19 feb. 2010

MECTS pregateste trecerea clasei a 9-a la gimnaziu?

Desi in aceste momente situatia incadrarilor este incerta, ma refer aici la cele 15000 de posturi reduse, salarii calculate gresit, proiectul legii educatiei, proiectul legii pensiilor, etc, MECTS pregateste prin unele inspectorate scolare trecerea clasei a IX la gimnaziu.
Astfel la nivelul judetului Dolj s-au transmis adrese catre unitatile scolare pentru a vedea impactul. AICI si AICI sunt adresele
Nu imi ramane sa constat ca in fapt nu mai conteaza legea asumata si ca in secret se doreste trecerea clasei a IX-a la gimnaziu.
Acest lucru l-am inteles si din declaratiile domnului ministru.
O sa verific daca si in alte judete se practica aceasta simulare.
Nu cred ca principala problema a trecerii clasei a IX la gimnaziu e problema de fond a invatamantului romanesc, insa daca se introduce si clasa pregatitoare pot sa remarc un singur lucru: INVATAMANTUL OBLIGATORIU SI GRATUIT SE VA OPRI LA NIVELULUI INVATAMANTULUI GIMNAZIAL. Sansele de a finaliza liceul pentru elevii din Romania o sa fie din ce in ce mai mica si nu vreau sa ma gandesc ca liceele atat teoretice cat si tehnologice o sa reuseasca in trei ani sa faca o pregatirede calitatea inalta
Ne ramane sa cerem modificarea constitutie si sa crestem numarul anilor de invatamant obligatoriu si gratuit din Romania pentru a avea generatii educate si formate la nivel european.

12 comentarii:

  1. Nu cred ca trebuie sa ai doctoratul in psihologie ca sa iti dai seama ca la un copil care va invata 9 ani in aceeasi scoala nu vom inregistra niciun progres.
    Cei care inregistreaza esec scolar in primi ani vor trai acest esec pana la implinirea celor 9 ani.
    Eu consider ca liceul finalizeaza formarea personalitatii unui copil.Copilului i se ofera ,la liceu, posibilitatea sa arate ca poate sa isi schimbe traiectul. Sa reduci liceul la 3 ani ar fi cea mai mare prostie pedagogica.
    Dar daca tot se vrea reforma ( a se citi restructurare) cel putin faceti invatamantul primar de 5 ani. Ar fi mai logic. Din experienta mea , elevii din primar par nepregatiti emotional pentru clasa a V-a.
    Tot din experienta, elevii de clasa a VIII-a abia asteapta sa treaca de etapa scolii generale

    RăspundețiȘtergere
  2. De data aceasta, meriti felicitari pentru promptitudinea reactiei. Pe forumul edu.ro au fost postate aceste adrese si iata ca FSLI ia atitudine. Ce vor spune acum responsabilii din MECTS? Oare ce sa insemne pentru ei ,,in perspectiva''?

    RăspundețiȘtergere
  3. Au nevoie de cat mai multi dobitoci care din 5 in 5 ani sau 4 dupa caz sa iasa imbecilii la vot, asa flamanzi si oblojiti, necalificati si lipsiti de o minima cultura generala. Asta e scopul final,idealurile de reformare a tarii in viziunea Basesciana.Cat mai jos social si profesional ne vom situa, atat de usor ipocritii si trogloditii astia vor acapara tara asta si o vor folosi in propriile interese.Vor sa ne distruga total, sa monopolizeze tot, sa stapaneasca sub masca democratiei o societate, mase intregi sociale, vor sa impuna o dictatura democratica sum stindardul si aripa democratiei din Uniunea Europeana.E un real succes daca reusesc, infiintand astfel o noua oranduire.Devin genii ale unei noi organizari sociale ce va fi probabil multumita de sine, ca niste copii trepanati si cretini ce nu-si nimeresc palmele cand vor sa aplaude! FELICITARI MAI BASESCU!!!! REFORMARE FERICITA A ROMANIEI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se practica si in alte judete. Gorj de ex.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si in judetul BRAILA se practica aceasta simulare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie mi se pare o masura rationala.Azi 50% din elevii din licee nu fac fata cerintelor abia scot un 5 ca sa treaca clasa,sunt prezenti doar fizic la scoala.De ce sa-ti bati capul sa-l inveti ceva daca nu vrea ori nu poate?Asta e,unii sunt de 9(10) clase,altii de mai mult.Sa nu credeti ca "dincolo"prompovezi"la fel de usor ca la noi.Doar asa se poate face o selectie da vrem un inv.de calitate.E pt.prima data ca sunt de acord cu ministerul!

    RăspundețiȘtergere
  7. IN JUDEETUL DAMBOVITA,s-a primit ieri ,19 febr.2010,de urgenta,pana la ora 10,SITUATIA CU SPATIILE-clase-LiBERE, PENTRU VIITOAREA CLS. IX,la gimnaziu.
    S-a sugerat ca ,la toate scolile,sa se trimita -SUNT SPATII SUFICIENTE.

    DA!SUNT SUFICIENTE SPATII-IN JUD.DAMBOVITA

    TREBUIAU REDUSE 219 NORME,DE LA 1 SEPT.2010.DOMNII SEFI,DE LA JUDET,PRIN EXCES DE ZEL ,AU REDUS 311 POSTURI,DAR,SE PARE ,SA FIE MAI CU MOT,VOR MAI REDUCE 50 NORME,SA DEA BINE LA MINISTER.

    MULTUMIM DOMNILOR INSPECTORI!
    NU VA PIERDETI SCAUNELE.

    RăspundețiȘtergere
  8. Are dreptate domnul Funeriu.I-am citit declaratia pe edu.ro si-mi place cum gandeste.E un om destept.Macar sa fie lasat sa faca tot ce si-a propus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu pot sa spun decat ca se incearca o distrugere a invatamantului romanesc. Din pacate noi nu suntem pregatiti pentru un invatamant liceal nebugetat. Cred ca multe familii din clasa de mijoc, saracita, nu poate sa-si permita taxe de scolarizare. In jud. Mures aproape toate scolile generale nu au spatiu si in general infrastructura pentru a prelua si clasa a 9-a. Elevii din clasa a 9-a pur si simplu se simt usurati cand ajung la liceu. Selectia care se face pentru admiterea la liceu, poate nu in totalitate, asigura oarecum o ierarhizare valorica care are un efect pozitiv asupra dezvoltarii lor ulterioare. In clasele gimnaziale elevii sunt amestecati valoric, uneori polarizati asa incat profesorii sunt nevoiti sa predea la un mivel mediu; de cele mai multe ori realizandu-se o egalizare a valorii sau se lucreaza doar cu cei buni si ceilalti ajung la liceu aproape analfabeti. La sat si mai grav nu fac carte si daca se incearca ceva parintii fac atatea presiuni asupra directiunii si profesorilor incat acestia scad stacheta pentru a se incadra in cerintele lor: note bune si cat mai putin studiu. Elevii de la sat in majoritate nu stiu sa invete, nu au notiuni de baza legate de o disciplina a studiului, pur si simplu nu exista competitie. O continuare a scolii in clasa a 9-a la sat inseama cu siguranta pentru majoritatea abandon dupa clasa a 9-a.
    La liceu intra in contact cu elevii de la oras si abia atunci realizeaza care ar trebui sa fie nivelul lor. Intra in panica si cel putin un an muncesc cel putin dublu pentru a recupera, ma bucur pentru ca in general cer ajutorul nostru al profesorilor spunand ca nu stiu nici macar sa invete. Cam spre sfarsitul clasei a X-a reusesc a atjunga la nivelul cerut si chiar sa exceleze in anumite domenii.
    La liceu selectia ii plaseaza in clase de acelasi profil, aceleasi interes si nu in ultimul rand valori mai apropiate, asa incat pot sa-si canalizeze eforturile intelectuale spre specializarile si domeniile care-i intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  10. ma nu stiu de ce va mai stresati TARA TE VREA PROST!!!! ASTA E TOATA SCHEMA! si mai e o vorba OMU CAND N-ARE CE FACE ISI GASESTE! asa si cu mirificii nostrii guvernanti! se urmreste un singur lucru fratilor multi si prosti ! ce sunt alea competente si mai stiu eu ce! Pe vremea raposatului luai cafteala pana invatai lectia si uite ca suntem oameni......acum draci legi drepturi sanchi....TARA TE VREA PROST!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu vedeti domnilor ca toti sunt impotriva legii?
    Sunt parinte,si eu nu imi voi mai duce copiii la scoala.
    De ce?
    Pentru ca nu vreau sa isi petreaca 9 anisori din viata lor,in scoala generala.
    Nu va ganditi la anii de liceu?
    Dvs.nu ati fost la acesti ani?
    Nu aveti inima asta e...sunteti tare nerusinati!
    Sunt contra propunerii.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare