19 nov. 2009

ora 10.00 Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii- Comisie de lucru,

Ordinea de zi
Metodologia de acordare a gradației de merit în învățământul preuniversitar, elaborată în baza Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 330/2009
Centralizatorul privind disciplinele de învățământ, domeniile și specializările, precum și probele de concurs, valabile pentru încadrarea personalului didactic din învățământul preuniversitar 2010
pentru gradatie elementul de noutate este ca incepand cu 2013 se schimba criteriile de acordare a gradatiei, astfel pana in 31 1ugust 2010 o sa fie facut o metodologie in acest sens.La centralizator nu este finalizata discutia. Aici sunt discutii la incadrarea in specializarile economice, electronice, mecanice si stiintele sociale de a fi sub aceeasi "umbrela" si sa fie mai usoara scoaterea catedrelor la concurs.
o sa urmeze si alte discutii

14 comentarii:

  1. va rugam sa ne postati schimbarile fata de anul acesta!

    RăspundețiȘtergere
  2. salariul de merit-dupa 01.01.2010,se desfiinteaza?

    RăspundețiȘtergere
  3. Măsuri luate de Ministerul Educaţiei în vederea aplicării Legii 329/2009
    20.11.2009
    Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a transmis astăzi, 20 noiembrie, inspectoratelor şcolare judeţene (ISJ), o notă în care sunt atenţionate ca au obligaţia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009. Astfel, urmare a consultărilor formale şi informale avute în ultima perioadă de MECI cu unii membri de sindicat, cadre didactice, părinţi şi autorităţi locale, trebuie respectate următoarele prevederi:
    1. Acordarea de zile libere fără plată în data de 30 noiembrie 2009, precum şi în intervalul 14-18 decembrie 2009, în vederea diminuării chetuielilor de personal prevăzute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009.
    2. Inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia de a informa conducerile unităţilor de învăţământ în legătură cu decizia ministerului şi de o a pune în aplicare. De asemenea, ISJ-urile trebuie să se asigure că în fiecare unitate de învăţământ există un program pentru recuperarea materiei aferente zilelor în care nu se susţin cursuri.

    BIROUL DE PRESĂ

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am inteles din comunicat ca ne opreste din salariu o zi din noiembrie si cinci din decembrie.Sunt zile libere,deci nu ne mai umileste obligandu-ne sa venim la cursuri.De recuperat vom vedea ce se va mai intampla pe semestrul doi.Oricum e o varianta mai buna decat prima.Multumim Ministerului ca sindicatului nu avem pentru ce.Nu stim drepturile cui le apara.S-au dat la fund tradandu-ne din nou cu lasitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. d-le Pop de salariul de merit pentru la anu ce se aude se da sau nu? v-as ruga sa raspundeti daca stiti ceva despre chestia asta ca gradatia stim noi cum se ia in unele parti, nu stiu daca peste tot la fel!

    RăspundețiȘtergere
  6. Recuperarea materiei inseamna munca fara plata. Daca suntem in concediu fortat fara plata, atunci de ce sa muncim mai mult cand ne intoarcem. Este ceea ce nu s-a inteles niciodata. In invatamant nu se realizeaza piese care pot fi apoi recuperate cu hei rup. Se lucreaza cu oameni care sunt cadre didactice si elevi. Daca cadrele pierd 4 zile si elevii le pierd. Cine le recupereaza? Sa le recupereze cei care au luat aceasta hotarare. Eu nu voi recupera nimic. Voi relua activitatea exact din punctul in care a fost planificata. Iar in cele 4 zile ma voi odihni si nu voi vrea sa aud nimic de scoala. La mai mare domnilor responsabili. Tara se va duce de rapa fara educatie. Asa ca ... continuati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot ilegalitati. A cata oara vor nimeri solutia cea mai eficienta si in acelasi timp si legala? Dupa ce se alege praful? Mai penibili nu au fost niciodata. Ce ma mir, ca doar sunt totii cu gandul sa-si pastreze scaunul cu ajutorul noului presedinte, nu au timp pentru noi, milioane de fraieri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut , dragi contemporani !
    Sa inteleg ca ne taie si din salariu si trebuie si sa recuperam ? De ce , ma rog? In care lege scrie asta ? Oare CCM sau Codul Muncii are asemenea articole ?
    De toata minunatia . Sa puna la loc banii , cei ce i-au luat si nu au avut niciodata sa ne dea si noua. Acum TOT de la noi se ia ?
    Sa ne fie putin mai bine !

    RăspundețiȘtergere
  9. pai de ce sa recuperam materia daca nu ne platesc? eventual sambata cand ar trebui sa fimplatiti dublu,nu? =)))

    RăspundețiȘtergere
  10. nu recuperam nimic daca nu suntem platiti

    RăspundețiȘtergere
  11. noua ni s a spus sa recuperam"din mers" ,evident fara nici o plata...

    RăspundețiȘtergere
  12. DESPRE SALARIUL MERIT CE SE POATE SPUNE SE MAI EMIT METODOLOGII SE MAI ACORDA IN ANUL URMATOR

    RăspundețiȘtergere
  13. nu se mai acorda salariu de merit si nu o sa fie nici metodologie.
    O sa apara metodologia pentru gradatie de merit.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare