5 nov. 2009

Tindem catre o tara bananiera

Nu pot sa nu spun acest lucru atata timp cat singura institutie din Romania care mai avea un gram de verticalitate, Curtea Constitutionala, a emis ieri doua hotarari.
In 28 octombrie, printr-un comunicat de presa CCR spunea AICI ca având în vedere complexitatea problemelor juridice ce fac obiectul examinării şi care necesită o analiză deosebit de atentă, a decis amânarea dezbaterilor pentru data de 9 decembrie 2009.
Dar nu a fost aşa. Ieri CCR a decis ca cele doua legi (a salarizarii unitare şi a reorganizarii agentiilor) sunt constituţionale.

Nu pot spune ca sau nu au fost analizate bine sau nu mai sunt asa complexe problemele juridice.
Cred insa ca nu mai conteaza nimic in aceasta tara. Totul are un substrat si nimeni nu mai intelege nimic.
In conditiile in care noi, cei din invatamnat, o sa fim pe o grila de la 1 la 4 pe o sacara de la 1 la 12 iar in ultimile 2 luni o sa avem 10 zile de concediu fara plata, nu cred ca putem spune ca mai putem fi intelegatori de clasa politica.
Urmeaza sa vedem daca presedintele o promulga sau le intoarce inapoi la guvern (nu stim care dinte ele) dupa care sa finalizam referendumul si sa trecem la forme de protest (asta daca avem majoritatea membrilor de sindicat de acord).
Doream sa nu fie nevoie de o forma de protest in campanie electorala insa se pare ca altii au alte interese de a scoate personalul bugetar in strada.
Si asta ne trimite pe toti catre o tara bananiera, incapabila sa se conduca.

2 comentarii:

  1. Daca acestia au salarii de nici nu stiu cum sa le cheltuie, credeati ca ei ne voi intelege?! Nu de mult, faceau greva pentru a cere niste "drepturi" exagerat de mari avand in vedere munca si mita pe care o primesc. Sa fim seriosi. Multi abia stiu sa se exprime in scris sau oral. Cea care le era lidera vorbea putin mai bine decat una care vinde in piata si are 4 clase. Ma scuzati, dar m-a luat valul nemultumirilor. Cere bogatului sa dea dreptate saracului???/!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma fratilor bani sunt acuma de salariu de ce naiba guvernul asta fara cap nu revine???? Noi de ex la scoala ne-au rectificat si avem bani pana la sfarsitul anului .... banuiesca ca si la ceilalti e la fel! chiar nu mai stiu 10 zil;e inseamna 2 saptamani, adica juma de leafa....cu ce ne mai platim ratele cu ce mai traim?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare