18 nov. 2009

In atentia membrilor SLI Maramures


1. În conformitate cu prevederile art. 10 al Legii nr. 329 / 2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor publice, lege declarată constituţională, pentru lunile octombrie – decembrie 2009, cheltuielile de personal din instituţiile publice trebuie diminuate, în medie cu 15,5 % lunar. Singura măsură care poate fi luată, în cazul învăţământului, pentru reducerea cheltuielilor de personal, este trimiterea în concediu fără plată, timp de 8 zile, cumulat, în lunile noiembrie şi decembrie a personalului angajat. Precizăm că, într-o lună, numărul zilelor libere de concediu fără plată nu poate fi mai mare de patru.
2. Zilele libere nu afectează nici durata concediului de odihnă şi nici vechimea neîntreruptă în învăţământ, salariatul beneficiind în această perioadă de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decât cele salariale .
3. Biroul Operativ al S.L.I. Maramureş, în urma şedinţelor zonale, recomandă membrilor de sindicat afiliaţi, ca zilele libere, fără plată, să fie luate după următorul calendar :
- pentru luna noiembrie : 26, 27 şi 30 ;
- pentru luna decembrie : 2, 3 şi 4 sau 16,17 şi 18
Menţionăm că salariile vor fi diminuate, indiferent dacă în zilele mai sus propuse, personalul din învăţământ va veni sau nu la muncă.
4. Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş avertizează că, membrii săi de sindicat nu pot fi constrânşi să vină la muncă, fără să fie plătiţi. Dacă vor exista astfel de cazuri, ne rezervăm dreptul de a acţiona în instanţă pe cei care se fac vinovaţi de acest abuz.
5. La intrările în unităţile de învăţământ vor fi postate afişe, cu următorul conţinut :
„Cursuri suspendate în perioada _____________ (inclusiv), în temeiul Legii nr. 329 / 2009, adoptată de Parlamentul României, la propunerea Guvernului şi promulgată de Preşedintele României”.
6. Considerăm că prevederile art.10 din Legea nr. 329/ 2009 reprezintă un abuz, motiv pentru care, atât F.S.L.I., cât şi S.L.I.MM., se vor adresa instanţelor de judecată, în vederea încercării de a recupera acest prejudiciu financiar.
7. Liderii de sindicat au obligaţia să aducă la cunoştinţă membrilor de sindicat, această adresă a S.L.I.MM.

AVEM DE ALES ÎNTRE UMILINŢĂ ŞI DEMNITATE ! CONSTATĂM CĂ ACEASTĂ CRIZĂ ECONOMICĂ ÎI AFECTEAZĂ DOAR PE SALARIAŢI NU ŞI PE CANDIDAŢII LA PREŞEDINŢIE !
Preşedinte

Prof. Liviu Marian POP
detalii mai multe pe www.slimm.ro

7 comentarii:

  1. mihai contanu18.11.2009, 13:21

    -si in constanta BO-SLSIP propune aplicarea legii 329
    -25,26,27,30 nov. si 16,17,18 dec.-zile libere
    -avem semnale ca la nivelul unitatilor scolare se cauta solutii pentru aplicarea acestei legi
    -avem unitati scolare care au hotarat 7 zile lucratoare libere,altele au hotarat 4 zile in nov. si 3 zile in vacanta de iarna
    -se incearca variante
    -am sa revin

    RăspundețiȘtergere
  2. DOMNULE LIDER DE SINDICAT, am onoarea sa va salut ! Dar cum Dumnezeu de ati putut permite, dumneavoastra ditamai ALIANTA BUGETARILOR DIN ROMANIA, o astfel de aberatie de lege ceausista, abuziva si clar neconstitutionala?! De CEDO ati auzit? Ce faceti acolo pe la sindicate in afara de a da comunicate sterile si ridicole? Dati-o incolo de treaba. Ar trebui ca toti liderii de sindicat sa-si dea demisia pentru ca oricum sunt inutili. Cica sunt reprezentantii salariatilor...Poate ai salariatilor din Parlament si din Guvern, caci ai omului de rand, in niciun caz!Sa auzim si de mai bine! Va salut

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule Andrei. rolul sindicatului este unul cat se poate de definit. Menirea lui este si aceea de a participa in comisiile de discutii, negocieri, etc; unde trebuie sa sustina argumentat punctul de vedere a organizatiei iar daca nu reusest ein interiorul discutiilor sa amendeze deciziile prin masurile specific sindicale. Faptul ca aceasta lege a fost negociata cu confederatiile sindicale si nu cu federatiile se observa din efectele ei in teritoriu.
    poate imi sugerati si dvs alte lucruri pe care ar trebui sa le facem.
    Va salut si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Membrii grupei sindicale de la Scoala cu cls.I-VIII nr.5 au hotarat suspendarea cursurilor in perioada....26,27 si 30 noiembrie,respectiv 16,17 si 18 decembrie.Credem ca am ales varianta demnitatii......nu vom accepta niciodata UMILINTA..

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi spun ca trebuie sa muncim degeaba-in Iasi.Se taie din programul de dupa ore.Azi oamenii au semnat ca nu sunt deacord cu LEGEA!Trebuia sa-ti dai acordul la lege? Directorul unitatii spune ca trebuie sa desfaca contractul de munca in caz de absenteism nemotivat 3 zile.De 3 zile hotarasc in fiecare zi altceva si semneaza cate ceva.In tara chiar stati acasa zilele hotarate?

    RăspundețiȘtergere
  6. Andrei are dreptate, d-le Pop, de-acolo de sus nu mai vedeti bine?
    Mai coborati cu picioarele pe pamant si spuneti, de exemplu, ce facilitati are un lider de sindicat.
    Cate ore ati facut pana acum, mai aveti timp?
    Sau intra femeia de serviciu? Ori poate mecanicul sau secretara care de sefa ce e, bea de stinge! Eu stiu una care e, mai mult, si pila directoarelor si, mai ales a I.S.J.-ului.
    Dar cui ii pasa de cazuri concrete, noi vorbim despre generalitati, ii uniformizam si pe cei care muncesc, si pe cei care, cu multa si abundenta nesimtire, nici macar nu intra la ore sau fac vreo 10-15 minute din ea dar salariul il iau cu premiere de merit!
    Cum naiba a ajuns Tudor Chirila reper de moralitate? Drogatul ala betiv? Doamne fereste in ce hal am ajuns!
    Scuze ca am trecut de la una la alta, citeam in dreapta si nu m-am putut abtine.
    Pacat de copiii nostri, cu astfel de exemple extrem de negative!
    Rusine nesimtitilor, tupeistilor si derbedeilor,hotilor, oriunde s-ar afla!
    Adica peste tot!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare