1 sept. 2009

propunerile ministerului pentru acoperirea celor 10 zile de concediu fara plata

pornind de la ordonanta care cere reducerea programului cu 10 zile ministerul ne+a inantat urmatoarele propuneri pentr lunile septembrie-noiembrie

Introducere ore de predare la directori 4,5

Introducere ore de ed fizica la invatatori 8

Eliminarea celor 2 ore la prof cu gr I peste 25 de ani 15

Cresterea normei didactice cu 2 ore 43

Orele de religie in norma inv 15

Eliminarea premiului de 2%17

Eliminarea sal de merit14

Eliminarea gradaie de merit 19

Orele de limba straina in norma invatatorului 11,5

Majorarea nr minim de elevi in cls I+iv 9,5

Majorarea nr minim de elevi in cls 5+8 17

Majorarea nr minim de elevi in cls 9+12 13,5

Total 187 milioane lunar


FSLI nu a fost de acord cu nicio diminuare a sporurilor.
Urmeaza sa avem discutii pe aceasta tema si cu aceasta ocazie va asigur ca nu o sa fim de acord cu nicio masura decat dupa consultarea membrilor de sindicat.
Si fara o modificare a codului muncii nici nu putem discuta de diminuare de sporuri
sa stea clasa politica fara salarii pana se echilibreaza bugetul ca oricum nu au facut nimic pana acuma


34 de comentarii:

  1. Cand consultati membrii de sindicat? Mai aveti timp?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si plata profesorilor coordonatori ar trebui sistata( sunt ore suplimentare).Putem face prin rotatie cate o adeverinta de elev....pt ca mare lucru nu face un profesor coordonator!

    RăspundețiȘtergere
  3. joi avem sedinta de Birou Operativ
    urmeaza sa stabilim perioada de consultare
    nu cred ca e contracronometru

    RăspundețiȘtergere
  4. Unele propuneri mi se par pertinente. Cu cele cu gradatiile, mai ales, caci si asa, se luau mai mult pe ochi frumosi. In schimb..sa punem invatatoarele sa predea engleza...mi se pare cam nepotrivit. Va imaginati ca o invatatoare de peste 40-50 de ani nu are cunostintele stiintifice necesare predarii...

    RăspundețiȘtergere
  5. RUSINEEEEEEEEEEEE!!! S-a ajuns sa se faca totul pe seama invatatorului !!!!!!!! Rusine !!!! Adica,numai invatatorul sa duca greul !!! Numar de copii crescut la clasa, sa predea si ed. fizica, si limbi straine, si religie ... si mai ce ???? Pana mai ieri, profesorii luau invatatorului orele !!! inclusiv ed.plastica si ed. muzicala ! Rusine CORA !!! Salariile si gradatiile se iau pe meritate, pentru munca depusa, munca de foarte buna calitate !!! Asa sa stii ... TU !!! Probabil ca nu ai ajuns niciodata sa beneficiezi de un asemenea premiu !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cora daca tu ai luat vreodata pe ochi frumosi gradatie de merit afla ca nu este si cazul sotului meu invatator cu peste 35 ani vechime si cu activitate care a condus la obtinerea acesteia in vara aceasta . Mai exista totusi si exceptii pacat ca sunt foarte putine. De ce nu ne aparam si noi breasla? Priviti magistratii cat sunt de uniti. Nu voiam sa fie anonim dar nu-mi dau seama inca modul de functionare a blogului. Imi asum raspunderea pentru cele spuse. Haideti sa fim totusi verticali !

    RăspundețiȘtergere
  7. Si se mai cer si performante???!!!!
    Este strigator la cer!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aceste masuri vor fi aplicate numai o perioada sau de acum incolo ... mult si bine? Cred ca este foarte important ca sindicatele sa ne apere sporurile si cat mai multe dintre drepturi pentru ca odata luat ceva nu cred ca vom mai primi inapoi vreodata, chiar si dupa ce ar trece criza asta nenorocita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din pacate vad ca deja am inceput sa ne "sfasiem" intre noi si nu vedem adevaratii vinovati de bunul mers al invatamantului si al tarii. Incompetenti ca sa prevada si sa gaseasca din timp solutii, adevaratii "manageri" ai societatii au cheltuit toti banii si acum scot parleala tot pe seama noastra, pentru simplele motive ca au fost suparati toata viata pe scoala si ca suntem multi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai daca s-ar aplica toate masurile de mai sus, atunci eu personal pierd mai multi bani pentru lunile sept-dec decat as pierde cu cele 10 zile

    RăspundețiȘtergere
  11. Adica vom munci mai mult, ca doar ne creste norma didactica si vom fi platitit mai putin ca doar nu mai avea nici salariu de merit, nici gradatie, nici premiu de 2%, nici .. nici In schimb, vom preda la clase de peste 30 de elevi si ni se cere calitate, invatare centrata pe elevi, performante, progres scolar .....

    RăspundețiȘtergere
  12. Propun ca sa predea un invatator la doua clase .... Se poate ?
    Sau sa predea un invatator la gimnaziu toate orele ... macar asa poate vor avea acoperite cele patru clase "specialistii" din guvern !
    Uite-asa se duc pe apa sambetei discutiile pompoase din ultimul an privind calitatea, performanta, interesul pentru perfectionare, evolutie etc.
    Bravo celor din justitie ca tin fruntea sus!

    RăspundețiȘtergere
  13. Corect!
    10 zile treceau - sporurile se pierd "per sempre"!
    Si cand te gandesti ca s-au castigat cate unul la cativa ani de negocieri si greve... Se duc ... Haideti in Germania - au nevoie de 10 000 de cadre didactice din Est in urmatorii 4-5 ani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici eu nu am luat gradatia de merit pe ochi frumosi!Am muncit mult ca sa pot acumula punctajul cerut! Si au fost colege care desi au intocmit un dosar gros nu au reusit sa acumuleze punctajul corespunzator!
    GRADATIA DE MERIT NU SE DA PE OCHI FRUMOSI!
    Si in legatura cu grila unica de salarizare sper ca sindicatul sa NU fie de acord ca un profesor necalificat sau debutant sa aiba un salariu mai mare decat unul cu grad didactic. Mi se pare ilogic!
    Si mai vor calitate!!!
    Noi de ce trebuie sa fim totdeauna cei intelegatori?!
    Ar trebui sa facem ca magistratii, sa ne luptam pentru drepturile noastre!
    Sa vedem cum ne reprezinta sindicatul...

    RăspundețiȘtergere
  15. cele 10 zile de concediu fara plata pot sa se deruleze de maine, 2 septembrie si pana in 15 septembrie. Mergem la scoala in 15 septembrie, pregatim deschiderea anului scolar pentru 20 septembrie si problema s-a rezolvat.Insa nu am vazut reduceri la inspectoratele scolare, sporuri de management (diminuarea pentru 10 zile a sporului de conducere din minister, inspectorat si directorii de scoli si cei adjuncti - despre care cadrul legislativ spune ca este stabilit de catre angajator adica de minister pentru subordonatii din ministeriar la scoala de inspectoratele scolare respectiv consiliile de administratie;cele ale secretarului sef (15 % - daca unitatea scolara are secretar sef). Daca diminuam aceste sporuri 10 zile, sunt convins ca sumele mecesare diminuarii programului de lucru pentru 10 zile nu ar mai fi necesar. Pentru ca in aceste functii care beneficiaza de aceste sporuri legal atribuite sunt persoane care au o anumita vechime in functie de care sporul acesta influienteaza salarul brut si net. Deci, solutii sunt. Sau sindicatele, din fondul acela de 1 % care este folosit in scolpul negocierii si reprezentarii in relatia cu angajatorul sa il suporte fara a mai rea precedente periculoase - cum se numeste ? FOND DE GREVA - care se varsa intr-un cont separat cel putin de cativa ani , fond constituit in cazul in care mai suntem nevoiti sa intram in greva iar statul, conform legislatiei referitoare la conflictele de munca nu mai este obligat sa ne plateasca. Avem acest fond , e momentul sa-l folosim. Pentru colegii care se pare ca o sa fie diret afectati.Ce se intampla cu profesorul de sport care are norma constituita din ore la ciclul primar, dar cu profesorul de religie? Sunt de acord cu diminuarea premiului de 2% si asa am avea de suferit mai putin. Am inteles ca este vorba de 10 zile.Sau este doar inceputul ...

    RăspundețiȘtergere
  16. propunerile sunt pe o perioada de trei luni
    si oricum nu sunt de acord cu nici una
    Cred ca un guvern responsabil ar trebui sa se ocupe de solutii de atragere de bani la buget si de crestere a economiei, nu sa distruga invatamantul.
    Oricum masurile nu le pot lua decat dupa modificarea Codului Muncii
    Pana atunci se pare ca tatoneaza terenul.
    Iar ceea ce reusesc este discreditarea sindicatelor
    si se pare ca le si reuseste

    RăspundețiȘtergere
  17. Atentie :suntem singurul domeniu bugetar care s-a exprimat extrem de punctual cu privire la modalitatea de economisire. Dar legea privind majorarea cu 50 % a salariilor profesorilor de ce nu se aplica ? Da ni se diminueze de acolo 10 zile (lucratoare? calendaristice?)Astept cu interes deciziile in justitie , finale, definitive si irevocabile privitoare la modalitatea de respectare a legii privind majorarea dupa care aplicarea hotararii iar apoi sa faca bine sa ne diminueze salariile cu 10 zile lucratoare. Daca nu sunt bani, de ce mai titularizeaza in sistem (fie si suplinitori), de ce mai pastreaza pensionari pentru care am cel mai mare respect, este dreptul lor, conform statutului personalului didactic insa nu mi se pare normal ca un pensionar sa revina la catedra, sa aiba norma intreaga, cu reducerea prevazuta tot de cadrul legislativ cu 2 ore a normei didactice daca are gradul I (daca nu are gradul I slabe sanse sa mai primeasca prelungire), obtinand veniturl in invatamant corespunzatoare salarului a 3 debutanti.Este o situatie speciala, atunci aceasta prevedere din statut sa nu se mai aplice,si sa se refuze temporar asemenea derogari. Plus indemnizatiile de conducere sa se diminueze cu 10 % mai ales acolo unde in lege este prevazut un minim si un maxim. Nu propun sa se atribuie minim dar pentru 10 zile sa nu fie maxim. Daca personalul din posturile de conducere ameninta ca renunta in acest caz la functia de conducere, nici o problema , va fi un interimat, se vor organiza alte concursuri, alti oameni vor veni si vor dori sa faca treaba - stati linistiti, nu ducem lipsa de oameni competenti, pasionati, si integri.

    Dl.Pop Liviu daca va avea amabilitatea sa citeasca mesajele noastre va intelege la ce ma refer. Si astept si un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  18. In primul rand sunt ilegale aceste masuri in acest moment
    Sustin si eu demult ideea ca daca din octombrie se aplica legea 221 era mult mai usor pentru noi sa discutam de o diminuare pe trei luni
    in ceea ce priveste directorii acesti se doreste de catre MECI ca sa fie incadrati la fel si in judetele nepilot, si sa aiba un numar mai mare de ore in norma.
    insa o sa mai curga multa cerneala pana la finalizarea solutiilor

    RăspundețiȘtergere
  19. Sper sa se rezolve toate problemele ca sa putem incepe anul scolar linistiti!
    Avem incredere in sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  20. in judetele nepilot directorul general are 4 ore in norma si o indemnizatie care merge pana la 40 % daca nu ma insel iar cel adjunct 8 sau 9 ore pe saptamana si indemnizatia de conducere pana le pa 25-30 sau chiar spre 35 % Daca aceste sporuri de conducere se diminueaza temporar (1,2,3 - 5 luni cu 10 %) sunt convis ca se face o mica economie. Mai diminuam sporul de conducere la secretarul sef care are aceasta titulatura intr-o unitate care are sub 25 de clase (asea cum prevede cadrul legislativ), anulam sporul de 15 % pentru utilizarea calculatorului pentru persoanele care nu folosesc in mod real acest instrument de lucru sau il limitam la persoanele care au cu adevarat dreptul (administrator de retea, informatician , 1 secretara si nu la tot aparatul administrativ dintr-o scoala inclusiv la directorul care nu stie cum se opreste un calculator , ca de pornit stie ). Apropo, sporul de calculator este stabilit dupa aparatul folosit in mod real de angajat sau au fost stabilite pe vremea cand se foloseau monitoare CRT (modelul vechi) si care aveau un coeficient de radiatii ridicat - informaticienii stiu la ce ma refer. sa fie suspendat 2-3 luni, dupa care daca situatia economica o permite sa fie acordat retroactiv.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nici una dintre propuneri nu vizeaza personalul din inspectorat! Stiati ca pentru intrunirea unui consiliu de administratie al inspectoratului anumite persoane primesc un spor de conducere de pana la 15 % pentru aceasta activitate prevazuta (sper) in fisa postului iar membrii consiliului de administratie din unitatile scolare, sefii de comisie metodica, membrii consiliului consultativ nu promesc nici un spor de acest fel ? O singura exceptie - secretarul sef !Da, ati citit corect: 15 % spor de conducere. Dar seful de catedra, dar membrii consiliului de administratie ??? Ei au doar obligatii si nu drepturi - Propun diminuarea acestor sporuri care se iau in calcul si se raporteaza la salarul de incadrare dupa care impreuna cu alte drepturi se raporteaza la vechime si apoi se stabileste salariul lunar. Nu face economie ? Si intr-un cadru legal, fara a umili pe nimeni. Ce se aude de fondul de greva pentru care membrii de sindicat cotizeaza - sau nu mai exista ... E momentul sa il pregatim pentru a plati cele 10 zile care se pare ca nu vor fi platite. Dupa aceea vom reconstitui acest fond.Impreuna

    RăspundețiȘtergere
  22. in Statutul personalului didactic si legea invatamantului asunt prevazute criteriile necesare pentru a ocupa o functie didactica - profesor sau invatator.precum si care sunt competentele fiecaruia. Asfel se poate observa de ce un profesor de muzica nu poate preda sport , un magazioner educatie tehnologica sau chiar un inginer daca nu a parcurs modulul pedagogic si nu este incadrat pe acel post. Profesorul de matematica desi a finalizat studiile cu profilul mate-fizica nu va preda fizica decat daca este prevazut in catedra care ii normeaza activitatea confor titularizarii. Profesorul de spor,de limbi strainet si cel de religie someaza 10 zile, 3 luni sau cat este nevoie sau este un exercitiu de a scapa de acestia. De ce o scoala are nevoie de 3 directori - 1 prim si 2 adjuncti ? Numarul de clase permite acest lucru? Si daca ii suspendam pentru 3 luni, asa de experiment. Dar si pe inspectorii care in loc sa faca indrumare si control fac numai control ca de indrumare nu au auzit. Cati inspectori ati auzit sa desfasoare lectii deschise cu ocazia zilelor metodice? Este greu ? Atunci sa suportam toti cate putin.
    Daca sunt profesor de sport si catedra imi este constituita din 10 ore la ciclul primar eu din ce mai traiesc ? Imi raman 8 ore iar conform legii invatamantului voi fi platit plata cu ora fiindca nu am o jumatate de norma.Nu voi fi platiti cu salarul minim garantat de incadrare pentru studii superioare este de 1.2oo si se raporteaza la o norma intreaga . Cum voi avea doar 8 ore voi primi un procent corespunzator , conform modului de calcul prevazut in cadrul legislativ la plata cu ora !!! Sau se aplica OUG 28/2009 care la art 2(1) precizeaza ca pe durata intreruperii temporare a angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 75% din salariul de baza locului de munca ocupat. Sau se aplica art 2(5) din aceeasi OUG 28/2009. Si orele la ciclul gimnazial ? Sau acelea vor fi neplatite daca vreau sa mai raman in sistem ?

    De ce nu folosim fondul de greva pentru a plati cele 10 zile de concediu fara plata ?Salarul de baza, fara sporuri si indemnizatii, doar atat cat sa nu ne afecteze la punctul de pensie, vechime si altele asemenea.El s-a constituit de cca 2 ani, si cred ca sunt resurse. Pensionarilor le adresam rugamintea sa accepte ca 10 zile nu vor primi salar, caci au pensie si iata ca solutii se gasesc. Nici un lider sindical nu a vorbit inca despre acest fond de greva, ca si cum acesta nu exista. Situatia de fata impune utilizarea lui. Nu facem noi greva, face statul si noi avem datoria sa ne protejam. Sau nu ...

    RăspundețiȘtergere
  23. revoltator!
    sa-mi taie gradatia de merit? pai stie onor ministerul cat am muncit pt a o obtine? si daca mie imi ia gradatia, celor care nu o au ce le ia? alta discriminare? suntem inca in perioada cand nu se fac cursuri
    de ce nu ar fi aceasta o solutie ? pt ca ministerul nu stie nici acest lucru! si daca suntem sot-sotie in invatamant ce vom face? am 31 copii la cls I, mi-au dat si orele de ed fizica, am 31 ani vechime! bataie de joc
    veti ramane liderii cui ? cu siguranta noi nu vom mai fi pe listele sindicatelor! solutie: fond de greva!sau niciun compromis!

    RăspundețiȘtergere
  24. Diana Ionescu02.09.2009, 09:05

    Observ un curent foarte periculos in randul celor care posteaza pe acest forum: sa dam banii fondului de greva, sa taie de la secretari, sa taie sporul de radiatii, etc. SA NU NE TAIE NIMIC!!!!Din octombrie anul trecut (11 luni) noi, toti care muncim in invatamant, am fost bataia de joc a guvernantilor si a presei. Chiar nu realizati ce razboi psihologic am avut de indurat? V-au cedat nervii si vreti sa scapati?
    Acolo unde stiti ca sunt nereguli in acordarea gradatiei sau altui spor, faceti sesizare. Ce va impiedica? Lasitatea? Vreti ca tot ce misca intr-o scoala sa rezolve Liviu? Este inadmisibil sa ne trezim vorbind/scriind astfel de lucruri!!!!!Eu cred ca mai intai ar trebui sa avem SOLIDARITATE DE BREASLA si apoi solidaritate nationala intr-o tara unde invatamantul a fost 20 de ani bataia de joc a tuturor guvernelor. Mai meditati, stimati colegi ca soferii si minerii nu au facut niciodata astfel de comentarii public.

    RăspundețiȘtergere
  25. nu e propunerea sindicatelor ci a ministerului iar FSLI nu este de acord cu nicio diminuare a unui spor pana nu are acordul majoritatii membrilor de sindicat.
    Ce sustin alte federatii nu este problema noastra.
    In ceea ce priveste fondul de greva, din cate stiu eu, sunt putine sindicate judetene care au cconstituit acest fond de greva, iar din cotizatia de maxim 1% din brut daca jumatate se constituie in fond de greva trebuie ani buni pentru cnstituirea unui fond sanatos de greva.
    Iar parerea mea este ca e nevoie de solidaritate in toate actiunile iar ca principiu e nevoie ca la sacrificii minime sa obtinem beneficii maxime.
    Insa am transpirat mult pana am obtinut unele sporuri ca sa acceptam acuma ca un ministru vremelnic sa vina sa le reduca.
    Unitatea si solidaritatea consider ca mai poate salva situatia

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum, nu este problema dvs. ,ca celelalte sindicate nu va intereseazace "ce sustin"??/
    Eu credeam ca suntem toti dascali si "luptati" pt toti. Se pare ca din aceasta cauza...???!!nu reusim sa facem front comun si sa ne castigam drepturile....ATENTIE! mare d-le POP...ati spus VORBA MARE....ne dati de gandit...ne retragem din tot SINDICATUL ASTA"trambulina "spre politic..??!!Noi murim de foame si dvs. va jucati de-a sindicatul...un pic de respect....sunteti tanar si mai aveti mult de trss...!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Are dreptate....16-13! Uniti-va si poate veti avea mai multe sanse in a ne castiga drepturile---alea cate sunt, ca vorbim de ele de parca ar fiiiii....fara numar ,fara numar, nu o mizerie de salar!
    Dar mai intai PRIORITATEA I :PASTRAREA locurilor de munca pt. titulari, cei care isi doresc intra-devar sa ramana in sistem vor ramane,si pe mult si pe putin! asta este realitatea!

    RăspundețiȘtergere
  28. Aveti dreptate domnilor colegi!
    Multi dintre noi muncim mult pt. a lua salar sau gradatie si tot multi dintre noi, nu reusim...de ce! Se fac aranjamente! Nu doresc sa generalizez,...dar este adevarat, iar cei care sunt "acolo" in comisii... stiu,dar nimic nu poate fi dovedit!Cel mai bine ar fi un salar decent care sa nu ne "invrajbeasca".Sigur nimeni nu ar mai alerga dupa diplome "cumparate" pe la simpozioane...si alte...

    RăspundețiȘtergere
  29. ATENTIE! la COD-
    - cata grija pt. formatori,pt. indrumatori delucrari, directorate, secretariate,...etc...salariu+spor+sacosa+...hai sa fim seriosi! De ce nu ia un cadru did. ,care a stat numai la munca"sa-l initieze"??... si fac aceste cursuri doar cei "apropiati" isj-urilor.., min...(ex. PIR)sau pur si simplu schimb de experienta ,ar fi mult mai eficient..

    RăspundețiȘtergere
  30. De la USH avem profesori....cu gramada ..de franceza,de engleza ,de sport de limba rom...de care doriti...,domnilor..se livreaza imediat!
    Eu am invatat cu "doamna mea" invatatoare limba straina acum 20 de ani si pot sa spun ca si acum imi amintesc orele...,doamna a fost cea care a pus bazele pasiunii mele pt. limbi straine...,iar fetita mea ,astazi,cu doamna specialista...nu stie sa numere pana la 10 in limba engleza pt. ca pur si simplu nu are interes fata de aceasta meserie..cred...,asa ca lasati invatatorii sa-si faca datoria,,nu mai "intrati peste ei"...DAR sa-si faca DATORIA1 se vor descurca!

    RăspundețiȘtergere
  31. Diana Ionescu02.09.2009, 21:43

    Indiferent cate competente, cate calitati aveti, stimati colegi bloggeri, atata timp cat aduceti acuze, improscati cu noroi (indiferent in cine) sub protectia anonimatului, nu meritati prea mult respect. Daca astfel de atitudini transmiteti si elevilor, ma indoiesc serios ca ati fi cadre didactice. O sa spuneti ca fac eu acuma pe dascalita cu voi. Varsta si experienta imi permit acest lucru. Cu stima pentru toate persoanele oneste din invatamant, chiar si foarte nervoase la aceasta ora,

    RăspundețiȘtergere
  32. d-na DIana Ionescu, se pare un guru in acestt blog vrea sa creeze imaginea unei entitati pline de autoritatre si respect. Am ales anonimatul deoarece sindicatul nu ma apara ca individ ci numai ca si colectivitate. Am sesizat perosnal pe dl Liviu Pop despre ILEGALITATILE care au loc in scoala in care sunt titulara, despre directorul adjunct care desi nu a avut nota de titularizare era numit politic direct din prefectura desi avem in unitatea scolara 23 de clase desi legea prevede minim 25 de clase pentru a avea un post de director adjunct. Acest director avea delegatie din partea ISJ desi nu era titular in sistem - metodologia de ocupare a fuctiilor de conducere prevede ca un candidat - nu un titular trebue sa fie titular in sistem si nu sa aiba not asub 4 la titularizare , si cu toate acestea era de cca 2 ani direcot adjunct cu delegatie de ma ISJ. Si ca acest director adjunct , multi alti i, numiti abuziv de sistem.
    Ne legam de sporuirile personalului nedidactic sau didactic auxiliar - desigur. FSLI regreta 9prin vocea in particular a reprezentantilor acestora) ca au primit drepturi pe care nu le meritau. Membrii consiliului de administratie sau sefii de comisie metodica nu primesc nici un sopr la salar pentru aceste funtii de indrumare dar secretara primeste spor de conducere de 15 % (pentru ce ????) si spor fde utilizare a calculatorului de 15 %. Atentie - este personal auxiliar si nu este normal sa obtna venituri in sistem mai mare decat aceeia care sunt titulari ai sistemului, care muncesc in mod nemijlocit. Ca fac munca directorilor incompetenti, nu este traba mea. Dar refuz sa mai inchid ochii la aceste lucrui. Si nu sunt nervoasa - nu pot schimba abuzurile sau lucrurile pline de nesimtire care se petrec in scoala deoarece sindicatul nu ma reprezinta. Nu poate sa ma apare decat la nivel general, insituttional. In grupa sindicala trebuie sa ma apar singur. Prin izolare sau indiferenta. Credeti ca FSLI nu cunoaste abuzuri, dar nu intervine in teritoriu isa eu nu pot face nimic fara jutorul lor. Eu le sesizez, alaturi de altii abuzirile, ei trebuie sa le limiteze efectele.
    Si nu improscam cu noroi. Sesizam ILEGALITATI pe care puteti sa le constatati in teritoriu. Sau sunteti ... un fals. Si eu pot sa ma numesc Popescu Ileana sau Ion Pop. Dl.Liviu pop nu cred ca va contesta nimic din cele scrise si semnalate de colegii mei in inteventiile de mai sus , fie si ele anonime - ele se refera la date REALE , VERIFICABILE in judetul incare domnia sa conduce sindicatul , lucruir pe care le stie foarte bine si pe care nu le gestioneaza deoarece sustine ca numai liderii si membrii din fiecare unitate au puterea de a le schimba . Si nu este asa. ABuzurile pot fi combature nu mai de un for superior puternic , ceea ce se pare ca nue ste la acest moment FSLI.

    DAca este, care este la ore aactuala starea proceselor privind aplicare legii privind majorarea salariilor in invatamant ?
    Asa ca doamna Diana Ionescu, de logoree ne-am saturat, vrem fapre. Sa combatetti stim si noi, sa spuneti ca dezbinam stim si noi, altceva asteptam. Sunteti lider sindical, asteptam reactii. Asteptam opinii. Asteptam consultare in grupele sindicale care pana la aceasta data nu sunt cinsultate in nici unfel - legea salarizarii unice, codul educatie, cele 10 zile de concediu neplatit, etc. Asa ca lasat pe dl Liviu Pop sa spuna atat cat poate spune , ceeea ce ne priveste pe toti. Restul ... e doar tacere

    RăspundețiȘtergere
  33. ptr anonim 2 sept 22.58
    In primul rand nu cred ca e corect sa faceti caracterizari pentru persoanele care posteaza pe blog.
    In ceea ce priveste speta dvs va spun sincer ca nu imi amintesc de un memoriu pe aceasta speta. Insa va pot spune ca o sa verific directorii cu delegatie din judet (niciodata nu am fost interesati la nivelul judetului, noi cei de la SLIMM cine e director numit). Insa am rugamintea sa postati si unitatea scolara sau sa o trimiteti pe email. Cinstit nu imi aduc aminte desi nota la titularizare nu este o conditie in actuala legislatie ( de aceea am cerut si obtinut ca in codul educatiei directorii numiti cu delegatie sa aiba aceleasi conditii ca si cei prezenti la concurs) daca nr de calsele minime nu corespunde conform normativelor VA GARANTEZ CA SE DESFINTEAZA POSTUL daca nu o sa aveti si in mass media si la minister memorii.
    Nu stiu de ce trebuie sa va aparati singura in grupa si nu il intrebati pe liderul de sindicat ales la dvs in unitate.
    Inca odata imi cer scuze pentru amnezia de care dau dovada dar astept reimprospatarea memoriei cu date exacte.
    P.S. din pacate eu nu pot aborda aceasta atitudine fata de coelgii de sala profesorala ca dumneavoastra..insa asta e alta problema.
    Numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  34. Coordonatorii de structuri arondate vor mai fi remunerati? Daca nu, cine isi va asumam responsabilitatea de a conduce o unitate scolara cu 10 - 15 cadre , neremunerat? Si cate probleme ridica o structura arondata...! referitor la gradatia de merit, nu este un spor ci este considerata o treapta de salarizare, pe care am cxastigat-o pentru activitae deosebita. Vulpea cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare