17 nov. 2009

politica pumnului in gura practicata de MECI


fiind in avantaj datorita legii MECI emite o nota care o atasez.
Care o sa fie reactia noastra, a salariatiilor si implicit a sindicatelor depind enumai si numai de noi toti, nu numai de unii.
o sa revin cu alte detalii

În mod abuziv, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a transmis inspectoratelor şcolare “indicaţii preţioase” privind modul în care se vor reduce cheltuielile de personal în lunile noiembrie – decembrie 2009.

Considerăm că, prin NOTA nr. 78103 din data de 16.11.2009, M.E.C.I. încalcă atât prevederile Legii nr. 329/2009 – “legea curbei de sacrificiu”, cât şi pe cele ale Codului Muncii, din următoarele motive:

1. M.E.C.I. trimite salariaţii în concediu forţat, fără plată, timp de 8 zile în luna decembrie, ceea ce contravine prevederilor art.10, alin (3) din Legea nr.329/2009, care precizează că într-o lună nu pot fi acordate mai mult de 4 zile. În acelaşi timp, este inadmisibil să munceşti în luna noiembrie 21 de zile şi să primeşti salariu pentru 17 zile.

2. Asumându-şi prerogative mai presus de lege, M.E.C.I. stabileşte modalitatea de a acorda zilele libere, fără plată, uitând că acesta este atributul exclusiv al angajatorului, în cazul nostru, directorul unităţii de învăţământ.

FSLI somează conducerea M.E.C.I. să retragă acest document, având în vedere ilegalitatea lui.

În caz contrar, organizaţiile sindicale vor acţiona în instanţă pe cei care dau curs Notei transmise de Ministerul Educaţiei.

PREŞEDINTE,

Aurel CORNEA

Bucureşti, 17 noiembrie 2009


54 de comentarii:

  1. M-am hotarat sa va scriu, tinand cont de conjunctura actuala.
    Sunt profesor si vreau sa va sesizez cateva aspecte legate de ultimele evenimente.
    Dierectorii de scoli ne forteaza sa ne ducem la scoala si in acelasi timp sa nu fim platiti 4 zile.
    Sau alta varianta : sa ne ia 15 % din salariu si sa venim in continuare la scoala. De ce sa nu stam si noi acasa la fel ca si alte persoane din sistemul bugetar.
    Venim la scoala, nu luam bani si facem si jocul politic al directorilor de scoli, care sunt fie PSD-isti fie PDL-isti si nu vor sa ii deranjeze pe cei mari. Dumneavoastra ca lideri ne reprezentati pe noi.
    Cand ati spus greva, noi am stat acasa fara bani, iar directorii si cu alte personalitati, cum ar fi inspectorii sau cei din consiliile de administratie, sau personalul auxiliar, contabilitatea si secretariatele, au venit la serviciu. Este cinstit?
    Nu suntem toti in invatamant?
    Acest lucru poate crea precedente . Guvernantii se vor invata ca noi sa venim la scoala fara bani.
    Nu cred ca le-ar strica copiilor 2 zile libere saptamana aceasta si saptamana viitoare.
    Directorii de scoli ne ameninta ca ei vor face angajarile si de ei depind multe lucruri, iar toata lumea tace si face ceea ce vor ei. Iar directorii isi vad in continuare de celelate job-uri ale lor, de alegeri si alte afaceri.
    Sper sa luati aceste lucruri in considerare si sa va mai ganditi.
    O zi buna si nu uitati ca ne preprezntati pe noi cei multi.
    Daca o sa primesc un raspuns la propunerea mea, in sensul ca ati primit mesajul si ca l-ati citit , o sa mai vin si cu alte propuneri.
    Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar in teritoriu noi avem lideri slabi , care nu va transmit mai departe dumneavoastra dorintele noastre. Degeaba am sesizat noi si am facut amendamente la legile propuse, pentru ca ei nu v-au transmis prelucarile noastre concrete facute si pe articole.Altfel, nu se ajungea aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. la personalulauxiliar si nedidactic cele 4 zile de concediu fara plata reprezinta nu 15% ci 20%.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveti m,are dreptate, domnule anonim, numai ca acesti sindicalisti ai nostri sunt numai cu numele. Nu au facut niciodata nimic pt noi.de ce naibi mai sunt acolo.Si nu numai ei. Ci noi profesorii, nu facem nimic ptnoi, si nici nu ne sustinem...ci incercam sa ne bagam si mai rau la fund....unii pe altii.
    fratilor, vreti schimbare, dar nu faceti nimik....dor vorbe in vant....doar la ele va pricepeti.
    demonstrati ca sunteti in stare de ceva
    nu va mai plangeti si incercati sa nu mai lasati pe altii sa va rezolve treb
    pt ca si ei , adicva sindicalistii lupta doar pt ei
    Asa ca .....sa vad ceva din partea voastra

    RăspundețiȘtergere
  4. Firesc ar fi ca si rata mea la banca, respectiv facturile lunilor respective sa fie diminuate cu acelasi procent - 20 % (asta pentru ca sunt pers.did.auxiliar)- dar, trăim în Ro!

    RăspundețiȘtergere
  5. La fel se intampla si cu profesorii + suma aferenta celor 4 zile de concediu depaseste 15,5%

    RăspundețiȘtergere
  6. De frica ca nu ne vom duce la scoala si vom lasa balta elevii in cursul anului vad ca au programat concediul fara plata in timpul vacantei de iarna cand eram oricum in concediu de odihna.Frumos cadou de Craciun !Practic ne-au legat de maini si de picioare si ne-au invitat la lupta.Hai sa fim uniti si daca pe nov.nu ne primim banii in dec.sa nu mergem la sc.8 zile lucratoare!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi la scoala deja s-a si pus in aplicare legea 329 in urmatorul mod: ieri, 16.11.2009 a fost afisata in cancelarie urmatoarea nota de serviciu: ,,Prin prezenta va aducem la cunostinta, ca in conformitate cu Legea nr. 329/2009 art. 10 alin. b si 4 in perioada 16 - 30 noiembrie 2009 tuturor cadrelor didactice li se va reduce programul de lucru cu 3 ore pe zi. Acest lucru nu va afecta in nici un fel norma de predare la clasa.,, Adica venim la scoala, ne tinem orele, dar nu vom fi platite pe o perioada de 4 zile.
    Este lipsa de respect fata de noi dascalii! Mi se pare inadmisibil ca sa fim tratati in acest fel!
    Si inca ceva: de cativa ani sunt membru in FSI Spiru Haret, dar nu sunt multumita de activitatea acestui sindicat, de modul in care ne reprezinta si comunica cu noi, vreau sa ma afiliez la FSLI, impreuna cu alti colegi. Cum sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bataia de joc a guvernantilor e strigatoare la cer.Ar trebui sa fim uniti.Toate scolile din tara saptamana viitoare sa-si inchida portile cele 4 zile (de marti pana vineri).Asa cum fuctionarii nu se prezinta la ghiseu daca raman in fara plata nici noi nu ne vom prezenta la lucru.In masa ar trebui sa le facem ochi guvernantilor ca nu suntem ultima roata la caruta a tarii.Suntem oameni cu studii pentru care am muncit din greu si nu ca sa fim bataia de joc a nimanui.Dar oare suntem uniti?...

    RăspundețiȘtergere
  9. din punctul meu de vedere sunt doua variante
    sau mergem la scoala si actionam in instanta
    sau stam acasa 7 ,8 zile din 25 noi pana in 5,7 dec si pierdemm banii

    RăspundețiȘtergere
  10. ptr a deveni membru FSLI luati legatura cu sindicatul din judetul/sectorul dvs. pe www.fsli.ro la sindicate afiliate aveti datele de contact

    RăspundețiȘtergere
  11. Banii oricum ii pierdem dar daca nu mergem la sc le cam stricam jocurile si isi mai pierd din votanti.Asa cum fac ei oricine poate gestiona o tara si RETARDATILOR le merge mintea sa cheme sclavii la lucru fara bani.NE-AU DEMONSTRAT CA SUNTEM CARPA LOR CU CARE STERG PODEAUA SI NE POT FACE ORICE CA NOI NE CONFORMAM.CRED CA S-A UMPLUT PAHARUL....Asteptam un semnal din partea liderilor...Asa fiecare de capul lui nu putem face nimik.DE CE NE LASATI LA CHEREMUL GUVERNANTILOR d-le POP de parca am fi fiii ploii???Cu Insatanta dureaza si nu suntem siguri de rezultat.Suntem plini de castiguri in instanta care nu se mai aplica.UNDE ESTE FONDUL PT. GREVA????Ma tem ca in fata sunteti cu noi si pe la spate va dati mana cu Satana.TEMPLUL SATANEI a ajuns si sindicatul asta pe care il alimentam lunar cu 1%din brut!!!ASTEPTAM DIN PARTEA LIDERILOR PE CARE=I SUSTINEM FINANCIAR SOLUTII NU PSEUDOREZOLVARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca am cere concediu fara plata incepand de luni 4 zile si 4 in dec. nu ar fi o solutie mai buna d-le Pop?Macar am sta acasa decat sa mergem la sc.Eu zic ca ar fi,am avea de castigat nu ne-am umili sa muncim fara sa fim platiti.,ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  13. nu cred ca v.am lasat candva
    si eu sunt in asemntimentul dvs ca daca nu ne platesc stam acasa
    sa faca ei ore.
    o parte dintre castigurile in instanta se aplica, pana la aparitia ordonantei 71
    fondul de greva e total ineficient pentru a sustine atatea zile de greva. si nu cred ca este format in fiecare judet

    RăspundețiȘtergere
  14. Si daca lucram pierdem banii,prefer varianta a doua:stam acasa din 25 pana in 5,7.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumesc pentru raspuns. Am incercat sa caut la sindicatele afiliate datele de contact pentru Timis/Timisoara, dar fara succes.
    Referitor la cele 10 zile, vreau sa va intreb ce siguranta avem ca in cazul in care mergem la scoala in perioada cu pricina, vom reusi sa ne recuperam banii prin instanta. Stiu ca varianta de a nu merge la scoala este in defavoarea noastra, pentru ca se poate considera abatere disciplinara. Sunt de principiu ca pe langa bani, este vorba si de demnitatea noastra! Sunt convinsa ca situatia este foarte delicata si trebuie sa se gaseasca varianta potrivita pentru a iesi din ea in mod favorabil.
    Nota de la MECI arata ceea ce am stiut si pana acum: in aceasta tara drepturile cetatenilor nu au nici o valoare pentru cei care ne conduc. De aceea trebuie sa le castigam din nou. Doar impreuna vom reusi! Sa nu ne lasam manipulati si intimidati! Trebuie sa fim uniti! Oare este posibil in aceasta societate dezbinata?!

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare foarte rau , dar ...suntem la capatul "creatiei". din pacate. De fapt ce dorim ? Sa mergem la scoala si ...sa economisim mai mult de 15,5% prin neplata a 4 zile lucratoare (cu sporuri cu tot ) , sau ...sa fim pentru cateva zile oameni "vertebrali" care "educam si vorbim despre stima de sine" si sa dam un exemplu de responsabilitate si respect pentru "dascalul din noi " .
    Va doresc ganduri lucide si ...sa fim uniti ! Impartasim aceeasi soarta mizera .

    RăspundețiȘtergere
  17. ptr Timis le gasiti aici http://www.fsli.ro/index.php?pg=detalii.php&id=46

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu sunt de parere ,ca ,daca tot pierdem bani , macar sa stam acasa

    RăspundețiȘtergere
  19. Atunci schimbati-i denumirea din fond de greva in fond de investitii imobiliare!!!CAND L-ATI PROPUS NU STIATI CA E INEFICIENT SI INSUFICIENT??? Daca la propunerile noastre gasiti tot timpu contraargumente va rog sa ne dati urgent solutia viabila si legala a nu fi obligati sa muncim gratis pt. Basescu!

    RăspundețiȘtergere
  20. noroc cu blogul dumneavoastra!...ca la constanta,din partea sindicatului,in afara comunicatului semnat de d-nul cornea,e liniste.maine avem consiliu profesoral si toti colegii ma suna intr-o disperare sa ma intrebe(ca lider de sindicat in scoala) ce facem.Chiar asa:ce ne facem,fratilor?

    RăspundețiȘtergere
  21. NICI MUNCA FARA PAINE ,NICI PAINE FARA MUNCA!Va mai amintiti sloganul?Parca erau mai corecti totusi comunistii!!!!Doamne ce-am ajuns!

    RăspundețiȘtergere
  22. Stiti care e rolul acestui blog?Masoara pulsul pentru a putea raporta guv. cat se poate intinde coarda.

    RăspundețiȘtergere
  23. Va kkti pe voi cand sa faceti ceva si mai asteptati respect din partea elevilor!Halal dascali sunteti,undecisive moments!

    RăspundețiȘtergere
  24. poate se uita cei din guvern ce se scrie aici, ca de la mine nu au rapoarte.
    coarda se apropie de limita
    si cred ca trebuie plesnita clasa politica
    fiecare in felul lui

    RăspundețiȘtergere
  25. exsita blog si la colegii de la Constanta

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum va fi plata asa va fi si prestatia "punct"

    RăspundețiȘtergere
  27. D-le Pop,in Arges s-au mai castigat drepturi banesti in instanta,dar nu au fost acordate membrilor de sindicat din ”lipsa de fonduri”.Am citat un director economic al Primariei Campulung.
    Stiti de ce FSLI Arges nu are un site interactiv,de ce d-l Voica,un bun organizator de excursii in Grecia,Tunisia...nu tine legatura cu membrii de sindicat care-l sponsorizeaza?Suntem in impas,avem o mare,mare nevoie de lideri care sa ne reprezinte.Cei din scoli sunt absenti,folosesc titulatura de lider doar pentru a castiga ceva puncte la gradatia de merit.
    Ce facem?Cum procedam?Cerem o decizie directorului de scoala legata de o diminuare a drepturilor banesti in luna noiembrie?Ce putem face cu hartia?
    Se zvoneste ca asta-i inceputul...In 2010, furtul din salariile noastre mici va continua?!
    Nu mergem la scoala,o inchidem patru zile saptamana viitoare?
    Dar ati promis greva cu ocazia alegerilor.Si...nu se intampla nimic.Deja se confirma ideea bine cunoscuta, cum ca mai marii nostrii lideri au incheiat pact cu politicienii.
    ASTEPTAM CHEMAREA LA GREVA!CAND VA VENI?MAINE!!!!!! JOI,19 NOIEMBRIE VA FI DEJA TARZIU.

    RăspundețiȘtergere
  28. Reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5o% lunar prin acordarea celor 4 zile libere fara plata in luna noiembrie, respectiv decembrie 2009, va fi consemnata si in carnetul de munca?

    RăspundețiȘtergere
  29. Asadar,
    a)Marire de 50% =din parti.
    b)Bonuri(tichete)=ciuciu
    c)Transport decontat=la fel ca la punctele a) si b)
    d)Colac peste pupaza vom lucra dar fara bani.

    Cum suntem reprezentati?
    Membru SLIMM

    RăspundețiȘtergere
  30. Domnule Liviu Marian Pop, cu tot respectul pentru dumneavoastra, dar eu cred ca sindicatele actioneaza intr-o directie gresita si impotriva intereselor noastre... Dv-stra spuneti ca nimeni nu ne obliga sa ne luam aceste zile fara plata... Si totusi, suntem obligati sa facem acest lucru...Eu m-am resemnat... si daca ii dati in judecata pentru ca este clar un abuz, si daca vom castiga, prin absurd... cand credeti ca vom mai primi acesti bani? la anul?... peste cati ani?... Nu, multumesc... Am obosit... Lasati-ma va rog sa stau cu demnitate acasa 8 zile... Poate ca am nevoie de aceasta pauza...

    RăspundețiȘtergere
  31. pentru colegul de la SLIMM
    a) procesul este pe rolul instantei, sper ca liderul de unitate a depus dosarul
    b) difera de la primarie la primarie, din pacate foarte putine
    c) naveta este castigata in instanta la toti colegii care au depus un memoriu catre noi. Cu siguranta primarii nu au bunavointa sa acorde aceste drepturi.
    d) nu cred ca putem lucra fara bani. Deci stam acasa daca nu suntem platiti.
    Reprezentarea depind esi de dvs si de liderul de unitate si de liderul de zona si de mine ca si lider judetean

    RăspundețiȘtergere
  32. @anonim 21.37 (poate era mai ok un nume oarecare)
    Nu am spus niciun moment sa muncim pe gratis, intro tara in care clasa politica nu are nicio jena sa fure din banul public si sa isi bata joc de invatamant. Cu demnitate va spun ca ceea ce doresc jumatate plus unu dintre colegii mei si a dvs de unitate este respectat de catre mine.
    Insa numai unitate in actiune o sa poata duce la rezultate bune pentru noi

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc. Mi-am notat datele de contact.

    RăspundețiȘtergere
  34. Abuz = infractiune .Rog sesizarea organelor de cercetare penala de catre reprezentantii sindicatelor. In primul rand a ministerului care nu tine cont de art.10 alin .(3)din Legea 329/2009

    RăspundețiȘtergere
  35. Sa fie clar: nu mergem la scoala, nu muncim fara plata, nu mai acceptam aceste compromisuri umilitoare!!!! Chiar am ajuns prostii-prostilor? Bataia de joc a unor cretinoizi? Ganditi-va logic: daca ne taie 15,5% din salariul pe noiembrie si, deci, nu suntem platiti 4 zile, ce ne pot face daca nu le facem jocul si nu mergem la scoala? NIMIC!!!! Nici noi nu putem face nimic impotriva reducerii salariului (pt ca pur si simplu va lipsi din fluturas si din card), dar nici ei nu ne pot santaja cu alte repercursiuni pt ca nu poti pedepsi un om ca nu a facut munca voluntara. Corect? Desi sper sa nu se ajunga in situatii limita, ci sa nu ne mai lasam santajati de niste imbecili, de orice culoare politica ar fi ei. Mai bine ar fi ales ca slogan electoral: TARA TE VREA PROST!!! pt ca daca esti prost, esti mult mai usor de manevrat. va simtiti prosti????

    RăspundețiȘtergere
  36. Intradevar,,,TARA TE VREA PROST!!!dar si printre noi sunt multi dintre astea...le este frica.."VAI, CE-O SA SPUNA D-NUL Director? Se supara...! Ce-o sa patesc dupa...?"
    Vorbim mult si facem putin.
    Sa trecem la fapte d-le Liviu..!
    Luati legatura cu toti cei din tara (la sefii sindicali ma refer)sa se intruneasca cei din consiliile judetene sa se ia atitudine...sa facem ceva. Stam chiar la cheremu nenorocitilor de directori PDL?

    RăspundețiȘtergere
  37. sunt (cica) lider de sindicat !!! Ce le spun eu colegilor ??? Ce face sindicatul in afara de politica strutului si a pdl-ului ??????? Cum se poate desfiinta o organizatie sindicala ? Probabil ca pur si simplu nemaiplatind cotizatia. Noi ne-am saturat de un sindicat care nu ne reprezinta. Va urez multa bafta in politica, ca e clar ca asta urmeaza d-le L.Marian. Pop.

    RăspundețiȘtergere
  38. sindicatul face jocul pdl-ului. Ori va inscrieti in partid ori va dati demisia din invatamant, altfel nici o sansa...sunteti muritori de foame. Basescu vrea sa distruga invatamantul si sanatatea. Acum le da lovitura de gratie. Oricum sunt distruse deja .

    RăspundețiȘtergere
  39. Am observat prosie omeneasca la dascalii nostri, cu carul....pai cum vreti fratilor sa faceti ceva pt noi, daca unii vor sa stea acasa in loc sa luam masuri....Romanului ii place sa faca altcineva munca pt el....Si credeti-ma!!!! suntem ramura sociala a bataii de joc, atuturor....Spun oamenii ca ne plangem ca nu avem sal decente.....Pai asa e....pt ca ai nostri parlamentari spun sal brut al oamenilor cu 30 de ani de experienta, care au muncit o viata si nu au cu ce trai. Va dau exemplu pe mine.... Predau de 8 ani am definitivat, am doua facult, sunt casat si iau in mana 9,5 milioane....cum drk sa mai traiesti cand ai de plata intretinera 6 mil, gaze, apa, lumina, etc... si nu ai unde sa stai ca de, cu sal asta iti pui o lumanare si iti plangi de mila...cum vor astia sa mai traim....avem o tara de cacat cu oameni de kkat in ea
    asa o sa traim si o sa murim, doar cu demnitatea in cap.....Nu va mai plecati pe o ureche si luati lucrurile cele mai simple, actionati....sa actionam intr-un fel....oarecare vreti voi....dar sa fie in sfarsit bine si pt noi. Haide-ti oameni buni sa facem ceva....pt ca stiu ca romanul e om destept....nu mai stati si asteptati....la ATAC!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. @ anonim 22.43 Cotizatia ti se opreste,din pacate automat pe statul de plata, chiar daca te retragi din sindicat. Am avut un coleg,care desi nu era membru de sinidcat i se oprea cotozatia. I-a dat in judecata si abia asa a reusit sa nu mai plateasca! Trebuie schimbati liderii si pusi unii care sa nu vrea cariera politica! Ca doar nu-s alesi pe viata! Mandatul sa le fie doar de 2 ani,au realizat ceva sa poata sa fie realesi,nu au facut nimica, jos cu ei!!! Si ,din partea noastra mai multa solidaritate!

    RăspundețiȘtergere
  41. in aceste momente se cere sa facem front comun dar din pacate unii dintre noi gasesc de cuviinta sa-i atace pe colegii lor -sau poate ca nu-i considera colegi -pe cei ce fac parte din didactic auxiliar,afirmand ca acestia nu participa la greve sau alte forme de protest.Va inselati,deoarece la noi in scoala liderul de sindicat este f. bine informat datorita ajutorului pers. didactic auxiliar.

    RăspundețiȘtergere
  42. Și la Ocna Șugatag, lidera de sindicat spune că salariile ne vor fi diminuate în noiembrie și decembrie, iar de stat acasă vom sta în vacanța de iarnă. (mie nu mi se pare corect) Oare asta este și opinia liderilor SLIMM ??? Ar fi interesant de știut..deoarece aceste idei par a veni din partea sindicatului, nu din partea MECI-ului.

    RăspundețiȘtergere
  43. Chiar nu pot sa inteleg...... cum nu reusim si noi sa ne unim asa cum multi altii au facut-o??? Avocatii, personalul de la metrou si chiar cei din administratia publica au aratat ca nu le pasa de nimic atunci cand veniturile lor sunt afectate si au trecut la masuri radicale asumandu-si riscul de a paraliza tot.Probabil ca nu toti cei care lucreaza in invatamant " au ajuns la fundul sacului" asa ca ...... vom merge la munca, vom mai taia de pe lista cate ceva luna viitoare si sa asteptam sa ni se ridice" monumentul binemeritat " sacrificiului nostru ca de caini slava domnului Bucurestiul nu duce lipsa....LASAND GLUMA DEOPARTE NE CAM MERITAM SOARTA .....ASTEPTAM CA ALTII SA FACA CEEA CE MULTI NU AU CURAJ...CE S-AR INTAMPLA OARE DACA TOTI AM REFUZA SA MAI INTRAM LA ORE LA NISTE DATE STABILITE DE COMUN ACORD? ASTAZI CHIAR DISCUTAM CU COLEGII ACEST LUCRU , SA LIPSIM CAND VREM NOI TOTI SI SA VENIM LA SCOALA IN ZILELE PROPUSE IN ACEL COMUNICAT....

    RăspundețiȘtergere
  44. @ lidera de la Ocna Sugatag nu cred ca va reprezinta din moment ce spune asa ceva. Se vede clar din adrese si note ca aceste drepturi se diminueaza. Opinia SLIMM este aici http://liviumarianpop.blogspot.com/2009/11/in-atentia-membrilor-sli-maramures.html

    RăspundețiȘtergere
  45. In Prahova s-a luat hotararea sa nu semnam nici o cerere de concediu fara plata, iar zilele libere sunt 26, 27, 30, urmeaza 1 dec zi libera prin lege, 2 dec si 4 zile in vacanta. AM HOTARAT SA NU NE DUCEM LA SCOALA!!!!!Intrebare: CONCEDIUL FARA PLATA NE AFECTEAZA LA VECHIME SI ALTE DREPTURI???

    RăspundețiȘtergere
  46. nu afecteaza nici un drept cu exceptia venitului net pe perioada respectiva

    RăspundețiȘtergere
  47. @ Ana, liderii de unitati sunt alesi de membri, la fel si cei judeteni. De fiecare dintre noi depinde cum ne reprezinta. Sindicatul se construieste de jos in sus nu de sus in jos.

    RăspundețiȘtergere
  48. noi nu am ales pe nimeni,pur si simplu am "aflat" in consiliu profesoral cine este liderul de sindicat!Dar eu ma refeream mai ales la cei nationali, caci daca acolo ar fi totul ok, nici cei mici, din scoli nu ar fi asa de speriati de bombe.
    Eu nu inteleg,daca eu merg si imi fac absolut toate orele, cum imi poate diminua salariul directorul?
    Si as avea o propunere: daca legea nu poate fi aici atacata, mergeti mai departe in instantele internationale si daca trebuie sa platiti o taxa pentru asta, platiti-o cu cei 1% pe care ii aveti de la fiecare profesor pe lunile nov. si decembrie 2009.
    Cred ca in nici o alta tara nu este posibil sa fie cineva obligat sa-si ia concediu fara plata!!!!!!! Sau cum ni se sugereaza noua, sa venim sa facem orele dar fara bani!!! Pai de ce? si puscariasii daca muncesc primesc bani, noi suntem mai pedepsiti decat puscariasii? Ce vina avem noi ca unii au facut datoriile? sa plateasca cei care le-au facut, sa fie seful statului 2 luni in fara plata dar sa vina la serviciu,si apoi mai stam de vorba.
    Astazi am fost pusi sa semnam: am semnattoti NU la toate variantele- cele 3...oare se tine cont de asta? Sau se va proceda ca si pana acum,ne supunem hotararii de sus?
    Trebuie sa recunoasteti ca trebuia dusa greva pana la capat atunci cu tezele unice...uitati la metrou,ca nu iimai condamna nimeni ca nu au grija de soferi,de oamenii si copiii care nu ajung la timp si se chinuie pt. a ajunge pe unde au treburi.Ati gresit enorm ca ati cedat atunci!Trebuia sa fim uniti pana la capat si sa stiti ca oamenii ar fi fost onesti daca nu ati fi cedat dvs, la nivel inalt. Cel mai bine ar fi acum sa ne retragem toti din toate sindicatele,ca tot e egal cu zero ca suntem in sindicat!

    RăspundețiȘtergere
  49. si la mine ,IN COMUNA PERTRESTI-DAMBOVITA,am 2 cadre didactice,1 prof. si 1 inv.,care vor sa vina la cursuri NEPLATITI,din ratiuni politice-cred eu-treaba lor!.98% din cadre didactice,sunt de acord cu mine,sa STAM ACASA CELE 8 ZILE.Am ,in organizatia mea si prof.navetisti,de la TARGOVISTE.Cum vine,ei dau banii pe naveta,din buzunar,iar guvernul nu-i plateste,nu primesc salr.pentru zilele respective?NU VA LUATI DUPA DIRECTORI "NUMAI UNITI VETI ÎNVINGE".

    RăspundețiȘtergere
  50. Liderii de sindicat din scoli sectorul 5 nu fac nimic, nu anunta nimic,parca nu mai avem sindicat, degeaba vorbiti la nivel 'sus'daca nu-i scuturati pe cei din teritoriu.ni s-a zis doar de catre director ca venim normal si ca ni se taie salariul si atat, fara comentarii.chiar nu facem nimic, stam resemnati asteptand sarbatorile taiate???????

    RăspundețiȘtergere
  51. @ in insatnta sigur o sa actionam chiar si international. Liderii de sindicat de jos se aleg, iar daca se aleg cum spuneti dvs nu este ok.
    @sunt colegi care opteaza pentru a aveni la scola si care nu. E si normal in conditiile in care legea lasa asemenea loc de interpretari. Divide si condu functioneaza
    @ din ceea ce stiu eu, azi la nivelul Bucurestiului au avut loc discutii. Rezultatul o sa il aflati, sper maine.

    RăspundețiȘtergere
  52. multi parinti,aflati ca si noi "slugi la stat...",ne inteleg,chiar ne sustin-SA STAM ACASA-din motive de decenta.Asa ca-nu va speriati si aparati drepturile noastre-

    RăspundețiȘtergere
  53. Anonim spunea...
    "...Va dau exemplu pe mine.... Predau de 8 ani am definitivat, am doua facult, sunt casat si iau in mana 9,5 milioane....cum drk sa mai traiesti ..."

    hahaha :)) Eu am 14 ani vechime, gradul 2, 2 facultati si am 10,5 mil :))) Aaaaa, si sunt platita ca institutor 1, nu ca profesor, cum ar trebui! Dupa 5 ani de liceu pedagogic, dupa niste facultati de profil, am aceiasi bani cu un debutant care a facut facultate de chineza si preda cultura bomboanelor pe camp! Minunat! Frumoasa tara! Pacat ca e locuita!

    PS: daca aveti elan, luati Monitorul si studiati grila de salarizare care intra in vigoare de la 1 ian 2010, veti avea surprize MARI! Studiile de scurta durata si cele de lunga durata sunt platite la fel, nici macar nu mai exista institutor 1 si 2!!!! E strigator la cer! Ce facem(-ti), asteptam(-ati) impreuna sa vina un 22 decembrie din nou?...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare