa ani sa faca acest PIPP pentru ca va fi platita ca profesor!de unde stia acest inspector acest lucru?din pacate colega mea nu s-a specializat in "Profil pedagogic"!Acum regreta...Faceti odata dreptate pentru toata lumea,pentru a putea si noi merge la serviciu cu zambetul pe buze asa cum ii sade bine unui dascal!

    RăspundețiȘtergere
  14. corect ar fi ca toti cei cu studii superioare si cu modul psihopedagogic sa fie incadrati profesori.PIPP-urile acestea au aparut numai de vreo trei ani si sunt de fapt fostele colegii de institutori.Sigur este interesul cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am trait s-o vedem si pe asta: liceul bate doctoratul ! Exista invatatori absolventi de scoli postliceale pedagogice si colegii de institutori cu facultate si doctorat ! Dar "statul" ii pedepseste ca asa au interes unii ! Unde este obiectivitatea in "legile" pe care le-ati aprobat miseleste ??

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu sper din tot sufletul ca nu e prea tarziu ca sa se faca modificari in acel ordin referitor la ceea ce inseamna "profilul pedagogic" pt. a fi incadrati prof. Ar fi o discriminare "partiala" sa zicem pentru cei cu Stiinti ec., drept, asistenta socila s.a. Nu inteleg un lucru: cum cei care am terminat stiinte economice nu putem fi prof., deoarece in cadrul facultatii am facut matematica multa, informatica, cercetari operationale, modulul psihopedagogic s.a discipline care apar ca si valide pentru a se incadra in expresia "profil pedagogic"?
    Va rog sa incercati sa ii luminati pe cei care sunt in masura sa schimbe ordinul, fiindca vor face o mare nedreptate in felul acesta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. VA RUGAM SA FACETI DEMERSURI SA SE SEMNEZE ODATA ACEST ORDIN! UITATI-VA SI DV, SITUATIA E EXPLOZIVA IN SISTEM LA NIVELUL INV. PRIMAR, DATORITA ACESTUII ORDIN. CA SI CUM N-AM SUPORTA DESTULE UMILINTE DEJA, ACUM NE INTARATA ,CU CINISM, UNII IMPOTRIVA ALTORA SI SE DISTREAZA PE SEAMA PROSTIEI NOASTRE DE A NE SCOATE OCHII PENTRU 100-200 RONI.
    FACETI CEVA SI PUNETI CAPAT ACESTEI SITUATII, VA ROG! INAINTE DE A PLECA PRIN CELE TARI STRAINE, MINISTRUL TREBUIA SA SEMNEZE CE A STABILIT CU SINDICATELE LA CDS!

    RăspundețiȘtergere
  18. pai, daca v-ati saturat cu totii, FACETI CEVA, PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU!

    daca stam asa, ca niste mamaligosi, nu se va schimba nimic! trebuie sa le aratam ca suntem o forta, cu decenta, dar cu hotarare. nu mai cedati! NU MAI FACETI NICIO INTELEGERE, NICIUN PACT! ei pe asta mizeaza, PE FRICA NOASTRA. pe rusinea noastra, pe retinerile noastre, pe ingrijorarile noastre zilnice. in felul acesta ne vor stapani intotdeauna. si vom fi si de acum incolo, pe vecie, ultimii din coada listei salariilor. ei ne privesc ca pe niste cersetori, imbroboditi, fraieriti de sistem, multumiti mereu cu firimituri. daca am spune toti deodata AJUNGE! M-AM SATURAT! NU MAI ACCEPT! PANA AICI! - revolta noastra le-ar ingheta nitel sangele in vene si ar slabi robinetul cu bani si spre educatie, nu doar spre armata, politie, justitie, aviatie, agentii, parlament etc.
    ce ne lipseste de nu reactionam odata!
    cat de lasi am ajuns sa fim? cat ne vom mai vana intre noi? pana cand ii vom mai lasa sa ne dezbine si sa ne stapaneasca?
    noi suntem dascalii acestui popor. noi le educam romanilor copiii. vrem pt asta salarii decente, respectul cuvenit, conditii optime de munca - asa ne vom face datoria din ce in ce mai bine.
    daca vor educatie europeana si performante, sa ne remunereze european. altfel, praful se va alege de tot. DEJA E PE DUCA TOTUL...
    asa ca, ne vedem in strada! nu cred ca va mai veni vreodata vreun moment mai bun decat acesta. TREZITI-VA!

    RăspundețiȘtergere
  19. Noi, cei care am absolvit scoala postliceala -Campulung-Muscel,cu vechime peste 30 de ani,rezultate deosebite in cariera didactica , unde ne incadram?

    RăspundețiȘtergere
  20. Dle Pop cu ce e mai în "profil pedagogic" un absolvent cu specializarea CHIMIA INFORMATICĂ faţă de unul cu CHIMIA ORGANICĂ ( aflată pe lista neagră)?
    Altă comparaţie : specializări ca MAŞINI DE CALCUL, CERCETĂRI OPERAŢIONALE, COREGFRAFIE, REGIE, FILOZOFIE(ÎN PROFIL PEDAGOGIC) faţă de altele ca ECONOMIE,DREPT, ASISTENŢĂ SOCIALĂ etc (pe listele negre)!!
    VREM CRITERIILE care au stat la baza acestor selecţii( LISTĂ ALBĂ;LISTĂ NEAGRĂ)!!!!!!!
    Sau poate ANUMITE INTERESE!!!!!!!
    Ne obligaţi ca dupa 5 ani de fac.,la zi, înainte de 1989, absolvite cu admitere, la stat,NU PE BANI,, ci pe CUNOŞTINŢE să mai facem încă 3 ani nişte fac. gen SPIRU HARET, ID, psihologie? E STRIGĂTOR LA CER!!
    VREM DREPTATE!!
    FĂRĂ DISCRIMINARE!!!!!!!!!
    SPERĂM că D-l MINISTRU să nu semneze ORDINUL DISCRIMINATORIU!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Profesorii de la liceul pedagogic pe care i-am avut la scoala postliceala sunt acum profesori universitari, iar la pregatirea pentru gradele didactice ne invitau amabil sa ne inscriem la PIPP. COMPLOT NATIONAL!!! RUSINE !!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. In primul rand felicitari celor care azi si-au castigat drepturile. Pacat ca cei care au negociat cu reprezentantii ministerului nu au luptat si pentru colegii care nu au absolvit liceul pedagogic. Si pentru ca de azi exista un precedent, propun guvernantilor ca un medic cu liceul sanitar, un ofiter cu liceul militar, un marinar cu liceul de marina,un preot cu liceul teologic, un economist cu liceul economic etc. sa fie promovati, avansati si sa primeasca mai multi bani decat colegii lor care au absolvit alte licee. Oare chiar cei care lucreaza in invatamant, conduc acest minister sa nu inteleaga ca studiile postliceale, universitare sunt mai importante?

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule Pop,

    sa fie toti institutori!!!!!


    Nici unul nu practica profesoratul la clasa!!!!

    Sa mearga la concursuri, daca vor salarizare de profesori!!!!

    La concursuri cu voi, dragi invatatori si institutori I si II!!!!

    E posibil sa aveti salarii mai mari, dar numai in urma unor concursuri!!!!

    E strigator la cer ,cate facilitati aveti!!!!

    E un mare adevar in spusele unor colegi, absolventi de postliceale sau colegii universitare pedagogice.

    Un om matur are o alta capacitate de a sintetiza lucrurile decat un licean de 14-18 ani...

    Pricepeti o data ca si altii pot fi foarte buni pedagogi si fara sa fi trecut prin,,celebrul" si ,,magnificul" ....liceu pedagogic...un fel de scoala elementara la patrat...

    Stiu ca exista licee cu o pregatire incomparabil mai dificila decat liceul pedagogic...


    TOTUL ESTE SA MERGETI LA CONCURSURI CU TOTII!!!!

    SA VA ARATATI ,,COMPETENTELE"!!!!

    PARIEZ CA ATI PICA , PE CAPETE, CU TOTII!!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. domnule pop, directorul din scoala mea nu vrea sa aplice legea... sunt absolventa de lic. pedagogic de 5 ani + fac. de filologie...directorul imi tot spune ca voi fi platita ca prof. II- ssd, deoarece ciclul I bologna asa se va plati dupa noua lege unitara de salarizare, iar cei cu bologna II- prof. I - s... a spus sa-i arat un document in care sa se stipuleze ca trebuie sa fiu platita ca prof. I...in scoli nu a aparut nici un document care sa ateste acest lucru... lamuriti va rugam odata pt. totdeauna acest lucru... am ajuns la disperare !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. VĂ rog ,ELIMINAŢI LISTELE NEGRE DIN ANEXELE 1-3!
    NU SUNT CORECTE. Pe unii avantajează,iar pe alţii nu.
    SINDICATELE TREBUIe să ia o atitudine corectă,în spirit umanitar!

    RăspundețiȘtergere
  26. jos listele negre. toti sau niciunul

    RăspundețiȘtergere
  27. jurnalismul dreptul sa fie si ele pe listele corecte incorecte mai bine zic...daca se inchid ochii pt masini d calcul si alte tampenii atunci de ce aceste doua specializari vehement criticate nu merg? nu am nici una din aceasta specializare dar daca toti vb de dreptate vedeti cum faceti

    RăspundețiȘtergere
  28. D-le Pop, daca tot v-au dus de nas interesele pol si ati pierdut propunerile, juste de altfel, din L 330, macar faceti ceva si indreptati lista neagra, inainte de a fi semnata. E o reparatie morala si materiala pt cei care sunt in sistem de 20-30 ani, fideli cauzei, nu pt cei care au considerat invat drept trambulina de lansare in alte sfere sau ,manta de vreme rea. Nu cred ca solutia cu instanta este cea mai buna. Nu acum, ci dupa ce am fi incercat orice inainte de catastrofa. Un medic ar zice ca e mai bine sa previi decat sa indrepti! Am uitat ca si domeniul acela e pe lista neagra a ministerului!Dar parca e mai aproape de adev dorit de ministeriabili!DL Funeriu habar n-are de sit din sistem, dar O Badea ma surprinde de-a dreptul!Aveti datoria morala sa sustineti cauza tuturor , nu numai a unora, divizandu-ne in categorii "mai superioare" si "mai putin super". Atunci , cere-ti contributii sindicale, de orice fel, tot pe aceste criterii. E fara precedent cand un sindicat militeaza diferit pt membrii sai. Ori pt toti, ori pt niciunul. Bumerangul va fi necrutator, in scurt timp!PENTRU TOTI.

    RăspundețiȘtergere
  29. de ce ati foat de acord cu ordinul?de ce nu ati iesit din sala? de ce? jurnalismul, dreptul, administratia publica, management vi se par facultati inferioare?

    RăspundețiȘtergere
  30. MAI LASATI ,,STUDIILE" SI TRECETI LA TREABA!!!

    VETI FI PLATITI DOAR CAND VETI SI PRACTICA MESERIILE RESPECTIVE...DUPA SPECIALIZARILE DE PE ,,DIPLOME"!!!!

    LA MUNCA!!! MAINE INCEPE O NOUA ZI!!!

    DOMNULE POP,

    CAT HAOS!!! BANI, BANI SI IAR BANI!!!!

    SA-I TRIMITETI PE TOTI LA CONCURSURI DACA VOR BANI MAI MULTI!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. RUSINE TUTUROR CELOR CARE ARUNCA CU NOROI ! DE LA ASA-ZISII COLEGI PANA LA SINDICATE, MINISTER SI GUVERN ! Am ajuns sa fim bataia de joc a tuturor ! Bugetarii "speciali" au cresteri salariale substantiale in aceasta perioada iar noua ni se retrogradeaza diplomele! TRAIM INTR-O JUNGLA !

    RăspundețiȘtergere
  32. daca oana badea taie si spanzura in minister, am ajuns foarte rau.
    am vazut-o la realitatea tv cum indemna parintii sa isi mute copiii in alte scoli (asa a facut si cu propriul nepot) in cazul in care invatatoarea , citez, "nu e compatibila cu elevul". va vine sa credeti?
    o certa pe o mamica, uimita tare ca femeia voia sa pastreze copilul in aceeasi clasa, desi nesimtita de invatatoare il marginaliza si il persecuta. am trait un episod de acest gen in familia mea, iar "dascalita" ajunsese sa atate toata clasa impotriva fetei mele, doar doar ma voi hotari sa plec din clasa.
    asemenea specimene de invatatoare nu au ce cauta in scoala. unele pur si simplu se cred pe mosia bunicilor, se poarta despotic si securist si cu elevii si cu parintii. rusine sa va fie ca va bateti joc de copiii nostri, de buzunarele noastre (faceti meditatii cu copii de clasa I), iar acum mai vreti sa fiti platiti si ca profesori. e strigator la cer!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna dimineata! Referitor la salarizarea invatatorilor mi-am amimtit o replica din ,, Filantropica"/,,mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana" deci doamnelor si domnilor invatatori daca aveti studii superioare tangentiale cu invatamantul spuneti-va povestea , dar cum aud peste tot ca mai si faceti meditatii cu elevi , le dati F.B.cu steluta , apoi intra in clasa a V-a si dupa testul predictiv la romana si matematica rezultatele sunt catastrofale ....e un mare semn de intrebare.Daca sunteti buni predati din noul an scolar disciplinele pentru care v-ati pregatit din greu, pe la facultati fantoma cu examene pe calculator.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu generalizati, doarece printre acestia mai sunt si absolventi de facultati la zi, nu particulare, si chiar cu bursa.............si care isi fac treaba la clasa cu brio.Plus ca acum sunt si la masterat tot cu bursa! Si ma mandresc cu asta chiar fara pic de modestie.
    Profesor pentru inv.primar si prescolar Madalina

    RăspundețiȘtergere
  35. Absolventii liceului pedagogic au fost repartizati pe posturi fara concurs,iar cei cu scoala postliceala au sustinut concurs unic pentru a ocupa un post in invatamant.In scoala unde lucrez am mai multi colegi care sunt absolventi ai liceului pedagogic si nu am observat nicio diferenta care sa ma faca sa ma simt inferioara lor,ba din contra sunt cei mai indaratnici,fara initiativa si fara rezultate care sa-i faca remarcati.
    Consider ca absolventii scolilor postliceale merita sa stea pe acelasi piedestal cu absolventii liceelor pedagogice .

    RăspundețiȘtergere
  36. Este de o nedreptate crasa acest ordin.D-le POP va rugam faceti ceva si pentru noi cei cuprinsi in asa zisele "liste negre"Vrem sa fie anulate aexele 1,2,3 si toti absolventii de studii superioare avand baza liceul(profil)pedagogic sa fim incadrati pe functia de prof.
    Rugam pe DOMNII care ne decid soarta sa ne lase sa lucram in liniste la clase fara a fi nevoiti sa mergem in instante pentru a ne castiga drepturile. In speranta ca strigatele noastre vor fi auzite acolo sus nu ne ramane decat sa fim optimisti si sa speram ca si situatia noastra va fi rezolvatalase sa lucram in liniste la clase fara a fi nevoiti sa mergem in instante pentru a ne castiga drepturile. In speranta ca strigatele noastre vor fi auzite acolo sus nu ne ramane decat sa fim optimisti si sa speram ca si situatia noastra va fi rezolvata

    RăspundețiȘtergere
  37. VREM DRETATEEEEEEEEE! NU VREM DISCRIMINARE.
    VREM MODIFICAREA ORDINULUI, FARA LISTE NEGRE.
    VREM:
    LIC.PED + STUDII SUPERIOARE = PROF
    NU DORIM SA AJUNGEM IN INSTANTA.

    RăspundețiȘtergere
  38. DOMNULE POP,

    LICEU PEDAGOGIC + STUDII SUPERIOARE(JURNALISTICA)= JURNALST

    LICEU PEDAGOGIC + DREPT= AVOCAT etc.

    LICEU PEDAGOGIC + ASE, ISE = ECONOMIST

    DE UNDE ATI SCOS PROFESOR?????

    SCHIMBATI-VA PROFESIA, IN CAZ CONTRAR, TOT INVATATOR!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. deja personajul asta care scrie cu majuscule si spatii devine enervant. stai mai nene in banca ta ca ai postat cinci chestii pana acum.am inteles parereea ta, o respectam, nu suntem miopi. fiecare isi sustine cauza si daca latri dneata ori ba. daca am urmat dreptul am facut-o ca sa am studii superioare nu ca sa ma duc avocat.aici am intrat la fara taxa si punct. nu mai zic ca am stat 4 ani in fara plata. incercati sa vedeti problema cu putina deschidere oamnei buni ca nu ia nimeni din buzunarul celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  40. DAR NOI PROFESORII I CU STUDII POSTUNIVERSITARE CUM VOM FI PLĂTIŢI? Dacă lor li se recunosc studiile universitare nouă de ce nu ni se recunosc cele postuniversitare, mă refer la salarizare? Ce faceţi domnilor sindicalişti şefi, discriminare în sistem? Nu înţeleg de unde vine interesul pentru ăştia cu PIPP. La concurs pe a II-a specializare şi apoi plata ca profesorii!

    RăspundețiȘtergere
  41. Foarte adevarat!!!!
    La concurs pe a II-a specializare!!!
    De ce numai profesorii am fost obligati sa participam la concursuri de titularizare???

    RăspundețiȘtergere
  42. Hopa ! S-au trezit profesorii, aia care-s cei mai "discriminati" ! Toti invatatorii au sustinut concurs de titularizare ! Daca aveti catedra din 2, 3 + n specializari, ati dat titularizare pentru fiecare ?? Uitati-va intai in curtea proprie !Multi vorbiti fara sa stiti ce spuneti.

    RăspundețiȘtergere
  43. "Dragi colegi,

    Va rugam sa vizitati site-ul http://www.discriminarea-invatatorilor.go.ro/ .
    Din acest site veti putea afla ce actiuni pot fi realizate pentru a corecta legislatia actuala.
    Va rugam sa transmiteti informatia privitoare la acest site tuturor celor interesati.
    Mult succes in toate demersurile dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  44. pai daca e asa, vrem si noi, cei cu masterate valabile, sanatoase (legale), sa fim platiti pt studiile post-. clar?
    cine va da dreptul sa ne discriminati pe noi, cei care am muncit suplimentar si avem diplome de la universitati de stat?
    gata, meritam si noi spor de masterat!
    nu pt unii muma, iar pt altii ciuma.
    altfel ... RUSINICA!

    RăspundețiȘtergere
  45. si mai vizitati, va rog mult, si urmatoarele site-uri:
    www.discriminarea-profesorilor-cu-masterat.ro
    www.discriminarea-dascalilor-care-nu-fac-meditatii.ro
    www.discriminarea-dascalilor-fara-spor-de-stres-corespunzator.ro
    www.discriminarea-dascalilor-care-nu-primesc-cadouri-babane.ro

    lista ramane deschisa, va rog sa continuati dv. bafta!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu TOTI invatatorii au sustinut examen de titularizare. Foarte multi au primit titularizari pe post la terminarea celor 5 ani de liceu pedagogic.

    RăspundețiȘtergere
  47. Vorbesc in numele a patru invatatoare din jud.Arad.Am fost salarizate ca prof.SSD desi avem toate PIPP.Ni s-a motivat ca legea nu specifica nimic si ne-au calculat salariul pe baza grilelor.Le-am spus ca grilele din legea 330, nu se aplica.Ceea ce e de-a dreptul cumplit e modul de a ne aborda al ordonatorilor, secretarei cand ne cerem drepturile legale.Vazand ca nu ne lasam amagite au ajuns la amenintari.Oare unde traim?Nu e nimeni in stare sa ne sustina drepturile?Liderilor de sindicat nu cred ca le pasa!De fapt am incercat si au scaldat-o ca mai trimit o nota pe la toate scolile. Pana atunci vom fi injosite cu dreptul in mana!!!CAT SA MAI ASTEPTAM?

    RăspundețiȘtergere
  48. he-he, lidera noastra de sindicat, cand ne vede mai suparati si ne aude criticand sistemul si guvernantii, pune degetul la gura si face: shshshshshsh!!! cred ca face pe ea de frica, la gandul ca oamenii ar putea sa intrerupa orele pt o grevuta...

    dle Pop, ce facem?
    stam ca prostii si plangem pe aici? shshshsh, dormiti linistiti, guvernul lucreaza pt voi (va lucreaza la buzunare, desigur)!

    sau incepem greva?

    RăspundețiȘtergere
  49. Domnule Pop, faceti ceva pentru cei aflati pe ,,listele negre"! Eliminati anexele 1, 2 si 3!

    RăspundețiȘtergere
  50. Pana la urma ce se va alege cu cei care au terminat un alt liceu si nu un liceu pedagogic?De ce nu se iau masuri mai repede?Va pot spune ca stiu educatori si invatatori care au terminat acum liceul pedagogic si nu stiu sa intocmeasca o planificare,sa comunice cu elevii,etc...Cei cu colegiu au fost mereu discriminati numai pentru ca nu aveau pedagogicul.Este adevarat ca nu toti cei care au terminat colegiul sunt niste invatatori buni dar nu ne bagati in aceesi oala pe toti pentru ca unii dintre noi chiar au invatat si sau chinuit din greu.Rusine pentru nedreptatea facuta!

    RăspundețiȘtergere
  51. Sper ca veti lua masuri pentru ca pana acum nimeni nu a spus si nu a facut nimic,nu am auzit nimic referitor la acest lucru.Chiar suntem asa de neimportanti?Trebuie sa face anul de completare la Stiintele educatiei ca se fim platiti si noi ca profesori?De ce trebuie sa mai cheltuim niste zeci de milioane pe aceste studii cand avem deja colegiu si facultate?

    RăspundețiȘtergere
  52. care ati luat mai putin pe ianuarie fata de octombrie? parca nu imi miroase bine fluturasul asta ....

    RăspundețiȘtergere
  53. Daca nu ni se rezolva situatia, hai sa ne unim si sa mergem in instanta.CRED CA ESTE SINGURA NOASTRA SANSA SA NE OBTINEM DREPTURILE
    Il rog pe d-nul POP sa ne spuna clar daca mai speram in domnia sa ca va rezolva ceva, daca nu, mergem noi si ne sustinem drepturile in instanta.

    RăspundețiȘtergere
  54. D_LE POOOOP! nu luati in seama rautatile... a se rezolva o nedreptate prin alta nu este corect si nici uman...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare