18 nov. 2009

Punctul de vedere al FSLI cu privire la aplicarea L329

4 comentarii:

  1. Cu alte cuvinte, iata ca se pot gasi rezolvari ale acestei situatii, rezolvari care sa se incadreze la punctele b., c., d., din acest document - care exprima in buna parte dorintele celor multi, care sunt reprezentati prin Fsli.
    De cand tot spun eu ca se poate organiza un program de lucru special.... si, daca ne gandim mai bine, nici nu ar fi o masura atat de rea.... e mica ziua, repede se face intuneric in acest anotimp..... deci, hai sa scurtam programul si sa mergem mai devreme acasa.... nu? (daca tot ni se scurteaza si salariul). Si-n felul acesta, nu vom avea de re-planificat materia, nici de recuperat ore.... nici nu vom putea fi trasi la raspundere pe alte cai..... in alte sectoare de activitate se accepta un program special, la noi de ce sa nu se accepte? ... ca doar nu suntem sector cu foc continuu....
    Deci, am putea si noi sa desfasuram activitatile didactice bine-mersi cu o durata mai scurta, hai sa zicem sa fie ora de 25 de minute si pauza de 5 minute (tocmai bine ajunge timpul pentru secventa de predare si o evaluare sumara, fara sa ne propunem a realiza evaluari scrise sau mai stiu eu ce "mari minunatii" in timpul acesta).

    Si, uite-asa, putem sa o tinem toata perioada 1 decembrie 2009-31 martie 2010, cu program scurt. [Ca, doar, se poate aproba modificarea programului de lucru, in anumite conditii. Speciale. Aceasta situatie, de reducere obligatorie a cheltuielilor este una speciala. Sau, nu??]. Este pe aici cineva caruia/careia sa i se para aceasta o situatie obisnuita??? Mie mi se pare a fi Speciala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate anonim, scurtarea programului, asa cum onor isj-uri si minister o inteleg, inseamna ca nu mai facem pregatirea personala pentru a doua zi, programe cu copiii, etc, in completarea celor opt ore zilnice. Nu v-ati intrebat ce inseamna in comunicat ca nu va fi afectata norma de predare? Asa va mai covine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba da, m-am intrebat, de aceea am spus ca se poate desfasura ora de 25 minute => nu se afecteaza predarea; daca tot e curba de sacrificiu in randul bugetarilor.... si nu se primeste suma de bani cuvenita..... s-ar putea inlocui acei bani cu Timp (liber).

    RăspundețiȘtergere
  4. Timp liber muncind cu bani de-acasa!....Sunt navetist si nu mi se deconteaza naveta.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare